fbpx

Borstvergroting buitenland

Denkt u na over een borstvergroting in het buitenland? Bent u op zoek naar informatie over borstvergroting buitenland? Veel vrouwen zijn onzeker over het uiterlijk van de borsten. Borstcorrecties behoren wereldwijd tot de meest uitgevoerde ingrepen. De drempel om iets aan de vorm of omvang van de borsten te laten doen is lager dan 20 jaar geleden. Behandelmogelijkheden zijn de afgelopen jaren verfijnd en veiliger geworden. Is een borstvergroting buitenland goedkoper dan in Nederland? Als u de kosten vergelijkt, levert dat niet alleen op financieel vlak voordelen op. U krijgt bovendien inzicht in de behandeltechnieken, wachttijden en resultaten.

Borstvergroting buitenland.
Borstvergroting buitenland.
Kosten borstvergroting buitenland

In Nederland wordt de borstvergroting zowel in ziekenhuizen als privéklinieken aangeboden en toegepast. Afhankelijk van uw voorkeur, kan er een wachtlijst bestaan. Wilt u niet te lang wachten, maar ook niet de hoofdprijs betalen? Het gebeurt regelmatig dat er wordt uitgeweken naar buitenlandse klinieken om wachtlijsten en hoge kosten te ontwijken. Reizen naar het buitenland voor een cosmetische of medische ingreep is helemaal van deze tijd en algemeen geaccepteerd. Waar niet altijd rekening mee wordt gehouden, is dat een borstvergroting in het buitenland goedkoper kan worden aangeboden, maar dat de reis en het verblijf ter plaatse ook kosten met zich meebrengen. Deze kosten kunnen flink oplopen, als u meerdere malen naar de kliniek moet. Vergelijkt u de tarieven met elkaar? Besteed extra aandacht aan een paar factoren die van invloed zijn op de prijs die u voor een borstvergroting betaald.

 • Locatie en naamsbekendheid van de kliniek en/of ziekenhuis waar de borstcorrectie wordt gedaan.
 • Ervaring van de plastisch chirurg.
 • Gekozen behandeltechniek borstvergroting met eigen vet: liposuctie in combinatie met lipofilling of borstprothesen.
 • Het merk en omvang van de gekozen borstimplantaten.
Kwaliteit borstvergroting

Online is het niet altijd even eenvoudig om de kwaliteit van een kliniek of behandelend arts te beoordelen. Wel is het zo dat u op een forum of op de website van de kliniek zelf, reviews en ervaringen leest van vrouwen die een borstcorrectie hebben laten toepassen. Een goedkope borstvergroting buitenland kan van uitstekende kwaliteit zijn, maar voorzichtigheid is geboden. De ingreep kan goedkoper worden aangeboden omdat buitenlandse klinieken lagere maand- en personeelskosten hebben dan in Nederland. U kunt van tevoren controleren of een kliniek voldoet aan de plaatselijke wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne en Volksgezondheid. Probeer persoonlijk kennis te maken door een afspraak te maken voor een adviesgesprek. Tijdens het gesprek ervaart u zelf hoe een kliniek werkt. Voelt u zich niet begrepen of is er sprake van gebrekkige, moeizame communicatie? Zoek dan een andere behandelaar. Het persoonlijk vergelijken van behandelmogelijkheden, zorgt ervoor dat u uiteindelijk een weloverwogen keuze maakt.

Techniek borstvergroting buitenland

De manier waarop een borstvergroting wordt toegepast, hangt af van de verwachting die u heeft en de mate waarin u uw borsten wilt laten vergroten.

 • Borstvergroting lipofilling. Wanneer u de borsten wilt laten vergroten, maar géén implantaten wilt laten plaatsen, biedt de combinatie liposuctie en lipofilling een uitkomst. Met behulp van liposuctie wordt opgehoopt vet van plaatsen als de heupen, bovenbenen, buik of enkels weggezogen. Het vet wordt na het opzuigen gezuiverd en met behulp van injecties in de borsten geïnjecteerd. Uw borsten nemen op een subtiele manier in omvang toe en van littekens is geen sprake. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving toegepast en biedt goede resultaten. Het volume van de borstvergroting is bij lipofilling beperkt.
 • Borstvergroting met protheses. Een borstvergroting waarbij implantaten in de borsten worden geplaatst, gebeurt vrijwel altijd onder narcose. Voorafgaand aan de ingreep heeft u met de chirurg gesproken over de grote van implantaten en de manier waarop ze in uw borsten worden geplaatst. De manier waarop de incisies worden gemaakt hangt af van uw lichaamsbouw, uw persoonlijke voorkeur, het advies van de arts en het formaat van de protheses. De protheses die worden ingebracht bestaan uit een vulling van siliconengel, een zout-wateroplossing of een combinatie. Vrijwel altijd wordt gewerkt met siliconen-implantaten omdat dit de beste resultaten geeft.

Afhankelijk van de toegepaste techniek heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen van de borstvergroting. Na het plaatsen van protheses duurt het langer om te herstellen dan wanneer de borsten met behulp van lipofilling vergroot worden. Na het plaatsen van protheses komt u na 10 tot 14 dagen terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. Moet u daarvoor naar een behandelaar in het buitenland, dan brengt het reizen extra kosten met zich mee.

Vergoeding borstcorrectie en borstvergroting

Borstcorrecties en borstvergrotingen die toegepast worden omdat u door borstkanker één of beide borsten bent verloren, komen voor vergoeding in aanmerking. De basisverzekering vergoed een borstreconstructie alleen als u daarvoor een medische indicatie heeft, en als uw zorgverzekeraar toestemming geeft voor de ingreep. De meeste borstvergrotingen zijn cosmetisch en worden niet vergoed. Aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden voor cosmetische of plastische chirurgie. Indien gewenst kan de ingreep in termijnen betaald worden. De kliniek werkt samen met Cosmetic Finance, een kredietverstrekker gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. Op basis van uw financiële- , werk-, en woonsituatie kan een kredietmaatschappij u een kredietvoorstel doen. Bedenk van tevoren wel dat u in geval van een lening of doorlopend krediet rente verschuldigd bent.

Veilige en betaalbare borstvergroting

Heeft u de mogelijkheden voor een borstvergroting buitenland bekeken en bent u benieuwd hoe deze resultaten zijn ten opzichte van een ingreep in Nederland? Laat uzelf gratis adviseren door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek werkt met de kwalitatief hoogwaardige protheses van Mentor. Deze protheses worden wereldwijd gebruikt en zijn bewezen veilig. U kunt kiezen uit een ronde of druppelvormige prothese. De arts laat u de protheses voelen tijdens het consult en bespreekt de verwachting die u heeft. Na de borstvergroting zijn zowel de vorm als grootte van uw borsten in overeenstemming met uw lichaamscontouren. De ingreep wordt op poliklinische basis toegepast en u kunt de kliniek dezelfde dag verlaten. Meer weten of een afspraak maken voor een gratis consult? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-729321.

Borstvergroting buitenland – FAQ

1. Kan ik voor een borstvergroting naar het buitenland?
Borstvergrotende ingrepen, zowel met protheses als met lichaamseigen vet, worden in binnen- en buitenland toegepast.

2. Ik heb in Nederland een negatief behandeladvies gekregen, kan ik toch naar een buitenlandse kliniek?
Wanneer u van een Nederlandse specialist te horen krijgt dat u niet voor een borstvergroting in aanmerking komt, kan dat uiteenlopende redenen hebben. U kunt eventueel bij een andere cosmetisch arts een second opinion aanvragen. Een arts geeft echter nooit zonder reden een negatief behandeladvies. Zo kunt u een verhoogde kans op risico’s of complicaties hebben. Gaat u toch naar een buitenlandse kliniek? De kans is groot dat ook een buitenlands cosmetisch arts u teleur moet stellen.

3. Wat is het voordeel van een borstvergroting in het buitenland?
Cosmetische en plastische chirurgie wordt in het buitenland soms goedkoper gedaan dan in Nederland. Heeft u geen recht op een kostenvergoeding, dan kan het voordeliger zijn om voor de gewenste ingreep naar het buitenland te gaan.

4. Hoeveel kost een borstvergroting in het buitenland?
De kosten voor borstvergrotende en borstcorrigerende ingrepen loopt uiteen. De prijs die u betaalt, hangt af van de naamsbekendheid van de kliniek, de ervaring van de plastisch arts, de gebruikte protheses en de techniek die wordt gebruikt om de ingreep toe te passen.

5. Hoe moet ik een borstvergroting in het buitenland betalen?
In de meeste gevallen bestaat de betaling uit twee delen, al verschilt dit per kliniek. De meeste behandelaars vragen een aanbetaling. Het restantbedrag betaalt u op de dag van de ingreep na aankomst in de kliniek. Klinieken bieden doorgaans ook de mogelijkheid om het volledige behandelbedrag vooraf te betalen.

6. Worden de kosten van de ingreep vergoed?
De meeste zorgverzekeraars dekken een borstvergroting in het buitenland niet. Enkele aanvullende zorgpakketten bieden een beperkte vergoedingsmogelijkheid. U kunt hierover contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Om aanspraak te maken op een vergoeding moet u aan vastgestelde voorwaarden en eisen voldoen.

7. Welke techniek wordt gebruikt bij een borstvergroting in het buitenland?
Net zoals Nederlandse klinieken, wordt in het buitenland gewerkt met siliconen protheses en lichaamseigen vet. Afhankelijk van de mate waarin u uw borsten wilt laten vergroten wordt een behandeltechniek voorgesteld. Met name bij een borstvergroting met lichaamseigen vet is de mate waarin uw borsten vergroot worden eerder beperkt.

8. Zijn siliconen protheses in het buitenland veilig?
De afgelopen jaren is er relatief veel te doen geweest over de veiligheid van siliconen protheses. De huidige generatie protheses is volgens diverse specialisten veilig. Het verband tussen borstkanker en protheses is echter nooit wetenschappelijk bewezen. Daar waar eerdere generaties siliconen door te veel druk konden knappen, is dat tegenwoordig vrijwel onmogelijk. U kunt ervan uitgaan dat een cosmetisch arts er alles aan doet om uw veiligheid en gezondheid te garanderen.

9. Gaan de resultaten levenslang mee?
In principe zijn de resultaten van een borstvergroting blijvend. U kunt gewoon meedoen aan het bevolkingsonderzoek en bij de meeste vrouwen is ook het geven van borstvoeding na een borstvergroting geen probleem. Een enkele keer kan het wenselijk zijn om de protheses na 10 à 15 jaar te vervangen. Dit komt met name ter sprake als de huid verouderd en daardoor gaat hangen. Ook grote gewichtsschommelingen kunnen van invloed zijn op de vorm van de vergrootte borsten.

10. Is een borstvergroting in het buitenland aan leeftijd gebonden?
Borstvergrotingen in het buitenland worden ook niet bij minderjarigen toegepast. De ingreep wordt bij volwassen vrouwen toegepast. Van een leeftijdsgrens is geen sprake. Zolang u in goede gezondheid verkeert en geen contra-indicaties heeft kan de ingreep toegepast worden.

11. Hoe is de nazorg bij een borstvergroting in het buitenland geregeld?
Zowel voor als na de borstvergroting komt u bij de plastisch arts die de ingreep toepast. Wanneer u kiest voor een ziekenhuis of privékliniek in Nederland is de afstand van en naar de kliniek meestal geen probleem. Een behandelaar in het buitenland is niet altijd even vanzelfsprekend bereikbaar. Afhankelijk van de bestemming kunt u aangewezen zijn op een vliegtuig, waardoor heen en weer reizen op dezelfde dag niet altijd mogelijk is. Laat u daarom vooraf altijd goed voorlichten waar u na de ingreep terecht kunt bij bijwerkingen en/of complicaties.

12. Hoe verloopt de communicatie bij een kliniek in het buitenland?
Veel specialisten en zorgmedewerkers spreken Engels en/of Duits. Wanneer dit niet het geval is en u de taal van de kliniek niet of onvoldoende spreekt, kan gebruik worden gemaakt van een tolk. Niet iedereen voelt zich hierbij op zijn of haar gemak.

13. Word ik in het ziekenhuis of de kliniek opgenomen?
Buitenlandse klinieken nemen vrouwen die een borstvergroting laten toepassen soms op voor een nacht. U kunt na de ingreep bijkomen van de ingreep, terwijl er goed voor u wordt gezorgd. Afhankelijk van uw herstel kunt u nog een paar dagen ter plaatse in een hotel ‘moeten’ verblijven. De plastisch arts geeft tenslotte toestemming om naar huis te reizen.

14. Kan ik ervaringen lezen over borstvergrotingen in het buitenland
Online vindt u onder meer op cosmetische en beauty pagina’s fora waarop borstvergroting ervaringsverhalen en reviews worden geplaatst. U leest waar anderen de ingreep hebben laten toepassen en hoe het behandeltraject is ervaren. Een borstvergroting forum is ook een geschikte plaats om vragen te stellen over bepaalde klinieken, behandelaars en de resultaten die u kunt verwachten.

15. Is een borstvergroting in het buitenland veilig?
Cosmetische en medische ingrepen die door gespecialiseerde artsen worden toegepast, zijn in de regel veilig. Klinieken en ziekenhuizen die aan de kwaliteitsmaatstaven voldoen, zullen u hier al tijdens een consult op wijzen. U kunt online veel informatie vinden over de kwaliteit en veiligheid van behandelaars. Ingrepen die door ervaren specialisten worden toegepast in een hygiënische omgeving bieden veelal goede resultaten.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu