fbpx

Bilvergroting met eigen vet

Hebben uw billen weinig volume? Een bilvergroting met eigen vet, ook wel Braziliaanse bilvergroting genoemd, kan een geschikte oplossing zijn. Bilvergrotende cosmetische chirurgische behandelingen zijn geschikt voor mannen en vrouwen. De bilvergroting met eigen vet verbetert uw figuur en geeft meer zelfvertrouwen.

Bilvergroting met eigen vet?
Bilvergroting met eigen vet?
Het verloop van een bilvergroting met eigen vet

De populariteit van de Braziliaanse billift of bilvergroting komt onder andere door internationale beroemdheden die niet onder stoelen of banken steken dat ze een ingreep hebben ondergaan. Voordat u besluit om een cosmetische behandeling te ondergaan, heeft u misschien al een weg van meer bewegen en actief sporten afgelegd. Uiteraard is regelmatig bewegen gezond voor lijf en leden, maar uw billen krijgen er doorgaans niet meer volume door. De spiermassa kan groter worden, dit is echter niet hetzelfde als een toegenomen volume. Als u zich uiteindelijk gaat storen aan uw billen, kunt u een bilvergroting met eigen vet overwegen. De eerste stap is het maken van een afspraak voor een intakegesprek bij een cosmetische kliniek. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven waarom u ontevreden bent met uw billen en wat u graag zou willen laten veranderen. Uw wensen en verwachtingspatroon zijn voor de arts nuttige informatie. De arts kijkt naar uw billen en geeft u advies welke behandeling bij u past. Een bilvergroting met eigen vet wordt geadviseerd om uw billen meer volume te geven. Overigens komt niet iedereen in aanmerking voor een bilvergroting met eigen vet. U moet hiervoor in goede gezondheid zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u voldoende vet heeft om te transplanteren. Informeer de arts tijdens het intakegesprek over uw eventuele medische achtergrond. De arts weet dan wat er tijdens de behandeling verwacht kan worden en hoe de resultaten kunnen zijn. Als u zich kunt vinden in het behandelvoorstel, kan een afspraak gemaakt worden voor de ingreep. Sommige mensen kiezen ook voor een bilvergroting met injecties, wat een tijdelijke bilvergroting is.

De behandeling tijdens een bilvergroting met eigen vet

Op de behandeldag worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier toegevoegd worden. De arts tekent de gebieden af en u wordt onder narcose gebracht. Bij de bilvergroting met eigen vet wordt eerst door middel van liposuctie lichaamseigen vet weggezogen. De plaatsen waar dit gebeurt zijn voorafgaand aan de ingreep met u besproken. Het geoogste vet wordt met behulp van moderne technieken gezuiverd. Daarna wordt het vet geïnjecteerd in de billen. Deze techniek heet lipofilling. Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen materiaal, is er geen risico op afstoting. De resultaten die met de Braziliaanse bilvergroting bereikt worden, zijn uitstekend. Twijfelt u tussen bilvergroting Istanbul of Nederland? Maak dan altijd een goede afweging van de eventuele voor- en nadelen van een behandeling in het buitenland.

Herstel na een Braziliaanse bilvergroting

Na de bilvergroting heeft u tijd om bij te komen in de kliniek. Op het moment dat u weer helemaal wakker bent en lichamelijk in orde, dan kunt u dezelfde dag de kliniek verlaten. Het is belangrijk dat u zich door iemand op laat halen en niet zelfstandig naar huis toe rijdt. Gun uw lichaam tijd om te herstellen en vermijd de eerste zes weken na de ingreep zware lichamelijke inspanning. U krijgt tips die onder meer betrekking hebben op een verantwoorde zit- en slaaphouding. Een week na de ingreep worden de eerste resultaten zichtbaar. In de weken en maanden die volgen op de ingreep, krijgen uw billen meer vorm en ontwikkelt het resultaat zich. Voor het resultaat optimaal is, zijn 8 tot 12 maanden verstreken.

Informatie over de bilvergroting met eigen vet

Twijfelt u over de vorm van uw billen? Wilt u weten of een Braziliaanse bilvergroting de oplossing is? Acura Medisch Centrum voert de ingreep met succes uit. U kunt hiervoor terecht bij de moderne kliniek in Weert. De artsen maken gebruiken van verfijnde behandeltechnieken, waarbij uw welzijn voorop staat. Maak een afspraak voor een intakegesprek en laat u vrijblijvend informeren over de Braziliaanse bilvergroting.
Er zijn verschillende interessante gerelateerde onderwerpen:

Bilvergroting met eigen vet FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de bilvergroting met eigen vet. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een bilvergroting met eigen vet precies in?
Een bilvergroting met eigen vet is een ingreep die in feite uit twee delen bestaat. Eerst wordt er met behulp van liposuctie vet verwijderd op plaatsen zoals uw buik, bovenbenen of uw heupen, waar ongewenste vetophopingen aanwezig zijn. Dit vet wordt gezuiverd en vervolgens door middel van lipofilling weer ingebracht in uw billen.

2. Wat is het verschil tussen liposuctie en lipofilling?
Liposuctie is een behandeling waarbij een cosmetisch arts kleine incisies maakt in plaatsen waar u overtollige vetophopingen heeft. Veel voorkomende behandelplaatsen zijn onder meer buik, bovenbenen, billen, binnenkant knieën en de heupen. Na het inspuiten van verdovende vloeistoffen zuigen fijne canules het vet op. De behandeling is gericht op verbetering van uw lichaamscontouren. Lipofilling daarentegen is een behandeling die met eigen vet wordt uitgevoerd om op bepaalde plaatsen meer volume te creëren. Van uw wangen en kin tot en een borstvergroting of bilvergroting met eigen vet.

3. Waarom kies ik lipofilling boven implantaten?
Als u een lipofilling behandeling ondergaat om bijvoorbeeld uw billen te liften of vergroten, krijgt u aan de ene kant meer volume op de gewenste plaatsen. Aan de andere kant wordt op andere plaatsen overtollig vet verwijderd. Uw lichaamscontouren worden verbeterd. Door het gebruik van lichaamseigen vet is de kans op allergische reacties en/of afstotingsverschijnselen nagenoeg nihil. Ook als het gebruik van siliconen implantaten u niet aanspreekt, is lipofilling een uitstekend alternatief.

4. Is een bilvergroting met mijn eigen vet een pijnlijke behandeling?
De liposuctie wordt met behulp van een volledige verdoving uitgevoerd. De ervaren cosmetisch arts begeleidt u op vlotte manier door de ingreep, zonder dat u pijn ervaart. Na het zuiveren van het vet kunnen de injecties in uw billen plaatsvinden. De volledige ingreep wordt uitgevoerd, zonder dat u pijn en/of ongemakken ervaart. Na afloop kan er sprake zijn van napijn. Deze pijn kan met pijnstillers worden bestreden en trekt vanzelf weg.

5. Ben ik geschikt voor een Braziliaanse bilvergroting?
Doorgaans komt een grote groep mannen en vrouwen in aanmerking voor een liposuctie en lipofilling behandeling. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Uw huid dient voldoende elastisch te zijn en uw algemene gezondheid moet goed zijn. Mensen met een te hoog BMI komen voor de behandeling niet aanmerking. Liposuctie is geen alternatief om gewicht te verliezen. Uw geschiktheid wordt tijdens een intakegesprek bepaald door een ervaren cosmetisch arts. Als u te weinig vet heeft om te transplanteren, is deze behandeling helaas ook geen optie.

6. Neemt het volume van mijn billen enorm toe door lipofilling?
Een bilvergroting met lichaamseigen vet kent qua volume toename een beperking. Afhankelijk van de hoeveelheid vet die elders van uw lichaam wordt verwijderd, kan vet worden geïnjecteerd. Na de behandeling is er een zeker percentage van het vet dat niet aanslaat en door het lichaam wordt afgebroken. Als u echt een grotere toename van het volume als resultaat wenst, is een bilvergroting met eigen vet niet soms ook in meerdere stappen mogelijk.

7. Blijven er littekens achter na een bilvergroting met eigen vet
Voor de liposuctie worden kleine incisies gemaakt, waar de fijne canules in worden geschoven. Deze incisies herstellen goed en zijn na herstel nauwelijks nog zichtbaar. De lipofilling behandeling laat vrijwel geen littekens achter.

8. Wat zijn de mogelijke risico’s en complicaties van een bilvergroting met eigen vet?
Zowel liposuctie als lipofilling zijn relatief veilige cosmetische behandelingen. Net zoals bij iedere chirurgische ingreep kunnen zich algemene bijwerkingen voordoen. Na de ingreep kunnen de behandelde plaatsen blauw, rood verkleurd en gezwollen zijn. Deze verschijnselen trekken in de dagen na de ingreep vanzelf weg. Als u de instructies van de arts zorgvuldig opvolgt, verkleint u de kans op risico’s en complicaties aanzienlijk. In zeldzame situaties is er sprake van slechte wondgenezing, infecties, abnormale zwellingen en pijn. U dient dan zo snel mogelijk contact op te nemen met de behandelend arts.

9. Wat kost een bilvergroting met eigen vet?
De bilvergroting met eigen vet kosten kunnen per persoon verschillen, omdat het een persoonlijke ingreep betreft. Tijdens een intakegesprek met de behandelend cosmetisch arts worden uw wensen en verwachtingen doorgenomen. De arts licht de mogelijkheden toe en geeft u een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

10. Worden de kosten door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Cosmetische ingrepen worden zelden door zorgverzekeraars vergoed, wanneer er geen sprake is van een medische noodzaak. Een bilvergroting met uw eigen vet wordt in de regel om cosmetische redenen uitgevoerd. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekering en/of uw polisvoorwaarden nalezen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een bilvergroting behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘bilvergroting met eigen vet’ een consult inplannen voor een billift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu