Lipofilling benen

Zoekt u informatie over lipofilling van de benen? Met lipofilling of een vettransfer is het mogelijk om uw eigen natuurlijke vetweefsel te gebruiken om lichaamscontouren te verbeteren. Deze revolutionaire techniek stelt u in staat uw lichaam op natuurlijke wijze een mooie vorm te geven, zonder het gebruik van vreemde substanties of implantaten. Lipofilling is niet alleen mogelijk om de vorm van uw benen te verbeteren, ook plaatsen als de borsten, billen, lippen en het gezicht komen voor lipofilling in aanmerking. Lipofilling van de billen is een veilige en succesvolle procedure.

Vettransfer of lipofilling benen

Lipofilling omvat in de eerste plaats een liposuctie behandeling om vet te verwijderen uit delen van uw lichaam waar het vet zich heeft opgehoopt. Dit wordt ook wel het donorgebied genoemd. Veel voorkomende donorgebieden zijn de buik, uw heupen, dijen en gezicht. Cosmetisch artsen centrifugeren en verwerken het geoogste vet, zodat het klaar is om de benen geïnjecteerd te worden. Lipofilling is een effectieve manier voor de verbetering van uw lichaamscontouren, zonder dat er gewerkt wordt met kunstmatige siliconen implantaten. Het gebeurt regelmatig dat iemand ontevreden is met het uiterlijk van de benen. Veel genoemde oorzaken zijn gewichtsverlies en het verouderingsproces. Lipofilling van de benen heeft ook gunstige verjongingseffecten, waaronder een verbetering van de doorbloeding en het verbeteren van de kwaliteit van de huid. Deze effecten helpen bij het verbeteren van het uiteindelijke resultaat.

Veilige cosmetische ingreep

Het voornaamste doel van lipofilling is het verbeteren van het volume in het gebied dat u laat behandelen. De ingreep is al jaren populair en het is bewezen dat de techniek veilig en effectief is voor permanent volume herstel. Het belangrijkste voordeel van lipofilling benen, in vergelijking met chirurgische en niet-chirurgische technieken voor het aanvullen van volume, is het gebruik van uw eigen lichaamsweefsel. Daardoor de kans op afstoting klein is. Lipofilling heeft ook een natuurlijkere uitstraling in vergelijking met implantaten. Het overlevingspercentage van de getransplanteerde vetcellen ligt rond de 80%. Mensen die roken of een verzwakt immuunsysteem hebben, kunnen een lager overlevingspercentage hebben.

Geavanceerde apparatuur

Het wegzuigen van het vet gebeurt met het geavanceerde Vaser® systeem. Na het verdoven van het donorgebied en het maken van een kleine incisie, spuit de arts een verdovende vloeistof in het gebied, waardoor het vetweefsel zachter wordt. Het Vaser® systeem maakt het vet door middel van ultrasone geluidsgolven vloeibaar. Een fijne canule zuigt het vet af. Assistenten centrifugeren de geoogste vetcellen. Het centrifugeren heeft als doel de vet- en andere cellen van elkaar te scheiden.

Lipofilling in de benen

Na het voltooien van het liposuctie gedeelte, waarbij de arts de incisies met hechtpleisters dichtmaakt, begint de lipofilling. Vooraf heeft de arts met u overlegd over het eventueel verdoven van de benen. In de meeste gevallen is een plaatselijke verdoving bij lipofilling overbodig. Het zetten van de verdovende injecties voelt niet anders aan dan het aanprikken van de huid om het vet in de gewenste plaatsen te injecteren. Met een fijne naald injecteert een arts de vetcellen in uw benen en modelleert het in de gewenste vorm. Dit is een delicaat proces. U heeft een bepaald beeld van het resultaat en de arts zal daar aan proberen te voldoen. De behandeling duurt niet langer dan 2 tot 4 uur.

Grotere hoeveelheid vetcellen transplanteren

Cosmetisch artsen weten uit ervaring dat een gedeelte van de getransplanteerde vetcellen op natuurlijke wijze verloren gaan. Tijdens het consult is daar met u over gesproken en heeft de arts aangegeven dat er bewust een grotere hoeveelheid vetcellen getransplanteerd wordt. Zo heeft u na afloop van de ingreep misschien het idee dat de lipofilling voller is dan gewenst. Naarmate de weken voorbij gaan, ziet u het resultaat de uiteindelijke vormen aannemen en wat van het volume verloren gaan.

Herstel lipofilling benen

Daags na de liposuctie en lipofilling kunt u een beurs, stram of stijf gevoel hebben. Dit is normaal en van korte duur. Afhankelijk van de plaatsen waar het vet is afgezogen, heeft u drukkleding nodig voor een goed herstel. De kledinginstructies zijn in de kliniek met u doorgenomen. De drukkleding draagt u de eerste weken dag en nacht. Het is niet de bedoeling om stil te zitten. Combineer rust en beweging. Luister naar uw lichaam. Kleine klusjes en lichte werkzaamheden kunt u rustig uitvoeren. Pas een paar weken op met intensief sporten en beperk zware taken tot een minimum. Het eindresultaat van de lipofilling is na drie tot vijf maanden definitief.

Veilige ingreep, kleine kans op risico’s

Ondanks dat lipofilling minimaal invasief is, moet u rekening houden met algemene chirurgische risico’s. Vooral op de liposuctie plaatsen is het mogelijk dat u last heeft van het weglekken van, verdovingsvloeistoffen, wondvocht en bloed. Dit is niets om u zorgen over te maken. In een normale situatie duurt dit niet lang. Andere risico’s zijn bloeduitstortingen, een asymmetrisch resultaat, slechte wondgenezing, infecties en littekens. Over het algemeen herstellen de meeste mensen zonder bijwerkingen van een lipofilling behandeling. Heeft u in de dagen of weken na de ingreep last van andere en/of aanhoudende klachten? Maak hiervan melding bij de arts. Indien nodig kan een controle afspraak plaatsvinden om de klachten te beoordelen en een behandeling voor te schrijven.

Succesvolle lipofilling van de benen

Lipofilling is een vaak succesvol toegepaste behandeling, waarvan u natuurlijke resultaten mag verwachten. De benen voelen zacht aan. Dit in tegenstelling tot het gebruik van implantaten, waarvan de structuur harder is dan lichaamseigen vet. Een groot voordeel van lipofilling zijn de langdurige resultaten. Om het gewenste resultaat te bereiken zijn soms meer behandelingen nodig. Of dit bij u ook het geval is, bespreekt u met een cosmetisch arts. Dit kan tijdens een gratis lipofilling consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze artsen laten u voorbeelden zien van eerdere lipofilling behandelingen. Lees ook reviews en ervaringen van mensen die de lipofilling hebben laten toepassen. De manier waarop u zichzelf voorbereidt, is van invloed op het resultaat. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 495 54 78 48, of vul het contactformulier in.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu