fbpx

Borstvergroting resultaten

Bent u benieuwd naar borstvergroting resultaten? Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting overwegen. Veel vrouwen zijn ontevreden over de vorm of grootte van hun borsten. Met een borstvergroting kan een oplossing geboden worden voor te kleine of te slappe borsten. Het merendeel van de vrouwen is tevreden met de borstvergroting resultaten die bereikt worden. In principe is er direct na de ingreep zichtbaar resultaat. De definitieve resultaten worden goed zichtbaar nadat de zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen.

Borstvergroting resultaten.
Borstvergroting resultaten.
Zelfvertrouwen en verbeterde lichaamscontouren

Een van de meest gehoorde redenen voor het overwegen van een borstvergroting is ‘vrouwelijkheid’. Mooie en stevige borsten zijn kenmerkend voor vrouwelijkheid en zijn vaak een schoonheidsideaal. Goed gevormde borsten geven meer zelfvertrouwen en nemen een stukje onzekerheid weg. Borsten kunnen na een zwangerschap of fors gewichtsverlies hangen en slapper worden. Daarnaast zijn er vrouwen die van nature kleine borsten hebben. Een borstvergroting kan in de meeste gevallen uitkomst bieden. De afgelopen jaren is de kwaliteit van de implantaten die gebruikt worden enorm verbeterd. De borstvergroting resultaten zijn daardoor eveneens verbeterd. Moderne, kwalitatief hoogwaardige protheses vergroten niet alleen uw borsten, maar geven uw borsten een natuurlijke vorm die in overeenstemming is met uw lichaamscontouren. De protheses kunnen zowel rond als druppelvormig zijn, wat betekend dat ook de verschillen tussen uw rechter- en linkerborst gecorrigeerd worden. Ervaren cosmetisch artsen kennen de mogelijkheden om zoveel mogelijk aan uw persoonlijke wensen en verwachtingen te voldoen. Doorgaans is in de meeste gevallen één ingreep voldoende om het gewenste borstvergroting resultaat te bereiken. De noodzaak voor een tweede operatie kan te maken hebben met:

 • Een resultaat dat zichtbaar onnatuurlijk is.
 • Verplaatste protheses na de borstvergroting.
 • De cupmaat of de vorm van de borsten voldoet niet aan uw eerdere verwachting.
 • De eerdere asymmetrie is na de ingreep onvoldoende verbeterd en/of toegenomen.
 • De randen van de protheses zijn duidelijk zichtbaar.
Duurzame borstvergroting resultaten

Acura Medisch Centrum werkt met de duurzame protheses van het merk Mentor. De duurzaamheid van de implantaten is van invloed op het resultaat dat wordt bereikt. Een prothese is aan slijtage onderhavig en zal na verloop van jaren vervangen moeten worden. Het eventueel vervangen van de protheses is afhankelijk van de klachten die u heeft. De duurzaamheid is afhankelijk van het soort en type prothese dat wordt gebruikt. Implantaten gevuld met een zoutwateroplossing worden doorgaans na 7 tot 12 jaar vervangen. De moderne Mentor protheses, die gevuld zijn met een cohesieve siliconengel, slijten veel minder snel en gaan vaak meer dan 20 jaar mee. Lekkages of breuken in de protheses doen zich zelden voor en zijn vaak een gevolg van een productiefout, een verkeersongeval en/of een ander incident. Geadviseerd wordt om de protheses regelmatig te controleren. Regelmatige controles zijn van invloed op de duurzaamheid van de protheses. Andere factoren die van invloed zijn op de prothese zijn:

 • Complicaties zoals overmatige kapselvorming.
 • Een zwangerschap en/of het geven van borstvoeding na een borstvergroting.
 • Sterke gewichtsveranderingen. Zowel fors gewichtsverlies als een toename van het gewicht zijn van invloed op uw borsten en de protheses.
Lange termijn verwachtingen borstvergroting

Wanneer u zich voorbereidt op een borstvergroting is niet alleen de duurzaamheid van invloed op het resultaat. Ook de eventuele nadelige effecten op de langere termijn zijn iets om aandacht aan te besteden. De huidige generatie protheses is aan langdurige onderzoeken onderworpen. Zo is onderzocht of er een verband bestaat tussen een borstvergroting met protheses en borstkanker en/of andere ziektes. Het wetenschappelijk onderzoek hiernaar heeft aangetoond dat er van een dergelijk verband geen sprake lijkt te zijn. De protheses die door de artsen van Acura Medisch Centrum gebruikt worden, zijn aantoonbaar veilig en kennen een lange levensduur. Borstvergroting resultaten worden getoond tijdens het consult bij de arts. U kunt borstvergroting voor en na foto’s bekijken, maar ook video’s waarbij de ingreep op beeld is vastgelegd zijn beschikbaar. De arts licht de behandeltechnieken toe en bespreekt hoe de ingreep bij u de mooiste borstvergroting resultaten geeft. Het behandeltraject bestaat niet alleen uit de borstvergroting zelf. Er gaat een periode van voorbereiden aan vooraf en na de ingreep heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen. Het opvolgen van de tips en adviezen die een arts u geeft, is van invloed op het eindresultaat.

Persoonlijk borstvergroting behandelplan

Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen, stelt de arts een behandelplan op maat samen. Hierbij wordt gestreefd naar een natuurlijk resultaat en lichaamscontouren die met elkaar in verhouding zijn. Waar u een verbetering van de borstvorm voor ogen heeft, wil iemand anders de cupmaat laten vergroten. De operatie techniek, maar ook de protheses worden hierop afgestemd. Niet elke vrouw heeft een voorkeur voor siliconen protheses. In plaats daarvan kunnen de borsten ook vergroot worden met behulp van een borstvergroting met lichaamseigen vet. Het vet wordt tijdens een liposuctie behandeling van plaatsen als uw buik, dijen of heupen verwijderd. Nadat het vet gezuiverd is, wordt het door middel van lipofilling in uw borsten geïnjecteerd. De resultaten zijn direct zichtbaar, al duurt het een aantal weken voordat het eindresultaat wordt bereikt. Welke techniek bij u het beste borstvergroting resultaat geeft, wordt door de arts toegelicht in het behandelplan. Het behandelplan laat zien hoe het behandeltraject eruit ziet. De kostprijs wordt uitgebreid toegelicht, zodat u weet met welke kosten u rekening moet houden. Bij Acura Medisch Centrum weet u voor de borstvergroting precies waar u aan toe bent op financieel vlak.

Borstvergroting informatie

Bent u ontevreden met de vorm, stevigheid of grootte van uw borsten? Wellicht dat een borstvergroting u meer zelfvertrouwen geeft. Laat u persoonlijk informeren en adviseren over de ingreep en de resultaten die u kunt verwachten. Acura Medisch Centrum biedt u de mogelijkheid voor een gratis consult. U kunt vragen stellen aan een ervaren cosmetisch arts en u kunt voorbeelden van eerder bereikte resultaten bekijken. Wilt u meer weten over een borstvergroting? Maak een afspraak voor een gratis consult. U kunt de kliniek telefonisch bereiken op 0495-431715. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen of het contactformulier in te vullen. In beide gevallen ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie.

Borstvergroting resultaten – FAQ

1. Hoelang duurt een borstvergroting?
Een borstvergroting waarbij protheses worden geïmplanteerd gebeurt onder volledige narcose en duurt 1 tot 1,5 uur. Als de ingreep met lichaamseigen vet wordt toegepast, liposuctie en lipofilling, wordt gewerkt met plaatselijke verdoving en duurt de ingreep 2 tot 4 uur.

2. Is een borstvergroting veilig?
Elke chirurgische of operatieve ingreep kent risico’s. Dit is bij een borstvergroting niet anders. Normale operatie risico’s zijn nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing en littekenvorming. Na een borstvergroting met protheses kan kapselcontractie voorkomen. Uw lichaam maakt te veel bindweefsel aan, wat pijn en een onnatuurlijke vorm veroorzaakt. De borsten voelen harder aan en zien er niet mooi uit. Het kapsel en de protheses kunnen verwijderd worden. Ernstige complicaties doen zich zelden voor.

3. Is het resultaat direct zichtbaar?
Na de borstvergroting zijn uw borsten voller en groter dan voorheen. Als gevolg van de ingreep kunnen er zwellingen optreden die vanzelf afnemen. Het resultaat is dan ook niet definitief. Twee tot drie maanden na de ingreep is het eindresultaat optimaal.

4. Zijn de resultaten blijvend?
Over het algemeen zijn de resultaten voor altijd. De vorm van uw borsten kan na verloop van tijd veranderen. Factoren als veroudering, grote gewichtsschommelingen en een zwangerschap zijn hierop van invloed. Het is mogelijk om de protheses te laten vervangen.

5. Kan ik napijn verwachten na de ingreep?
Iedereen ervaart pijn op haar eigen manier. Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast en de wijze waarop de protheses worden geplaatst, kan napijn ervaren worden. Deze pijn neemt geleidelijk aan af en kan met paracetamol verminderd worden.

6. Wanneer worden de hechtingen verwijderd?
De incisies worden gehecht met oplosbare hechtingen. U hoeft niet naar de kliniek te komen om de hechtingen te laten verwijderen. De aangebrachte pleisters verwijdert u zelf.

7. Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten?
Ja, de cosmetisch arts neemt de ingreep vooraf uitgebreid met u door. Er wordt getoond welke protheses worden gebruikt en hoe ze geïmplanteerd worden voor een mooi, natuurlijk resultaat.

8. Wat als het resultaat tegenvalt, kan de ingreep ongedaan gemaakt worden?
De meeste vrouwen zijn tevreden met het eindresultaat en de uitstraling van de borsten. Wanneer het resultaat niet is van u ervan verwachtte, maar ook als u de protheses om een andere reden wilt laten verwijden dan is dat mogelijk. Dit gebeurt tijdens een operatieve ingreep.

9. Hoe bereid ik me optimaal voor op een borstvergroting?
Stop enkele weken voor de geplande ingreep met roken. De ingrediënten van tabaksproducten zijn van invloed op de bloedcirculatie. Om zonder problemen te herstellen van de ingreep is het noodzakelijk om zowel voor als na de ingreep niet te roken. Drink vanaf 72 uur voor de borstvergroting geen alcohol en pas een eventueel medicatie schema aan. De cosmetisch arts neemt met u door welke medicatie u wel of niet kunt gebruiken in de dagen voor en na de borstvergroting.

10. Heb ik invloed op het resultaat?
Ja, zowel positief als negatief. Volg de instructies van de cosmetisch arts op. De arts heeft jarenlange ervaring met het toepassen van borstcorrecties, zoals een borstvergroting en kan aangeven wat u wel of juist niet doet na de ingreep. Draag, bijvoorbeeld de naadloze sportbeha zolang de arts dit adviseert. Let op de activiteiten die u onderneemt en voorkom overbelasting. Wees terughoudend met sporten en ga de eerste weken niet naar de sauna of jacuzzi.

11. Blijft het gevoel in mijn borsten hetzelfde?
De eerste weken tot maanden na de borstvergroting kan zowel het gevoel in de borst en/of de tepels anders zijn. U kunt zowel minder als meer gevoel hebben dan gebruikelijk. In de meeste gevallen herstelt het normale gevoel zich geleidelijk aan.

12. Hoelang moet ik een sportbeha dragen en is dit van invloed op het resultaat?
De eerste weken na de borstvergroting wordt geadviseerd de sportbeha dag en nacht te dragen. Afhankelijk van uw lichamelijke herstelvermogen en in overleg met de arts draagt u de sportbeha vervolgens nog een aantal weken alleen overdag. Hoelang dit precies duurt, bespreekt u met de cosmetisch arts.

13. Kan ik direct aan het werk?
Ongeveer 2 weken na de borstvergroting kunnen de meeste werkzaamheden opgepakt worden. Wanneer u weer volledig aan het werk kunt, is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Licht werk kan na 2 weken hervat worden, terwijl fysiek zware inspanningen waaronder tillen en bukken een langere wachttijd hebben. De arts kan aangeven wanneer u weer volledig werk bekwaam bent.

14. Welk resultaat kan ik precies verwachten?
Vrouwen die een borstvergroting laten doen, zijn vrijwel altijd tevreden met het resultaat. De lichaamscontouren verbeteren en de borsten zien er natuurlijk uit. Het is vooraf moeilijk om het precieze resultaat te voorspellen. Hetzelfde geldt voor de littekens die achterblijven. Veel hangt af van uw lichamelijke herstelvermogen en de manier waarop uw lichaam reageert op de protheses die geïmplanteerd worden.

15. Kan ik na een borstvergroting een mammografie laten doen?
Geef voorafgaand aan de mammografie aan dat u protheses heeft. Hier wordt rekening mee gehouden bij het beoordelen van de foto’s. Een mammografie is wel mogelijk na een borstvergroting.

16. Kan ik na een borstvergroting borstvoeding geven?
Cosmetisch artsen adviseren om een borstvergroting pas te overwegen, tot nadat een eventuele kinderwens is vervuld. Het is mogelijk om borstvoeding te geven na een borstvergroting, de melkklieren blijven intact. Dit kan van invloed zijn op de vorm van de borsten en na het stoppen met borst voeden kan de huid wat slapper zijn.

17. Kan een prothese kapot gaan en is dit zichtbaar?
De protheses die geïmplanteerd worden, zijn van het merk Mentor. Wereldwijd worden deze protheses gebruikt. Het is onwaarschijnlijk dat de protheses kapot gaan en/of lekken. Heeft u klachten of wordt een borst dikker en harder? Neem dan contact op met de kliniek voor een controle.

18. Zijn de littekens opvallend?
De ervaren cosmetisch arts plaatst de incisies in de natuurlijke borstplooi en/of in de oksel. Littekens zijn nauwelijks zichtbaar. Wanneer ook de tepelhof wordt verplaatst dan kunnen daar kleine littekens zichtbaar blijven. Littekenweefsel neemt het uiterlijk van de omliggende huid aan, hier gaat ruim een jaar aan vooraf.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu