fbpx

Acura Medisch Centrum Nederland

Wilt u meer weten over Acura Medisch Centrum in Nederland? Acura Medisch Centrum is gevestigd in het Limburgse Weert. De kliniek biedt plastische en cosmetische chirurgie en niet-chirurgische behandelingen aan voor mannen en vrouwen. De artsen en zorgmedewerkers stellen uw veiligheid en welzijn voorop. Ieder behandeltraject wordt van A tot en met Z opgevolgd en heeft een route die u stapsgewijs doorloopt. Acura Medisch Centrum Nederland is er voor iedereen die een cosmetische behandeling overweegt en daarvoor een goede prijs-kwaliteitverhouding zoekt.

Tevreden cliënten Acura Medisch Centrum Nederland

Als aanbieder van cosmetische ingrepen en behandelingen weten we hoe belangrijk is dat u zich welkom en gehoord voelt. Onze cosmetisch artsen, dermatologen, anesthesisten, huidtherapeuten, verpleegkundigen en ondersteunende medewerkers werken nauw samen. Uw medisch dossier blijft opgevolgd en het is niet nodig om uw verhaal telkens opnieuw te vertellen. We streven als team een hoge mate van klanttevredenheid na en dat bereiken we met een hoogwaardig niveau van dienstverlening. Op verschillende reviewsites leest u hoe mensen een cosmetische behandeling bij Acura Medisch Centrum hebben ervaren.

Cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie is een breed begrip. Het aanbod is divers en dat geldt ook voor de prijzen die u daarvoor betaalt. Acura Medisch Centrum is bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. U weet vooraf wat de behandeling kost en/of er eventueel bijkomende kosten zijn. Iedere behandeling wordt door een uitgebreid consult vooraf gegaan. Liposuctie, maar ook een cosmetische peeling of een fillerbehandeling zijn ingrijpend en iets waar u vaak lang over nadenkt. Een cosmetische behandeling laat uw vermoeide gezicht er weer fris uitzien en rekent af met de hardnekkige vetophopingen op uw heupen. Voordat u een afspraak maakt voor een consult, doet u onderzoek naar de voorwaarden en praat met uw huisarts of specialist over de cosmetische behandeling die u aanspreekt. Krijgt u een negatief behandeladvies? Ga er dan van uit dat een cosmetisch arts u de ingreep eveneens afraadt. Soms zijn er alternatieve technieken die alsnog het gewenste resultaat leveren.

Ingrijpend of minimaal belastend

De behandelingen die onze artsen en huidtherapeuten toepassen zijn soms ingrijpend, terwijl andere technieken minimaal belastend zijn. Tijdens het consult krijgt u uitleg over de manier waarop een behandeling gebeurt, maar staat de arts ook stil bij de risico’s die aan cosmetische ingrepen verbonden zijn. Zowel bij ingrijpende als minimaal invasieve behandelingen, is er altijd een kans op risico’s, bijwerkingen en complicaties. Afhankelijk van de behandeling, kunt u denken aan:

• Nabloedingen, slechte wondgenezing.
• Blauwe plekken, zwellingen en rode huidverkleuringen.
• Irritaties of een veranderd gevoel in het behandelgebied.
• Infecties en ontstekingen.
• Littekenvorming.
• Allergische reacties.
• Asymmetrische resultaten.

Iedere behandeling heeft nazorginstructies. Dit zijn tips en adviezen die u na een cosmetische behandeling thuis toepast en waarmee u de risico’s beperkt. Neem in geval van vreemde of onbekende klachten altijd contact op met Acura Medisch Centrum.

Aandacht en kwaliteit

We vinden het belangrijk dat u zich comfortabel voelt. Dit vanaf het eerste contact met onze kliniek en medewerkers. Acura Medisch Centrum hecht hier veel waarde aan. Dat betekent dat alle artsen, specialisten, verpleegkundigen en algemene medewerkers jaarlijks meerdere keren trainingen en workshops volgen. Zo blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cosmetische behandelingen. Binnen de kliniek voldoen alle behandelmiddelen en materialen aan de eisen zoals gesteld door de Inspectie voor de Volksgezondheid. Regelmatig vinden controles plaats.

Terugkerende cliënten

Afhankelijk van de cosmetische behandeling die iemand ondergaat, zien we binnen onze kliniek regelmatig cliënten die terugkomen voor een andere ingreep of behandeling. Dit bevestigd de tevredenheidsgraad die gemiddeld een 9.1 is. Als voorbereiding op een behandeling is het interessant om reviews van anderen te lezen. De ervaringen geven u een idee van het verloop van een behandeltraject en de manier waarop iemand herstelt van een cosmetische ingreep. U bent hiervoor niet alleen gebonden aan de reviews op kliniekervaringen.nl, als u online zoekt, vindt u ook persoonlijke blogs en zelfs vlogs over behandelingen die bij onze kliniek hebben plaatsgevonden. Ziet u een ervaring met een negatieve ondertoon? Sla deze berichten niet over, ook uit minder positieve reviews behaalt u voordeel. U vermijdt dat u dezelfde ‘fouten’ maakt als degene die niet tevreden is. Overigens zijn we als vanzelfsprekend trots dat mensen voor een tweede cosmetische behandeling terugkomen naar onze kliniek.

Geschikte kandidaten

Hoe zeer u uw zinnen ook op een cosmetische ingreep of behandeling heeft gezet, het komt helaas wel eens voor dat onze artsen een negatief behandeladvies geven. Dit gebeurt niet zomaar en u krijgt een toelichting op het advies. Vooral mensen die bekend zijn met chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, actieve huidinfecties en bepaalde auto-immuunziekten krijgen soms een teleurstelling te verwerken. In dat geval zijn de risico’s vaak te groot en is het medisch gezien niet verantwoord om de behandeling toe te passen. We weten dat er mensen zijn die vervolgens ergens anders voor een second opinion gaan en de behandeling alsnog ondergaan. Dit kan goed uitpakken, maar er zijn ook voorbeelden waarin dat niet het geval is en de complicaties langdurig aanhouden. Als voorbereiding op een consult, is het goed om uw voornemen voor te leggen aan uw huisarts. Deze kan zeggen of uw voornemen verantwoord is.

Cosmetisch behandelaanbod

Bent u benieuwd naar de behandelingen die Acura Medisch Centrum aanbiedt of wilt u advies over een bepaalde behandeling? Maak gerust een afspraak voor een gratis consult in Weert. U vindt onze moderne kliniek in het centrum van Weert, die zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer goed bereikbaar is. Neem uw vragen mee en breng gerust iemand die u vertrouwt mee naar het consult. Uit ervaring weten we wat het belang is van een bekend gezicht. Beschikt u over actuele informatie over uw gezondheid? Breng ook dat en eventueel een medicijnoverzicht mee naar de afspraak. De arts krijgt zo een goed beeld van u en de gevolgen die dat heeft voor een cosmetische ingreep. Stuur ons een e-mail, info@acuramedischcentrum.nl, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met onze medewerkers op. We zijn bereikbaar op +31 495729325.

Acura Medisch Centrum Nederland – FAQ

1. Waar vind ik Acura Medisch Centrum?

Onze kliniek bevind zich in het centrum van het Limburgse Weert. De bereikbaarheid is zowel met eigen vervoer als openbaar vervoer goed.

2. Hoe kan ik een afspraak maken voor een consult?

Een afspraak maken kan online, maar u kunt ook een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen.

3. Word ik voor een cosmetische behandeling opgenomen in de kliniek?

Al onze cosmetische behandelingen en ingrepen gebeuren op poliklinische basis. Dat betekent dat u korte tijd na de behandeling de kliniek mag verlaten. Uiteraard kijken onze artsen eerst hoe het met u gaat en geven instructies voor de komende dagen.

4. Worden de behandelkosten vergoed?

Dat hangt van het type behandeling en uw zorgverzekeraar af. Sommige behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed, terwijl andere behandelingen niet of beperkt vergoed worden. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden en/of navragen bij uw zorgverzekeraar.

5. Heeft Acura Medisch Centrum lange wachttijden?

Voordat behandeling plaatsvindt, komt u eerst naar de kliniek voor een consult. Het consult is bedoeld om met u te praten over de gewenste behandeling en het beoordelen van uw geschiktheid. U ontvangt een behandelplan en kunt een afspraak voor de behandeling maken. Over het algemeen kan behandeling binnen enkele weken gebeuren.

6. Kan ik ervaringen lezen van eerdere behandelingen?

Ja, zowel op onze website zelf als bijvoorbeeld op kliniekervaringen.nl, leest u reviews van behandelingen die door onze artsen zijn uitgevoerd.

7. Zijn de behandelingen duur?

Acura Medisch Centrum heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij onze kliniek werken geregistreerde en gespecialiseerde cosmetisch artsen, dermatologen, anesthesisten, huidtherapeuten en verpleegkundigen.

8. Hoe vaak moet ik naar de kliniek komen?

Dat is afhankelijk van de behandeling die u laat toepassen en uw persoonlijke situatie. Bij bijvoorbeeld een behandeling tegen haaruitval, hangt de mate van haarverlies samen met de nodige behandelsessies. Dit is bij laserbehandelingen, maar ook mesotherapie het geval. Cosmetische behandelingen worden op maat toegepast.

9. Wat gebeurt er met de voor en na foto’s die gemaakt worden?

Onze artsen maken een voor en na foto voor in uw medisch dossier. Zo kunt u goed het resultaat zien. De foto’s worden zonder schriftelijke toestemming niet gebruikt voor publicatie doeleinden. Alleen met uw uitdrukkelijke toestemming dienen de foto’s om te laten zien welke resultaten met een behandeling bereikt worden.

10. Wat kan ik doen als ik niet tevreden bent met het resultaat?

Wanneer u ontevreden bent met het resultaat neemt u als eerste contact op met onze kliniek. In een gesprek met de arts, legt u uit waarom u niet tevreden bent. In onderling overleg wordt geprobeerd een oplossing te zoeken. Als dit niet lukt, kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de Klachtencommissie van de NVVCC.

11. Moet ik direct na een consult een beslissing voor een behandeling nemen?

Nee, het consult is informatief en bedoelt om te beoordelen of de gewenste behandeling de beste oplossing in uw situatie is. Na het ontvangen van een behandelplan neemt u de tijd om een keuze voor een behandelaar te maken.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu