fbpx

Beste haartransplantatie methode

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Bent u op zoek naar de beste haartransplantatie methode? In uw zoektocht naar de ideale behandeling bij ongewenste haaruitval en kaalheid, is een haartransplantatie een mogelijkheid. De haartransplantatie is tegenwoordig niet meer weg te denken en de ingreep heeft de laatste jaren veel aan populariteit en bekendheid gewonnen. Maar wat is de beste en nieuwste haartransplantatie methode? Het is niet altijd eenvoudig om een duidelijk onderscheid te maken tussen de diverse methodes die worden aangeboden. Naast overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen in de behandeltechnieken. Maak altijd een goede afweging en kies de beste haartransplantatie methode die bij uw persoonlijke wensen past.

Beste haartransplantatie methode?
Beste haartransplantatie methode?
De FUT en FUE haartransplantatie methode

De eerste haartransplantaties werden uitgevoerd met behulp van de FUT haartransplantatie methode. Tegenwoordig wordt dit niet meer als de beste haartransplantatie behandeling ervaren. Een FUT haartransplantatie gebeurt onder lokale verdoving en duurt gemiddeld 4 tot 6 uur. De behandelend specialist neemt een reepje uit de huid op uw achterhoofd weg, wat als donorgebied dient. Door het wegnemen van het reepje, ontstaat een blijvend litteken, dat later gehecht wordt en met haar bedekt kan worden. De FUT methode heeft een aantal bijwerkingen die naast het ontstaan van een litteken ter overweging meegenomen kunnen worden. Door een verfijning van de techniek en innovatie van de apparatuur wordt steeds vaker gekozen voor de zogenaamde FUE haartransplantatie methode. Net zoals bij de FUT techniek vindt de haartransplantatie plaats onder lokale verdoving. In tegenstelling tot de FUT methode wordt er geen reepje uit de huid weggenomen, waardoor er ook geen ontsierend litteken achterblijft. De ervaren specialist maakt gebruik van een holle naald om de grafts direct uit het donorgebied weg te nemen. De geoogste grafts worden vervolgens een voor een getransplanteerd naar het transplantatiegebied. Een behandeling kan tot 8 uur duren en eventueel over meerdere behandeldagen worden verspreid. De FUE techniek wordt regelmatig als de beste haartransplantatie methode omschreven.

Wat is de beste haartransplantatie methode voor u?

Zeker als u nog in de oriënterende fase bent om een behandeling tegen kaalheid te ondergaan, is het moeilijk in te schatten wat goed is. De beste haartransplantatie methode is voor iedereen anders. U bent gebaat bij de ingreep die de beste resultaten geeft en de minste kans op een litteken, bijwerkingen en risico’s. De FUE haartransplantatie wordt door de specialisten van Acura Medisch Centrum met de modernste technieken uitgevoerd. Maak eens een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het gesprek wordt de beste haartransplantatie methode nader toegelicht. U heeft gelegenheid om al uw vragen te stellen. De arts zal uw hoofdhuid bestuderen en met u praten over uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Het is belangrijk om uw wensen en verwachtingen ten aanzien van de haartransplantatie weer te geven. Bij Acura Medisch Centrum is het mogelijk om foto’s van resultaten te bekijken van mannen en vrouwen die u zijn voorgegaan. Neem een kijkje in de behandelkamer en voel u vertrouwd met de medisch specialist. Na afloop van het intakegesprek ontvangt u een prijsvoorstel voor een FUE haartransplantatie, de beste haartransplantatie methode die op dit moment beschikbaar is. Acura Medisch Centrum biedt ook de biofibres haarimplantatie behandeling aan.

Resultaat van de beste haartransplantatie methode

Resultaten zijn niet direct zichtbaar, nadat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden. De arts zal u een aantal adviezen meegeven die de resultaten positief kunnen beïnvloeden. Het is normaal dat de getransplanteerde haren zo’n 7 tot 30 dagen na de transplantatie uit zullen vallen. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Vervolgens begint uw haar op de getransplanteerde gebieden na 2 tot 3 maanden weer te groeien. U moet er rekening mee houden dat ook bij de beste haartransplantatie methode een goed zichtbaar resultaat pas na gemiddeld 8 maanden zichtbaar is. Het resultaat is definitief. Getransplanteerde haren gaan net zolang mee als de haren in het donorgebied. Met het verstrijken van de jaren kan het haar wel iets dunner worden ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces.

Beste haartransplantatie methode FAQ – Veelgestelde vragen

1. Welke haartransplantatie methodes worden gebruikt?
Een haartransplantatie kan zowel met de FUT als FUE techniek worden toegepast. Het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor een haarsparende haartransplantatie en een haarstamcel transplantatie.

2. Welke haartransplantatie methode is het beste?
De beste haartransplantatie techniek verschilt per persoon. Acura Medisch Centrum past met succes de moderne FUE techniek toe. De FUT techniek wordt steeds minder toegepast, omdat het een ontsierend litteken achterlaat. Tijdens een adviesgesprek wordt uw hoofdhuid bekeken en krijgt u meer uitleg over de behandeling en de verschillende haartransplantatie methodes.

3. Wat is het verschil tussen de FUT en FUE haartransplantatie technieken?
De manier waarop de grafts geoogst worden, is het grootste verschil tussen beide technieken. Bij een FUT haartransplantatie wordt een reepje huid van de achterzijde van uw hoofd, het donorgebied, verwijderd. De wond wordt gehecht, waardoor een litteken ontstaat. Dit in tegenstelling tot de FUE techniek, waarbij de grafts een voor een met een holle naald worden geoogst. Deze techniek laat geen zichtbare littekens achter.

4. Wat is het voordeel van een FUE haartransplantatie?
U merkt en voelt vrijwel niets van de ingreep die plaatsvindt. Het herstel verloopt vlot en u houdt geen zichtbare littekens over aan de haartransplantatie.

5. Wat is het voordeel van een FUT haartransplantatie?
Kosten voor de FUT techniek zijn soms iets lager dan bij een FUE haartransplantatie.

6. Wat is het nadeel van een FUE haartransplantatie?
De FUE ingreep is arbeidsintensief en vaak dient het haar volledig geschoren te worden. Het is bovendien een kostbare ingreep die zelden voor vergoeding in aanmerking komt.

7. Wat is het nadeel van een FUT haartransplantatie?
De behandeltechniek is verouderd en wordt steeds minder toegepast. Er wordt in uw huid gesneden, een reepje huid weggenomen en daarna wordt de wond gehecht. Dit heeft een langere herstelperiode dan een FUE haartransplantatie. Na afloop van de ingreep blijft er een litteken achter.

8. Wat is de beste haartransplantatie methode voor vrouwen?
Vrouwen met erfelijke kaalheid kunnen een haarsparende FUE haartransplantatie overwegen. U hoeft uw haar dan niet helemaal af te scheren. Om grafts uit het donorgebied te kunnen oogsten, wordt een gedeelte van het donorgebied geschoren. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar over het kortgeschoren gedeelte heen.

9. Zijn er alternatieve behandelingen beschikbaar als ik niet in aanmerking kom voor een haartransplantatie?
Of een haartransplantatie de beste behandeling voor u is, wordt bekeken en beoordeeld tijdens een intakegesprek bij een ervaren specialist. Afhankelijk van de oorzaak van uw haaruitval, de mate waarin het haarverlies is gevorderd, de aanwezigheid van donormateriaal en uw verwachtingspatroon stelt de arts u een behandeling voor. Dit kan een haartransplantatie zijn, maar soms ook een alternatieve behandeling. Hierbij kunt u onder meer denken aan micro haar pigmentatie of mesotherapie.

9. Zijn de resultaten van een FUT en FUE haartransplantatie permanent?
Ja, beide technieken bieden blijvende resultaten. De succesvol getransplanteerde haarzakjes kunnen uw leven lang haren blijven produceren.

10. Welke haartransplantatie methode geeft de meest natuurlijke resultaten?
De geoogste haarzakjes worden uiterst nauwkeurig in de transplantatie gebieden geplaatst. Hiervoor wordt de natuurlijke groeirichting van de andere haren bekeken. Door de haren in dezelfde groeirichting te plaatsen, kunt u een mooi en natuurlijk resultaat verwachten. Dit geldt zowel voor de FUE als FUT methode.

11. Wat is de beste haartransplantatie methode om snel weer aan het werk te kunnen?
Getransplanteerde haarzakjes hebben tijd nodig om vast te groeien. Dit duurt een aantal dagen. Ook de hoofdhuid moet herstellen van de ingreep die is uitgevoerd. Zware lichamelijke werkzaamheden kunt u 14 dagen tot 1 maand niet verrichten. In overleg met de behandelend specialist kunt u uw werkzaamheden weer hervatten. De hersteltijd zal bij een FUE behandeling vlotter verlopen, omdat er van hechtingen geen sprake is.

12. Ik wil met een behandeling een goed resultaat bereiken. Wat is de beste haartransplantatie methode voor mij?
Welke resultaten in uw situatie bereikt kunnen worden, kan door de behandelend specialist bekeken worden tijdens een intakegesprek. Deze kan bekijken hoeveel grafts voor een optimaal resultaat getransplanteerd worden. Uw verwachtingen zijn eveneens belangrijk. Zeker bij een wat verder gevorderde mate van haaruitval is het onrealistisch om te denken dat u na één haartransplantatie behandeling direct weer een volle haardos heeft. Maak daarom een afspraak voor een intakegesprek. De arts licht de behandeltechniek toe en geeft u een advies voor de behandeling die het beste bij uw situatie past.

13. Kan een bestaand FUT litteken gecorrigeerd worden met een FUE haartransplantatie?
Ja, dat is mogelijk. Niet iedere haarkliniek biedt deze mogelijkheid aan, omdat succes niet gegarandeerd kan worden. De resultaten die bereikt worden lopen erg uiteen.

14. Welke haartransplantatie methode wordt onder narcose toegepast?
Haartransplantaties zijn langdurige ingrepen, waarbij gewerkt wordt met plaatselijke verdovingen. Van volledige narcose is geen sprake.

15. Welke haartransplantatie techniek doet het minste pijn?
Zowel het donor- als de transplantatie gebieden worden plaatselijk verdoofd. Dit geldt zowel voor de FUT techniek als voor de (haarsparende) FUE haartransplantatie. U ervaart geen pijn tijdens de behandeling, ook van napijn is zelden sprake.

16. Welke haartransplantatie methode wordt toegepast als ik kroeshaar heb?
Het laten transplanteren van kroeshaar verdient een ervaren, gespecialiseerde hand. Niet iedere haartransplantatie specialist voert de ingreep toe, simpelweg omdat de nodige ervaring ontbreekt. Kroeshaar transplantaties worden doorgaans met de FUE techniek toegepast. Het moeilijke van kroeshaar transplanteren is dat het ook onderhuids krult en dat bemoeilijkt het terugplaatsen in een natuurlijke groeirichting.

17. Bij welke haartransplantatie techniek herstelt mijn huid het snelste?
De FUE techniek wordt toegepast zonder dat er in uw hoofdhuid gesneden of gehecht moet worden. Het herstel verloopt vlot en de huid is bij meeste mensen binnen 7 tot 10 dagen volledig hersteld.

18. Kan ik zelf de haartransplantatie techniek kiezen?
Welke techniek in uw situatie de beste resultaten geeft wordt beoordeeld door een haartransplantatie specialist. Overigens bieden steeds minder haarklinieken de FUT techniek aan en wordt de voorkeur gegeven aan de moderne FUE methode.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘beste haartransplantatie methode’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu