fbpx

Borstvergroting België

Borstcorrecties behoren tot de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Zowel een borstvergroting, als een borstlift en borstverkleining worden wereldwijd toegepast. Niet iedere vrouw is tevreden met de grootte en vorm van de borsten. Borsten zijn bepalend voor de schoonheid en het uiterlijk van de vrouw. Mooie borsten dragen bij aan uw zelfvertrouwen en benadrukken de vrouwelijke charme. Vindt u uw borsten te klein, te slap of hebben uw borsten hun jeugdige vorm verloren? Een borstvergroting België kan overwogen worden. Diverse voor- en nadelen kunnen reden zijn om voor de ingreep naar een Belgische kliniek te gaan.

Borstvergroting België.
Borstvergroting België.
Borstvergroting België of Nederland?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een grote groep vrouwen niet tevreden is met de vorm of omvang van de borsten. Waar de borsten op jonge leeftijd stevig zijn en een mooie vorm hebben, neemt dit af naarmate u ouder wordt. Ook het doormaken van een of meerdere zwangerschappen en het geven van borstvoeding is van invloed op uw borsten. De natuurlijke soepelheid en elasticiteit nemen af, en de borsten gaan hangen. Dit kan een reden zijn om een borstcorrectie toe te laten passen. Stevige en mooi gevormde borsten worden vaak als vrouwelijker beschouwd en dragen bij aan het zelfvertrouwen. Een borstvergroting kan op verschillende manieren worden toegepast.

Het spreekt voor zich dat een borstvergroting waarbij prothesen in het lichaam worden geplaatst meer ingrijpend is dan een borstvergroting met eigen vet. Als u een beperkte borstvergroting overweegt, dan zijn liposuctie en lipofilling ideaal. Uw borsten kunnen één cupmaat groter gemaakt worden. Laat u prothesen plaatsen? Dan kan het verschil meerdere cupmaten bedragen. Bent u op zoek naar de beste of goedkoopste borstvergroting België? Met name vrouwen die in de grensstreek wonen doen onderzoek naar de verschillende behandelmogelijkheden in België en Nederland. U kunt de diverse klinieken met elkaar vergelijken en het is mogelijk om ervaringen en reviews te lezen. Lees hoe andere vrouwen de borstvergroting hebben ervaren en of de bereikte resultaten voldoen aan de eerdere verwachting. Dankzij deze reviews is het mogelijk om uzelf een beeld te vormen over de beste borstvergroting in België of Nederland.

Borstvergroting België kosten en vergoeding

Laat u een borstvergroting om cosmetische redenen toepassen? De kans dat uw zorgverzekeraar de kosten dan gedeeltelijk of volledig vergoed is klein. Alleen ingrepen die een medische noodzaak hebben, komen doorgaans voor vergoeding in aanmerking. Ook de aanvullende zorgverzekeringspakketten bieden geen of nauwelijks een vergoeding. Het vergelijken van borstcorrigerende ingrepen in België en Nederland is interessant. Zowel op gebied van het aanbod als op het vlak van behandeltarieven. Wat vaak direct opvalt is dat behandeltarieven voor een borstvergroting in België niet of nauwelijks afwijken van de tarieven die Nederlandse klinieken in rekening brengen. Medische en cosmetische behandelingen waren tot voor een aantal jaren geleden in België stukken goedkoper dan in Nederland. Het verschil is de voorbije jaren steeds kleiner geworden en tegenwoordig is het prijsverschil te verwaarlozen. Nederlandse klinieken scoren geregeld beter dan de Belgische collega’s. Mede hierom is het interessant om de prijzen van een borstvergroting aandachtig te vergelijken. Hoe kunt u objectief de tarieven vergelijken? Vraag bij een kliniek naar de tarieven en let daarbij op dat u een vergelijking maakt, waarbij de behandelmethode gelijk is.

Behandeltechnieken borstvergroting

Een borstvergroting is een ingrijpende cosmetische ingreep die van directe invloed is op uw uiterlijk. Zoekt u informatie over borstcorrecties? U kunt een borstvergroting met prothesen laten toepassen, maar u kunt ook een voorkeur hebben voor een minder ingrijpende borstcorrectie.

  • Liposuctie en lipofilling borstvergroting. Streeft u een borstvergroting van één cupmaat na? Een borstvergroting met lichaamseigen vet kan een goede oplossing zijn. Het opgehoopte vet wordt van plaatsen als uw buik, bovenbenen of heupen afgezogen en gezuiverd. Het gezuiverde vet wordt door middel van een aantal injecties of lipofilling in de borsten geïnjecteerd. De arts modelleert uw borsten tijdens het lipofilling gedeelte van de ingreep. Resultaten zijn natuurlijk en uw borsten voelen zacht aan. Resultaten zijn langdurig.
  • Borstvergroting met siliconen implantaten. Prothesen worden tijdens een chirurgische operatie in uw borsten geplaatst. Plaatsing gebeurt onder of boven de borstspier. Dit is afhankelijk van de huidige vorm van uw borsten en de aanwezigheid van borstweefsel. Moderne prothesen zijn veilig en gaan uw leven lang mee. Implantaten kunnen aanmerkelijk groter zijn dan één cupmaat.

Tijdens een consult bij een kliniek laat een cosmetisch arts u de verschillen zien tussen borstvergrotingen met eigen vet en ingrepen waarbij implantaten zijn geplaatst. U kunt de implantaten aanraken en voelen hoe de siliconen zijn. De resultaten van een borstvergroting lopen uiteen. Waar de ene vrouw een natuurlijk resultaat nastreeft, wil een ander een grotere cupmaat waarbij het duidelijk zichtbaar is dat de borsten vergroot zijn. Bent u benieuwd welke resultaten een kliniek heeft met het toepassen van borstvergrotingen? Online worden vaak borstvergroting voor en na foto’s geplaatst.

Veilige borstvergroting België

Acura Medisch Centrum, gelegen in het Nederlandse Weert, past jaarlijks een groot aantal borstvergrotende behandelingen toe. U kunt bij de kliniek zowel terecht voor het laten plaatsen van prothesen als voor een borstvergroting met lichaamseigen vet. Onze cosmetisch artsen laten u graag voorbeelden zien van borstcorrigerende ingrepen die in de kliniek zijn toegepast. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de kliniek is door Weekblad Elsevier verkozen tot Beste Kliniek van Nederland. Bij het behandelbedrag zijn als vanzelfsprekend ook de kosten voor nazorg en controles opgenomen. Geen onverwachte verrassingen achteraf. U weet van tevoren precies wat de ingreep kost en wat u daarvoor mag verwachten.

Borstvergroting consult

Bent u ontevreden met de vorm of grootte van uw borsten? Denkt u na over een borstcorrectie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De cosmetisch artsen leggen de mogelijkheden die bij u passen uitgebreid toe en laten zien wat u van een bepaalde behandeltechniek kunt verwachten. Wilt u weten wat een borstvergroting kost en hoe de ingreep wordt toegepast? Maak dan een afspraak voor een consult. U kunt Acura Medisch Centrum telefonisch bereiken op 0495-431715.

Borstvergroting België – FAQ

1. Kan ik voor een borstvergroting naar België?
De kwaliteit van medische en cosmetische ingrepen in België is van hoog niveau. Tot een aantal jaren geleden waren behandelingen bij Belgische klinieken soms goedkoper dan in Nederland. De prijsverschillen zijn echter nagenoeg verdwenen. Als u woonachtig bent in de grensstreek, kan het interessant zijn om voor een borstvergroting in België te kiezen.

2. Hoe vind ik een betrouwbare kliniek in België?
De enige manier om zeker te zijn van het vertrouwen dat u heeft in een behandelend cosmetisch arts, is door een persoonlijke kennismaking. Het is gebruikelijk dat u voordat de ingreep plaatsvindt eerst naar een uitgebreid consult met de arts gaat. Uw eigen gevoel zegt meer dan de mening van anderen.

3. Is een borstvergroting in België goedkoper dan in Nederland
De prijsverschillen zijn klein. Belgische klinieken zijn niet of nauwelijks goedkoper dan de prijs die u in Nederland betaald voor een borstvergroting. Ook de reis- en verblijfkosten zijn van invloed op de totaalprijs van de ingreep.

4. Welke techniek wordt bij een borstvergroting in België toegepast?
Belgische klinieken passen zowel een borstvergroting met siliconen implantaten toe, als de combinatie van liposuctie en lipofilling. Afhankelijk van uw wensen en verwachting van de ingreep, licht de arts de techniek toe die het beste bij u past. U kunt tijdens een consult in de kliniek voorbeelden zien van bereikte resultaten van de verschillende technieken.

5. Geven Belgische klinieken online advies?
Voorafgaand aan een consult is het bij veel klinieken mogelijk om uzelf voor te bereiden op het gesprek. U vult een adviesformulier in en stuurt deze samen met uw foto’s en gegevens over uw gezondheid naar de kliniek. Het online advies is overigens geen vervanging voor een persoonlijk consult bij een arts. Wel krijgt u op deze manier een idee van de beschikbare mogelijkheden die een kliniek u te bieden heeft.

6. Is nazorg na een borstvergroting in België vanzelfsprekend?
Het merendeel van de Belgische ziekenhuizen en privéklinieken biedt nazorg en controles aan. Dit wordt door de arts met u besproken. Na afloop van de borstvergrotende ingreep en voor het verlaten van de kliniek ontvangt u een overzicht met de telefonische bereikbaarheid van zowel de arts als de nooddienst. U ontvangt bovendien uitgebreide instructies die uw herstel positief beïnvloeden.

7. Moet ik begeleiding meenemen naar de kliniek?
Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast en de manier waarop de anesthesie plaatsvindt, volledige narcose of plaatselijke verdovingen, kan begeleiding gewenst zijn. U kunt zich achteraf wat flauw en slap voelen. Zelfstandig autorijden is na een borstvergroting niet toegestaan. Het is belangrijk dat er iemand bij u is, of dat u na afloop van de ingreep wordt opgehaald en veilig thuisgebracht.

8. Word ik in de kliniek opgenomen en hoelang moet ik blijven?
Een borstvergroting wordt meestal op poliklinische basis, tijdens een dagbehandeling, gedaan. De arts kan het advies geven om tot de dag na de operatie in België te verblijven. Soms vindt de dag na de borstvergroting een nacontroles plaats. Daarna kunt u naar huis gaan.

9. Kan ik de borstvergroting direct na het consult bevestigen?
Ja, al is dat uiteraard geen verplichting. U heeft na een consult voldoende tijd om een beslissing te nemen en de behandeling al dan niet toe te laten passen.

10. Hoelang duurt de ingreep?
Dit hangt af van de techniek die tijdens de borstvergroting wordt toegepast. Het plaatsen van siliconen prothesen duurt 1 tot 1,5 uur, terwijl een borstvergroting met lichaamseigen vet 2 tot 4 uur duurt. De arts geeft hierover meer gedetailleerde informatie tijdens het consult in de kliniek.

11. Is het gebruikelijk om een aanbetaling te doen?
Enkele klinieken vragen een aanbetaling bij het reserveren van de behandeldatum. Over het algemeen worden de betaalde reserveringskosten achteraf in mindering gebracht op het behandeltarief. Uw aanbetaling kan verloren gaan, wanneer u relatief kort voor de geplande ingreep besluit om de operatie toch niet door te laten gaan. Lees altijd de algemene voorwaarden. Hierin worden ook de betalings- en annuleringsvoorwaarden vermeld.

12. Wat kan ik verwachten na de borstvergroting?
Na de ingreep kunt u spierpijn ter hoogte van de borstkas en rug ervaren. Napijn, maar ook een branderig gevoel kunt u met een pijnstiller tegen gaan. Het is gebruikelijk dat de borsten na de borstvergroting gezwollen zijn en dat er blauwe plekken en bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Het gevoel of de ongemakken kunnen zich in de ene borst op een andere manier uiten dan in de andere borst.

13. Moet ik jaarlijks naar de kliniek in België voor een controle?
Nee. Moderne siliconen prothesen zijn doorgaans relatief veilig en veroorzaken nauwelijks complicaties. Krijgt u een uitnodiging voor een mammografie, vergeet dan niet om melding te maken van de implantaten.

14. Blijven er littekens zichtbaar?
Grote incisies zijn niet nodig. Een ervaren arts brengt de prothesen via een incisie van ca. 3 cm in. Afhankelijk van uw situatie wordt de incisie gemaakt onder de natuurlijke borstplooi, in de okselholte of rondom de tepelhof. Littekenweefsel heeft gemiddeld een jaar nodig om tot rust te komen. Op langere termijn nemen de littekens de kleur van de omliggende huid aan en zijn ze nauwelijks zichtbaar.

15. Kan ik borstkanker krijgen door een prothese?
De huidige generatie siliconen implantaten zijn wetenschappelijk bewezen veilig. Wereldwijd zijn uiteenlopende onderzoeken gedaan. Ook lange termijnstudies hebben aangetoond dat er geen verband is tussen het plaatsen van borstprothesen en borstkanker, auto-immuunaandoeningen of systeemziekten.

16. Hoe veilig zijn siliconen borstimplantaten?
Een aantal jaren geleden was er veel ophef over onbetrouwbare en onveilige prothesen. Het is echter nooit wetenschappelijk bewezen dat de protheses borstkanker, immuunstoornissen of reuma veroorzaken. Oudere prothesen waren gevuld met een zogenaamd lopende siliconen gel. Deze gel kon gaan lekken bij het ontstaan van een scheurtje in het omhulsel. Dit is tegenwoordig niet meer mogelijk. De huidige generatie siliconen prothesen hebben een stevige wand en zijn gevuld met een vaste massa. Mocht de wand door een harde impact scheuren, dan lekt er geen siliconen gel in uw lichaam.

17. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Vergoedingsmogelijkheden en voorwaarden staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw basis- en aanvullende zorgverzekering.

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu