fbpx

Borstlift Weert

Overweegt u een borstlift in Weert? Uw borsten verliezen door ouderdom, gewichtsverlies en zwangerschappen veel van de natuurlijke stevigheid. De vulling in het bovenste gedeelte van de borsten neemt af en uw tepels zitten lager dan de natuurlijke borstplooi. Wanneer uw borsten niet meer bij uw lichaam passen kunt u een borstlift in Weert overwegen, waarbij uw borsten omhoog gebracht worden. Na een borstlift heeft u weer stevige borsten die passen bij uw lichaamsvormen.

Borstlift anders dan borstvergroting

Redenen om een borstvergroting in te overwegen zijn hangende borsten, afhangende tepels en/of asymmetrische borsten. Uw borsten veranderen in de loop der jaren van vorm en verliezen hun jeugdige stevigheid als gevolg van gewichtsschommelingen, een zwangerschap en/of borstvoeding. Het laten toepassen van een borstlift wordt afgeraden als u nog een kinderwens heeft. In tegenstelling tot wat nogal eens wordt gedacht is een borstlift niet hetzelfde als een borstvergroting. Het is een op zichzelf staande ingreep die eventueel in combinatie met een borstvergroting kan worden uitgevoerd. Een borstlift kan daarnaast ook gecombineerd worden met een borstverkleining. Tegenwoordig worden borstcorrecties gecombineerd met een buikwandcorrectie. Deze gecombineerde ingreep wordt ook wel mommy makeover genoemd.

Voorbereiding borstlift in Weert

De plastisch chirurg bespreekt tijdens een consult uw wensen ten aanzien van de borstlift. Samen wordt bepaald wat de beste behandelmethode is en welke resultaten u hiervan mag verwachten. Aandacht wordt eveneens besteed aan de mogelijke complicaties en bijwerkingen die zich als gevolg van de borstlift kunnen voordoen. U kunt een eerlijk en objectief behandeladvies verwachten. Tijdens het consult wordt verder gekeken dan alleen de wensen en verwachtingen die u heeft. Ook uw algehele gezondheid en medische achtergrond zijn van invloed. Zo zal een chirurg nadrukkelijk vragen om een overzicht van gebruikte medicatie en eventuele eerdere ingrepen die u heeft ondergaan. Gebruikt u bloedverdunners? Dan kan het behandelschema in de weken en dagen voor de daadwerkelijke borstlift aangepast worden. Hou uzelf aan dit schema en schakel pas weer over op de gebruikelijke dosering als de chirurg dit zegt. Daarnaast is het van belang om, indien van toepassing, tijdig te stoppen met roken. Roken heeft een nadelige werking op de wondgenezing, waardoor open wonden en nare littekens kunnen ontstaan.

Verloop borstlift

Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg af waar de incisies gemaakt worden en hoe de tepel geplaatst wordt. De plastisch chirurg heeft vooraf de methode waarop de borstlift wordt uitgevoerd, toegelicht:

 • Via een kleine incisie rond uw tepelhof, recht naar beneden tot in uw borstplooi. Deze methode wordt toegepast bij matige verslappingen en/of uitzakkingen.
 • Bij een kleine lift wordt gekozen voor een incisie rond uw tepelhof.
 • Bij ernstige verslappingen en/of uitzakkingen wordt veelal gekozen voor een zogenaamde ankervormige incisie.

Na het maken van de incisies verwijdert de arts de overtollige huid en kan de tepel naar boven worden verplaatst. In geval van grotere verslappingen kan een arts besluiten om ook de vorm van uw tepel te verbeteren. Wanneer de arts klaar is met het liften van de borsten, worden de incisies gehecht en/of afgeplakt met hechtpleisters. De borsten worden met behulp van een stevig verband verbonden. De eerste 4 tot 6 weken is het dragen van een sportbeha noodzakelijk. Een borstlift duurt ongeveer twee uur en vindt plaats onder volledige narcose. Na het bijkomen van de narcose en de ingreep komt de arts bij u kijken. Als alles goed met u gaat, krijgt u toestemming om de kliniek te verlaten. De eerste dagen doet u het rustig aan. Uw lichaam heeft rust en tijd nodig om te herstellen van de ingreep. Uw borsten kunnen gezwollen en pijnlijk aanvoelen. De pijn neemt in de dagen na de borstlift vanzelf af. De meeste vrouwen die een borstlift in Weert laten toepassen, gaan 10 tot 14 dagen na de ingreep weer aan het werk. Dit hangt af van de manier waarop u herstelt van de ingreep en hoe u zich voelt. Zeker met fysieke werkzaamheden dient u voorzichtig aan te doen. Hetzelfde geldt voor sporten. Tot zes weken na de borstlift kunt u beter niet sporten.

Advies borstlift

Bent u ontevreden over het uiterlijk van uw borsten? Wellicht dat een borstlift uw borsten weer de gewenste vorm kan geven. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum adviseren u tijdens een gratis consult over de ingreep en de mogelijkheden die bij u passen. Tijdens het consult is er tijd voor het stellen van vragen en worden uw gezondheid, de ingreep en de resultaten, maar ook de risico’s met u doorgenomen. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-431712.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu