fbpx

Bilvergroting met injecties

Wij voeren alleen de Braziliaanse billift uit, een bilvergroting met eigen vet. Denkt u na over een bilvergroting met injecties? Als u hierover nadenkt, zijn er verschillende manieren om een dergelijke behandeling te ondergaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dit te doen met zogenaamde tijdelijke fillers. Het is echter ook mogelijk te doen om een bilvergroting met eigen vet te ondergaan, ook wel de Braziliaanse billift genoemd. Beide behandelingen hebben zo hun voor en nadelen. Deze voor- en nadelen en de verschillende mogelijkheden van injecties om de billen te vergroten zullen in dit artikel worden besproken.

Bilvergroting met injecties?
Bilvergroting met injecties?
Waarom kiezen mensen voor een bilvergroting?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen een bilvergroting overwegen. Wanneer we kijken naar ervaringen van mensen die deze behandeling hebben ondergaan, lopen de redenen sterk uiteen. Sommige mannen en vrouwen kiezen hiervoor, omdat ze bijna geen billen hebben. Er zijn ook mensen die de vorm van de billen niet mooi vinden of waarbij de billen ongelijk zijn. De laatste groep bestaat uit mensen die hun billen wat duidelijker aanwezig willen hebben.
Deze ingreep is steeds populairder geworden door de ontwikkelingen in het buitenland. Verschillende Amerikaanse sterren hebben een behoorlijk achterwerk en hebben veel andere mensen geïnspireerd om dit ook te hebben.

Bilvergroting met fillers injecties

U heeft er vast wel eens van gehoord, fillers. Dit kan onder andere worden gebruikt voor lipvergroting, het opvullen van rimpels en het benadrukken van bijvoorbeeld uw kin of jukbeenderen. Het is echter ook mogelijk om filler injecties te gebruiken voor een bilvergroting. Let op dat dit altijd gaat om tijdelijke fillers. Na verloop van tijd worden de fillers door uw lichaam afgebroken en zal er een nieuwe behandeling moeten plaatsvinden.

Bilvergroting met eigen vet injecties

Steeds meer mensen kiezen voor de bilvergroting met eigen vet. Deze behandeling heeft afgelopen jaren flinke bekendheid gekregen. Er vindt eerst een liposuctie behandeling plaats. Er wordt dan vet weggezogen van bijvoorbeeld de buik of de bovenbenen. Dit vet kan worden hergebruikt voor de billen. Let op dat van het ingebrachte vet in de billen niet 100% blijft zitten. Een gedeelte van het vet dat voor de bilvergroting ingebracht is, zal door het lichaam worden afgevoerd. Het is echter wel mogelijk om het volume van de billen hierdoor te laten toenemen.

Voordelen en nadelen van een bilvergroting met injecties

U kiest niet zomaar voor een bilvergroting met eigen vet of met fillers. We hebben al eerder de verschillende redenen opgesomd, waarom mensen hiervoor kunnen kiezen. Over het algemeen wordt hiervoor gekozen om minder onzeker te worden over de billen of om er mooier uit te zien. Let op dat iedere cosmetische ingreep echter wel risico’s met zich meebrengt. Daarnaast kunnen de kosten van een bilvergroting met injecties behoorlijk oplopen. De voordelen zijn echter zoals eerder gecommuniceerd dat u zich hierdoor beter kunt gaan voelen.

Kosten bilvergroting met injecties

De kosten voor een bilvergroting met eigen vet bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door op het aantal behandelde zones. Afhankelijk van de gewenste vergroting van de billen is het soms nodig om van meerdere zones vet te verwijderen.

Bilvergroting met injecties FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over bilvergroting met injectables. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een bilvergroting met injecties in?
Een bilvergroting met injecties is een cosmetische behandeling om zowel de grootte als de vorm van uw billen te verbeteren. Behandelingen worden zowel bij mannen als vrouwen toegepast en kunnen met lichaamseigen vet of fillers worden uitgevoerd. Wij voeren alleen de bilvergroting met eigen vet uit.

2. Wat is een bilvergroting met lichaamseigen vet?
U kunt een bilvergroting met injecties uit laten voeren, waarbij uw eigen lichaamsvet wordt gebruikt. Deze behandeling wordt ook wel lipofilling genoemd en bestaat in feite uit twee delen. Eerst wordt er overtollig vet verwijderd op plaatsen als uw buik, bovenbenen, heupen en/of binnenkant van de knieën. Dit gebeurt door middel van liposuctie. Het vet wordt vervolgens gezuiverd en in de billen ingespoten. Dit vet kan ook voor bijvoorbeeld de borsten of het gezicht worden gebruikt.

3. Hoe zijn de resultaten van een bilvergroting met eigen vet?
De resultaten die bereikt worden, zijn over het algemeen zeer goed. De hoeveelheid vet die wordt verwijderd is niet hetzelfde als de hoeveelheid die wordt ingespoten en die vervolgens ook aanslaat. Na het inspuiten gaat een gedeelte van het ingebrachte vet verloren, omdat het niet aanslaat. Deze vetcellen worden op natuurlijke wijze door uw lichaam afgevoerd. Omdat de lipofilling het verouderingsproces niet stopt of tegenhoudt, kunt u na verloop van tijd weer een wat afhangende huid hebben. De behandeling kan dan eventueel herhaald worden.

4. Wat is een bilvergroting met fillers?
Dit is eigenlijk een filler behandeling voor de billen. Van een liposuctie is geen sprake. Fillers die gebruikt worden om de billen te vergroten, bestaan voornamelijk uit het lichaamseigen hyaluronzuur.

5. Zijn de resultaten van een bilvergroting met fillers permanent?
Hiervoor wordt over het algemeen gewerkt met zogenaamde semi permanente fillers. De resultaten zijn langdurig, maar niet permanent. Omdat er te weinig bekend is over de effecten van permanente fillers wordt gewerkt met tijdelijke producten. De ingespoten fillers worden na verloop van tijd door uw lichaam afgebroken. U kunt de behandeling dan laten herhalen. Naarmate u meerdere keren van fillers gebruik maakt, blijven de resultaten langer zichtbaar.

6. Voor wie is een bilvergroting met injecties geschikt?
De bilvergroting met injecties is geschikt voor iedereen die zijn of haar billen meer vorm wenst te geven en beschikt over voldoende vet om te transplanteren. Omdat er wordt gewerkt met lichaamseigen vet, zullen er nauwelijks bijwerkingen voorkomen.

7. Wanneer kan een bilvergroting met injecties niet toegepast worden?
Voorafgaand aan de bilvergroting met injecties vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken. De arts is bovendien geïnteresseerd in uw gezondheid en gebruik van medicijnen. Aan de hand hiervan wordt uw geschiktheid voor een behandeling bepaald. Als u bekend bent met bepaalde allergieën en/of chronische aandoeningen, kan een arts soms een alternatieve behandeling voorstellen.

8. Wat zijn de voordelen van een bilvergroting met eigen vet?
Het belangrijkste voordeel is dat het met lichaamseigen vet wordt gedaan. De resultaten die bereikt worden zijn natuurgetrouw en bovendien permanent. Uw billen voelen niet hard en/of anders aan dan dat u gewend bent.

9. Welke bijwerkingen heeft een bilvergroting met injecties?
Een bilvergroting is een relatief veilige ingreep, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Na de injectie kunnen de injectieplaatsen wat pijnlijk en licht gezwollen zijn. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Dit gevoel kan een aantal dagen aanhouden en verdwijnt vanzelf. Als u last blijft houden van zwellingen en pijn, dient u de behandelend arts te raadplegen.

10. Wat kost een bilvergroting met injecties?
De kostprijs van de behandeling hangt af van het aantal zones waar u vet wilt laten verwijderen. Het lichaamseigen vet zal eerst met behulp van liposuctie verwijderd worden. Tijdens een intakegesprek ontvangt u van de arts een persoonlijk behandelvoorstel met een prijsopgave.

11. Worden de kosten van een bilvergroting vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische ingrepen komen zelden voor vergoeding in aanmerking. Zorgverzekeraars kunnen een vergoeding toekennen voor een behandeling waar een zogenaamde medische noodzaak aan ten grondslag ligt. De meeste bilvergrotingen worden echter uit cosmetisch oogpunt ondergaan en daarbij ontbreekt de medische noodzaak. Voorwaarden en richtlijnen voor een eventuele vergoeding staan in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een bilvergroting behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘bilvergroting met injecties’ een consult inplannen voor een Braziliaanse billift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu