Mesotherapie Dutasteride

Zoekt u informatie over mesotherapie en Dutasteride? Mesotherapie is een techniek om huidaandoeningen en haarverlies effectief te behandelen. Met behulp van een unieke combinatie mineralen, vitamines, enzymen, plantenextracten en andere werkzame bestanddelen wordt de huid verjongd, haaruitval verminderd en de haargroei verbeterd. De techniek van micro-injecties bij mesotherapie en Dutasteride is gericht op het verminderen van het haarverlies.

Mesotherapie dutasteride.
Mesotherapie dutasteride.
Mesotherapie en Dutasteride toepassingsmogelijkheden

De micro-injecties met Dutasteride worden rechtstreeks in de hoofdhuid, op de uitgedunde plaatsen, gegeven. In samenwerking met de andere werkzame bestanddelen heeft mesotherapie een directe werking. Het bevordert de doorbloeding, waardoor de haarzakjes beter in staat zijn voedingsstoffen op te nemen. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van een mesogun, waarmee in korte tijd een groot aantal injecties worden gegeven. De behandeling is vrijwel pijnloos. Mensen die erg gevoelig zijn kunnen overwegen de hoofdhuid voor een behandelsessie met verdovende crème te behandelen. De behandelduur ligt tussen de 10 en 30 minuten. Een sessie laat geen zichtbare sporen achter en na de behandeling kunt u onmiddellijk terugkeren naar de activiteiten van die dag.

Bestanddelen mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie kan bij mannen en vrouwen met haaruitval worden toegepast. De bestanddelen die gebruikt worden, worden op uw individuele behoefte afgestemd. Mesotherapie is geschikt voor:

 • Mensen met progressieve haaruitval.
 • Mensen met fragmentarisch haarverlies.
 • Mensen die niet allergisch zijn voor de werkzame ingrediënten en bestanddelen die gebruikt worden.
 • Mensen met diffuus, verspreide haaruitval.
 • Vrouwen met postnataal haarverlies.
 • Mensen die lijden aan bepaalde hoofdhuidaandoeningen waaronder psoriasis.

Tijdens een behandelsessie worden meerdere injecties gezet in de buitenste laag van de hoofdhuid. Een volledig behandeltraject bestaat uit 6 tot 8 behandelingen. De eerste sessies volgen elkaar snel, gemiddeld eens per week, op. Later is het voldoende om maandelijkse behandelsessies te doen. Direct resultaat is niet te verwachten. Pas na 4 tot 5 behandelsessies wordt een afname van het haarverlies waargenomen. Naast Dutasteride worden ingrediënten als biotine, cafeïne, L-carnitine, hyaluronzuur, D-panthenol, multivitaminen, antio oxidanten, mineralen en plantenextracten aan de injectievloeistof toegevoegd. Mesotherapie bij haaruitval het tot doel:

 • De haarzakjes te versterken en te doen opleven.
 • Hydratatie van de hoofdhuid.
 • Preventie van haaruitval.
 • Voeding van de hoofdhuid.
Mesotherapie en Dutasteride combinaties

Een van de voordelen van Dutasteride micro-injecties is dat het toegepast kan worden als een op zich staande behandeling, of in combinatie met een andere techniek wordt gedaan. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de oorzaak die het haarverlies heeft, uw gezondheid, uw leeftijd en het man of vrouw zijn. Dutasteride in tabletvorm wordt als haargroeimiddel voorgeschreven aan mannen met alopecia androgenetica. In Nederland mag dit middel niet aan vrouwen worden voorgeschreven. Dutasteride werd oorspronkelijk op de markt gebracht als middel bij prostaat problemen. Later werd een afname van het haarverlies en een verbetering van de haargroei gezien. Aangezien het middel ernstige bijwerkingen kan hebben, zoals een afname van het libido en risico’s die van invloed zijn op een ongeboren foetus wordt Dutasteride uitsluitend aan mannen voorgeschreven. Heeft u als koppel een kinderwens? Het gebruik van Dutasteride wordt in dat geval ook aan mannen afgeraden. Net zoals elke andere cosmetische behandeling kan mesotherapie ongemakken en bijwerkingen veroorzaken. Voor het behandeltraject van start gaat, vindt een uitgebreid consult plaats waarbij uitgebreid wordt gesproken over uw gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Het behandelde gebied kan de volgende dagen een beetje gevoelig zijn. Pijnstillers zijn doorgaans niet nodig. De procedure wordt lokaal toegepast en kent geen systemische bijwerkingen.

Dutasteride mesotherapie behandeling

Mesotherapie behandelingen worden in binnen- en buitenland toegepast. Dutasteride is een geneesmiddel dat tijdelijke, maar mogelijk ook blijvende bijwerkingen kan veroorzaken. Niet iedereen die mesotherapie bij haaruitval overweegt, komt voor het gebruik van Dutasteride als bestanddeel in aanmerking. Een ervaren specialist licht de werking van mesotherapie toe en kijkt naar uw situatie. Wat is de oorzaak van het haarverlies? Welke verwachtingen heeft u van een behandeling? Bent u allergisch voor bepaalde zaken? Heeft u het haarverlies eerder laten behandelen? Hoelang is het haarverlies al aan de gang? Wanneer u haaruitval laat behandelen, dan heeft u als verwachting dat het haarverlies stopt en de haargroei zich verbetert. Mesotherapie heeft goede resultaten, al ontbreekt het wetenschappelijk bewijs hiervan. Na afronding van het behandeltraject, worden jaarlijks 1 à 2 vervolgbehandelingen voorgesteld.

Consult mesotherapie Dutasteride

Wilt u meer weten over het behandelen van haaruitval door middel van mesotherapie micro-injecties? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze specialisten geven advies en informatie over het effectief behandelen van haarverlies en de resultaten die u kunt verwachten. We laten u graag voorbeelden zien van eerder toegepaste behandelingen. Een afspraak maakt u telefonisch door contact op te nemen met 0495-431706.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu