Kincorrectie

Overweegt u een kincorrectie? Uw kin is een belangrijk onderdeel van uw gezicht en uw uitstraling. Mannen en vrouwen met een te kleine, te grote of te ver uitstekende kin kunnen zich daar aan storen. De balans in uw uiterlijk wordt verstoord door uw kin, waardoor u zich minder zeker van uzelf voelt. Met een kincorrectie kunnen de gezichtsverhoudingen met natuurlijke resultaten hersteld worden. De kincorrectie kan met behulp van een implantaat, injectables, met eigen vet of een chirurgische ingreep uitgevoerd worden.

Kincorrectie.
Kincorrectie.
Kincorrectie voor kinvergroting of kinverkleining

Een kincorrectie is een veelvuldig toegepaste cosmetische behandeling bij zowel mannen als vrouwen. Stoort u zich aan een te grote of juist te kleine kin? Met een correctie van de kin kunnen irritaties worden weggenomen en uw klachten succesvol verholpen. Afhankelijk van uw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden die de behandelend specialist ziet kan een kincorrectie op verschillende manieren worden toegepast:

 • Kincorrectie met fillers / injectables
 • Kincorrectie door middel van lipofilling
 • Kincorrectie met implantaat
 • Kincorrectie bij een kaakchirurg

De meeste kincorrecties worden uitgevoerd om cosmetische / esthetische redenen. Als u ontevreden bent met uw uitstraling of als u zich ergert aan het ontbreken van een mooie kinlijn, kunt u een dergelijke ingreep overwegen. Maar u kunt ook andere, meer praktische redenen hebben om een kincorrectie te ondergaan. Het kan voorkomen dat u door de stand van uw kin uw tanden niet of onvoldoende op elkaar kunt krijgen, wat eten moeilijk maakt. In dit soort gevallen kan een cosmetisch arts u doorverwijzen naar een kaakchirurg voor een kincorrectie, al dan niet in combinatie met een kaakoperatie. Uw kin is net zoals uw neus gezichtsbepalend. Regelmatig komen combinatie behandelingen van een kincorrectie en een neuscorrectie voor. Een ervaren cosmetisch arts kan u alles vertellen over de behandeling die uw gezicht beter in balans brengt.

Kincorrectie met fillers

Een kincorrectie met fillers kan de vorm en de grootte van uw kin aanpassen. Deze filler behandeling wordt uitgevoerd met hyaluronzuur fillers zoals bijvoorbeeld Ellansé. De filler wordt met behulp van een fijne naald onderhuids geïnjecteerd. De behandeling zelf is niet echt pijnlijk, u kunt het voelen als de injecties geplaatst worden. Een kincorrectie met fillers is een kortdurende behandeling, waarbij u ongeveer 30 minuten onder behandeling bent. Het is normaal dat de behandelde huid na afloop wat blauwe plekjes en lichte zwellingen vertoont. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, beide verschijnselen trekken in de dagen na de kincorrectie vanzelf weg. Van een herstelperiode is geen sprake, u kunt dezelfde dag uw werkzaamheden hervatten. Heeft u zwaar lichamelijk werk? De behandelend arts kan u adviseren over de mogelijkheden en de invloed die dit heeft op de resultaten van de ingreep. Direct na de kincorrectie met fillers zijn de resultaten zichtbaar. Gemiddeld blijven de resultaten zo’n 12 maanden zichtbaar, daarna kunt u voor een nieuwe behandeling kiezen. Acura Medisch Centrum werkt met hoogwaardige, veilige tijdelijke fillers. De bijwerkingen van permanente fillers zijn onvoldoende onderzocht en het is onbekend hoe het lichaam hiermee omgaat. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een correctie van de kin door middel van lipofilling, ook wel een kincorrectie met eigen vet genoemd.

Kincorrectie met een implantaat

Wilt u een blijvende oplossing voor uw ontsierende kinlijn? Een meer ingrijpende kincorrectie wordt toegepast met een implantaat. Deze chirurgische ingreep wordt voorafgegaan door een uitvoerig intakegesprek met een specialist. Tijdens het gesprek wordt niet alleen gekeken naar uw wensen en verwachtingen. Ook uw gezondheid, medische achtergrond en medicatie gebruik hebben een doorslaggevende rol. Met name het gebruik van bloed verdunnende middelen dient u te vermelden,dit kan van invloed zijn op de wondgenezing. De specialist bekijkt en bepaald of u in aanmerking komt voor een kincorrectie met een implantaat. De grote van het implantaat wordt eveneens tijdens dit gesprek bepaald. De kinvergroting met een implantaat vindt meestal onder plaatselijke verdoving plaats, zodat u gedurende de ingreep niets merkt van de kincorrectie. Nadat de verdoving is aangebracht wordt een incisie onder uw kin gemaakt. Hier kan het implantaat ingebracht worden. De specialist brengt hechtingen aan op een manier die slechts een minimaal litteken vormt. Het is ook mogelijk dat de arts kiest voor een andere techniek om het implantaat in te brengen. Hiervoor wordt binnensmonds, tussen uw ondertanden en onderlip, een insnede gemaakt. Aan deze techniek houdt u geen zichtbare littekens over. De techniek is gevoeliger voor het ontstaan van infecties. Na het afronden van de ingreep, kunt u de kliniek verlaten. De arts heeft een pleisterverband aangebracht dat u een week dient te laten zitten. Na een week mag het verband verwijderd worden. Uw kin zal nog gezwollen en blauw verkleurd zijn. Zwellingen kunnen verminderd worden door de huid te koelen volgens de instructies die de behandelend arts u mee geeft. Afhankelijk van de operatie techniek die bij u is toegepast, zijn zowel eten als tandenpoetsen de eerste weken moeilijker, bij een plaatsing van het implantaat binnensmonds. Goede persoonlijke hygiëne is van groot belang om eventueel infectiegevaar te verkleinen. De kincorrectie met een implantaat verandert uw kinlijn permanent. Resultaten zijn al snel na de ingreep zichtbaar. Na een maand is het resultaat optimaal. Het implantaat wordt gemaakt van materiaal zonder kans op afstotingsverschijnselen. Tijdens het intakegesprek kan de arts u hierover meer vertellen. U kunt een implantaat aanraken en zelf ervaren hoe de structuur aanvoelt.

Risico’s en complicaties kincorrectie

Fillerbehandelingen behoren tot de meeste veilige cosmetische ingrepen. In geval van een kincorrectie kunnen zich eventueel wat blauwe plekjes worden. Slechts zelden doen zich zwellingen van het behandelde gebied voor. Zowel de verkleuringen als de zwellingen verdwijnen doorgaans binnen een aantal dagen vanzelf. Een kincorrectie met een implantaat heeft andere mogelijke complicaties en bijwerkingen. Het betreft een chirurgische ingreep, waarbij altijd een zeker risico op allergische reacties bestaat. U kunt allergisch zijn voor zowel de gebruikte verdovingsvloeistoffen als voor de desinfecteermiddelen en eventueel voor de gebruikte pleisters. Bij een correctie van de kin bestaat de kans dat het aangebrachte implantaat verschuift. Ook kan kapselvorming ontstaan dat het ontstaan van(huid)plooien tot gevolg heeft. U heeft dan een nieuwe behandeling nodig om de ontstane problemen op te lossen. Implantaten die binnensmonds geplaatst zijn, hebben bovendien een grotere kans op infecties. In enkele gevallen houdt u een verdoofd gevoel aan uw lip over en ervaart u spierslapte rondom uw mond. De arts zal altijd adviseren om minimaal drie weken voor de geplande kincorrectie te stoppen met roken. Het gebruik van tabaksproducten geeft een vergrote kans op infecties. Ook de eerste drie weken na de kincorrectie heeft roken een negatieve invloed op het resultaat. U kunt echter bij beide kincorrectie technieken zelf een positieve invloed uitoefenen. Volg de tips en adviezen op van de arts en houdt u aan de instructies op het gebied van persoonlijke verzorging.

Kincorrectie prijs

De tarieven voor een kincorrectie lopen sterk uiteen. Naast het verschil in het soort behandeling, spelen ook de geboden nazorg en het eerste consult een rol in de uiteindelijke prijs. Een kincorrectie met fillers is, als vanzelfsprekend, voordeliger dan wanneer u voor een chirurgische correctie met een implantaat kiest. Daar staat tegenover dat een implantaat uw kinlijn permanent verandert en de resultaten van fillers gemiddeld 12 maanden aanhouden. In overleg met een specialist is het ook mogelijk om eerst uw kin te laten behandelen met fillers en later alsnog voor een implantaat te kiezen. De artsen van Acura Medisch Centrum geven u graag een gepersonaliseerde prijsopgave tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Vergelijkt u meerdere tarieven met elkaar? Let dan goed op de totaalprijs van een behandeling die wordt aangeboden en de inhoud van een behandeling. Welke filler wordt gebruikt? Kunt u voor nazorg ook terecht bij de specialist die het implantaat bij u heeft geplaatst?

Meer weten over of een afspraak maken voor een correctie van de kin?

Acura Medisch Centrum beschikt over een moderne privékliniek in Weert. Beide klinieken zijn goed bereikbaar. Bent u benieuwd of en hoe een kincorrectie uw kinlijn kan veranderen? Wilt u weten wat een kincorrectie met fillers kost? Bij Acura is het intakegesprek vrijblijvend. U kunt op ongedwongen wijze kennismaken met de behandelend specialist en alle vragen stellen die u heeft met betrekking tot de kincorrectie die u overweegt. Kinvergroting of kinverkleining? Fillers of een implantaat? Aan de hand van uw motivatie, uw wensen en verwachtingen kan de arts u een behandelvoorstel doen. Hiervoor is het van belang dat u informatie over uw gezondheid en eventuele medicijnverpakkingen meeneemt naar het gesprek. Sommige medicatie kan immers van invloed zijn op een cosmetische en/of chirurgische ingreep. Bent u benieuwd naar de resultaten van reeds uitgevoerde kincorrecties bij Acura Medisch Centrum? De arts kan u tijdens het intakegesprek voor en na foto’s laten zien van uitgevoerde behandelingen. U kunt rekenen op een hoge mate van klantgerichtheid, persoonlijke dienstverlening, hoogwaardige kwaliteitsproducten en competitieve tarieven. Er wordt gewerkt met toepassing van de nieuwste technieken en ontwikkelingen worden nauwgezet gevolgd. De ervaren artsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren en toepassen van cosmetische behandelingen. Meer weten of een afspraak maken? De deskundige medewerkers staan u graag telefonisch te woord bij het beantwoorden van uw eerste vragen. Wilt u liever niet telefoneren? Ook het sturen van een e-mail en/of het invullen van online contactformulier is mogelijk. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie. U bent van harte welkom bij de kliniek van Acura Medisch Centrum in Weert.

Kincorrectie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een kincorrectie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wanneer kies ik voor een kincorrectie?
Een kincorrectie wordt toegepast bij een kin die terugwijkt, maar ook een kleine kin, deukjes en rimpels op de kin kunnen redenen zijn om een kincorrectie te overwegen. Het is een ingreep die zowel door mannen als vrouwen wordt ondergaan. U heeft daarbij de keuze uit een chirurgische of niet-operatieve ingreep.

2. Wat houdt een niet operatieve kincorrectie in?
Met behulp van fillers kunnen de contouren van uw kin verbeterd worden. De behandeling wordt onder meer toegepast met Ellansé hyaluronzuur fillers. Het is een kortdurende behandeling, van ongeveer 30 minuten, waarbij de filler met dunne naalden onderhuids wordt geïnjecteerd. Voorafgaand aan de filler behandeling bekijkt een cosmetisch arts wat de best passende filler is, de hoeveelheid die geïnjecteerd kan worden en de injectieplaatsen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw huidstructuur, eventuele rimpels en de wensen die u heeft ten aanzien van de kincorrectie.

3. Kan een kincorrectie met botox worden gedaan?
Botox heeft een andere werking dan een hyaluronzuur filler. Een ervaren arts kan adviseren wat voor u de beste resultaten geeft. Zo kunnen botuline toxine injecties soms toegepast worden om putjes in uw kin te verminderen.

4. Is een niet-operatie kincorrectie pijnlijk?
Door gebruik te maken van ultra dunne naalden wordt de pijn tot een minimum beperkt. Helemaal gevoelloos is een filler behandeling echter niet. Het kan gebeuren dat een arts u adviseert om de kin voor de niet-operatieve kincorrectie in te smeren met een verdovende crème. Van napijn is vrijwel nooit sprake.

5. Hoe ziet mijn kin eruit na een filler behandeling?
Als gevolg van de injecties is de huid na de behandeling gezwollen en zijn er kleine blauwe plekjes zichtbaar. Volg altijd goed het koeladvies op, hiermee worden de zwellingen verminderd en tegengegaan. Na een paar dagen zijn zowel de zwellingen als de blauwe plekjes deels afgenomen. U kunt de blauwe plekjes eventueel camoufleren met make-up.

6. Welke risico’s heeft een kincorrectie met fillers?
Fillers die gebruikt worden voor een kincorrectie bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof, waardoor de kans op allergische reacties zeer klein is. Als gevolg van de behandeling kan uw huid rood of blauw verkleuren, zwellen en bultjes vertonen. Van ernstige, blijvende bijwerkingen is geen sprake. Alle verschijnselen zijn tijdelijk en nemen af tijdens de dagen na de behandeling.

7. Hoeveel kost een kincorrectie met fillers?
De kosten voor een filler behandeling zijn erg persoonlijk en hangen af van het soort filler die wordt gebruikt en de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd. Een cosmetisch arts geeft u een persoonlijke prijsopgave tijdens een intakegesprek.

8. Hoe wordt een chirurgische kincorrectie uitgevoerd?
Een andere methode om een kincorrectie toe te passen, is door het implanteren van een prothese. Dit wordt gedaan tijdens een operatieve ingreep. Het implantaat kan op verschillende manieren aangebracht worden. De arts kan een incisie maken onder uw kin en zo de prothese aanbrengen. Van zichtbare littekens onder uw kin is later nauwelijks sprake. Daarnaast kan via een sneetje in de binnenzijde van uw mond, tussen uw onderlip en ondertanden, een implantaat in de kin aangebracht worden. Deze techniek laat aan de buitenkant geen littekens achter, maar heeft een iets grotere kans op infecties. Beide operatie technieken worden tijdens een consult uitvoerig met u besproken en toegelicht.
9. Wat kan ik verwachten na de kincorrectie met implantaat?
Na afloop van de ingreep, nadat u rustig bent bijgekomen, kunt u de kliniek verlaten om thuis te herstellen. Geadviseerd wordt om niet zelf naar huis te rijden, maar u door iemand op te laten halen. De arts heeft een pleisterverband aangebracht dat ongeveer een week blijft zitten. Als gevolg van de ingreep zal uw kin gezwollen en blauw verkleurd zijn. Regelmatig koelen kan helpen om de zwellingen vlot te verminderen. Afhankelijk van de operatiemethode welke is toegepast, worden de hechtingen na 7 tot 10 dagen verwijderd. Werkzaamheden en sportieve activiteiten kunnen meestal na een week voorzichtig hervat worden.
10. Wat zijn de risico’s van een operatieve kincorrectie?
Iedere operatie bevat een zeker risico. Algemene operatie risico’s zoals allergische reacties, infecties, slechte wondgenezing en nabloedingen kunnen zich ook bij een kincorrectie voordoen. In enkele gevallen is er sprake van een prothese die verschuift of kapselvorming met zichtbare plooien tot gevolg. Als dit gebeurt, is een corrigerende ingreep nodig. Om de kans op bijwerkingen te verkleinen, volgt u de tips en adviezen van de arts altijd op.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een kincorrectie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘kincorrectie’ een consult inplannen voor een filler behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu