fbpx

Alternatief pruik

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wist u dat er alleen al in Nederland meer dan 50.000 mannen en vrouwen zijn die een pruik dragen? Bent u één van hen of is er geadviseerd om een pruik te nemen? Dan is het wellicht interessant om te weten dat er ook verschillende alternatieven voor pruiken zijn. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Als u op Google zoekt op ‘alternatief pruik’, wordt er helaas vrij weinig informatie aangeboden. Wij hebben echter jarenlange ervaring op het gebied van haaruitval en bieden u graag verschillende pruik alternatieven aan.

Alternatief pruik voor vrouwen?
Alternatief pruik voor vrouwen?
Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?

Haaruitval kent verschillende oorzaken. Wat is bij u de oorzaak van uw haaruitval? Is er sprake van erfelijke haaruitval, een haarziekte of wordt de haaruitval veroorzaakt door een andere reden? Wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval, is er sprake van een genetische aanleg. Wellicht dat uw vader, moeder of een ver familielid hier ook last van heeft gehad. Bij erfelijke haaruitval is het DHT hormoon de boosdoener. Dit hormoon heeft invloed op de haargroei en zorgt dat de haar steeds verder verzwakt. Hierdoor wordt het haar eerst dunner en groeit er uiteindelijk helemaal geen haar meer.

Alternatief pruik voor mannen of vrouwen: biofibres haarimplantatie behandeling

Heeft u al eens gehoord van de biofibres haarimplantatie behandeling. Tijdens deze ingreep wordt kunsthaar geïmplanteerd. Dit is een relatief nieuwe ontwikkeling, al wordt de behandeling al een aantal jaren toegepast. Er kunnen tijdens een dagbehandeling maximaal ongeveer 2.000 haren worden geïmplanteerd. Ieder jaar is er een klein gedeelte van het haar dat uitvalt, waardoor na een aantal jaar vaak wordt gekozen voor een opfrisbehandeling.

Alternatief pruiken voor mannen?
Alternatief pruiken voor mannen?
Alternatief voor pruiken: micro haar pigmentatie

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling, in plaats van voor een pruik. Deze behandeling wordt ook wel een haar tatoeage genoemd. Er wordt als het ware haar getatoeëerd. Het is daarom wel belangrijk om het haar altijd gemillimeterd te dragen. Voor mannen is dit daarom ook een populairdere behandeling dan voor vrouwen.

Alternatief pruik FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over alternatief pruik. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Ben ik bij haaruitval altijd aangewezen op het dragen van een pruik?
Nee, u heeft de keuze uit verschillende behandelingen en oplossingen om het haarverlies te verminderen en/of te camoufleren.

2. Welk alternatief past bij het beste bij tijdelijk haarverlies?
Tijdelijk haarverlies kent uiteenlopende oorzaken. De keuze voor een pruik is niet altijd eenvoudig, maar het is wel een van de snelste manieren om haaruitval te camoufleren. Door het wegnemen van de veroorzakende factor, bijvoorbeeld stress, vitaminegebrek of een medische behandeling, krijgt de haargroei kans zich te herstellen. Tussentijds kunt u eventueel een haargroeimiddel gebruiken, kiezen voor micro haar pigmentatie, een laserbehandeling of mesotherapie.

3. Is een haartransplantatie een goed alternatief voor een pruik?
Niet iedereen is geschikt voor een haartransplantatie. U moet over voldoende donorhaar beschikken om de ingreep te kunnen ondergaan, is dit niet geval dan is het meestal onmogelijk om een natuurlijk resultaat te creëren. Een haartransplantatie specialist beoordeelt uw geschiktheid tijdens een intakegesprek.

4. Wat als ik niet geschikt ben voor een haartransplantatie, maar toch echt een alternatief voor een pruik zoek?
Een goed alternatief kan micro haar pigmentatie zijn. De techniek waarbij gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag wordt geïnjecteerd biedt langdurige resultaten. Uw uitgedunde haardos wordt optisch voller, kale plekken worden gecamoufleerd en zelfs een volledig kaal hoofd krijgt een natuurlijke stoppel-look.

5. Wat kan ik verwachten van een haargroeimiddel?
Als u het gebruik van een haargroeimiddel overweegt, kies dan voor een middel dat effectief bewezen haarverlies vermindert en nieuwe haargroei stimuleert. Deze middelen hebben overigens niet bij iedereen het gewenste resultaat en dienen langdurig gebruikt te worden voordat het haarverlies zich stabiliseert. Stopt u op een zeker moment met het gebruik dan is het vooraf goed om te weten dat het haarverlies terug zal keren.

6. Kan ik een pruik combineren met een haargroeimiddel?
Het dragen van een pruik heeft geen nadelige invloed op uw natuurlijke haargroei. De combinatie met een haargroeimiddel is soms prima mogelijk. De voorschrijvend arts, van het haargroeimiddel, kan u hierover meer informatie geven.

7. Is het dragen van een pruik van invloed op het resultaat van een haartransplantatie?
In overleg met de haartransplantatie specialist kunt u het tijdelijk dragen van een pruik overwegen. Na een haartransplantatie wordt, zeker de eerste dagen, geadviseerd om uw hoofdhuid en het haar niet te bedekken. Overigens belemmert een pruik de haargroei niet.

8. Kan ik als de alternatieve behandeling niet bevalt alsnog het dragen van een pruik overwegen?
Ja. Dunner wordend haar en kale plekken kunnen met een pruik prima verborgen worden. Ook als u eerder een alternatieve behandeling heeft laten toepassen, kunt u een pruik laten aanmeten. Goed zittende en natuurlijke ogende pruiken kunt u bij een ervaren haarwerkspecialist kopen, hier krijgt u ook advies en is het mogelijk om meerdere modellen te passen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haaruitval behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘alternatief pruik’ een consult inplannen voor een haartransplantatie, haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu