fbpx

Beste haarkliniek

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Steeds meer mensen die geconfronteerd worden met beginnende haaruitval en gevorderde kaalheid, zoeken hiervoor een oplossing. De behandelmogelijkheden zijn tegenwoordig uitgebreid en bestaan uit zowel medische als niet-medische behandelingen. Als u een haartransplantatie of een andere therapie overweegt, dan zoekt u daarvoor natuurlijk de beste haarkliniek en de meest ervaren specialist. Aangezien geen hoofd hetzelfde is en iedereen zijn mening heeft, kan ook de mening over de beste haarkliniek verschillen. Het is belangrijk om te weten welke technieken beschikbaar zijn en wat het beste bij u past.

Beste haarkliniek?
Beste haarkliniek?
Hoe vindt u de beste haarkliniek?

Het internet is een grote informatiebron voor uiteenlopende onderwerpen. Haarklinieken, haartransplantatie behandelingen, ervaringen en meningen kunnen online met elkaar worden vergeleken. Waar de ene kliniek een volle haardos belooft met een minimum aan lichamelijk ongemak, kan de andere kliniek de ene na de andere haartransplantatie uitvoeren. Het is moeilijk om te bepalen welke aanbieder de beste haarkliniek voor u is. Vaak betreft het kostbare behandelingen die niet of slechts gedeeltelijk door uw ziektekostenverzekeraar voor vergoeding in aanmerking komen. Aan de beslissing om voor een haartransplantatie te kiezen, is vaak een lange periode voorafgegaan. U heeft diverse middelen, waaronder lotions en shampoos geprobeerd, en bent nu op zoek naar een definitieve oplossing.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Acura Medisch Centrum heeft moderne klinieken in Amsterdam en Weert waar haartransplantaties en haarimplantaties worden uitgevoerd door een team van ervaren specialisten. Tijdens het intakegesprek vertelt de arts wat u realistisch kunt en mag verwachten van een eventuele haartransplantatie. Om te bepalen of Acura Medisch Centrum voor u de beste haarkliniek is, zijn er een aantal handige tips die u daarbij kunnen helpen.

 • Stel al de vragen die u heeft. Als uw vragen op eerlijke en professionele wijze worden beantwoord, dan is het niet waarschijnlijk dat het uiteindelijke resultaat een teleurstelling is. Het gaat immers om uw gezondheid, waarbij het van belang is dat u volledig geïnformeerd wordt.
 • Maak kennis met de arts die de behandeling uitvoert. U wilt graag meer weten over de ervaring van de specialist die u de ingrijpende haartransplantatie uit laat voeren. Vaak voelt u direct een vorm van vertrouwen dat nodig is voor een succesvolle behandeling.
 • Vraag hoe de prijsopgave is opgebouwd. Zeker als u meerdere offertes opvraagt, is het goed om te weten hoe verschillen kunnen ontstaan. Acura Medisch Centrum geeft u een complete prijsopgave, waarbij ook de belangrijke periode van nazorg is inbegrepen.
 • Let op de behandelduur en de frequentie. Laat uw gezondheid altijd op de eerste plaats komen. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om twee haartransplantaties in twee opeenvolgende dagen te ondergaan. Uw hoofdhuid heeft tussen de behandelingen door rust nodig en moet kunnen genezen en herstellen.
De keuze voor de beste haarkliniek maakt u zelf

Wat belangrijk is tijdens uw zoektocht naar de beste haarkliniek, zijn de kennis, ervaring en gebruikte technieken. Haartransplantatie technieken worden steeds verder verfijnd en zijn aan innovatieve ontwikkelingen onderhevig. Het team van Acura Medisch Centrum wordt continu bijgeschoold op zowel technisch gebied als op het gebied van patiëntveiligheid en kwaliteitseisen. Medisch specialisten behalen jaarlijks zogenaamde accreditatiepunten waarmee de kennis en kundigheid binnen een bepaald vakgebied wordt gegarandeerd. Het is belangrijk om te weten dat de specialisten als vanzelfsprekend BIG-geregistreerd zijn en een uitstekende staat van dienst hebben. De regelmatige bijscholing en de kennis van specialisten en medewerkers kunnen helpen de voor u beste FUE haartransplantatie kliniek te vinden.

De beste haarkliniek voldoet aan alle eisen

In Nederland worden hoge eisen gesteld aan klinieken waar cosmetische en medische ingrepen worden uitgevoerd. Deze eisen zijn vastgelegd in een aantal wetten en regels. Acura Medisch Centrum voldoet aan deze regels die door de overheid zijn opgelegd. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

 • Kwaliteitswet zorginstellingen.
 • Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg. De artsen die werkzaam zijn bij Acura Medisch Centrum zijn geregistreerd in het BIG-register.
 • Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst.
 • Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector.
 • Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De klinieken van Acura Medisch Centrum in Weert voldoen aan de strenge eisen zoals deze gesteld zijn door de Inspectie voor de Volksgezondheid. Regelmatig vinden controles plaats van zowel de behandelfaciliteiten, -middelen als –materialen. De bevindingen worden via interne inspecties gerapporteerd en in beeld gebracht. Bij uw keuze voor de beste haarkliniek zijn zowel hygiëne als kwaliteit belangrijke punten van aandacht.

Overige overwegingen voor de beste haartransplantatie kliniek

Bij het bepalen van de beste haarkliniek die bij uw situatie past, is het fijn om te weten dat uitvoerend artsen uitgebreide ervaring hebben met de ingreep. De medisch specialisten van Acura Medisch Centrum voeren op regelmatige basis haartransplantaties en haarimplantaties uit. Het is een geoliede machine die uitstekend op elkaar is ingespeeld. Door voortdurend te blijven streven naar verbetering van de techniek, is het slagingspercentage zeer goed en de klanttevredenheid zeer hoog. Er wordt gewerkt met up-to-date verfijnde apparatuur. Wilt u weten wat Acura Medisch Centrum voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een intakegesprek. Het gesprek is geheel vrijblijvend en stelt u in staat om een afweging te maken voor een persoonlijk behandelplan. U kunt bij de klinieken in Amsterdam en Weert rekenen op:

 • Blijvend, definitief resultaat.
 • Persoonlijke begeleiding met veel tijd en aandacht voor al uw vragen.
 • Een haartransplantatie die wordt uitgevoerd met de innovatieve FUE techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste behandeltechnieken.
 • Een compleet prijsvoorstel, waarbij u achteraf niet met extra haartransplantatie kosten wordt geconfronteerd.
 • Een moderne behandelomgeving, waarbij de kwaliteit van de geleverde zorg aan de wettelijk gesteld eisen en regels voldoet.

Laat u voorlichten over de mogelijkheden die de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum u te bieden hebben.

Beste haarkliniek FAQ – veelgestelde vragen

1. Hoe vind ik een goede haarkliniek voor een haartransplantatie?
Zowel in Nederland als in het buitenland bevinden zich haarklinieken waar haartransplantaties worden aangeboden. U kunt de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende klinieken met elkaar vergelijken. Ga daarbij selectief te werk en bezoek meerdere haarklinieken. Vergelijk de manier waarop u welkom wordt geheten en hoe de behandeling wordt toegelicht. Voelt u zich welkom en begrepen? Door te beste haarklinieken te vergelijken, vindt u vanzelf de kliniek en behandelend haartransplantatie specialist waar u een vertrouwd gevoel bij heeft.

2. Hoe weet ik of een haarkliniek ervaring heeft met verschillende haartransplantatie technieken?
Goede resultaten worden bereikt door ervaren haartransplantatie specialisten, welke de behandeling regelmatig toepassen. Deze klinieken werken met moderne apparatuur en zijn bekend met de nieuwste behandeltechnieken. Vraag tijdens een kennismakingsgesprek welke techniek bij u zal worden toegepast en welke resultaten de betreffende kliniek hier in het verleden mee heeft behaald. Doorgaans kan een ervaren specialist u zogenaamde voor en na foto’s van haartransplantaties laten zien.

3. Waarom bezoek ik verschillende haarklinieken, voordat ik een keuze maak?
Geadviseerd wordt om met meerdere behandelaars kennis te maken. U kunt dan zowel de klinieken als de manier waarop u wordt ontvangen met elkaar vergelijken. Tijdens een gesprek komt u veel te weten over de handelswijze van een specialist. Worden uw vragen naar tevredenheid behandeld en beantwoord? Neemt de behandelend specialist voldoende tijd voor u? Heeft u het idee dat u alles weet over de behandeldag na afloop van het gesprek? Een haartransplantatie is een kostbare ingreep, die u uit laat voeren door een ervaren specialist, waarbij u met vertrouwen in de behandelstoel plaatsneemt.

4. Is een goedkope haarkliniek niet goed?
Regelmatig worden haartransplantaties tegen lage of goedkope tarieven aangeboden. Voordat u op zo’n aanbieding ingaat, is het goed om te kijken wie de behandelaar is en waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd. Niet alle lage tarieven geven teleurstellende resultaten, maar goed opletten is wel het advies. Hoeveel grafts worden getransplanteerd en is dat in uw situatie voldoende voor een natuurlijk resultaat? Wat zijn de bijkomende kosten voor extra te transplanteren grafts? Wat is de uiteindelijke kostprijs voor de behandeling? Zorg dat u het kostenplaatje compleet heeft, voordat u op een aanbieding in gaat.

5. Zijn Turkse haarklinieken beter dan de Nederlandse haarklinieken?
De kwaliteit van haartransplantaties in Turkije verschilt vaak van de kwaliteit van een behandeling in Nederland. Ook hier geldt dat u goed oplet bij welke kliniek u de behandeling ondergaat en wie deze uitvoert.

6. Is een haartransplantatie in Turkije echt zoveel goedkoper?
Prijzen van haartransplantatie behandelingen kunnen in Turkije goedkoper worden aangeboden. Als u tarieven en mogelijkheden met elkaar vergelijkt, is de prijs soms een van doorslaggevende factoren om voor een bepaalde behandelaar te kiezen. Waar nog vaak overheen wordt gekeken, zijn de bijkomende kosten voor reis en verblijf. Een aantal Turkse haarklinieken heeft een vertegenwoordiging in Nederland. De behandeling zelf wordt in Turkije uitgevoerd. Dat betekent dat u naar Turkije moet reizen en een aantal dagen ter plaatse verblijft. Dit zijn kosten die niet in de haartransplantatie tarieven zijn inbegrepen. Als u deze kosten bij de behandelsom optelt, kan het zijn dat een behandeling in Nederland alsnog goedkoper is dan in Turkije.

7. Geven goede haarklinieken garantie op een haartransplantatie?
Ja, u heeft vaak levenslange garantie op de haartransplantatie. De haarzakjes die getransplanteerd worden, zullen uw leven lang haren blijven produceren. Dit zal ook tijdens een intakegesprek nader worden toegelicht.

8. Ik heb eerder een haartransplantatie uit laten voeren, maar de resultaten vallen tegen. Kan ik dit door een goede haarkliniek laten corrigeren?
Tegenvallende resultaten worden voornamelijk bereikt door een verkeerd verwachtingspatroon of een verkeerd uitgevoerde behandeling. Afhankelijk van de aanwezigheid van voldoende lichaamseigen donormateriaal kan een ervaren haartransplantatie specialist de eerder bereikte resultaten verbeteren en daar waar mogelijk corrigeren. Uw verwachtingspatroon wordt bijgesteld naar hetgeen realistisch gezien mogelijk is in uw situatie.

9. Waarom is Acura Medisch Centrum de beste haarkliniek voor mij?
U bent welkom voor een vrijblijvend intakegesprek, waarbij u uitgebreid wordt geïnformeerd over de haartransplantatie mogelijkheden die bij u passen. Daarnaast kunt u rekenen op scherpe tarieven, waarbij er sprake is van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. U hoeft zich geen zorgen te maken over extra bijkomende kosten die u achteraf onaangenaam verrassen. Het team van Acura Medisch Centrum staat altijd voor u klaar en de kliniek is in 2018 door Elsevier tot beste kliniek van Nederland uitgeroepen. De ervaren haartransplantatie specialisten volgen geregeld trainingen en workshops. Zo is men altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties.

10. Wat is een goede haarkliniek?
Uiteindelijk bepaalt u voor uzelf wat de beste haarkliniek is, al kunt u wel een paar aandachtspunten betrekken in deze keuze. Naast de naamsbekendheid van een kliniek is de ervaring die een specialist of arts heeft van directe invloed op het eindresultaat. Lees reviews en klantwaarderingen en vraag daarnaast tijdens een intakegesprek naar aantoonbare ervaring. Heeft u een goed, vertrouwd gevoel bij een behandelend specialist? Vertrouw dan op uw intuïtie.

11. Is een kwaliteitskeurmerk belangrijk?
Gerenommeerde haarklinieken beschikken meestal over een of meerdere kwaliteitskeurmerken. Deze keurmerken worden niet zomaar uitgedeeld, daarvoor dienen een kliniek en de medewerkers aan bepaalde regels te voldoen. Bovendien vinden regelmatige controles plaats om te zien of er na het verlenen van het keurmerk nog steeds aan de regels wordt voldaan.

12. Hebben buitenlandse haarklinieken ook een kwaliteitskeurmerk?
Sommige buitenlandse haarklinieken beschikken over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken, waaronder registratie bij de ISHRS. De International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS, is een wereldwijde non-profit organisatie en de toonaangevende autoriteit op het gebied van haarverliesbehandelingen en herstel. Wereldwijd heeft de organisatie in ruim 70 landen meer dan 1.000 leden.

13. Kan ik haarklinieken met elkaar vergelijken?
Ja, vergelijken kan op meerdere manieren. Het eenvoudigste is om klantervaringen en reviews te lezen en vergelijken met elkaar. Beter is het echter om zelf ter plekke kennis te maken met zowel een kliniek als de medewerkers en behandelend specialisten. Eigen ervaringen vergelijken is nu eenmaal meer betrouwbaar dan blind afgaan op de mening van anderen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘beste haarkliniek’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu