fbpx

Borstvergroting Sittard

Overweegt u een borstvergroting in Sittard of omgeving? Borsten worden met het verstrijken van de jaren slapper. Gewichtsschommelingen en een of meerdere zwangerschappen laten ook zo hun sporen na op uw boezem. Droomt u van vollere of stevigere borsten? Met een borstvergroting worden uw borsten weer voller en ronder.

Veilige chirurgische ingreep

Jaarlijks worden alleen al in Nederland meer dan 3.000 borstvergrotingen toegepast. Iedere vrouw heeft zo haar eigen redenen om een borstvergroting te overwegen en toe te laten passen. Om een veilige borstvergroting in de omgeving van Sittard te ondergaan vindt er eerst een uitgebreid consult bij een plastisch chirurg plaats. De arts licht de chirurgische ingreep toe en vertelt u meer over de voor- en nadelen van een borstvergroting. Tegelijkertijd wordt gekeken naar het volume, de vorm en het soort implantaten dat uw voorkeur heeft en die passen bij uw situatie. Vaak is het niet alleen het volume dat belangrijk is voor een natuurlijk resultaat, maar juist ook de vorm van de implantaten moet met uw eigen lichaamsvormen overeenstemmen. Redenen waarom vrouwen een borstvergroting overwegen kunnen zijn:

 • Van nature kleine of onderontwikkelde borsten.
 • De borsten zijn als gevolg van een grote afname van het lichaamsgewicht verslapt en hangen af.
 • Als gevolg van een of meerdere zwangerschappen is het natuurlijke volume afgenomen.
 • De huid is als gevolg van het ouder worden verslapt.
Prothesen soorten borstvergroting in Sittard en omgeving

Een borstvergroting kan op verschillende manieren toegepast worden. De meest eenvoudige en effectieve manier is met behulp van zogenaamde prothesen die bestaan uit siliconen. De huidige generatie siliconen prothesen passen bij een medisch verantwoorde ingreep en zijn veilig in het gebruik. Het spreekt voor zich dat u zich voorafgaand aan de ingreep verdiept in de voor-en nadelen van een borstvergroting. De plastisch chirurgen van Acura Medisch Centrum werken met de hoogwaardige kwaliteit prothesen van Mentor. Prothesen zijn in twee typen beschikbaar:

 • Ronde prothesen
 • Druppelvormige prothesen

Waar het van oudsher ‘gebruikelijk’ is om de ronde implantaten te gebruiken om een vollere boezem te creëren, kunnen deze prothesen bij sommige vrouwen een opvallend onnatuurlijk resultaat geven. Mede daarom wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan anatomische gevormde of zogenaamde druppelvormige implantaten. Deze implantaten zijn aan de bovenkant minder gevuld dan aan de onderkant en geven een meer natuurlijke overgang van de borst weer.

Verloop van de ingreep

De borstvergroting duurt gemiddeld 1 à 2 uur en wordt onder narcose uitgevoerd. Het plaatsen van de borstprothesen kan op verschillende manieren gebeuren. Welke methode bij u wordt toegepast, heeft de arts voorafgaand aan de ingreep met u besproken.

 • Plaatsen van de implantaten boven de borstspier. Deze methode wordt gekozen wanneer u over voldoende borstweefsel beschikt waarmee het implantaat optimaal bedekt kan worden. Ook heeft u goed ontwikkelde borstspieren en wanneer u een zekere cupmaat als resultaat wilt zien is deze methode het meest gebruikelijk.
 • Gedeeltelijk plaatsen van de prothesen onder de borstspier. Deze zogenaamde dual plane techniek wordt toegepast als u van nature kleine of onderontwikkelde borsten heeft.

Een borstvergroting is een chirurgische ingreep, en om de prothesen te kunnen plaatsen worden kleine incisies gemaakt. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van de prothesen worden incisies gemaakt in de tepel, in uw oksel of in de natuurlijke borstplooi. De arts probeert zoveel mogelijk te werken op plaatsen waar achteraf nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Na het afronden van de borstvergroting kunnen soms drains in het operatiegebied aanwezig zijn. Deze dienen om bloed- en wondvocht af te voeren. De incisies worden gehecht en met speciale hechtpleisters en een ondersteunend verband verbonden. Het is een ingreep die op poliklinische basis wordt toegepast. Nadat u van de narcose bent bijgekomen en alles goed gaat met u, geeft de arts u toestemming om de kliniek te verlaten.

Herstel en resultaat borstvergroting in de omgeving van Sittard

Na een borstvergroting zijn de borsten pijnlijk, gezwollen en gespannen. Het is belangrijk om de eerste weken dag en nachten een ondersteunende, naadloze, sportbeha te dragen. Span u zeker niet te veel in en geef uw lichaam tijd om te herstellen. Met het verstrijken van de tijd nemen de zwellingen en de pijn af, en kunt u langzaam maar zeker uw dagelijkse werkzaamheden en sportieve activiteiten hervatten. De resultaten worden steeds beter zichtbaar en zo’n 6 tot 8 weken na de ingreep kan het eindresultaat beoordeeld worden.

Informatief gesprek borstvergroting

Wilt u weer met vertrouwen over uw boezem naar het strand? De plastisch chirurgen van Acura Medisch Centrum in Weert informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden van een borstvergroting.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu