fbpx

Borstvergroting kosten

Meer weten over borstvergroting kosten? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Een borstvergroting is een veel toegepaste ingreep die gemiddeld 1 tot 1,5 uur duurt. Aan de ingreep zijn uiteraard kosten verbonden. De kosten van een borstvergroting verschillen per kliniek en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Naast uw keuze voor een kliniek zijn ook de ervaring van de chirurg en het type prothese bepalend voor de kostprijs van een borstvergroting.

Borstvergroting kosten.
Borstvergroting kosten.
Vergelijken borstvergroting kosten

Net zoals bij andere ingrepen of behandelingen kan goedkoop soms duurkoop betekenen, maar is ook de duurste borstvergroting geen garantie voor een uitstekend resultaat. Het vergelijken van klinieken, chirurgen en behandeltechnieken kan inzicht in de tarieven geven. Vergelijken kan door online de tarieven van een aantal klinieken naast elkaar te leggen, maar ook met behulp van een vergelijkingssite krijgt u overzichtelijke tariefstructuren. Wilt u echter de kosten van een borstvergroting op maat vergelijken? Dan is het beter om naar een persoonlijk adviesgesprek bij een cosmetisch arts te gaan. Bezoek een aantal klinieken, zodat u achteraf een degelijke vergelijking kunt maken. Let daarbij op dat de voorgestelde behandeltechniek hetzelfde is, waar de ingreep wordt toegepast en in welke mate u gebruik kunt maken van nazorg en controles.

Besparen op kosten van een borstvergroting

Zonder medische indicatie bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de kosten. Meerdere klinieken bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een borstvergroting op afbetaling. Op deze manier worden de kosten over meerdere maanden verspreid en kunt u de ingreep ondergaan, zonder direct het volledig behandelbedrag te moeten ‘missen’. Uiteraard kunt u eerst bij uw zorgverzekeraar navragen of de borstvergroting kostprijs in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden. Dit is doorgaans niet het geval, alleen vrouwen die door een amputatie hun borst(en) zijn verloren komen voor een volledige kostenvergoeding in aanmerking. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Cosmetische behandelingen en/of chirurgie worden, met in acht neming van de voorwaarden, door enkele zorgverzekeraars beperkt vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of lees de polisvoorwaarden van uw verzekering aandachtig door voor meer informatie. Eventueel kan de cosmetisch arts tijdens het consult de vergoedingsmogelijkheden met u bespreken. Acura Medisch Centrum biedt u een gratis borstvergroting consult. De arts geeft informatie over de behandeltechnieken en licht de ingreep toe. Tijdens het consult wordt gesproken over de verwachting die u heeft van een borstvergroting, uw gezondheidssituatie en eventuele aandoeningen of chronische ziekten. Op basis van de verkregen informatie stelt de arts een behandelplan op maat samen. Ook wordt uitgelegd welke techniek het beste bij u past en wat de kosten van een borstvergroting zijn. U bespaart op de borstvergroting kosten door de offertes die u ontvangt van de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de laagste prijs, maar vergelijk ook de manier waarop de consulten zijn verlopen. Zijn uw vragen beantwoord? Heeft u vertrouwen in de cosmetisch arts die u heeft gesproken?

Binnen- en buitenlandse borstvergroting prijzen

Als u kijkt naar de tarieven die voor een borstvergroting in rekening worden gebracht, dan valt op dat buitenlandse klinieken regelmatig lagere borstvergroting kosten berekenen. De reden waarom de kosten in het buitenland vaak goedkoper zijn varieert. Zo gebeurt het regelmatig dat buitenlandse klinieken en ziekenhuizen maandelijks minder kosten hebben dan de klinieken in Nederland. Kosten voor artsen, verplegend personeel, administratieve en ondersteunende medewerkers liggen lager dan in Nederland. Tel daarbij de lagere vaste lasten voor huisvesting bij op en een optelsom is snel gemaakt. Lagere borstvergroting prijzen lijken op het eerste gezicht een aantrekkelijk alternatief voor een borstcorrectie in Nederland. Toch zijn er een aantal punten waar u, bij een eventuele cosmetische behandeling in het buitenland, rekening mee dient te houden.

 • Waar heeft de kliniek vestigingen? Moet u voor zowel het consult, de ingreep als de nazorg en controles naar het buitenland?
 • Wat is de ervaring van de cosmetisch arts die de borstvergroting toepast? Kunt u voorbeelden van bereikte resultaten zien?
 • Wat is er allemaal bij het behandeltarief inbegrepen?
 • Wat zijn de bijkomende kosten voor reis en verblijf? Als u een aantal keer naar de kliniek moet kunnen de reiskosten fors oplopen.
 • Hoe verloopt de communicatie? Kunt u zelf met de arts praten of is de aanwezigheid van een vertaler noodzakelijk?

Het gebeurt regelmatig dat een goedkope borstvergroting in het buitenland aan het einde van de rit duurder uitpakt dan verwacht. Zeker wanneer u bent aangewezen op een vliegtuig om naar de kliniek te reizen en/of ter plaatse meerdere keren moet overnachten, drukken deze extra kosten een stempel op de totaalprijs.

Borstvergroting in termijnen betalen

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
Zowel een borstvergroting met implantaten als een borstvergroting met lichaamseigen vet wordt door de ervaren cosmetisch artsen al jaren succesvol toegepast. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om de ingreep in termijnen te betalen. De kliniek werkt samen met Cosmetic Finance, een kredietverstrekker gespecialiseerd in het financieren van cosmetische ingrepen en behandelingen. Op basis van de gegevens die u verstrekt kan een kredietvoorstel worden gedaan. Hierbij wordt gekeken naar uw financiële situatie, de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ook uw woon- en werksituatie worden beoordeeld. Ontvangt u een kredietofferte? Lees de voorwaarden en aflossingsmogelijkheden zorgvuldig na. Wees bewust van het feit dat u gedurende meerdere jaren aan maandelijkse aflossingen bent gebonden.

Gratis adviesgesprek borstvergroting

Bent u ontevreden met de omvang of vorm van uw borsten? Wilt u weten of en hoe een borstvergroting bij u kan worden toegepast? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De cosmetisch artsen passen wekelijks borstcorrecties toe en laten u zien welke resultaten u van de ingreep mag verwachten. Tijdens het consult kunt u de protheses die gebruikt worden bekijken en vasthouden. Ook kunt u voorbeelden zien van borstvergroting resultaten van ingrepen waarbij liposuctie en lipofilling zijn toegepast. Meer weten of direct een afspraak maken voor een consult? De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495-212151. Of vul het contactformulier in, u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Borstvergroting kosten – FAQ

1. Hoeveel kost een borstvergroting
De exacte behandelprijs is afhankelijk van diverse factoren.

2. Worden de kosten van een borstvergroting vergoed?
Als u een medische indicatie heeft voor een borstvergroting, dan kan uw zorgverzekeraar de ingreep deels of volledig vergoeden. Zonder medische indicatie zijn de kosten voor uw eigen rekening. Een medische indicatie kan onder meer worden verstrekt wanneer uw borsten als gevolg van borstkanker geamputeerd zijn. In geval van grote asymmetrie kan de zorgverzekeraar ook instemmen met een kostenvergoeding, wanneer de grootste borst wordt verkleind. In uw polisvoorwaarden leest u meer over de vergoedingsbedragen en mogelijkheden.

3. Welke borstvergrotingstechniek is goedkoper?
Bij het overwegen van een borstvergroting is de techniek van belang. Afhankelijk van de gekozen techniek kunnen de borsten beperkt of aanmerkelijk vergroot worden. In geval van protheses is ook de vorm van de prothese van invloed op de prijs. Wanneer uw borsten met lichaamseigen vet vergroot worden, wordt de prijs beïnvloed door het aantal liposuctie zones. U ontvangt een tarief op maat na een consult bij een cosmetisch arts.

4. Zijn de resultaten blijvend?
De resultaten van een borstvergroting zijn in principe blijvend. In de loop der jaren kunnen uw borsten als gevolg van het lichamelijke verouderingsproces en het verlies van huidelasticiteit slapper worden en van vorm veranderen. Het dragen van een goede, ondersteunende bh helpt bij het verzorgen van uw borsten.

5. Is een borstvergroting in het buitenland goedkoper?
Net zoals bij andere medische en cosmetische behandelingen kan een borstvergroting in het buitenland soms goedkoper worden aangeboden dan in Nederland. De kosten verschillen per behandelaar. Wanneer u een borstvergroting in het buitenland overweegt, besteed dan aandacht aan de bijkomende reis- en verblijfkosten. Zeker als u een aantal keer naar de kliniek moet voor controles, dan kan het tarief door de reiskosten alsnog hoger uitvallen.

6. Zijn er mogelijkheden om een borstvergroting in termijnen te betalen?
Acura Medisch Centrum brengt u hiervoor graag in contact met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde kredietverstrekker. Op basis van uw inkomens- en gezinssituatie kunt u een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Het geleende bedrag betaalt u in maandelijkse termijnen af aan de kredietmaatschappij.

7. Hoe kan ik de kosten van een borstvergroting betalen?
Tijdens het consult kunt u vragen stellen over de betaalwijze. Het is mogelijk om een gedeelte vooraf te betalen. Het restant betaalt u dan voor aanvang van de ingreep. Dit wordt toegelicht en besproken in de kliniek.

8. Is een goedkope borstvergroting van slechte kwaliteit?
Een lage of hoge prijs is niet altijd van invloed op de kwaliteit van de ingreep. Als u een borstvergrotingsaanbieding ziet die u aanspreekt, kijk dan van welke kliniek of arts de aanbieding afkomstig is. Zoek informatie over de kliniek en maak een afspraak voor een persoonlijk consult. Op basis van de antwoorden en gegevens die u krijgt, kunt u zelf een inschatting maken van de kwaliteit die een kliniek levert. Wees ook alert op hetgeen bij een aanbieding is inbegrepen. Welke techniek wordt toegepast? Hoe zijn de nazorg en controles geregeld? Waar kunt u terecht in geval van bijwerkingen of complicaties.

9. Is het verstandig om voor een goedkope borstvergroting naar Turkije te gaan?
U bepaalt zelf waar en door wie u een borstvergroting laat toepassen. De afgelopen jaren is het aanbod van cosmetische klinieken en ingrepen in Turkije explosief gestegen. Wanneer u wilt weten hoe zo’n kliniek werkt en welke resultaten bereikt worden, kunt u naar een consult gaan. Zeker als een kliniek geen Nederlandse vestiging heeft, is dat niet altijd even praktisch. Een borstvergroting in het buitenland verdient een gedegen voorbereiding, waarbij u voldoende aandacht besteed aan de herstelperiode en de controles.

10. Hoe weet ik welke borstvergrotingstechniek bij mij past?
De keuze voor een techniek neemt u in overleg met een cosmetisch arts. Afhankelijk van de verwachtingen en wensen die u heeft, wordt een behandelplan op maat gegeven. Wilt u een beperkte vergroting? Lipofilling en liposuctie vergroten de borsten op natuurlijke wijze. Wanneer uw cupmaat aanzienlijk vergroot moet worden, zijn protheses vaak de beste oplossing. De cosmetisch arts licht de behandeltechniek toe en laat u resultaten van beide technieken zien.

11. Kan ik de protheses laten verwijderen?
In geval van ernstige kapselvorming kan het noodzakelijk zijn om de protheses te verwijderen en eventueel nieuwe protheses te laten plaatsen. Ook als u niet tevreden bent met het resultaat kunt u beslissen om de protheses te laten verwijderen.

12. Kan ik de ingreep betalen via een bankoverschrijving?
Na het consult en het doornemen van een behandelplan, kunt u beslissen om de ingreep door te zetten. In overleg wordt een behandeldatum ingepland. Het behandelbedrag dient voor aanvang van de ingreep voldaan te zijn. Houd er rekening mee dat een bankoverschrijving soms wat langer duurt.

13. Ik heb eerder een borstvergroting ondergaan en wil de protheses laten vervangen. Wat kost dat?
Moderne protheses gaan in principe uw leven lang mee. Zijn uw borsten na de eerdere ingreep slapper geworden, waardoor de protheses zichtbaar zijn? Dan kunt u deze laten vervangen. U betaalt hiervoor meestal dezelfde prijs als een ‘standaard borstvergroting’.

14. Worden er kosten in rekening gebracht als ik de geplande borstvergroting afzeg?
Afhankelijk van de periode die u daarbij in acht neemt, kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht. Twijfelt u aan de ingreep? Wacht niet tot het laatste moment met annuleren. Neem de tijd om de ingreep zorgvuldig te overwegen. Maak pas een afspraak als u voor de volle 100% achter uw keuze voor een borstvergroting staat.

15. Kan ik korting krijgen op een borstvergroting?
Vragen staat vrij tijdens het consult. U kunt de cosmetisch arts vragen naar eventuele kortingsmogelijkheden.

16. Is een groepsaanbieding voor een borstvergroting veilig?
Maak nooit zomaar een afspraak voor een borstvergroting, zonder dat u op consult bent geweest. Het is van tevoren belangrijk om kennis te maken met de kliniek en arts die de ingreep bij u uitvoeren. Een consult stelt u in de gelegenheid om te ontdekken of u vertrouwen heeft in de werkwijze van een arts/kliniek.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu