fbpx

Billift

De billift of Braziliaanse billift is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ouder worden is een natuurlijk gegeven. Toch willen we er zo lang mogelijk jeugdig uitblijven zien. Onder invloed van moeder natuur kunnen lichaamsweefsels zoals borsten en billen hun vorm en stevigheid verliezen. Het gevolg hiervan zijn hangende billen, waar u waarschijnlijk niet altijd even gelukkig mee bent. De laatste jaren heeft de bilvergroting veel aan populariteit gewonnen. Het is een innovatieve ingreep waarbij uw billen worden strakgetrokken en vergroot.

Billift?
Billift?
De billift is een oplossing voor hangende billen

Met een billift aanbieding of bilvergroting aanbieding kunt u uw billen strakker laten maken en opvullen. Het is een cosmetisch chirurgische ingreep die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. De meeste ingrepen worden bij vrouwen uitgevoerd. Vrouwen hebben naast het verouderen ook te maken met het veranderen van onder meer de billen door een zwangerschap. De billift is een blijvende oplossing als u uw figuur wilt verbeteren. Indien u uw billen tegelijkertijd dus ook meer volume wilt geven, dan zal een arts de Braziliaanse billift adviseren. Cosmetische behandelingen worden voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek bij een kliniek. Uw situatie wordt bekeken waarbij uw gezondheid en medisch verleden voor de arts van belang zijn. Aan de hand van uw wensen en verwachtingen kan een behandelvoorstel worden gedaan. Iedereen is anders en iedereen heeft ook andere verwachtingen van een Braziliaanse bilvergroting. De arts zal indien nodig uw verwachtingen bijstellen naar wat realistisch gezien haalbaar is.

Billift ervaringen

De Braziliaanse billift is afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Omdat steeds meer mensen voor deze ingreep kiezen, zijn er ook steeds meer mensen die hierover hun ervaring delen. Als je online zoekt naar Braziliaanse billift ervaringen, zijn er verschillende sites waar deze ervaringen gedeeld worden. Denk hierbij aan websites als Kliniekervaringen.nl en diverse fora waar dergelijke ervaringen kunnen worden gedeeld. Om een beter beeld te krijgen van hoe deze ervaringen eruit kunnen zien, hebben we gevraagd aan één van onze cliënten of zij haar ervaring wilde delen. Annemieke zegt hierover het volgende: ‘Over mijn borsten ben ik altijd wel tevreden geweest. Ze zijn niet heel groot, maar ik ben ook behoorlijk slank. Over mijn billen ben ik echter al sinds mijn pubertijd onzeker geweest. Ik had namelijk nauwelijks billen. Ondanks veel naar de sportschool te gaan en me een ongeluk te squatten, werden mijn billen maar niet voller. Zelfs toen ik een beetje aan ben gekomen naarmate ik ouder werd, waren mijn billen nog steeds heel minimaal. Dit was een belangrijke reden voor mij om hier wat aan te gaan doen. Mijn moeder had ooit een ooglidcorrectie laten doen bij Acura Medisch Centrum. Ze was destijds erg blij met het resultaat en ook met de scherpe prijs. Ik heb me daarom in eerste instantie bij deze kliniek aangemeld voor een gratis en vrijblijvend consult. Het bleek dat ik voldoende vet had om te transplanteren naar mijn billen. Het vet moest dan wel van verschillende zones worden gecombineerd. Dit was voor mij uiteraard geen probleem. Door de bilvergroting met eigen vet heb ik nu gelukkig wat vollere billen. Het is niet ineens een hele volle bil, maar dat beetje extra volume heeft mijn onzekerheid wel volledig weggenomen. Als je onzeker bent over te kleine billen is de Braziliaanse billift wat mij betreft echt een aanrader. Overweegt u een billift in Turkije of in Nederland? Weeg dan de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Billift behandeling

Bij de meeste klinieken wordt de billift onder volledige narcose uitgevoerd. Het is een veilige behandeling die doorgaans niet langer dan 1 à 2 uur in beslag neemt. Op de behandeldag worden eerst foto’s gemaakt en wordt op uw huid afgetekend welke gebied behandeld zal worden. De billift voor en na foto’s kunt u in sommige gevallen ook online vinden. Nadat u onder narcose bent gebracht, verwijderd een cosmetisch arts eventueel de overtollige huid en wordt het vetweefsel dat van andere plekken is geoogst ingebracht in de billen. Daarna wordt uw huid vaak ook strakker. De nieuwe contouren van uw billen worden hierdoor gevormd. Aangezien er ook vetweefsel wordt verwijderd tijdens de liposuctie, wordt uw eigen vetweefsel gebruikt. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. Net zoals bij veel andere operatieve ingrepen worden in het operatiegebied drains aangebracht die in de uren na de billift eventueel wondvocht en bloed afvoeren. U kunt in de kliniek bijkomen van de ingreep. Als u voldoende hersteld bent, worden de drains verwijderd en mag u naar huis om verder te herstellen.

Resultaten billift

Resultaten die bereikt worden met een chirurgische Braziliaanse billift zijn doorgaans erg goed. Afhankelijk van uw wens en verwachting verschillen de resultaten per persoon. Tijdens het intakegesprek vertelt de arts dat de resultaten niet direct na de ingreep zichtbaar zijn. Uw lichaam en billen hebben tijd nodig om te herstellen. De eerste echt zichtbare resultaten kunt u zo’n 3 maanden na de ingreep verwachten. Uw billen zijn aanmerkelijk strakker en voller dan dat ze voor de billift waren. De resultaten zijn blijvend al kan uw huid met het verstrijken van de jaren wel aan elasticiteit verliezen. Als u de tips en adviezen van de arts opvolgt, verloopt het herstel over het algemeen vlot. Het dragen van een elastische broek is onmisbaar tijdens de herstelperiode. Zes weken na de ingreep kunt u weer sporten zoals u dat voordien gewend was. Bij een Braziliaanse billift is er sprake van een billift zonder operatie of implantaten.

Informatie billift

Tijdens een intakegesprek wordt de behandeling toegelicht en vertelt de arts dat er een kans bestaat op risico’s en complicaties. De billift is doorgaans een veilige cosmetische ingreep. Toch is het mogelijk dat u allergisch bent voor de gebruikte verdovingsmiddelen of dat u last heeft van nabloedingen en/of infecties. Vaak zijn de complicaties van voorbijgaande aard. Houdt u last van bijvoorbeeld bloedingen en krijgt u daarbij koorts? Neem dan altijd direct contact op met de kliniek waar u de behandeling heeft ondergaan.

Billift FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een de billift behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een billift precies in?
Een billift is bedoeld om uw bilcontouren te corrigeren. Met de ingreep worden platte, uitgezakte of te kleine billen op effectieve manier gecorrigeerd. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van uw eigen lichaamsvet dat zich op andere plaatsen heeft opgehoopt. Uw billen krijgen een mooiere vorm en zijn beter in verhouding met uw lichaamsvormen.

2. Welk lichaamsvet wordt gebruik bij een Braziliaanse billift?
De Braziliaanse billift bestaat in feite uit twee behandelingen: liposuctie en lipofilling. Vooraf wordt besproken waar overtollig vet weggezogen kan worden, dit kan onder meer van uw buik, bovenbenen of heupen zijn. Vervolgens wordt dit vet door middel van lipofilling in uw billen geïnjecteerd. Tijdens een intakegesprek kan de arts u een beeld geven van de resultaten die u kunt verwachten van de ingreep.

3. Wat kost een billift?
De billift is een populaire cosmetische ingreep die door meerdere behandelaars in Nederland wordt uitgevoerd. De kosten lopen uiteen en worden onder meer bepaald door de behandelmethode en het aantal lichaamszones dat met liposuctie behandeld wordt. De kosten voor een Braziliaanse billift bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door op het aantal behandelde zones. Een cosmetisch arts kan u een persoonlijk behandelvoorstel geven, met een prijsopgave, tijdens een consult in de kliniek.

4. Ben ik geschikt voor een billift?
De ingreep kan worden toegepast bij mannen en vrouwen die ontevreden zijn met hun billen. Dit kan aangeboren zijn, maar uw billen kunnen ook als gevolg van het ouder worden platter zijn geworden en afhangen. Aangezien de Braziliaanse billift met lichaamseigen vet wordt toegepast, dient er elders van uw lichaam vet weggezogen te worden. U dient over een gezond BMI te beschikken. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren arts.

5. Wordt een billift vergoed?
Nee, het is niet vanzelfsprekend dat een zorgverzekeraar de kosten voor deze cosmetische ingreep vergoed. Indien u meent aanspraak te kunnen maken op een volledige of gedeeltelijke kostenvergoeding, kunt u de voorwaarden nalezen in uw zorgpolis.

6. Is de billift een veilige behandeling?
De billift is een relatief veilige ingreep die gemiddeld 1 tot 2 uur duurt. Afhankelijk van het advies van de arts en uw voorkeur wordt de ingreep onder narcose of met een roesje toegepast. U merkt niets van de behandeling. Als eerste wordt het vetweefsel weggezogen en eventueel de overtollige huid verwijderd. Daarna wordt het vetweefsel in de billen geïnjecteerd. Nieuwe bilcontouren worden gevormd. Na afloop van de ingreep kunt u rustig bijkomen, voordat de cosmetisch arts u toestemming geeft om naar huis te gaan. Volg thuis de verzorgingsinstructies op voor een vlot herstel.

7. Hoe zijn de resultaten van een billift?
Na de billift zijn de resultaten niet meteen zichtbaar. Pas na zo’n drie maanden worden de resultaten zichtbaar. Uw billen zijn strakker en hanger minder af. Met een billift worden blijvende resultaten bereikt, al kan uw huid met het verstrijken van de tijd op natuurlijke wijze elasticiteit verliezen. Om een positieve invloed uit te oefenen op het effect van de billift, draagt u de eerste weken een elastische broek. Volg de instructies van de behandelend arts op, waarbij ook aandacht wordt besteed aan het hervatten van uw sportieve activiteiten.

8. Welke voordelen heeft een billift met eigen vet?
De Braziliaanse billift is één van de meest natuurlijke behandelmethodes voor het liften van uw billen. De ingreep wordt toegepast met lichaamseigen vet, waardoor er van afstotingsverschijnselen geen sprake is. Bovendien wordt er vet verwijderd van plaatsen waar het zich heeft opgehoopt. Direct na de ingreep kunt u de kliniek verlaten om thuis te herstellen van de billift.

9. Is de billift een pijnlijke ingreep?
Nee, vooraf is met u doorgenomen op welke manier de ingreep wordt toegepast. Dit kan met plaatselijke verdovingen, een algehele narcose of sedatie. Hierdoor ervaart u niets van de ingreep. Na afloop van de liposuctie en lipofilling kan eventueel wat napijn ontstaan. Hiervoor kunt u een pijnstiller nemen. Daarnaast kunnen zwellingen en verkleuringen van de huid voorkomen.

10. Waarom kies ik voor lipofilling in plaats van implantaten?
Het grootste voordeel van een billift met eigen vet is het feit dat er geen lichaamsvreemde materialen gebruikt worden. Synthetische implantaten zijn de afgelopen jaren niet altijd op een positieve manier in het nieuws geweest. Bovendien zijn de resultaten van lipofilling natuurgetrouw en zacht. Weet u niet welke behandelmethode bij u past? Laat u dan vrijblijvend voorlichten door onze cosmetisch artsen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een billift behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘billift’ een consult inplannen voor een billift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu