fbpx

Borstvergroting door lipofilling

Overweegt u een borstvergroting door lipofilling? Borstcorrecties behoren tot één van de meest uitgevoerde ingrepen in Nederland. Een groot aantal vrouwen is niet tevreden met de vorm of de grootte van de borsten. Waar de meest bekende behandelmethode voor een borstvergroting het inbrengen van siliconen protheses is, kan ook een borstvergroting door lipofilling uw borsten de gewenste vorm geven. De resultaten zijn natuurlijk en uw borsten voelen zachter aan dan wanneer protheses worden geïmplanteerd.

Borstvergroting door lipofilling.
Borstvergroting door lipofilling.
Combinatie liposuctie en lipofilling

Een borstvergroting door lipofilling wordt gedaan met uw eigen vet. Het vet wordt van plaatsen waar het zich heeft opgehoopt, zoals uw bovenbenen, de dijen of uw buik, weggehaald. Dit gebeurt tijdens een liposuctie procedure. De arts bespreekt vooraf de plaats(en) waar het vet opgezogen kan worden en tekent voor aanvang van de ingreep deze gebieden af op uw huid. Via een aantal kleine incisies wordt een grote hoeveelheid tumescente, verdovende vloeistoffen ingespoten. De arts gebruikt een fijne canule om het vet op te zuigen. Het vetweefsel wordt na de liposuctie gereinigd en voorbereidt om in de borsten te injecteren. De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast en u kunt de kliniek korte tijd na het afronden van de borstvergroting verlaten.

Voordelen borstvergroting met lipofilling

Een van de grootste voordelen van het gebruik van lichaamseigen vetweefsel bij een borstvergroting is dat de kans op afstoting nihil is. In tegenstelling tot het laten plaatsen van siliconen protheses is dat uw lichaam het vetweefsel herkend als eigen. Waar zich rondom een prothese kapselvorming voor kan doen, is dit bij lipofilling niet het geval. Een ander voordeel van lipofilling is dat er geen incisies in de borststreek gemaakt worden en er geen littekens achterblijven. Het geoogste vet wordt met behulp van een fijne injectienaald in de borst geïnjecteerd. Deze prikgaatjes genezen binnen een aantal dagen vanzelf en zijn later niet zichtbaar. Een andere voordelige bijeenkomst van liposuctie en lipofilling is dat op de plaatsen waar het vet wordt weggezogen uw lichaamscontouren verbeteren.

Nadelen borstvergroting met lipofilling

Tegenover de voordelen van de combinatie van liposuctie en lipofilling staan ook enkele nadelen. In tegenstelling tot het laten implanteren van siliconen protheses kan met lipofilling een beperkt volume toegevoegd worden aan uw borst. Daarnaast is het noodzakelijk dat er voldoende vetweefsel van een andere plaats weggezogen kan worden. De arts vertelt u tijdens het consult dat een gedeelte van het geïnjecteerde vetweefsels als gevolg van resorptie verdwijnt. Dit is een normaal verschijnsel. Zo zal na een injectie van 100cc vetweefsel een toename van het borstvolume met 50 tot 60 cc bereikt worden. Het definitieve resultaat wordt 3 maanden na de ingreep beoordeelt. Eventueel kan de ingreep herhaald worden om extra volume aan de borsten te geven.

Herstel en nazorg

Het herstel na een liposuctie behandeling verloopt voorspoedig. U kunt nog een aantal uren last hebben van vocht dat uit de wondjes lekt, dit is tijdelijk. Daarnaast kunt u een paar dagen een beurs gevoel ervaren. Direct na de liposuctie draagt u elastische drukkleding. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat de weefsellagen goed aan elkaar kleven. De cosmetisch arts heeft u voor de ingreep geadviseerd om de eerste 2 weken na de lipofilling een naadloze sport bh te dragen. Hiermee voorkomt u dat er veel druk op de borsten komt. Eventuele hechtingen worden 7 tot 10 dagen na de ingreep verwijderd. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven en niet te roken. Napijn na een borstvergroting door lipofilling is uitzonderlijk, al kunt u zich wel een paar dagen wat stijf en stram voelen. Samen met de arts wordt het definitieve resultaat zo’n 3 maanden na de borstvergroting beoordeelt. De zwellingen van de ingreep zijn dan verdwenen en uw borsten voelen soepel aan. Het geïnjecteerde vet heeft zich gereorganiseerd en uw borsten hebben een natuurlijke vorm. Na een aantal weken trekken de zwellingen weg en gaat er wat volume verloren. De arts kan vooraf een inschatting maken van de volumewinst die u kunt verwachten van een borstvergroting door lipofilling.

Veilige borstvergroting met eigen vet

Zowel liposuctie als lipofilling zijn veilige behandelingen met een kleine kans op bijwerkingen. De meest voorkomende complicaties hangen samen met het liposuctie gedeelte. Bij het wegzuigen van vet bestaat een kans op infecties en nabloedingen. De behandelde plaats kan een aantal dagen beurs en blauw aanvoelen. Dit in vergelijking met een borstvergroting met protheses, waar andere complicaties aan zijn verbonden:

 • Napijn en pijnlijke borsten.
 • Infecties en ontstekingen.
 • Verandert of verdwenen gevoel in de tepels, al dan niet tijdelijk van aard.
 • Littekenvorming.
 • Kapselvorming.

Na een borstvergroting met lipofilling verloopt het herstel sneller dan wanneer u implantaten laat inbrengen. Wanneer u uw borsten wilt laten vergroten, maar niet het gevoel in de tepels wilt verliezen en een natuurlijk resultaat wilt hebben, kan lipofilling een betere keuze zijn dan borstimplantaten.

Kosten borstvergroting

Als u een borstvergroting zonder medische indicatie laat toepassen, worden de kosten slechts beperkt vergoed. Het is logisch om vooraf verschillende behandelmogelijkheden en tarieven met elkaar te vergelijken. Acura Medisch Centrum biedt betaalbare cosmetische behandelingen aan. Zowel een borstvergroting met lipofilling als het plaatsen van protheses wordt door de ervaren cosmetisch artsen van de kliniek wekelijks meerdere keren uitgevoerd. Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
Gratis borstvergroting consult

Bent u ontevreden met de vorm of grootte van uw borsten? Zoekt u een manier om uw borsten te laten vergroten, zonder dat uw natuurlijke uitstraling verloren gaat? Een borstvergroting met lichaamseigen vet vergroot uw borsten subtiel, en zorgt ervoor dat zowel het gevoel de zachtheid behouden blijven. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum leggen u het verschil tussen de verschillende borstcorrectie mogelijkheden toe tijdens een gratis consult in de kliniek. Aan de hand van voorbeelden laat een arts zien wat u van de ingreep kunt verwachten. Ook wordt gesproken over de eventuele risico’s en de manier waarop het behandeltraject verloopt.

Borstvergroting door lipofilling – FAQ

1. Ben ik geschikt voor een borstvergroting door lipofilling?
Nee, niet iedereen is even geschikt voor lipofilling. Lipofilling wordt gedaan met lichaamseigen vet. Dit vet wordt van plaatsen als uw heupen, bovenbenen, buik of enkels weggezogen en na het filteren in de borsten geïnjecteerd. Heeft u geen of onvoldoende overtollig vet, dan is lipofilling in uw geval waarschijnlijk niet mogelijk. Lipofilling biedt beperkte mogelijkheden en een forse borstvergroting is moeilijk te realiseren. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

2. Is een borstvergroting met lichaamseigen vet veilig?
Liposuctie en lipofilling zijn behandelingen die wetenschappelijk bewezen veilig zijn. Door het gebruik van lichaamseigen materiaal is de kans op afstoting nihil. De borsten voelen natuurlijk zacht aan. Let op dat iedere cosmetische ingreep wel bepaalde risico’s met zich mee kan brengen.

3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Bij een lipofilling behandeling wordt per behandelsessie ongeveer 300 ml vet per borst geïnjecteerd. Na een half jaar is het resultaat optimaal en klaar om beoordeeld te worden. Indien wenselijk kan een nabehandeling overwogen worden. Tussen de behandelingen zit een minimale periode van 6 maanden. Wilt u uw borsten met meer dan één cupmaat laten vergroten, dan wordt het plaatsen van siliconen protheses geadviseerd.

4. Hoe groot zijn de littekens van een borstvergroting met lipofilling?
Zowel het afzuigen van het vet door middel van liposuctie als het injecteren van het gefilterde vet in de borsten laat nauwelijks littekens over. De injectiegaatjes genezen goed en de injecties worden op nagenoeg onzichtbare plaatsen op de borst gezet. Als de huid is genezen, zijn de injectieplaatsen vrijwel onzichtbaar.

5. Wat zijn de risico’s van lipofilling?
Liposuctie en lipofilling zijn veilige cosmetische behandelingen die al jaren met succes worden toegepast. Toch kan het, ondanks een degelijke voorbereiding, gebeuren dat u last heeft van bijwerkingen en/of dat het resultaat tegenvalt. Algemene bijwerkingen van medische behandelingen zijn bloeduitstortingen, zwellingen, infecties, slechte wondgenezing, beschadiging van de zenuwen, pijnklachten, allergische reacties en nabloedingen. Specifieke bijwerkingen voor lipofilling zijn asymmetrische resultaten, waardoor een aanvullende behandeling wenselijk is.

6. Is het zichtbaar dat ik vet heb laten wegzuigen?
Als gevolg van het wegzuigen van vet op plaatsen waar dit zich heeft opgehoopt, kunnen verbeterde contouren zichtbaar worden. Bij een borstvergroting met lichaamseigen vet wordt echter aanmerkelijk minder vet weggezogen dan tijdens een gewone liposculptuur. De resultaten zijn niet met elkaar te vergelijken, omdat het doel van de ingreep anders is.

7. Wordt lipofilling onder narcose toegepast?
Nee, een borstvergroting met lichaamseigen vet wordt met lokale anesthesie gedaan. De plaatsen waar het vet wordt weggezogen worden verdoofd. Het inspuiten van het vet in de borsten wordt zonder verdoving gedaan. Het enige dat u merkt van de lipofilling is het aanprikken van de huid. Dit gevoel neemt ook gelijktijdig weer af.

8. Kan ik na een borstvergroting door middel van lipofilling nog borstvoeding geven?
Ja, alhoewel vaak geadviseerd wordt een borstvergroting pas toe te laten passen, nadat een eventuele kinderwens is vervuld. Goed om te weten is dat ruim 1/3 van alle vrouwen, zonder borstvergroting, moeite heeft met het geven van borstvoeding na de bevalling. Het niet of onvoldoende op gang komen van de borstvoeding, is niet altijd een gevolg van een borstvergroting.

9. Is lipofilling veiliger dan een borstvergroting met protheses?
Lipofilling is een behandeltechniek waar met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt. Dit maakt dat de behandeling relatief veilig is en dat afstoting nagenoeg niet voor komt. De mate waarin u uw borsten wilt laten vergroten is van invloed op de techniek die wordt toegepast. De huidige generatie siliconen protheses zijn van hoogwaardige kwaliteit en niet per se onveiliger dan lipofilling. Het is veelal een persoonlijke keuze om voor een bepaalde techniek te kiezen.

10. Zijn de resultaten blijvend?
Met liposuctie en lipofilling worden in principe blijvende resultaten bereikt. Het duurt 3 tot 6 maanden, voordat het resultaat maximaal is. Als gevolg van gewichtsveranderingen kan het wenselijk zijn om later een nabehandeling te laten. Bij een gezonde levensstijl met voldoende beweging zijn de resultaten langdurig.

11. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de lipofilling?
Het belangrijkste advies voorafgaand aan een borstvergroting met lichaamseigen vet is te stoppen met roken. Dit is van invloed op uw algemene gezondheid en het herstelvermogen. De kans op slechte wondgenezing en ontstekingen is bij niet-rokers veel kleiner dan bij rokers. Daarnaast kan een cosmetisch arts u een aangepast medicatieschema hebben gegeven. Volg dit schema op zolang de arts dit aangeeft. Zorg dat u tijdig in de kliniek aanwezig bent.

12. Word ik in de kliniek opgenomen?
Nee, liposuctie en lipofilling worden in dagbehandeling gedaan. Afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal lichaamszones dat met liposuctie wordt behandeld duurt de ingreep 2 tot 4 uur. Na het afronden van de ingreep kunt u enige tijd later de kliniek verlaten. Laat u daarom ophalen door bijvoorbeeld een familielid of bekende, het is niet mogelijk om zelfstandig naar huis te rijden.

13. Hoelang duurt het herstel?
De eerste weken na de borstvergroting met lichaamseigen vet doet u het rustig aan. U kunt en mag bewegen, maar zware lichamelijke inspanningen moet u vermijden. Vanaf de 3e week na de borstvergroting bouwt u de inspanningen rustig op. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht, geeft de specialist advies over het hervatten van uw dagelijkse arbeid. Vanaf 6 weken na de lipofilling kunt u de meeste activiteiten weer net zoals voorheen uitvoeren.

14. Blijft het verwijderde vet voor altijd weg?
De weggezogen vetcellen kunnen niet terugkomen. Na een liposuctie is het belangrijk om op gewicht te blijven en niet te veel aan te komen. Komt u aan, dan krijgen andere vetcellen de kans zich op te vullen en zo nieuwe vetophopingen te vormen.

15. Kan ik in toekomt nog borstonderzoek laten doen?
Ja, zowel zelfonderzoek als het laten maken van een mammografie is na een borstvergroting mogelijk. Een enkele keer gebeurt het dat een radioloog moeite heeft met het beoordelen van een röntgenfoto. In dat geval kan een echo of een MRI scan een betere uitkomst bieden. Ook na het laten vergroten van uw borsten met lichaamseigen vet kunt u blijven deelnemen aan het bevolkingsonderzoek.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu