fbpx

Borstvergroting Roermond

Overweegt u een borstvergroting in Roermond en omgeving? Een borstvergroting is een ingreep waar u lang over nadenkt en waar u bepaalde verwachtingen van heeft. Een prachtig resultaat is daarbij niet het enige doel. U let bij het overwegen van een borstvergroting ook op de veiligheid op langere termijn.

Risico’s borstvergroting

De borstvergroting in de omgeving van Roermond die wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg is in de regel een veilige ingreep. Het blijft echter een chirurgische ingreep waar nu eenmaal bepaalde risico’s aan zijn verbonden. De meest voorkomende risico’s en bijwerkingen na een borstvergroting zijn:

 • Nabloedingen. Na een operatieve ingreep kunnen zich altijd nabloedingen voordoen. Door te werken met moderne operatietechnieken wordt deze kans sterk verkleind, vaak worden zelfs geen drains meer aangebracht na een borstvergroting.
 • Infecties. Een meer vervelende complicatie na een borstvergroting is een infectie. Een behandeling met antibiotica is doorgaans voldoende om de infectie te bestrijden. In zeldzame gevallen moeten de prothesen verwijderd worden als gevolg van een infectie.
 • Kapselcontractie. Dit was vroeger een regelmatig voorkomende complicatie en kwam voornamelijk tot uiting bij ronde prothesen. De huidige generatie implantaten hebben een veel kleinere kans op kapselcontractie.
Kapselcontractie na borstvergroting in Roermond

Alhoewel kapselcontractie niet als vanzelfsprekend bij iedere borstvergroting voorkomt, is het een van de mogelijke complicaties waar u zich vooraf zorgen over kunt maken. Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan van kapselcontractie na een borstvergroting. Zowel de toegepaste techniek, de ervaring van de behandelend chirurg, de gekozen protheses en uw natuurlijke lichaamsreactie spelen een rol van betekenis. Ervaren plastisch chirurgen passen de borstvergroting met de nodige zorg en aandacht toe. Dat geldt zowel voor het maken van de incisies, het plaatsen van de prothesen en het hechten en verbinden van de operatiewonden. De kans op nabloedingen en/of infecties dient zo veel mogelijk vermeden te worden. De huidige, moderne, operatietechnieken verkleinen de kans op nabloedingen sterk. Dit in combinatie met veilige prothesen geeft kapselcontractie minder kans. De plastisch chirurg zal in de voorbespreking ook aangeven wat in uw geval de meest veilige weg is om de prothesen te plaatsen. Daarnaast reageert ieder lichaam anders op lichaamsvreemde voorwerpen die geïmplanteerd worden. Zo krijgt de ene vrouw wel te maken met kapselcontractie en de andere niet.

Kwaliteit borst prothesen

De voorbije jaren is de kwaliteit en veiligheid van gebruikte borstprothesen regelmatig in het nieuws geweest. Acura Medisch Centrum werkt al jaren naar volle tevredenheid met de FDA goedgekeurde prothesen van het merk Mentor. De prothesen voldoen aan strenge veiligheids- en gebruikseisen. Producenten van borstprothesen kunnen geen levenslange houdbaarheid toezeggen. Ook kan er geen garantie worden afgegeven dat een prothese nooit zal scheuren en/of gaan lekken. Belangrijk om te weten is dat alle implantaten geregistreerd worden. In geval van problemen met een implantaat is het van belang dat vrouwen bij wie deze protheses zijn geïmplanteerd, gevonden kunnen worden. Indien noodzakelijk kan een snelle behandeling toegepast worden. Uiteraard kunt u zelf controleren of de bij u geïmplanteerde borstprothesen geregistreerd staan.

Herstel borstvergroting in Roermond en omgeving

Om het risico op bijwerkingen of complicaties na een borstvergroting te verkleinen, is het verstandig om de leefregels die de chirurg u meegeeft op te volgen. De eerste weken draagt u zowel ’s nachts als overdag een ondersteunende sportbeha. Til geen zware zaken en ga de eerste tijd niet intensief sporten. Door het rustig aan te doen vermijdt u dat er te veel druk op de wonden ontstaat. Ervaren plastisch chirurgen brengen de incisies zoveel mogelijk aan op plaatsen waar later de littekens nauwelijks zichtbaar zijn. Indien wenselijk kunt u de littekens behandelen met een speciale littekencrème. Begin hier niet te vroeg mee. Stel littekens de eerste maanden niet bloot aan het zonlicht en zorg voor een optimale bescherming tegen Uv-straling. Verse littekens hebben ongeveer een jaar nodig om tot rust te komen. De meeste vrouwen herstellen vlot en zonder complicaties van een borstvergroting. Na 6 tot 8 weken kan het eindresultaat beoordeeld worden.

Consult borstvergroting

Is een borstvergroting een ingreep die bij u past? De plastisch chirurgen van Acura Medisch Centrum in Weert bespreken de mogelijkheden met u tijdens een gratis consult. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen en verwachtingen met de chirurg en is er tijd om vragen te stellen. De arts geeft u persoonlijk advies over de vorm van de implantaten, de grootte en de techniek waarop de prothesen geïmplanteerd kunnen worden. Het intakegesprek is vrijblijvend. Een afspraak bij Acura Medisch Centrum maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-431713.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu