fbpx

Armlift

Overweegt u een armlift? Slappe bovenarmen en overtollige huid zijn bekende gevolgen van een verminderde huidelasticiteit of fors gewichtsverlies. Uw huid trekt uit en gaat hangen. Met het gebruik van huidverstevigende crèmes of intensief sporten wordt dit probleem helaas meestal niet opgelost. Losse huidflapjes bij de bovenarmen zijn vaak een typisch verschijnsel van het ouder worden en komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Een armlift kan mooie resultaten geven.

Armlift.
Armlift.
Verslapte bovenarmen verdienen een armlift

Loshangende huid kan als zeer storend worden ervaren. Schaamt u zich voor uw bovenarmen en draagt u daarom altijd iets met mouwtjes? U kunt een armlift overwegen. Met deze relatief eenvoudige ingreep wordt de overtollige huid verwijderd. Ouder worden is een natuurlijk proces waar u niet zo veel tegen kunt doen. Het is tegenwoordig wel mogelijk om de tekenen van het ouder worden tegen te gaan. Minder huidelasticiteit in combinatie met slapper wordende spieren laat helaas zijn sporen na, ook bij de bovenarmen. Bent u daarnaast ook nog behoorlijk afgevallen? Dan zijn dat twee factoren die niet direct bijdragen aan mooi gevormde bovenarmen. Het overschot aan huid kan behandeld en verwijderd worden. Afhankelijk van de mate waarin uw huid nog elastisch is, kan eventueel een minder ingrijpende liposculptuur behandeling oplossing bieden. Welke behandeling het meest voor u geschikt is kan door een ervaren specialist worden beoordeeld. Het is mogelijk dat een beperkte armlift wordt gecombineerd met een liposculptuur behandeling. Bij een volledige armlift, zonder liposculptuur, zal de arts u wijzen op het feit dat de ingreep blijvende littekens aan uw bovenarmen achterlaat. Uiteraard wordt er gestreefd om de littekens op een zo min mogelijk opvallende plaats te leggen.Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum wordt bekeken en beoordeeld welke cosmetische ingreep het beste bij u toegepast kan worden en welke resultaten u mag verwachten.

Afrekenen met zware en dikke bovenarmen

Mannen en vrouwen met zware bovenarmen hebben in enkele gevallen overtollig onderhuids vetweefsel dat met behulp van een liposuctie of liposculptuur behandeling verwijderd kan worden. Een armlift is voornamelijk een esthetische ingreep die het zelfvertrouwen ten goede komt. U zit immers weer strakker in uw vel, wat uw uitstraling ten goede komt. Met name als u bang bent voor de littekens die een armlift achterlaat, kan een liposuctie een alternatieve mogelijkheid zijn. In de meeste gevallen is een armlift een cosmetische techniek die ervoor zorgt dat uw huid weer strak en glad wordt. De storende armflapjes worden verwijderd en u draagt weer met plezier korte mouwen en zwemkleding. Vindt de behandelend specialist u een geschikte kandidaat voor een armlift? Op de behandeldag worden foto’s van uw bovenarmen gemaakt die in uw medisch dossier terecht komen. Een armlift is een veilige operatieve ingreep die met behulp van sedatie of volledige narcose wordt uitgevoerd. U merkt niets van de behandeling. Op uw bovenarmen wordt nauwkeurig aangegeven welke huid verwijderd wordt tijdens de armlift. De chirurg maakt uw huid los van onderliggende spier- en vetweefsels en de overtollige huid wordt weggesneden. Indien de ingreep een combinatie met liposculptuur betreft wordt de vetophoping gelijktijdig weggezogen. Afhankelijk van de omvang van de ingreep die u ondergaat, bedraagt de behandelduur gemiddeld 2 tot 3 uur. De ingreep vindt plaats op poliklinische basis, dat betekent dat u enkele uren later de kliniek mag verlaten.

Herstellen na een armlift

Ondanks de relatieve eenvoud van de ingreep heeft uw lichaam behoefte aan rust. U zult zich na de operatie moe voelen en daarbij kunt u last hebben van napijn, blauwe plekken en zwellingen. Het is gebruikelijk om de eerste week na de armlift een drukverband om uw bovenarmen te dragen. Dit kan als oncomfortabel ervaren worden, door de druk worden zwellingen echter tegen gegaan en mede daarom is het een noodzakelijk kwaad. Als u de onderstaande tips van de behandelend arts opvolgt, heeft u zelf een positief aandeel in het herstel en het resultaat:

 • De eerste week mogen de littekens niet nat worden. Het is belangrijk dat u daarna tijdens het baden en/of douchen niet al te heet warm water gebruikt. De bovenarmen kunnen door de warmte van het water alsnog onnodig opzwellen.
 • Vermijd na de armlift overmatige lichaamsbeweging. Uiteraard is gewoon bewegen herstel bevorderend, maar let daarbij wel op dat u uw armen niet te veel gebruikt. De eerste 6 weken na de ingreep zijn zowel intensief sporten, zwemmen en zwaar tillen uit den boze. Uw lichaam en zeker uw bovenarmen hebben minimaal 6 weken nodig om optimaal te kunnen herstellen van de operatie. Na 6 weken kunt u uw armen weer volledig bewegen en gebruiken.
 • Als u rookt, is het voor zowel de armlift, het herstel en het eindresultaat beter om ruim voor de ingreep te stoppen. Tabaksproducten hebben een negatieve invloed op onder meer de doorbloeding. Om het herstel te bevorderen, is het ook beter om de eerste weken nadat de armlift heeft plaatsgevonden niet te roken.

In de kliniek worden twee weken na de armlift de hechtingen verwijderd. Uw arts kan aangeven wanneer u uw normale werkzaamheden weer volledig kunt hervatten. Dit verschilt per persoon en zeker als u lichamelijke arbeid verricht kan geadviseerd worden om dit geleidelijk aan terug op te bouwen. Als gevolg van de operatieve ingreep ontstaan littekens. Ook littekens hebben tijd nodig om te genezen. Waar ze in het begin rood en vurig zijn, nemen ze met het verstrijken van de tijd meer en meer de kleur van de omliggende huid aan. Littekenweefsel is kwetsbaar en heeft voldoende aandacht nodig. Vermijd blootstelling aan de zon, zeker bij verse littekens die nog geen jaar oud zijn. Littekens hebben minimaal een jaar nodig om uit te werken en tot rust te komen. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum zullen er naar streven om de littekens zoveel mogelijk aan te leggen op onopvallende plaatsen. Kort na de ingreep zijn er zichtbare verbeteringen van uw bovenarmen. Met het oog op het herstel van de littekens en het onderliggende weefsel duurt het ongeveer een jaar voordat het eindresultaat definitief genoemd kan worden.

Armlift, risico’s en complicaties

Al tijdens het intakegesprek, voorafgaand aan de armlift, zal de specialist de operatie risico’s met u bespreken. Een armlift, al dan niet in combinatie met een liposculptuur behandeling, is een frequent uitgevoerde, relatief veilige cosmetische ingreep. De kans dat zich complicaties voordoen is erg klein, daarnaast kunt u zelf veel doen om risico’s te verkleinen. Volg altijd de tips, instructies en adviezen van de arts op. Bij elke cosmetische en operatieve ingreep bestaat een zekere kans op complicaties, waaronder:

 • Langdurige zwellingen
 • Nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing
 • Een veranderd gevoel in het behandelde gebied
 • Ontsierende littekens die niet mooi genezen
 • Een teleurstellend resultaat

Teleurstellende resultaten van een armlift zijn vaak het gevolg van een foutief verwachtingspatroon. Dit kan voorkomen worden door tijdens het intakegesprek openhartig te zijn over hetgeen u verwacht van de armlift die u overweegt. Ervaren artsen kunnen vrij nauwkeurig inschatten of uw verwachtingen realistisch zijn en deze eventueel bijstellen naar haalbare mogelijkheden.

Meer informatie over een armlift

Resultaten die bereikt worden, zijn strikt persoonlijk. Als u de instructies en adviezen van de behandelend arts opvolgt, heeft u een positieve invloed op het resultaat. Wat de mogelijkheden zijn in uw situatie en of u een geschikte kandidaat bent voor een armlift, kan door de specialisten van Acura Medisch Centrum beoordeeld worden. Dit gebeurt tijdens een vrijblijvend intakegesprek in een van de klinieken in Amsterdam of Weert. Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de behandelend arts en de kliniek. De arts heeft vragen over uw algehele gezondheid, eventuele medische achtergrond en uw medicijngebruik. U kunt aangeven waarom u zich stoort aan uw bovenarmen en wat uw verwachtingen zijn van een cosmetische behandeling. Het is mogelijk om uzelf voor te bereiden op dit gesprek. Dit doet u het beste door onder meer ervaringsverhalen van anderen te lezen en u te verdiepen in de behandelmogelijkheden. Bent u zenuwachtig voor het gesprek? Neem dan iemand mee die u vertrouwt. Schrijf de vragen die u heeft desnoods op een briefje, zodat u zeker niet vergeet om belangrijke vragen te stellen. De arts licht tijdens het intakegesprek de armlift toe. Ter verduidelijking kunnen voor en na foto’s getoond worden van ingrepen die in de kliniek hebben plaatsgevonden. Met behulp van een spiegel geeft de arts u een eerste inzicht in de resultaten die bij u bereikt kunnen worden. Bent u benieuwd hoe een armlift wordt uitgevoerd en of u in aanmerking komt voor een behandeling? Maak dan een afspraak bij een van de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum. U bent van harte welkom voor een kennismakingsconsult. Aan de hand van het gesprek en uw persoonlijke situatie wordt een behandelplan opgesteld en ontvangt u een gedetailleerde prijsopgave. Acura Medisch Centrum heeft vestigingen in Amsterdam en Weert en kent een uitstekende reputatie. Chirurgische ingrepen als de armlift worden uitgevoerd in de kliniek in Weert. Meer weten? U kunt Acura Medisch Centrum telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak. Het is ook mogelijk om het online contactformulier in te vullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie en/of antwoord kunt verwachten.

Armlift FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een armlift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een armlift precies in?
Ouder worden heeft tot gevolg dat uw huid verslapt. Dit gebeurt niet alleen bij uw gezicht, maar ook de huid van uw armen is hiervoor gevoelig. Soms ontstaan huidflappen aan uw bovenarmen. Als u zich stoort aan de overtollige huid, kan een cosmetisch arts deze met een relatief eenvoudige ingreep verwijderen. Een armlift is een ingreep die littekens achterlaat op uw arm. De ingreep kan eventueel gecombineerd worden met liposculptuur.

2. Kom ik in aanmerking voor een armlift?
De huid van uw bovenarmen kan door meerdere oorzaken verslappen. Ouder worden, afvallen, een zwangerschap of het verlies van elasticiteit kunnen aanleiding geven om een armlift te overwegen. Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld tijdens een intakegesprek bij een cosmetisch arts.

3. Kan een armlift door middel van liposculptuur uitgevoerd worden?
Om voor liposuctie in aanmerking te komen, dient uw huid nog over voldoende elasticiteit te beschikken. Als dit het geval is, kan liposculptuur uitkomst bieden. Wat in uw situatie de meest geschikte behandelmethode is, wordt door een ervaren arts beoordeeld. Het is niet ondenkbaar dat een vrij beperkte armlift met liposuctie wordt gecombineerd. Daarnaast kan de voorkeur van de behandelend arts ook uitgaan naar een volledig chirurgische armlift.

4. Wat zijn de kosten voor een armlift?
De kosten voor een armlift lopen uiteen. De ingreep wordt door meerdere klinieken en ziekenhuizen aangeboden. Om een goed beeld te krijgen van de kosten kunt u online vergelijken. Vraag bij een aantal klinieken een offerte op en ga langs voor een persoonlijk intakegesprek.

5. Worden de armlift kosten vergoed?
De armlift wordt meestal niet door zorgverzekeraars vergoed. De behandelend arts kan tijdens het intakegesprek beoordelen en adviseren of het zin heeft om een vergoeding aan te vragen bij uw zorgverzekeraar of niet. Komt uw situatie niet voor vergoeding in aanmerking, dan zijn de behandelkosten voor eigen rekening.

6. Kan ik een armlift in termijnen betalen?
U kunt eventueel een lening afsluiten en zo de ingreep in termijnen betalen. Kredietverstrekkers specialiseren zich geregeld in het financieren van cosmetische ingrepen. Uiteraard dient u inzicht te verschaffen in uw financiële situatie. Bedenk u vooraf wel dat een kredietmaatschappij rente en overige kosten in rekening brengt.

7. Wordt de kwaliteit van mijn huid verbeterd door een armlift?
Nee, een armlift heeft geen invloed op de kwaliteit van uw huid. Wat wel het geval is, is dat uw huid wordt strak gespannen. Hierdoor zien de bovenarmen er fraaier en strakker uit.

8. Is er een alternatieve behandeling voor een armlift?
Nee, overtollige huid kan niet op een andere manier behandeld worden. Alleen liposuctie zou de huid alleen maar meer laten hangen.

9. Is er iets te doen aan de littekens na een armlift?
De overtollige huid wordt weggesneden, waarna de resterende huid aaneen gehecht wordt. Snijden en hechten laat onvermijdelijk littekens achter. Houd daarom altijd het eindresultaat in uw achterhoofd. U ondergaat een armlift om de verslapte huid te laten verwijderen, waardoor uw armen er mooier uitzien. Littekens kunnen na verloop van tijd enorm bijtrekken en onopvallend aanwezig zijn. Dit verschilt echter per persoon. Verse littekens hebben minimaal een jaar nodig om tot rust te komen.

10. Welke risico’s heeft een armlift?
Als de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een steriele omgeving, zal de kans op bijwerkingen uiterst klein zijn. Net zoals bij iedere chirurgische ingreep kunnen er algemene complicaties optreden. Zo kan het behandelde gebied na afloop van de ingreep gezwollen en blauw of rood verkleurd zijn. Deze verschijnselen trekken vaak spontaan weer weg. Soms is er sprake van nabloedingen en/of een slechte wondgenezing, waardoor infectiegevaar ontstaat. Een enkele keer worden allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen gezien. Als u de adviezen van de arts opvolgt na afloop van de ingreep, verkleint u het risico van bijwerkingen.

11. Hoe lang duurt het herstel na een armlift?
Na afloop van de ingreep zijn voorzichtige effecten meteen zichtbaar. Dit beeld is soms licht vertekend, omdat het behandelde gebied gezwollen is. In de dagen en weken na de armlift worden de resultaten beter zichtbaar. Om het herstel te bevorderen, zal geadviseerd worden om zogenaamde drukkleding te dragen, waarmee zwellingen worden tegengegaan. Doe het de eerste dagen rustig aan en geef uw armen de tijd om van de ingreep te herstellen. Zware lichamelijke werkzaamheden en sporten kunt u na zes weken weer hervatten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een armlift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘armlift’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu