fbpx

Bilvergroting

Denkt u er over na om uw billen te laten vergroten of verstevigen? Een bilvergroting is een cosmetische ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Deze behandeling is over komen waaien vanuit Zuid-Amerika, waar dit één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen is. Er bestaan verschillende manieren om de billen te vergroten of te verstevigen. Bij Acura Medisch Centrum wordt dit gedaan door middel van lipofilling. Dit wordt daarom ook wel de Braziliaanse billift genoemd. Er wordt eerst vet afgezogen van één of meerdere zones. Dit wordt gedaan door middel van liposculptuur. Vervolgens kan dit vet worden hergebruikt voor bijvoorbeeld een vergroting van de billen. Lipofilling is niet alleen geschikt voor de billen. Sommige vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor een borstvergroting met eigen vet.

Bilvergroting.
Bilvergroting.
Hoe werkt een bilvergroting precies?

De bilvergroting kan op verschillende manieren plaatsvinden. Omdat steeds minder mensen tegenwoordig kiezen voor een vergroting van de billen met implantaten en Acura Medisch Centrum dit doet door middel van lipofilling, wordt alleen de ‘Braziliaanse billift’ uitgebreid toegelicht.
Wellicht heeft u eerder al eens een video van de billift gezien. Deze cosmetische ingreep kan worden opgedeeld in verschillende stappen. In eerste instantie vindt er een liposculptuur behandeling plaats, waarbij het vet vloeibaar wordt gemaakt. Er zijn verschillende plekken waar het vet verwijderd kan worden. De populairste plekken zijn over het algemeen de buik en de benen. Het is voor een bilvergroting van essentieel belang dat er voldoende vet wordt verwijderd, omdat er een behoorlijke hoeveelheid vet nodig is. Nadat de liposuctie heeft plaatsgevonden, kan met een speciale canule het afgezogen vet weer in het lichaam worden ingebracht.
Dit proces duurt bij elkaar vaak ongeveer 2 uur. Wanneer er meer zones vet moeten worden verwijderd, zal dit proces soms wat langer duren.

Wat kost een bilvergroting?

De kosten van een Braziliaanse bilvergroting kunnen verschillen. Dit kan uiteraard verschillen per kliniek, maar ook per persoon. De kosten van deze ingreep zijn namelijk onder andere afhankelijk van het aantal zones waarvandaan u vet laat verwijderen. Wanneer u bijvoorbeeld vet laat verwijderen van een enkele zone, zal de behandeling goedkoper zijn dan wanneer u vet van drie zones laat verwijderen.

Bilvergroting ervaringen

Steeds meer mensen bestuderen eerst ervaringen van mensen die u reeds voor zijn gegaan. Dit geldt zeker voor de Braziliaanse billift. Er zijn online op verschillende plekken interessante ervaringen te vinden. Denk hierbij onder andere aan bilvergroting forums, maar ook op websites als Kliniekervaringen.nl. Het is verstandig om van diverse sites de gedeelde ervaringen uitgebreid te bestuderen. Op basis van deze ervaringen kunt u namelijk een beter beeld krijgen van hetgeen u van de behandeling kunt verwachten. Ook op de website van Acura Medisch Centrum staat veel interessante informatie over de billift. Verschillende cliënten die een behandeling hebben ondergaan bij Acura Medisch Centrum, hebben hun ervaring gedeeld op de website. Heeft u ook een cosmetische ingreep ondergaan bij onze kliniek en wilt u uw ervaring delen? We vernemen dit graag.

Bilvergroting klinieken online vergelijken

Er bestaan verschillende manieren om cosmetische klinieken met elkaar te vergelijken. U kunt onder andere een beroep doen op websites waar informatie staat over de gemiddelde klanttevredenheid. De klanttevredenheid kan per kliniek namelijk sterk verschillen. U kunt ook een beroep doen op voor en na foto’s van de bilvergroting. Daarnaast heeft Acura Medisch Centrum een professionele video ontwikkeld van een Braziliaanse billift. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende klinieken beter met elkaar te kunnen vergelijken.
Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de bilvergroting behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

Bilvergroting FAQ – Veelgestelde vragen

1. Waarom wordt een bilvergroting uitgevoerd?
U kunt uiteenlopende redenen hebben om een bilvergroting te overwegen. Misschien heeft u van nature geen stevige billen, of zijn ze gaan hangen na een zwangerschap of fors gewichtsverlies. Als de natuurlijke vormen van uw billen ontbreken, kan een bilvergroting uw figuur corrigeren en verbeteren.

2. Welke bilvergrotende methodes zijn beschikbaar?
Bilvergrotingen worden met behulp van een drietal verschillende technieken toegepast: implantaten, fillers en/of eigen vet. Bij Acura Medisch Centrum wordt de Braziliaanse billift uitgevoerd, de bilvergroting op basis van lipofilling en dus met eigen vet.

3. Wat zijn de voordelen van een bilvergroting door middel van lipofilling?
Een bilvergroting door middel van lipofilling is een natuurlijke behandeling waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt om uw billen te vergroten. De resultaten die bereikt worden, zijn hierdoor zeer natuurgetrouw. Een Braziliaanse billift vindt plaats met een plaatselijke verdoving, waarbij er bovendien vet wordt verwijderd op plaatsen waar u dat graag kwijt wilt.

4. Wat houdt lipofilling precies in?
Bij lipofilling wordt uw eigen lichaamsvet gebruikt om op andere plaatsen in uw lichaam meer volume te creëren. Dit kan onder meer bij uw billen, uw borsten en/of het aangezicht. Het overtollige vet wordt met behulp van liposuctie weggezogen, om vervolgens in een ander gebied geïnjecteerd te worden. Door gebruik te maken van lichaamseigen materialen is de kans op afstoting nihil.

5. Wat is het verschil tussen een bilvergroting met implantaten of lipofilling?
Door de negatieve berichtgeving voelt niet iedereen wat voor het gebruik van synthetische implantaten. Lipofilling daarentegen is een tweeledige behandeling. Enerzijds wordt er ongewenst opgehoopt vet weggezogen. Vervolgens wordt uw eigen vet gebruikt om de billen meer volume te geven. De behandeling is veilig en kent in tegenstelling tot het gebruik van implantaten vrijwel geen risico’s of complicaties.

6. Helpt een Braziliaanse bilvergroting bij hangende billen?
De lipofilling behandeling bevordert onder andere de doorbloeding. Een Braziliaanse billift is voor veel mensen een effectieve manier om hangende billen te behandelen.

7. Welke resultaten kan ik van een bilvergroting met lipofilling verwachten?
Lipofilling is een behandeling met goede resultaten, al zijn deze niet altijd direct na de ingreep zichtbaar. Na afloop van de bilvergroting is de behandelde huid gezwollen. De hoeveelheid vet die is ingebracht zal op natuurlijke wijze gereduceerd worden. Zo blijft er na een behandeling gemiddeld 60% tot 80% over van het ingebrachte vet. De zwellingen nemen in de weken na de ingreep af. Na drie maanden kunt u beoordelen of de behandeling het gewenste effect heeft, het eindresultaat is pas na een jaar optimaal. De effecten die bereikt worden met lipofilling zijn meestal blijvend. Als gevolg van het ouder worden kan na verloop van tijd een nieuwe behandeling gewenst zijn.

8. Wat kost een bilvergroting?
Bij het vergelijken van de prijzen die gerekend worden voor een Braziliaanse bilvergroting, ziet u dat Acura Medisch Centrum scherpe tarieven hanteert. De prijzen worden mede bepaald door het aantal zones waar vet wordt weggezogen.

9. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische ingrepen worden, zeker als er geen sprake is van een medische noodzaak, zelden door zorgverzekeraars vergoed. In aanvullende zorgpolissen zijn soms mogelijkheden. Kijk uw zorgpolis na of vraag bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

10. Wat kan ik verwachten qua pijn tijdens en na een bilvergroting?
De behandeling wordt met plaatselijke verdovingen toegepast. U voelt geen pijn tijdens het liposuctie gedeelte van de ingreep en ook het injecteren van het vet in uw billen voelt u nauwelijks. Pijn na het uitwerken van de verdovingen kan met een pijnstiller bestreden worden.

11. Welke risico’s heeft een bilvergroting?
Liposuctie en lipofilling zijn chirurgische ingrepen waar altijd een zeker risico aan is verbonden. De kans op bijwerkingen is klein, mede doordat u vooraf voorgelicht wordt en adviezen krijgt voor een vlot herstel. Een aantal algemene complicaties van chirurgische ingrepen zijn het ontstaan van blauwe plekken, nabloedingen, infectie, een veranderd gevoel in het behandelde gebied, slechte wondgenezing en een enigszins teleurstellend resultaat.

12. Kan ik direct na de ingreep weer alles doen?
De eerste dag doet u het rustig aan, uw lichaam heeft wat tijd nodig om bij te komen van de ingrepen die u heeft ondergaan. Blijven bewegen is belangrijk voor het herstel en de resultaten. Wandelen, huishoudelijke klusjes en uw werkzaamheden zijn toegestaan. Lichamelijk zware arbeid doet u volgens advies van de behandelend arts. Sporten wordt de eerste zes weken na de ingreep niet geadviseerd. U kunt dit bespreken met de arts tijdens het consult dat aan de behandeling voorafgaat.

13. Wordt een bilvergroting in het buitenland aangeboden?
Ja. Liposuctie en lipofilling zijn behandelingen die wereldwijd worden toegepast. Overweegt u een behandeling in het buitenland? Zorg dan dat u op de hoogte bent van de kennis en ervaring van een behandelend cosmetisch arts die de Braziliaanse billift bij u toepast.

14. Is een billift in het buitenland goedkoper?
Er zullen altijd cosmetische ingrepen zijn die in het buitenland goedkoper worden aangeboden dan in Nederland. Kijk bij het vergelijken van de tarieven ook naar de extra kosten voor reis en verblijf. Zeker als u naar een land als bijvoorbeeld Turkije reist, bent u gebonden aan een vluchtschema van luchtvaartmaatschappijen. Dit kan de totale kostprijs behoorlijk verhogen.

15. Waarom ga ik voor een bilvergroting naar Acura Medisch Centrum?
De Braziliaanse bilvergroting wordt door de ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum op verantwoorde, deskundige en veilige wijze toegepast. De ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek, waarbij aandacht wordt besteed aan uw actuele gezondheid, uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. De ingreep, alsook de mogelijkheid van risico’s en complicaties worden toegelicht. Het consult is gratis en verblijvend. Acura Medisch Centrum is tevens bekend om de prijs-kwaliteitsverhouding die wordt gehanteerd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een bilvergroting behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘bilvergroting’ een consult inplannen voor een Braziliaanse billift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495-729485 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu