fbpx

Acura Medisch Centrum Weert

Zoekt u informatie over Acura Medisch Centrum in Weert? Acura Medisch Centrum is gevestigd in een moderne praktijkruimte in het centrum van het Limburgse Weert. De cosmetisch artsen en behandelend specialisten zijn gespecialiseerd in borstvergrotingen, facelifts, anti-huidverouderingsbehandelingen, liposuctie, injectables en andere cosmetische behandelingen en ingrepen. Het doel van Acura Medisch Centrum Weert is het verbeteren van iemands uiterlijk, zelfrespect en zelfvertrouwen. Cosmetische behandelingen kunnen op elk deel van uw gezicht en lichaam toegepast worden.

Cosmetische behandelingen bij Acura Medisch Centrum Weert

Omdat cosmetische chirurgie en behandelingen wel of niet blijvende veranderingen in uw uiterlijk veroorzaakt, is het belangrijk om vooraf te begrijpen welke impact deze op uw lichaam en uitstraling hebben. Voordat u een afspraak maakt bij een cosmetisch arts, denkt u na over uw motieven om uw uiterlijk te willen veranderen. Veel fysieke kenmerken van huidveroudering zijn met cosmetisch chirurgie en/of minimaal invasieve behandelingen te verbeteren. Goede kandidaten voor cosmetische ingrepen zijn onder andere:

 • Mensen die realistische verwachtingen hebben van de resultaten.
 • Mensen die de medische risico’s begrijpen en zij die begrijpen hoe een ingreep fysieke wijzigingen het uiterlijk beïnvloeden.
 • Mensen die gezond zijn en waarbij eventueel chronische aandoeningen onder controle zijn.
 • Rokers die bereid zijn te stoppen met het gebruik van nicotineproducten gedurende vier tot zes weken voor en na de ingreep.
 • Mensen die een stabiel gewicht hebben gedurende zes tot twaalf maanden voor bepaalde ingrepen.
Voorbereiding cosmetische behandeling

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat er voor, tijdens en na een cosmetische behandeling of ingreep gebeurt en welke resultaten u kunt verwachten. Hoe realistischer uw verwachting is, hoe groter de kans dat u tevreden terugkijkt op het behandeltraject. Onze specialisten lichten u in over de specifieke procedure die u overweegt. De voordelen, de risico’s en mogelijke complicaties, evenals alternatieven krijgen een toelichting. U bespreekt hoe het te behandelen lichaamsdeel uw uiterlijk kan beïnvloeden en hoe combinaties van behandelingen en/of ingrepen voor een betere balans en symmetrie zorgen.

Medische beoordeling

U zult ook door een cosmetisch arts onderzocht worden en krijgt vragen over uw algemene gezondheid, huidig medicijngebruik en uw levensstijl. De arts beoordeelt wat u na de ingreep kunt verwachten op het gebied van napijn, bijwerkingen en de herstelperiode. Neem de nazorgadviezen van de arts ter harte, zo beperkt u de risico’s tot een minimum. U krijgt een behandelplan en een overzicht van de kosten. De basisverzekering dekt meestal geen cosmetische behandelingen.

Cosmetische ingrepen

Afhankelijk van de ingreep of behandeling die u laat toepassen is algemene anesthesie, sedatie of plaatselijke verdoving vereist. U bespreekt dit al tijdens het consult in de kliniek met de anesthesist. Andere procedures zoals injectables, skinbooster, chemische peelings of laserontharing worden zonder verdovingen toegepast. De arts en anesthesist houden u tijdens de ingreep goed in de gaten en wijken niet van uw zijde. Bij chirurgische ingrepen is het nodig om vervoer naar huis te regelen. Alle ingrepen gebeuren op poliklinische basis. Dat betekent dat u enige tijd na de ingreep, en als alles goed met u gaat naar huis mag om in uw eigen omgeving te herstellen. Voordat u naar huis gaat, ontvangt u:

 • Nazorginstructies die specifiek betrekking hebben op de uitgevoerde procedure.
 • Medicatie-instructies en recepten voor bijvoorbeeld antibiotica.
 • Contactgegevens als u vragen heeft.
Resultaten

Ondanks een goede voorbereiding en een uitgebreid gesprek met de arts, bent u misschien verrast door de blauwe plekken en zwellingen die ontstaan na cosmetische chirurgie. De bijwerkingen houden dagen, weken en soms meerdere maanden aan. Blauwe plekken genezen vlot, terwijl zwellingen vaak langer aanhouden. Dit hangt ook af van de ingreep die u heeft ondergaan. Het is niet ondenkbaar dat u tijdens het herstel korte tijd een gedeprimeerd gevoel ervaart. Dikwijls zijn er na de ingreep niet direct verbeteringen of veranderingen zichtbaar, wat voor een teleurstellend gevoel zorgt. Om deze gevoelens te voorkomen, praten onze specialisten al tijdens het gesprek over uw uiterlijk na de ingreep en de bijwerkingen die u mag verwachten.

Subtiel en natuurlijk

Wees realistisch met de verwachtingen die u heeft. Het doel van een cosmetische behandeling is verbetering. Perfectie is te hoog gegrepen. Blijf dicht bij uzelf. Subtiele resultaten passen bij uw uitstraling. Streef een natuurlijk resultaat na. Iedereen heeft eigen verwachtingen, maar ook zijn verschillende resultaten bij dezelfde ingreep mogelijk. Hou in gedachten dat:

 • Zwellingen en blauwe plekken tijdelijk zijn. Littekens zijn blijvend, al vervagen ze met de tijd.
 • Herstelperiodes variëren per behandeling en per persoon. De een heeft een beter herstelvermogen dan de ander. Hou altijd een periode van enkele weken in gedachten.
 • Vervolgbehandelingen zijn soms nodig om het effect te behouden en/of verder te verbeteren.
Kosten en verzekering

Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in cosmetische ingrepen. Jaarlijks passen onze specialisten duizenden behandelingen en ingrepen toe. Er zijn contacten met grote verzekeringsmaatschappijen. Vaak is het zo dat een cosmetische behandeling niet vergoed wordt. Uw aanvullende zorgverzekering heeft misschien beperkte mogelijkheden. Omdat niet iedereen het behandelbedrag in een keer kan of wil missen, werken we samen met een kredietverstrekker, gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. Komt u in aanmerking voor een krediet of persoonlijke lening dan betaalt u het geleende bedrag over een vastgestelde periode in maandelijkse termijnen af.

De aanpak van Acura Medisch Centrum in Weert

De artsen die cosmetische ingrepen en behandelingen uitvoeren bij Acura Medisch Centrum zijn geregistreerd en hebben ervaring in de cosmetische chirurgie. Ons team neemt de tijd om u alle aspecten van de behandeling uit te leggen, inclusief de kosten en mogelijke risico’s. Ook krijgt u antwoord op uw vragen en nemen de specialisten eventuele zorgen weggenomen. Onze kliniek in Weert is modern en comfortabel ingericht. Specialisten werken met state of the art apparatuur en met de nieuwste technieken. We hechten veel waarde aan uw veiligheid en welzijn. De planning van een behandeling gebeurt op een efficiënte manier, zodat het behandeltraject vlot plaatsvindt. Wilt u meer weten over de cosmetische behandelingen? Maak gerust een afspraak voor een gratis consult. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op +31 495 729327. Het is ook mogelijk om online een afspraak te plannen en/of een e-mail te sturen naar info@acuramedischcentrum.nl.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu