fbpx

Borstvergroting met eigen vet reviews

Leest u borstvergroting met eigen vet reviews? Een goede, mooie en natuurlijk gevormde boezem is voor veel vrouwen een schoonheidsideaal. Veroudering, medische behandelingen en genetische bepalingen hebben invloed op de vorm en grootte van de borsten. Wanneer u geen onnodige risico’s wilt nemen, maar wel uw borsten wilt laten vergroten, is een ingreep met lipofilling een veilige oplossing. Vollere, natuurlijke borsten hebben niets anders nodig dan uw eigen lichaamsvet. Borstvergroting met eigen vet reviews laten zien hoe de ingreep wordt gedaan en welke resultaten u mag verwachten.

Voordelen borstvergroting met eigen vet reviews

Tijdens de procedure verwijdert een arts met een canule vet uit een ander deel van uw lichaam. Opgehoopt vet zit op plaatsen als uw heupen, dijen, bovenbenen of buik. Het voordeel van de techniek is dat er geen siliconen implantaten nodig zijn om de borsten te vergroten. Uw borsten zien en voelen normaal en natuurlijk aan. De enige incisies die een arts maakt, bevinden zich op de plaats(en) waar het vet is weggezogen en de wondjes zijn niet groter dan 4 millimeter. Hechtingen zijn doorgaans overbodig. Het volstaat om de wondjes met hechtpleisters te dichten. De techniek is geschikt voor het vergroten en verstevigen van licht hangende borsten en een borstreconstructie. Gebruik van eigen vet geeft minder complicaties dan implantaten. Veel vrouwen zijn tevreden met de bereikte resultaten.

Nadelen borstvergroting met eigen vet

Toch heeft de behandelmethode ook nadelen. Het is belangrijk om een ervaren arts te zoeken die de borstvergroting door middel van liposuctie en lipofilling toepast. Ondanks dat beide technieken veilig zijn, is kennis en ervaring vereist om het gewenste resultaat te bereiken. Punten van aandacht zijn:

Beperking cupmaat

In tegenstelling tot het gebruik van siliconen implantaten is het met lichaamseigen vet alleen maar mogelijk uw borsten met een cupmaat te vergroten. Voor een grotere toename van de borstomvang is lipofilling niet de aangewezen techniek.

Vet gaat verloren

Omdat vet geen eigen bloedtoevoer heeft, maakt het gebruik van de natuurlijke doorbloeding van de borst. Het is onder andere daarom dat alleen maar een beperkte hoeveelheid vet geïnjecteerd wordt. Een bepaald percentage van het getransplanteerde vet gaat verloren. De lichaamsfuncties breken het vet af en zorgen ervoor dat het op natuurlijke manier wordt afgevoerd. Dat betekent dat u soms meer dan een liposuctie en lipofilling behandeling nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoeveelheid vet en motivatie

Een borstvergroting met eigen vet, is alleen mogelijk als u genoeg ‘extra’ vet heeft. Om de borstomvang effectief te vergroten, heeft een arts minimaal 1000 milliliter nodig. In praktijk heeft iedereen wel een plaats waar vet zich heeft opgehoopt. Voordat de arts het vet injecteert, wordt het eerst gecentrifugeerd en voorbereidt op de transplantatie in de borsten. Uit ervaringen blijkt dat vrouwen die gemotiveerd zijn, de neiging hebben betere resultaten te bereiken.

Bezorgdheid borstonderzoek

Een ander nadeel van een borstvergroting met eigen vet, is dat de injecties het moeilijker maken om borstkanker op te sporen. Vet is vatbaar voor verkalking. Deze kleine, meestal harde vlekjes zijn zichtbaar op een mammogram. Goed om te weten is dat het patroon van de vlekjes anders is dan bij borstkanker. Het betekent echter wel dat u vaker borstbiopten moet ondergaan, vooral vrouwen die een familiegeschiedenis met borstkanker hebben, krijgen hier mee te maken. Het kan zijn dat u voor de rest van uw leven veranderingen moet volgen en regelmatige vervolgonderzoeken ondergaat. Artsen adviseren om voor de ingreep een mammogram te laten doen. Vrouwen onder de 30 jaar krijgen soms ook een echo. De beelden helpen artsen de latere verkalkingen te herkennen.

Wanneer kiest u voor een borstvergroting met vet?

Net zoals elke andere ingreep is een borstvergroting met eigen vet niet altijd de beste of meest geschikte behandeltechniek. De methode biedt een prima oplossing bij of voor:

 • Vrouwen die beschikken over overtollig vet in het onderlichaam en die in verhouding een kleine borst hebben.
 • Na fors gewichtsverlies, maar overblijvende hardnekkige vetophopingen waardoor de borsten er kleiner uitzien.
 • Vrouwen die de borsten subtiel willen laten vergroten, maar die een afkeer hebben van siliconen implantaten.
 • Vrouwen die ervaringen hebben met of angst hebben voor kapselcontractie door implantaten.
 • Vrouwen die een volledige of gedeeltelijke borstamputatie als gevolg van een kankerbehandeling hebben ondergaan.

Vrouwen met een ongezonde BMI-waarde en fors overgewicht komen niet voor liposuctie en lipofilling in aanmerking.

Klachten en complicaties borstvergroting met eigen vet

Reviews laten niet alleen positieve ervaringen zien. Vrouwen lichten ook de negatieve kanten en risico’s van de ingreep toe. Een deel van het getransplanteerde vet, overleeft de ingreep niet en verlaat het lichaam op natuurlijke manier. Het grootste risico van liposuctie en lipofilling is dat geïnjecteerde vetcellen in een bloedvat terechtkomen, waardoor een embolie ontstaat. Dit is een zeldzame, maar niet uit te sluiten complicatie. De meeste vrouwen herstellen vlot van de operatie. Volg altijd de nazorginstructies op die u van uw arts ontvangt en wacht bij klachten niet te lang om contact op te nemen.

Herstel en nazorg

De borstvergroting met eigen vet bestaat uit twee ingrepen: liposuctie en lipofilling. Op de liposuctieplaatsen draagt u de eerste weken drukkleding om de weefsellagen met elkaar te laten verkleven. Het is normaal dat u een paar dagen een beurs gevoel heeft, doe het rustig aan en luister naar uw lichaam. In beweging blijven is goed, al moet u niet direct voluit gaan sporten. Laat de borsten, waar het vet in is geïnjecteerd met rust en pas geen huidmassages toe. Het duurt enige tijd voordat het vet zich heeft gesetteld. Draag de geadviseerde beha’s zolang dit nodig is. Resultaten zijn in principe blijvend, al moet u wel opletten op uw voedingsgewoonte. Forse gewichtsschommelingen zijn van invloed op het vet.

Adviesgesprek borstvergroting

Twijfelt u tussen een borstvergroting met implantaten of lichaamseigen vet? Maak een afspraak voor een consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze cosmetisch artsen passen beide technieken toe en laten u zien wat de resultaten zijn. Op basis van uw verwachting krijgt u een behandelvoorstel. Een afspraak maakt u telefonisch via 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu