fbpx

Beste haargroeimiddelen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Hebben de beste haargroeimiddelen echt invloed op uw haardos? Wanneer u dun haar of kale plekken op uw hoofdhuid heeft, helpt een haargroeimiddel uw haar er dikker en voller uit te laten zien. Er zijn veel verschillende producten en middelen op de markt, waardoor het lastig is om het middel te vinden dat bij u werkt en resultaat laat zien. De beste haargroeimiddelen zijn niet voor iedereen hetzelfde. Het is meestal een kwestie van uitproberen en kijken welk middel het gewenste effect heeft.

Beste haargroeimiddelen, verschillende oorzaken haaruitval

Haaruitval komt vaak voor en maakt geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Omdat haarverlies meerdere oorzaken kent, is het niet altijd meteen duidelijk wat de beste behandeling is. De meest bekende vormen van haaruitval zijn als volgt.

Hormonale onbalans

Overgevoeligheid voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon is de bekendste oorzaak van haaruitval bij mannen. Hormonale onbalans en haarverlies bij vrouwen is vaak een gevolg van schommelingen in de testosteron en oestrogeen waarde. Deze schommelingen laten de DHT-waarde stijgen. De meest efficiënte manier om de overgevoeligheid voor dihydrotestosteron, DHT, te verminderen is door het gebruik van DHT-blokkers. Bewezen haargroeimiddelen zoals Minoxidil, Dutasteride en Finasteride helpen hierbij.

Tekort aan voedingsstoffen

Een voedingspatroon waarin belangrijke vitamines en mineralen onvoldoende aanwezig zijn, kan de kwaliteit van uw haar en uw haardos aantasten. Uw lichaam heeft bouwstoffen nodig om goed te functioneren. Bij een tekort geeft uw lichaam vanzelf voorrang aan de basisbehoeften en daar hoort een volle haardos helaas niet bij.

Telogeen effluvium

Plotselinge haaruitval is een gevolg van stress en/of een traumatische gebeurtenis. Kenmerkend is dat het haarverlies zich pas een paar maanden na een ingrijpende belevenis voltrekt. In korte tijd verliest u een groot gedeelte van uw haardos.

Alle oorzaken van haaruitval hebben invloed op uw haargroei. Afhankelijk van de oorzaak zoekt u een behandeling die bij u past. Een werkend haargroeimiddel is goed voor uw haar en kan in combinatie met andere technieken of behandelmethoden toegepast worden.

Haargroei stimuleren

Zonder direct naar een ingrijpende behandeling te kijken, heeft u met een paar praktische tips een goede invloed op de haargroei. Als u uw lichaam en de haargroei wilt ondersteunen, is een afwisselend dieet een prima keuze. Voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, biotine, vitamine B-complex, zink, ijzer, selenium, foliumzuur en eiwitten zijn nodig voor een gezonde haargroei. Kijk daarnaast eens naar de manier waarop u uw haar en hoofdhuid verzorgt. Kies bij broos, beschadigd of breekbaar haar voor producten die de haargroei ondersteunen:

 • Masseer een shampoo en/of conditioner goed in en masseer tegelijk uw hoofdhuid. Zo stimuleert u de doorbloeding.
 • Laat het gewassen haar zoveel mogelijk door de lucht drogen. Pas op met het overmatig gebruik van warme haardrogers, stijl- en/of krultangen.
 • Trek het haar niet te strak in een staart of vlecht. Te hard aan het haar trekken, belast de haarwortels wat op langere termijn tot haaruitval kan leiden.
Het gebruik van huis-, tuin- en keukenmiddelen

Het gebruik van bekende ‘huismiddelen’ die we bijna allemaal in huis hebben, heeft soms verrassende effecten op de haargroei en uw gezondheid. Silicium, dat helpt bij maagklachten, is een element dat uw haar verstevigd. Neem het middel oraal in of los een tablet op en breng het aan op het haar en de hoofdhuid. Een ander iets is pure kokosolie. De olie helpt bij het herstellen van haarbeschadigingen, hydrateert de hoofdhuid en activeert de haargroei. Spoel de olie grondig uit. Cafeïne, restjes koffiedik, gebruikt u bij een hoofdhuidmassage. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel uw haar daarna grondig uit met lauwwarm water. De cafeïne stimuleert de doorbloeding en geeft de haarzakjes een boost.

Professionele haargroeimiddelen

Mensen met erfelijke haaruitval hebben vaak alleen baat bij bewezen haargroeimiddelen die de invloed van het DHT-hormoon blokkeren. De actieve ingrediënten zorgen ervoor dat niet alle middelen geschikt zijn voor gebruik door mannen en vrouwen. Vooral producten als Dutasteride en Finasteride zijn niet geschikt voor vrouwen met alopecia androgenetica. Haargroeimiddelen die bewezen succesvol zijn, zijn onder andere als volgt.

Minoxidil lotion

Minoxidil wordt wereldwijd gebruikt als haargroeimiddel. Zowel het behandelen van beginnende haaruitval als gebruik na een haartransplantatie zijn succesvol. Minoxidil is een lotion die u dagelijks op de kalende plekken aanbrengt en grondig in masseert. Na een periode van een paar maanden, ziet u hoe het haarverlies afneemt en de haargroei er gezonder uitziet. Niet iedereen ziet resultaat. Blijft uw haar uitvallen en gebruikt u Minoxidil zes maanden of langer? Praat met uw huisarts of specialist over een alternatief of een andere behandelmethode.

Ketoconazol shampoo

De werkzame stoffen van ketoconazol shampoo hebben invloed op de gezondheid van uw hoofdhuid. Artsen schrijven het middel voor als behandeling voor hoofdhuidinfecties, huidschilfering en roos. De hoofdhuid kalmeert, de doorbloeding verbetert en de haarzakjes laten een sterkere haargroei zien. De shampoo is veilig in gebruik en is in lage dosering vrij verkrijgbaar.

Tijdelijke effecten van haargroeimiddelen

Zelfs de beste haargroeimiddelen hebben alleen maar een tijdelijk resultaat. Dagelijks gebruik is nodig om de bereikte effecten te behouden. Dat betekent, zeker in geval van erfelijk haarverlies, dat het haarverlies doorzet als u stopt een haargroeimiddel te gebruiken. Wanneer u een langdurige of blijvende oplossing zoekt voor haaruitval, is een haargroeimiddel niet de beste keuze. Afhankelijk van het middel dat u gebruikt, praat u eerst met een huisarts of specialist over de bekende bijwerkingen. Ondanks dat niet iedereen daar gevoelig voor is, is het goed om te weten welke klachten mogelijk aan een haargroeimiddel gerelateerd zijn.

Behandelmethodes vergelijken

Overweegt u het gebruik van een haargroeimiddel of gebruikt u een haargroeimiddel en zoekt u naar alternatieven? Kom gerust een langs voor een adviesgesprek bij onze artsen en specialisten. U vindt Acura Medisch Centrum in het centrum van Weert. De kliniek is zowel met uw eigen als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Tot de alternatieve behandelmogelijkheden horen onder andere mesotherapie bij haaruitval en een preventief behandeladvies. Krijg antwoorden op de vragen die u over haaruitval heeft en zie welke behandelingen eerder in onze kliniek zijn toegepast. Neem telefonisch contact op met onze medewerkers of plan uw consult online. We zijn op werkdagen bereikbaar op +31495547848. Het eerste consult is gratis.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu