fbpx

Borstvergroting Eindhoven

Overweegt u een borstvergroting in Eindhoven of omgeving? Jonge borsten zijn stevig en bestaan hoofdzakelijk uit klierweefsel. Met het verstrijken van de jaren maakt het klierweefsel steeds verder plaats voor vetweefsel. In tegenstelling tot de zachte, jonge borsten worden uw borsten hierdoor zachter. In combinatie met de zwaartekracht en het afnemen van de natuurlijke huidelasticiteit kunnen uw borsten gaan hangen. Dit proces kan ook door gewichtsverlies en een zwangerschap beïnvloed worden. Oefeningen om de borsten te verstevigen en/of te vergroten hebben geen effect, de borsten bevatten immers geen spierweefsel. Een borstvergroting in de omgeving van Eindhoven is een goede optie, met uiterst natuurlijke resultaten.

Geschiktheid borstvergroting in Eindhoven en omgeving

Ontevredenheid en onzekerheid over de borsten komt zowel bij jonge als oudere vrouwen voor. Wat veel vrouwen niet of onvoldoende weten is dat een borstvergroting pas kan worden uitgevoerd als de borsten zijn volgroeid. Hoelang uw borsten precies doorgroeien verschilt per persoon en kan van tevoren niet met zekerheid voorspelt worden. Waar de meeste vrouwen na hun 17e jaar niet langer worden, ontwikkelen de borsten zich nog enige tijd verder. Doorgaans wordt de cupmaat niet groter na het 18e jaar, al kunnen de borsten zich tot het 21e levensjaar verder ontwikkelen. Minderjarige vrouwen die ontevreden zijn met de borstvorming en die een borstvergroting overwegen, krijgen het advies om nog een aantal jaren te wachten. In principe kan een cosmetische ingreep vanaf het 18e jaar worden toegepast, ook zonder medische indicatie. De redenen waarom relatief jonge vrouwen een borstvergroting overwegen zijn divers:

 • Ontevredenheid over de cupmaat.
 • Onzekerheid over de vorm van de borsten.
 • Beide borsten hebben een verschillende afmeting.

Indien u een borstvergroting overweegt, dan vindt eerst een intakegesprek bij een plastisch chirurg plaats. Deze laat u toelichten waarom u de ingreep overweegt en welke verwachtingen u heeft. Jonge vrouwen krijgen van de arts een advies over een geschikt moment voor de borstvergroting. Wanneer uw lichaam en/of borsten nog niet volledig uitgegroeid zijn, kan het verstandig zijn om de ingreep op een later moment te overwegen.

Veilige borstprothesen

Acura Medisch Centrum werkt met de FDA goedgekeurde, veilige prothesen van Mentor. De prothesen bestaan uit een omhulsel van siliconen en rubber. De oppervlakte hiervan is ruw. De inhoud van een prothese bestaat uit zout water of een siliconengelei. Iedere vulling heeft eigen voor- en nadelen, deze worden tijdens het intakegesprek nader besproken. De siliconen prothesen die gebruikt worden, hebben geen schadelijk effect en zijn van hoge kwaliteit. Afhankelijk van uw wens en verwachting van de borstvergroting kan worden gekozen voor:

 • Ronde borstprothesen
 • Druppelvormige prothesen

Borstprothesen kunnen op meerdere manieren ingebracht worden. Afhankelijk van uw situatie beoordeelt een chirurg samen met u de beste methode. Dit kan via de natuurlijke plooi onder de borst, via uw oksel of via de tepel. Prothesen kunnen onder de borstklier geplaatst worden, maar ook onder de borstspier. De mogelijkheden hangen onder andere af van de natuurlijke borstvorming en het aanwezige klierweefsel. Voor de ingreep, die onder algehele narcose plaatsvindt, tekent de plastisch chirurg het operatiepatroon af. Via een kleine incisie worden de prothesen ingebracht. Na het afronden van de ingreep, verblijft u nog enige tijd in kliniek om bij te komen. Om de kans op infecties en ontstekingen te verkleinen wordt een preventieve antibioticakuur voorgeschreven. Na de ingreep zijn zwellingen en verkleuringen normaal. Een enkele keer komen nabloedingen voor en genezen de operatiewonden slecht, waardoor littekens zichtbaar zijn. U kunt de kans op complicaties verkleinen, door het de eerste twee weken rustig aan te doen en niet te tillen. Sporten kan zes weken na de ingreep weer voluit hervat worden.

Voorbereiding borstvergroting

U kunt zichzelf voorbereiden op de ingreep zelf. Daarbij kunt u rekening houden met een aantal aandachtspunten:

 • Maak tijdig melding van het gebruik van bloedverdunners. De plastisch chirurg zal een aangepast doseerschema met u doornemen.
 • Stop zeker 6 weken voor de geplande ingreep met roken. Nicotine heeft een negatieve invloed op het herstel en de wondgenezing.
 • Na de ingreep draagt u een aantal weken een naadloze sportbeha. Schaf een aantal sportbeha’s aan, zodat u regelmatig kunt verschonen. Het makkelijkste zijn de beha’s met een voorsluiting.
Consult borstvergroting

Woont in u de omgeving van Eindhoven en overweegt u een borstvergroting? De moderne kliniek van Acura Medisch Centrum is gevestigd in Weert. Maak een afspraak voor een gratis consult en laat uzelf adviseren over een borstvergroting. De plastisch chirurg onderzoekt uw borsten en laat zien welke prothesen een natuurlijk resultaat bieden. Neem relevante informatie over uw gezondheid mee naar het gesprek. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met 0495-729312.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu