fbpx

Alternatief haarwerken

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

In Nederland dragen meer dan 50.000 mannen en vrouwen een haarwerk. Bent u één van deze personen? Of overweegt u het dragen van een haarwerk? Dan vindt u het vast interessant om te lezen dat er verschillende alternatieven voor haarwerken bestaan. Het dragen van een haarwerk brengt namelijk verschillende belemmeringen met zich mee. Indien u via Google zoekt op ‘alternatief haarwerken’, is er meestal vrij weinig informatie over dit onderwerp te vinden. Dankzij onze jarenlange ervaring op haaruitval gebied, bieden wij u echter u graag verschillende haarwerk alternatieven aan.

Alternatief haarwerken voor vrouwen?
Alternatief haarwerken voor vrouwen?
Wat is de oorzaak van haaruitval bij u?

Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, kan dit diverse oorzaken hebben. Wat is bij u de oorzaak geweest van uw haaruitval? En heeft u dit door een haarspecialist van laten stellen? Meestal is er bij haaruitval sprake van de erfelijke variant van haaruitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd. Er is dan sprake van genetische aanleg. Het is mogelijk dat uw vader, moeder of een ver familielid hier ook last van heeft gehad. Het hormoon DHT is in dit geval de boosdoener. Hierdoor wordt het haar eerst dunner en groeit er uiteindelijk helemaal geen haar meer. Dit hormoon heeft namelijk invloed op de haargroei en zorgt er voor dat de haar steeds verder verzwakt.

Alternatief haarwerken voor mannen of vrouwen: biofibres haarimplantatie behandeling

De biofibres haarimplantatie is een relatief nieuwe, maar zeer innovatieve behandeling. Er wordt tijdens deze behandeling kunsthaar geïmplanteerd. Dit is een relatief nieuwe ontwikkeling, al wordt de behandeling al een aantal jaren toegepast. Tijdens een dagbehandeling kunnen er maximaal ongeveer 2.000 haren worden geïmplanteerd. Houd er rekening dat ieder jaar ongeveer 10 procent van het geimplanteerde haar uitvalt. Daarom wordt na een aantal jaar vaak gekozen voor een opfrisbehandeling.

Alternatief haarwerk voor mannen?
Alternatief haarwerk voor mannen?
Alternatief voor haarwerken: micro haar pigmentatie

Een ander mogelijk alternatief voor een haarwerk is de micro haar pigmentatie behandeling. Een andere naam voor deze behandeling is tricopigmentatie of haar tattoo. Er wordt als het ware haar getatoeëerd. Het wordt daarom wel geadviseerd om het haar altijd gemillimeterd te dragen. Voor mannen is dit daarom ook een populairdere behandeling dan voor vrouwen.

Alternatief haarwerken FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over alternatief haarwerken. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Moet mijn haar volledig zijn uitgevallen of geschoren, voordat ik een haarwerk kan dragen?
Nee, u kunt een haarwerk of pruik dragen zonder dat uw eigen haar daarbij wordt beïnvloed. Volledige kaalheid en/of het eerst kortscheren is niet noodzakelijk.

2. Wat zijn de alternatieven voor een haarwerk?
Haarwerken kennen diverse alternatieven. Uw keuze voor een alternatief is persoonlijk en vaak gerelateerd aan de oorzaak en/of duur van het haarverlies. Geregeld kiezen mensen die te maken hebben met tijdelijk haarverlies als gevolg van een ziekte of medische behandeling voor een mutsje of sjaaltje. Uw voorkeur kan ook uitgaan naar cosmetische behandelingen zoals laserlicht, micro haar pigmentatie of een haartransplantatie.

3. Kan een haargroeimiddel gebruikt worden in combinatie met een haarwerk?
Ja, moderne haarwerken hebben doorgaans geen nadelige invloed op de natuurlijke haargroei. Draagt u een haarwerk en overweegt u het gebruik van een haargroeimiddel? Vraag dan advies aan een huisarts of specialist. Deze geeft u meer informatie over de mogelijkheden.

4. Wanneer kan ik beter een alternatief voor een haarwerk overwegen?
De keuze voor een oplossing of behandeling bij haaruitval is zeer persoonlijk. U kunt zich prima voelen bij het dragen van een haarwerk, terwijl iemand anders al bij beginnend haarverlies naar een andere oplossing zoekt. Het moment waarop u van een haarwerk overstapt op een andere oplossing is dat ook. Niemand kan voor u bepalen wanneer de keuze voor een alternatief beter is.

5. Ik zoek een alternatief voor een haarwerk, wat past er bij mij?
Beschikbare oplossingen en behandelingen zijn breed en kunnen worden afgestemd op uw situatie. De geschikte oplossing hangt nauw samen met de oorzaak van het haarverlies. Zo wordt tijdelijke haaruitval vrijwel nooit met een haartransplantatie behandelt en kan als de haaruitval al te ver gevorderd is een specialist u micro haar pigmentatie adviseren, omdat het voor een haartransplantatie te laat is. Als u wilt weten wat voor u de meest geschikte alternatieve behandeling is, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Onze artsen adviseren u graag over de mogelijkheden.

6. Wat zijn de kosten voor een alternatieve oplossing bij haaruitval?
Net zoals de beschikbare behandelingen zijn er ook uiteenlopende prijzen. Niet-chirurgische ingrepen waaronder het gebruik van een haargroeimiddel kennen een lagere kostprijs dan bijvoorbeeld een haartransplantatie of het laten plaatsen van Biofibres. De meeste behandelingen worden niet of slechts gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

7. Kan ik de resultaten van alternatieve behandelingen vergelijken?
Ja, online vindt u tal van reviews en klantenervaringen. Kijk niet alleen naar de resultaten die bereikt zijn, maar ook hoe lang het duurt voordat er zichtbare verbetering optreedt. Waar bevindt zich een geschikte behandelaar en hoe wordt deze omschreven. Zijn er voor en na foto’s of nog beter behandel video’s beschikbaar? Vaak is een gedegen voorbereiding al een voorproefje van het resultaat dat u kunt verwachten en daar mag een vergelijking niet bij ontbreken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haaruitval behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘alternatief haarwerken’ een consult inplannen voor een haartransplantatie, haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu