fbpx

Schaamlip verkleining

Heeft u last van te grote schaamlippen? Veel vrouwen voelen zich over bepaalde lichaamsdelen onzeker. Het gaat hier met name om de borsten en schaamlippen. Als u hier ontevreden over bent, is er gelukkig vaak iets aan te doen. Wanneer u bijvoorbeeld ontevreden over uw borsten bent, kunt u een borstvergroting, borstlift of borstverkleining overwegen. Bent u ontevreden over uw schaamlippen? In dat geval is een schaamlip verkleining mogelijk een goede oplossing. Een verkleining van de schaamlippen wordt ook wel een ‘schaamlipcorrectie’ genoemd.

Schaamlip verkleining.
Schaamlip verkleining.
Schaamlip verkleining

Een schaamlipcorrectie kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Sommige vrouwen vinden hun schaamlippen bijvoorbeeld te dik of te veel hangen. Er kan dan gekozen worden voor een schaamlip verkleining. Mocht u hier onzeker zijn, dan is het wellicht verstandig om iets te laten doen aan het probleem. Vele duizenden vrouwen zijn u al voorgegaan. Onlangs verscheen een artikel in de krant waaruit blijkt dat een schaamlipcorrectie een van de snelst groeiende cosmetische behandelingen is. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld tijdens het vrijen pijn ervaart door uw schaamlippen. In dat geval is een schaamlipcorrectie een mogelijke oplossing.

Schaamlipcorrectie vergoeding

Kosten voor een schaamlipcorrectie kunnen soms behoorlijk oplopen. De hoge kosten zijn logischerwijs voor veel mensen een motivatie om te zoeken naar een schaamlipcorrectie vergoeding. De kans dat een behandeling bij u vergoed wordt, is echter erg klein. Als u pijn ervaart van uw schaamlippen en een schaamlip verkleining wilt, dan wordt een schaamlipcorrectie mogelijk wél vergoed. Vaak wordt een dergelijke ingreep alleen vergoed wanneer er sprake is van een ernstige misvorming. Oorzaken hiervoor kunnen bijvoorbeeld een ongeval, verminking of ziekte zijn. Als u door uw schaamlippen last of pijn heeft tijdens het fietsen of vrijen, komt u helaas doorgaans niet in aanmerking voor een vergoeding. Mocht u nog twijfelen, neem dan altijd contact op met uw huisarts. Het verschilt bovendien per zorgverzekeraar hoe streng wordt omgegaan met een verzoek voor een behandeling. Ook het pakket dat u heeft bij de zorgverzekeraar kan van invloed zijn op uw aanvraag.

Schaamlipcorrectie korting

Wordt uw schaamlipcorrectie niet vergoed, maar wilt u toch een schaamlip verkleining? Een schaamlipcorrectie is dan waarschijnlijk de oplossing. Wanneer u op zoek bent naar korting op een schaamlipcorrectie, bent u bij Acura Medisch Centrum aan het juiste adres. U kunt altijd rekenen op een bijzonder scherpe prijs en de hoogste kwaliteit, zodat u verzekerd bent van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij raden u aan altijd een weloverwogen beslissing te nemen; het is tenslotte uw lichaam dat wordt behandeld. Het is daarom aan te raden om tenminste bij 2 verschillende klinieken op consult te gaan. Bereid u goed voor op het gesprek en schrijf eventuele vragen die u heeft altijd van tevoren op. Wees kritisch en stel al deze vragen tijdens het consult. Laat u vooral niet afschepen met onduidelijke of onvolledige antwoorden. Voor een schaamlipcorrectie wilt u uiteraard volledige openheid van de kliniek. Voor een schaamlip verkleining kunt u verschillende vragen stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen naar de ervaring van de arts en hoeveel cosmetische behandelingen de arts ieder jaar uitvoert. Ook kunt u vragen naar het resultaat dat u mag verwachten, alsmede de mogelijke complicaties die kunnen optreden.

Schaamlip verkleining FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een verkleining van de schaamlippen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een schaamlip verkleining in?
Bij een schaamlip verkleining vindt een correctie plaats van de binnenste, kleine of buitenste, grote schaamlippen. In de meeste gevallen worden de binnenste schaamlippen gecorrigeerd.

2. Wanneer wordt een schaamlip verkleining toegepast?
Het komt regelmatig voor dat vrouwen door grote schaamlippen belemmerd worden in dagelijkse activiteiten, waaronder fietsen, paardrijden of seksueel contact. Klachten variëren van een ongemakkelijk, ontsierend gevoel tot een pijnlijk gevoel. Ook het dragen van strakke kleding wordt soms als pijnlijk of storend ervaren. Een schaamlipcorrectie neemt deze klachten weg en geeft meer zelfvertrouwen.

3. Heb ik abnormale schaamlippen?
Berichtgeving in de media creëert in sommige gevallen een ideaalbeeld, waardoor het normale uit het oog wordt verloren. Het komt vaak voor dat de binnenste schaamlippen iets groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Vrouwen die last hebben van te grote binnenste schaamlippen ondervinden hier op meerdere manieren hinder van. Daar staat tegenover dat er ook vrouwen zijn die geen klachten ervaren, terwijl de binnenste schaamlippen toch groot zijn. Wat normale schaamlippen zijn, is dan ook erg persoonlijk en van een standaard is geen sprake.

4. Wat kan ik verwachten van een schaamlip verkleining?
Meestal vallen de binnenste schaamlippen na een verkleining binnen de buitenste schaamlippen. Het is normaal dat een onregelmatig uiterlijk ontstaat. De klachten en ongemakken die u voorheen had tijdens het fietsen of paardrijden worden weggenomen.

5. Is het resultaat direct zichtbaar?
Uiteraard is het zichtbaar dat de schaamlippen verkleind zijn. Uw lichaam heeft wel tijd nodig om te herstellen van de ingreep. Na 3 tot 6 maanden is het eindresultaat van de schaamlip verkleining zichtbaar.

6. Kunnen ongelijkmatige schaamlippen gecorrigeerd worden?
Waar de meeste schaamlip correcties beide schaamlippen betreft, komt het ook voor dat u hinder aan één schaamlip, de kleine of de grote, ondervindt. Dit kan gecorrigeerd worden door het verkleinen van de uitstekende schaamlip. De overtollige huid wordt weggenomen.

7. Is een schaamlip verkleining pijnlijk?
Nee. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, zodat u niets voelt van de corrigerende behandeling. De wondjes worden doorgaans dicht gebrand, van zichtbare littekens is later nauwelijks sprake.

8. Wat kan ik verwachten na de ingreep?
Het behandelde gebied is als gevolg van de verkleining van de schaamlippen in eerste instantie licht gezwollen. Om de zwellingen te beperken en af te laten nemen, is het belangrijk om de koelinstructies die u krijgt nauwgezet op te volgen. Dat betekent dat u de eerste drie dagen om het uur tussen de 5 en 10 minuten dient te koelen. De zwellingen houden gemiddeld 7 tot 14 dagen aan. Ook moet u rekening houden met het feit dat u zeker 6 weken niet kunt sporten en geen zware lichamelijke werkzaamheden verricht. Vrijen wordt ook tot 6 weken na de ingreep afgeraden.

9. Hoe zien de littekens eruit?
Een schaamlip verkleining laat nauwelijks zichtbare littekens achter. Vrouwen die de ingreep laten toepassen, hebben later ook vrijwel geen last van de littekentjes. Weet dat littekenweefsel langere tijd, gemiddeld 1 jaar, nodig heeft om tot rust te komen. Naarmate de maanden verstrijken neemt het littekenweefsel de normale huidskleur meer en meer aan.

10. Worden de kosten voor een schaamlip verkleining vergoed?
Het is niet waarschijnlijk dat de kosten voor een cosmetische ingreep vergoed worden. Laat u een verkleining toepassen, omdat u lichamelijke klachten ervaart of omdat er sprake is van verminking of misvorming? Dan is vergoeding soms mogelijk. De mogelijkheden en vergoedingsbedragen verschillen per verzekeraar. Lees uw polisvoorwaarden na, hier staan ook de voorwaarden en verplichtingen in vermeld waar u aan dient te voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

11. Welke risico’s heeft een schaamlip verkleining?
Een schaamlipcorrectie is een relatief kleine ingreep, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Toch is er altijd een zeker risico. Zo kunt u te maken krijgen met slechte wondgenezing, nabloedingen, infecties en gevoelsverandering. In een enkel geval is er achteraf sprake van een teleurstellend resultaat.

12. Waarom laat ik een schaamlipcorrectie bij Acura Medisch Centrum toepassen?
Naast ervaren, vakbekwame cosmetisch artsen profiteert u bij Acura Medisch Centrum van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De uiteindelijke ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek, waarbij de schaamlipcorrectie, de resultaten en de risico’s worden toegelicht. Bovendien kunt u rekenen op controles en nazorg.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een ooglidcorrectie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlip verkleining’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu