fbpx

Borstvergroting op afbetaling

Bent u geïnteresseerd in een borstvergroting op afbetaling? Cosmetische chirurgie en ingrepen zijn vaak grote uitgaven. Medisch noodzakelijke operaties worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Alle niet-medische ingrepen en operaties zonder medische noodzaak worden in sommige gevallen gedeeltelijk, en soms helemaal niet vergoed. De kosten voor de ingreep die u ondergaat zijn voor eigen rekening. Dit is logisch, want het is immers uw eigen wens om iets aan uw lichaam te laten verbeteren of veranderen. Zo wordt een borstvergroting op afbetaling steeds vaker overwogen. Het uitblijven van vergoedingsmogelijkheden heeft voor een toename van gespecialiseerde kredietverstrekkers gezorgd.

Borstvergroting op afbetaling.
Borstvergroting op afbetaling.
Wanneer is een borstvergroting op afbetaling mogelijk?

Elke vrouw die een borstvergroting, borstlift, borstcorrectie of borstverkleining overweegt heeft daar haar eigen redenen voor. Een borstvergroting kan een medische indicatie hebben, met name wanneer het een borstreconstructie betreft, waarbij de kosten voor de ingreep door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Wanneer u de ingreep toe laat passen omdat u niet tevreden bent met de grootte of vorm van uw borsten, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Wanneer u heeft besloten dat u een borstvergroting wilt laten toepassen, en daarvoor een behandelaar heeft gezocht, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Het gesprek is bedoeld om u enerzijds te informeren en te adviseren over de ingrijpende behandeling en de kosten in kaart te brengen. Hoe regelt u de financiering van een borstvergroting? Kunt u het bedrag in één keer missen of is het verstandig om door te sparen? Is een borstvergroting op afbetaling mogelijk en waar vindt u een financier? Acura Medisch Centrum kan u in contact brengen met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. De kostprijs van een borstvergroting is afhankelijk van de behandeltechniek. Zo kan een borstvergroting met eigen lichaamsvet worden toegepast, maar u kunt ook een voorkeur hebben voor implantaten.

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
Borstvergroting gespreid achteraf betalen

Het merendeel van de behandelend klinieken biedt u de mogelijkheid om een kostbare cosmetische ingreep achteraf te betalen en/of te financieren. U ondergaat de borstvergroting en de kostprijs wordt gespreid terug betaald, net zolang tot het volledige behandelbedrag is betaald. Een van de nadelen van deze constructie is dat de rentekosten hoog zijn, omdat klinieken de maximaal, wettelijk, toegestane rente in rekening brengen. Dit bedraagt maar liefst 14%. Vaak is het voordeliger en aantrekkelijker om bij een gespecialiseerde kredietmaatschappij een doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten. U heeft dan ook een borstvergroting op afbetaling, maar wel met een aanmerkelijk lagere rente.

Persoonlijke lening voor borstvergoeding op afbetaling

Als u heeft besloten uw borsten te laten vergroten, maar het behandelbedrag niet in een keer kunt of wilt missen, dan is een persoonlijke lening een veel gebruikte optie. Veel vrouwen overwegen deze vorm van lenen voor de cosmetische ingreep. Wat kunt u van een persoonlijke lening verwachten en komt iedereen in aanmerking voor deze leenvorm? Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Stijgt de rente tussentijds? Dat is niet van invloed op de lening, de rente blijft gelijk. Heeft u gedurende de looptijd van de lening ruimte om extra aflossingen te doen? Dan kan dat vrijwel altijd boetvrij. De voorwaarden zijn duidelijk. In tegenstelling tot een ingreep op afbetaling, wordt het bedrag van de persoonlijke lening na goedkeuring aan u overgemaakt. U beschikt over het volledige bedrag en kunt dit direct naar de kliniek overmaken. Dankzij de vooraf vastgestelde maandbedragen weet u hoelang u maandelijks afbetaald. Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Beste oplossing voor het financieren van een borstvergroting.
 • Vaste looptijd, vaste maandbedragen en vast rentepercentage.
 • Boetevrij extra of eerder aflossen.

Vooraf is het goed om te weten dat niet iedereen die een persoonlijke lening aanvraagt ook daadwerkelijk een lening krijgt aangeboden. Om te beoordelen of het verantwoord is, op uw financieringsverzoek in te gaan vragen kredietmaatschappijen inzage in uw persoonlijke gegevens. Zowel uw maandelijkse inkomsten als uitgaven, uw gezins- en woonsituatie zijn hierbij van belang. Uw kredietverleden wordt bij het BKR opgevraagd en nagekeken. Vindt een kredietmaatschappij het verantwoord om u een persoonlijke lening toe te kennen, dan ontvangt u een kredietovereenkomst. Na ondertekening en terugsturen van de overeenkomst, wordt het bedrag direct naar u overgemaakt. Realiseer uzelf dat deze persoonlijke lening wordt aangemeld bij het BKR en van invloed kan zijn op uw toekomstige kredietwaardigheid.

Mogelijkheden borstvergroting op afbetaling vergelijken

Overweegt u het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Nederland kent diverse gespecialiseerde kredietverstrekkers. Met gespecialiseerd wordt bedoelt, kredietmaatschappijen die zich volledig richten op het financieren van cosmetische ingrepen. Een van de bekendste maatschappijen is Cosmetic Finance. Uiteraard is het altijd mogelijk om de verschillende financiers met elkaar te vergelijken, dan weet u zeker dat u een keuze maakt voor de beste voorwaarden en laagste rente. Het tegenwoordige voordeel is, dat u de mogelijkheden van huis uit vergelijkt. Online zijn verschillende tools en apps die vergelijken mogelijk maken. U hoeft daar de deur niet voor uit, u hoeft niet in persoon kennis te maken met de kredietmaatschappij. Alles wordt online geregeld. Dat scheelt tijd en u kunt sneller een afspraak maken om de borstvergroting te bevestigen.

Meer weten over borstvergroting op afbetaling?

Bent u niet tevreden met de vorm of grootte van uw borsten? Wilt u weten of een borstvergroting voor u een geschikte ingreep is en welke techniek het beste resultaat biedt? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek werkt samen met Cosmetic Finance. Overweegt u de behandeling in termijnen te betalen? Bespreek uw voorkeur met de arts tijdens het intakegesprek. De medewerkers van Acura Medisch Centrum brengen u in contact met de kredietverstrekker. Beschikt u over recente informatie over een medische ingreep die u heeft ondergaan? Gebruikt u medicatie of heeft u een chronische aandoening? Neem deze informatie mee naar het consult. De arts kan eventueel een aangepast doseerschema van uw medicatie voorstellen. Het eerste consult is gratis en kent geen verplichting. Direct een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495 – 54 78 48 en/of vul het contactformulier in.

1. Hoeveel kost een borstvergroting?
De prijs is afhankelijk van de techniek die wordt toegepast.

2. Kan ik een borstvergroting gespreid betalen?
Een aantal klinieken biedt de mogelijkheid om een borstvergroting achteraf te betalen. U ‘koopt’ de borstvergroting op afbetaling en betaalt deze in termijnen, totdat de rekening is voldaan. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat de rentekosten voor achteraf betalen hoog zijn. Niet zelden wordt de maximaal wettelijk toegestane rente in rekening gebracht.

3. Kan ik voor een borstvergroting een lening afsluiten?
De financiering van de ingreep buiten de kliniek om regelen is vaak een stuk voordeliger. Zo sluit u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af met een rente van gemiddeld 5,8%.

4. Hoe kan ik een borstvergroting op afbetaling aanvragen?
Acura Medisch Centrum werkt samen met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde kredietverstrekker. Geef tijdens het consult aan dat u de borstvergroting op afbetaling overweegt. De kliniekmedewerkers brengen u in contact met Cosmetic Finance.

5. Welke voorwaarden zijn relevant bij een borstvergroting op afbetaling?
Een kredietmaatschappij vraagt informatie over uw persoonlijke situatie. Dit gaat verder dan uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Er wordt daarnaast gekeken naar uw woon- en gezinssituatie en uw kredietverleden wordt opgevraagd bij het BKR in Tiel. Als u voldoet aan de gestelde eisen en u bent kredietwaardig, dan wordt een offerte naar u toegestuurd en kunt u besluiten of u een lening of krediet af wilt sluiten voor de borstvergroting.

6. Hoelang is de looptijd van de lening of het krediet?
Dit verschilt per persoon en per situatie. Afhankelijk van de kredietmaatschappij en het feit of u een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluit, bedraagt de gemiddelde oplosperiode 5 jaar. Bij een doorlopend krediet kunt u de afgeloste bedragen weer terug opnemen, dit is bij een persoonlijke lening niet het geval. De looptijd van de lening wordt opgenomen in de kredietovereenkomst.

7. Komt iedereen in aanmerking voor een borstvergroting op afbetaling?
Kredietverstrekkers hanteren strikte voorwaarden bij het verstrekken van leningen of kredieten. Het strenge beleid is ter voorkoming van het afsluiten van onverantwoorde leningen en het creëren van schulden.

8. Kan ik het behandelbedrag voor de ingreep in delen betalen?
Ja, indien u dat wilt is dat zeker mogelijk. U betaalt dan het totale bedrag voorafgaand aan de borstvergroting in enkele termijnen. Zo hoeft u het bedrag niet in één keer te missen en krijgt u niet te maken met bijkomende rentekosten en andere kosten die het afsluiten van een krediet of lening met zich meebrengt.

9. Kan ik versneld aflossen?
De manier waarop de afbetaling is geregeld, staat vermeld in de kredietovereenkomst en de bijhorende voorwaarden. Nog niet zo lang geleden brachten banken en kredietmaatschappijen boetes in rekening als er sneller dan overeengekomen werd afgelost. Tegenwoordig is dat nog nauwelijks het geval en kunt u het geleende bedrag zonder extra kosten sneller dan gepland aflossen of terugbetalen.

10. Ik wil liever geen lening afsluiten, zijn er andere mogelijkheden om gespreid te betalen?
U kunt overwegen om het bedrag bij elkaar te sparen. Hierdoor moet u wellicht wat langer wachten om de borstvergroting te ondergaan, maar krijgt u niet te maken met bijkomende kosten. Bovendien ziet u niet jarenlang maandelijks op uw bankafschriften het aflossingsbedrag voorbijkomen. Daarnaast kunt u over de voorgenomen ingreep praten met familie of vrienden. Wellicht dat deze u kunnen helpen.

11. Is het alleen mogelijk om bij een borstvergroting met prothesen in termijnen te betalen, of kan dit ook bij liposuctie en lipofilling?
Gespecialiseerde kredietmaatschappijen, zoals Cosmetic Finance, financieren verschillende medische en cosmetische behandelingen. Zo kunt u ook voor een borstvergroting met lichaamseigen vet een lening aanvragen.

12. Wat is beter, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?
Met name als u houdt van zekerheid en van tevoren wilt weten hoelang u maandelijks aflost, kiest u bij voorkeur voor een persoonlijke lening. Zowel de looptijd, de maandlasten als de rente staan vast gedurende de looptijd. Vindt u het makkelijk om naast het bedrag voor de borstvergroting nog wat extra geld achter de hand te hebben, dan kan een doorlopend krediet een betere keuze zijn. Het doorlopend krediet kenmerkt zich door de variabele rentepercentages. Ook kunnen afgeloste bedragen terug opgenomen worden, hetgeen bij een persoonlijke lening onmogelijk is.

13. Hoeveel kan ik lenen?
Uw inkomen is één van de belangrijkste factoren om een verantwoord leenbedrag te bepalen. Daarbij tellen ook uw maandelijkse uitgaven en andere financiële verplichtingen mee. Hoe stabieler en hoger het inkomen in vergelijking met de lasten, hoe hoger het mogelijke leenbedrag en hoe lager het rentepercentage. Daarnaast kijkt een kredietverstrekker ook naar uw woon-, werk- en gezinsomstandigheden.

14. Is een borstvergroting op afbetaling duur?
Betaalt u de borstvergroting zelfstandig, zonder dat u daarbij gebruik maakt van een financier, dan zijn de kosten lager dan wanneer u een krediet afsluit. Bij een lening of krediet worden onder andere rentekosten in rekening gebracht. Hoe langer de looptijd van de lening hoe meer u uiteindelijk betaald voor de borstvergroting.

15. Wat als ik niet langer aan de betalingsverplichting kan voldoen?
Als u door ziekte, ontslag of een andere reden niet langer aan de aflossingsverplichting kunt voldoen, maakt u hiervan zo snel mogelijk melding bij de kredietmaatschappij. In goed overleg is vaak veel mogelijk. U kunt ook een kredietbeschermingsverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt vaak tezamen met een krediet of lening afgesloten en dient om de betaling van de hoofdsom of de maandlasten zeker te stellen. De verzekering neemt uw betalingsverplichting tijdelijk over, zodat u toch aan de aflossingsverplichting kunt blijven voldoen.

16. Is het de moeite waard om een lening af te sluiten voor een borstvergroting?
Het laten vergroten van uw borsten is iets waar u waarschijnlijk al lang over nadenkt en waar u een bepaald beeld bij heeft. U weet zelf of het de moeite is en kunt zelf het beste bepalen of het de moeite waard is om een lening of krediet voor de gewenste ingreep aan te vragen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu