fbpx

Informatie Medische Zorg & Vergoeding

Medische Zorg & Vergoeding

Over Acura medisch centrum

Acura medisch centrum is door het ministerie van VWS erkend zelfstandig behandelcentrum voor zowel cosmetische als medisch zorg.

Wat betreft medische zorg kunt u bij Acura medisch centrum terecht voor medisch specialistische behandelingen op het gebied van kleine chirurgie, anale klachten (proctologie) en voor sterilisatie van de man (vasectomie).

Hoogwaardige medische zorg: persoonlijke aandacht en korte wachttijd!

Bij Acura medisch centrum staan kwaliteit van de behandeling, patiëntvriendelijkheid en servicegerichtheid centraal. Wij bieden dezelfde hoogwaardige, kwalitatieve zorg als in het ziekenhuis. Bij Acura medisch centrum werken medisch specialisten met jarenlange ervaring in het ziekenhuis die voldoening halen uit persoonlijke patiëntenzorg met tijd & aandacht voor de patiënt! De patiënt staat bij ons, in alles wat wij doen, centraal. Zo begrijpen wij dat als uw huisarts u verwijst voor een medische behandeling, u het liefst zo snel mogelijk goed geholpen wordt. Bij Acura medisch centrum kunt u dan ook binnen 10 dagen terecht voor een afspraak en gelijktijdige poliklinische behandeling! Zodra u huisarts een digitale verwijzing heeft gestuurd bellen wij u op voor het plannen van de afspraak.

Acura Medisch Centrum - plastische en esthetische chirurgie

Mocht de zorgverzekering de behandeling niet (volledig) dekken dan zijn de overige kosten van de operatie voor onze rekening.

Word uw behandeling vergoed?

De vergoeding voor cosmetische behandelingen en behandelingen met een medische indicatie (medische zorg) zijn in Nederland verschillend geregeld. Dit is dus ook van toepassing op de zorg die wij binnen Acura medisch centrum bieden. Komt u voor een cosmetsiche behandeling dan wordt dit niet vergoed vanuit uw basisverzekering.

De medische zorg en behandelingen de u bij Acura medisch centrum krijgt, vallen in (bijna) alle gevallen onder wel onder de basisverzekering. Dit betekent dat uw verzekeraar deze zorgkosten verplicht moet vergoeden, net zoals bij medische zorg die u in het ziekenhuis krijgt. U heeft wel, altijd een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

Acura medisch centrum is een gespecialiseerde maar kleinschalige kliniek en we hebben daarom (nog) geen prijsafspraken met de zorgverzekeraars met betrekking tot de verschillende medische behandelingen die Acura medisch centrum aanbiedt. Dit betekent gelukkig niet dat uw zorgkosten niet worden vergoed! Het houdt alleen in dat wij uw zorgnota (factuur) niet direct naar uw zorgverzekeraar kunnen sturen, maar u ontvangt deze zelf. De factuur dient u vervolgens in bij uw zorgverzekeraar en het vergoede bedrag dat u van u zorgverzekeraar ontvangt betaalt u vervolgens aan ons.

Afhankelijk van uw type zorgverzekering (natura of restitutie) kan het voorkomen, dat uw zorgverzekeraar maar een deel van de zorgkosten vergoed en u om een eigen bijdrage vraagt. Deze eigen bijdrage hoeft u NIET te betalen! Deze kosten worden namelijk volledig overgenomen door Acura medisch centrum. Dit doen wij omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op vrije zorg en artsenkeuze. U betaalt voor een medische behandeling bij Acura medisch centrum dus nooit meer dan u zou moeten betalen voor dezelfde behandeling in een ziekenhuis

Houdt er rekening mee dat u wel altijd uw eigen risico aan uw zorgverzekeraar moet betalen, dit geldt ook als uw behandeling in het ziekenhuis of andere kliniek zou plaatsvinden. Het verplichte eigen risico is namelijk wettelijk vastgelegd.

In onze handige infografic hieronder kunt u stap voor stap zien hoe de vergoeding en de afhandeling van uw zorgkosten verlopen.

 

Niet in basisverzekering

Zoals eerder aangegeven valt onze medische zorg in bijna alle gevallen onder de basisverzekering en wordt dus vergoed door uw zorgverzekeraar. De uitzondering hierop is de vasectomie. Een vasectomie (sterilisatie van de man) valt niet binnen het basispakket van de meeste zorgverzekeringen. Daarom zult u de behandeling in principe zelf moeten betalen. Dit geldt ook wanneer u de vasectomie in een ziekenhuis of andere kliniek laat uitvoeren. Als u een aanvullende verzekering heeft wordt een deel van de kosten van een vasectomie soms wel vergoed. Vraag dit vooraf goed na bij  uw zorgverzekeraar.

De kosten voor een vasectomie bij Acura medisch centrum bedragen € 418,06. Dit bedrag is inclusief de spermacontrole na 3 maanden.

Stappen voor vergoeding:

 1. Uw huisarts is het eerste aanspreekpunt bij vragen of klachten over uw gezondheid. Als de huisarts vindt dat u medisch specialistische zorg nodig heeft, zal hij/zij u verwijzen. De huisarts stuurt de verwijzing digitaal naar Acura Medisch Centrum. Wanneer je digitaal bent doorverwezen/geïnformeerd, dan bellen wij u op voor een afspraak.
 2. Als het behandeltraject bij Acura Medisch Centrum afgelopen is, ontvangt u een factuur per mail of per post van Infomedics.
 3. U moet deze factuur NIET betalen, maar doorsturen naar uw zorgverzekeraar.
 4. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze factuur volledig of een gedeelte daarvan.
 5. U ontvangt een vergoeding van uw zorgverzekeraar op uw rekening.
 6. Maak dit bedrag dat u ontvangt over aan Infomedics.
 7. Acura Medisch Centrum krijgt een bericht van uw betaling aan Infomedics.
 8. Acura Medisch Centrum scheldt het eventuele overgebleven bedrag (eigen bijdrage) kwijt. U hoeft hier niets voor te doen.

LET OP:  u dient uw eigen risico zelf aan uw zorgverzekeraar te betalen, dit geldt ook indien uw behandeling in het ziekenhuis of andere kliniek zou plaatsvinden. Het verplichte eigen risico is namelijk wettelijk vastgelegd.

Omdat wij (nog) geen contracten met de zorgverzekeraars waarin prijsafspraken zijn vastgelegd  werken wij zoals gebruikelijk is in deze situatie met passantentarieven:

Passantentarieven_2023 (1)

Behandelingen medische zorg:

Will je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Vraag?

   Voornaam, Naam*

   Mail*

   Telefoonnummer*

   Behandeling

   Bericht*

   Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
   De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

   Menu