fbpx

Beste haartransplantatie kliniek

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

U wilt iets aan uw haar laten doen en bent daarom op zoek naar de beste haartransplantatie kliniek. Maar hoe vindt u de beste haarkliniek? En op basis van welke criteria wordt bepaald wie de beste is? Een gedeelte van deze criteria is objectief vast te stellen. Een gedeelte is daarnaast ook subjectief. Wat u mooi vindt, hoeft een ander persoon natuurlijk niet mooi te vinden. We hebben daarom voor u uiteen gezet hoe u kunt bepalen welke kliniek de beste haartransplantaties uitvoert.

Beste haartransplantatie kliniek.
Beste haartransplantatie kliniek.
Beste haartransplantatie kliniek gebaseerd op ervaringen van anderen

De meest objectieve manier om te bepalen wat de beste haarkliniek is, is het bestuderen van haartransplantatie ervaringen van anderen. Er zijn verschillende manieren om dit te onderzoeken. Onder andere via de website Kliniekervaringen.nl kunt u veel gedeelde haartransplantatie ervaringen vinden.
Op basis van een aantal criteria wordt op deze site een cijfer gegeven aan een kliniek. Acura Medisch Centrum scoort hier bijvoorbeeld ruim een 9, wat uiteraard een cijfer is waar wij trots op zijn.
Deze score wordt gebaseerd op onder andere de volgende criteria:

 • Zou u de kliniek aanraden aan vrienden of familie?
 • Bent u tevreden met het resultaat?
 • Bent u tevreden met de voor- en nazorg?
 • Was de kliniek goed bereikbaar?
 • Bent u goed voorgelicht?

Op basis van dergelijke haartransplantatie ervaringen kan dus een cijfer worden toegekend aan de haarkliniek. Er zijn ook veel van dergelijke ervaringen te vinden op het haar forum Haarweb. Op basis van deze ervaringen kunt u zien of iemand positief of negatief over een haartransplantatie kliniek is. Er worden alleen geen daadwerkelijke cijfers toegekend.

Mooi haartransplantatie resultaat gezien op onze site of bij een bekende?

Wat voor veel mensen het belangrijkste is, is het uiteindelijke FUE haartransplantatie resultaat. Heeft u op onze site een aantal mooie voorbeelden gezien van cliënten die u zijn voorgegaan? Of heeft een bekende van u een haartransplantatie bij ons ondergaan, waarbij u erg te spreken bent over het resultaat? Op basis van het resultaat kunt u ook bepalen wat u de beste haartransplantatie kliniek vindt.
Bij een mooi haartransplantatie resultaat, moet er naar verschillende zaken worden gekeken:

 • Ziet het er natuurlijk uit?
 • Is er sprake van een mooie dekking?
 • Is er sprake van goede hergroei?
 • Zijn er geen littekens achteraf zichtbaar?
 • Is de haarlijn mooi gezet?
Is Acura Medisch Centrum de beste haarkliniek?

Of Acura Medisch Centrum voor u de beste haarkliniek, laten we u graag aan den lijve ondervinden. Een consult of kennismakingsgesprek is voor veel mensen ook erg interessant, omdat op basis hiervan kan worden bepaald hoe goed en betrouwbaar een kliniek en de hierbij aangesloten specialisten over komt.

Haartransplantatie kliniek FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe vind ik een haartransplantatie kliniek die bij mij past?
Tijdens een intakegesprek krijgt u een eerste indruk van zowel de haartransplantatie kliniek als de behandelend arts. Geadviseerd wordt om bij een aantal klinieken naar een adviesgesprek te gaan en deze ervaringen met elkaar te vergelijken. Hoe wordt u welkom geheten? Worden uw vragen naar tevredenheid beantwoord? Voelt u zich begrepen? Belangrijke zaken die allemaal verbonden zijn met het uiteindelijke resultaat van een behandeling.

2. Is een goedkope haartransplantatie kliniek wel te vertrouwen?
Vaak hangt de mening over een haartransplantatie kliniek gedeeltelijk af van de prijzen die gehanteerd worden. Dat is van toepassing bij goedkope en dure behandelingen. Door meningen en ervaringen met elkaar te vergelijken, krijgt u een beeld van de resultaten die een kliniek behaalt. Als u een haartransplantatie overweegt, dan is het resultaat waarschijnlijk nog wel belangrijker dan de prijs die u betaalt voor de behandeling.

3. Ik voel mij niet welkom bij de haartransplantatie kliniek van mijn eerste keuze. Wat kan ik doen?
Een haartransplantatie is een behandeling waarbij u gemiddeld tussen de 6 en 8 uur in de behandelstoel zit. Om ontspannen aan de behandeling te beginnen is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in de behandelend arts. Ontbreekt dit gevoel of voelt u zich onbegrepen, dan is het beter om naar een vergelijkend adviesgesprek bij een andere kliniek te gaan. Ook voor een arts werkt het makkelijker als u zich kunt ontspannen.

4. Waarom zijn haartransplantatie klinieken in Turkije of het buitenland vaak goedkoper?
Buitenlandse haartransplantatie klinieken hebben vaak te maken met lagere personeelskosten, waardoor een behandeling goedkoper kan worden aangeboden. Maak altijd een vergelijking met een Nederlandse haartransplantatie kliniek. Mensen vergeten nogal eens om de reis- en verblijfkosten, die bij de behandelkosten moeten worden opgeteld, mee te rekenen. Zeker als u langer ter plaatse moet verblijven kunnen deze extra kosten aardig oplopen, waardoor een behandeling in Nederland alsnog voordeliger kan zijn.

5. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek bij een haartransplantatie kliniek?
Het belang van een intakegesprek wordt nogal eens onderschat. Vaak is het een eerste kennismaking met de haartransplantatie kliniek en de behandelend arts. Tijdens het gesprek wordt niet alleen uw haaruitval nader bekeken. De arts is bovendien geïnteresseerd in uw gezondheid en eventueel medicijngebruik. Er wordt gekeken hoeveel grafts u voor een optimaal resultaat kunt laten transplanteren en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Het intakegesprek bereidt u voor op de uiteindelijke ingreep.

6. Accepteren haartransplantatie klinieken gespreide betalingen?
Dure cosmetische behandelingen kunnen soms niet in een keer betaald worden. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts. De kliniek heeft een samenwerkingsverband met een kredietverstrekker, zodat het mogelijk is om een haartransplantatie ook in termijnen te betalen. De geldlening die u hiervoor afsluit wordt in maandelijkse termijnen verspreid over 48 tot 60 maanden terugbetaald. Niet iedereen komt in aanmerking voor een kredietovereenkomst. Bovendien dient u een rentepercentage te betalen, waardoor de uiteindelijke kosten hoger uitvallen.

7. Waaraan voldoet de beste haartransplantatie kliniek?
U heeft uw eigen mening waaraan een goede haartransplantatie kliniek moet voldoen. Bij het bepalen van uw keuze zijn er meerdere factoren waar u op kunt letten. Wordt de kliniek bezocht door BN’ers? Hoe zijn de meningen op reviewsites? Zijn de artsen gespecialiseerd in haartransplantaties? Welke haartransplantatie technieken worden toegepast? Welke keurmerken heeft een kliniek? Biedt een kliniek ook nog andere (cosmetische) behandelingen aan?

8. Hoe kan ik haartransplantatie klinieken met elkaar vergelijken?
Online zijn er meerdere zogenaamde reviewsites waar klinieken op eenvoudige wijze met elkaar vergeleken kunnen worden. Het is ook mogelijk om aan de hand van uw eigen ervaring te vergelijken. Vraag bij een aantal klinieken informatie en tarieven op. Leg deze naast elkaar en bekijk de verschillen. Een andere manier om te vergelijken, is door naar een intakegesprek te gaan bij de klinieken van uw voorkeur. Let op de manier waarop u te woord wordt gestaan, hoe de behandeling wordt toegelicht en hoe uw algemene gevoel is.

9. De kliniek van mijn voorkeur wordt negatief omschreven. Wat doe ik nu?
Meningen en voorkeuren lopen uiteen. Staar u daarom niet blind op hetgeen u aan informatie vindt. U kunt uzelf pas een gefundeerde mening vormen, als u ter plekke bent geweest en kennis heeft gemaakt met de behandelend specialist en de kliniek zelf. Ga op uw gevoel af. Het is belangrijk om met vertrouwen in de behandelstoel plaats te nemen.

10. Waar moet ik op letten bij de keuze voor de beste haarkliniek?
Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling die naast tijd en geduld ook veel geld kost. U streeft daarbij naar het best haalbare resultaat en een mooie haardos. Naast ervaringsverhalen van anderen kunt u zoeken naar ervaringen met behandelend specialisten en de resultaten die een haarkliniek in het verleden heeft bereikt.

11. Heeft de beste haartransplantatie kliniek lange wachttijden?
Vrijwel iedere haartransplantatie kliniek heeft een bepaalde wachttijd. De keuze voor een haartransplantatie neemt u bovendien niet zomaar, hier gaat vaak een bepaalde tijd overheen. De gemiddelde wachttijd ligt tussen de 4 en 8 weken. Soms is het mogelijk om een zogenaamde flexibele afspraak te maken. U wordt dan behandeld op het moment dat er onverwacht een behandelmoment vrij komt.

12. Geeft een goede haartransplantatie kliniek nazorg?
Ja, nazorg is een belangrijk onderdeel van het haartransplantatie proces. Tot de nazorg behoren controle momenten en de mogelijkheid om in geval van bijwerkingen raad te vragen. Een haartransplantatie is een veilige behandeling, waarbij ondanks alle voorzorgsmaatregelen complicaties op kunnen treden. Het is een vertrouwd en veilig gevoel om te weten dat u dan ergens terecht kunt voor de zorg.

13. Waarom is Acura Medisch Centrum de beste haartransplantatie kliniek voor mij?
U kunt rekenen op een vrijblijvend intakegesprek, waarbij u eerlijk en uitgebreid geadviseerd wordt over de mogelijkheden die bij u passen. Acura Medisch Centrum hanteert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en werkt met ervaren haartransplantatie specialisten. De kliniek is door het weekblad Elsevier tot Beste kliniek van Nederland verkozen.

14. Beschikt een goede haartransplantatie kliniek over een kwaliteitskeurmerk?
Kwaliteit en het niveau van de zorg- en dienstverlening hebben invloed op de manier waarop een haartransplantatie verloopt en het resultaat dat wordt bereikt. Kwaliteitskeurmerken zijn vaak een goede graadmeter. Zeker omdat de keurmerk verstrekkende instanties regelmatige, en soms onverwachte controles uitvoeren bij de aangesloten leden. Klinieken die over een keurmerk beschikken dienen te allen tijde aan de regelgeving te voldoen.

15. Is de duurste aanbieder de beste haartransplantatie kliniek?
Nee, de goedkoopste haartransplantatie kliniek is immers ook niet altijd de slechtste aanbieder. Kies een haartransplantatie kliniek die in uw ogen de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Dat is beter dan selecteren op de duurste of de goedkoopste mogelijkheid.

16. Is bij een goede haartransplantatie kliniek het intakegesprek altijd gratis?
Haartransplantatie klinieken zijn vrij om zelf te bepalen hoe de tarieven worden samengesteld. Dat is ook voor het intakegesprek, de controles en nazorg van toepassing. Doorgaans is het eerste consult gratis en vrijblijvend. Wilt u daarna nog een aanvullend gesprek? Dan kunnen daar kosten voor in rekening gebracht worden.

17. Geeft de beste haartransplantatie kliniek garantie?
Door de verbetering en verfijning van bestaande behandeltechnieken geven de meeste haarklinieken garantie. De garantiebepalingen en termijnen zijn variabel. Gewoon even navragen tijdens een intakegesprek geeft u hierin meer inzicht.

18. Behandeld een goede haartransplantatie kliniek ook vrouwen met haarverlies?
De meeste haarklinieken behandelen zowel mannen als vrouwen met blijvende haaruitval, waarbij de voorkeur meestal uitgaat naar een haarsparende FUE haartransplantatie. Er kan een klein prijsverschil in de behandeltechnieken zitten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘beste haartransplantatie kliniek’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu