fbpx

Borstvergroting Turkije

Zoekt u informatie over een borstvergroting in Turkije? Niet elke vrouw heeft van nature mooie, volle borsten. Het gebeurt regelmatig dat vrouwen ontevreden zijn met de vorm of grootte van de borsten en een operatie overwegen. Een chirurgische borstvergroting is één van meest uitgevoerde cosmetische ingrepen bij vrouwen. De borsten kunnen op verschillende manieren vergroot worden. Aangezien voor veel vrouwen de borsten van belang zijn voor de uitstraling, is het belangrijk om de juiste kliniek en chirurg te vinden voor een borstvergroting Turkije of Nederland.

Borstvergroting Turkije.
Borstvergroting Turkije.

Informatie borstvergroting Turkije

Met een borstvergroting worden de vorm en cupmaat van uw borsten aangepast. De twee voornaamste redenen om een borstvergroting te overwegen zijn:

 • Reconstructief, meestal na een borstamputatie als gevolg van borstkanker.
 • Cosmetisch, omdat u zich stoort en/of schaamt voor de vorm en grootte van uw borsten.

Vrouwen die een borstvergroting of borstcorrectie overwegen, denken hier langere tijd over na. De stap naar een cosmetisch arts is soms groot. Nadat u een afspraak heeft gemaakt bij een plastisch chirurg, of na een gesprek met uw huisarts, komt het behandeltraject in een stroomversnelling. Ervaren cosmetisch artsen streven naar een natuurlijk resultaat en lichten de verschillende behandeltechnieken toe tijdens een vrijblijvend consult in een kliniek. De arts luistert naar uw wensen en geeft aan of deze realistisch zijn. De borstvergroting wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts die ervaring heeft met borstcorrecties. Op basis van uw wensen wordt een behandeltechniek voorgesteld. Bij het merendeel van de borstvergrotingen die worden toegepast, wordt gebruik gemaakt van siliconen protheses die boven of onder uw borstspier geplaatst worden. Wilt u liever niet met siliconen behandeld worden? Een borstvergroting in Turkije kan ook met behulp van liposuctie en lipofilling gedaan worden, de borstvergroting met eigen vet in Turkije.

Behandeltarief borstvergroting Turkije

Turkse klinieken bieden soms goedkopere behandelingen aan en dat is direct één van de belangrijkste redenen om een cosmetische ingreep in het buitenland te overwegen. Zeker als u de kosten van de ingreep niet vergoed krijgt, is het vergelijken van de tarieven interessant. U kunt zo op het eerste gezicht en op eenvoudige manier behoorlijk op de behandelkosten van een borstvergroting besparen. Het grote verschil in prijs wordt voornamelijk veroorzaakt door zowel het verschil in arbeidskosten als de chirurgische tarieven. Turkse klinieken hebben met lagere maandlasten te maken dan Nederlandse klinieken, waardoor het mogelijk is om behandelingen voordeliger aan te bieden en toe te passen. Waar niet altijd bij stil wordt gestaan is dat u in het buitenland meestal te maken krijgt met kosten die zwaar op de kostprijs van een borstvergroting in Turkije drukken. Waar let u op bij het overwegen van een borstvergroting Turkije?

 • Heeft de kliniek of chirurg een vertegenwoordiging in Nederland?
 • Hoe vaak moet u naar Turkije reizen en hoelang verblijft u telkens ter plaatse?
 • Hoe zijn de nazorg en controles geregeld?

Zolang een kliniek over een vestiging in Nederland beschikt, kunt u daar veelal terecht voor het consult, de nazorg en controles. Is er alleen een kliniek in Turkije dan betekent dat automatisch dat u een aantal keer naar Turkije heen en weer reist. De bijkomende reis- en verblijfkosten kunnen het prijsverschil en het voordeel al snel ongedaan maken. Bovendien is er in het buitenland niet altijd iemand beschikbaar die uw taal spreekt en die u begeleidt tijdens de ingreep.

Borstvergroting Turkije vs. Nederland

Niet iedereen heeft de behoefte om voor een cosmetische ingreep naar een buitenlandse kliniek te gaan. Borstvergrotingen worden door een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen en klinieken toegepast. Verschillende behandeltechnieken worden aangeboden en het vergelijken van de behandeltarieven levert ook bij Nederlandse klinieken interessante voordelen op. Het grootste prijsverschil zit in de behandeltechniek.

 • Borstvergroting met eigen lichaamsvet. Met behulp van liposuctie wordt overtollig, opgehoopt vetweefsel weggezogen. Dit vet wordt gereinigd en door middel van lipofilling in de borsten geïnjecteerd, waarna de borsten door de arts in model gebracht worden. Van littekens is geen sprake. De injectiegaatjes genezen snel.
 • Borstvergroting met prothesen. Vooraf is de juiste cupmaat en de vorm van de prothese met u besproken. De prothesen worden boven of onder de borstspier ingebracht. Op de plaatsen waar de incisies gemaakt worden, zijn later littekens zichtbaar. De arts zal de incisies zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien maken, zodat de littekens niet opvallen.

Heeft u uw borst(en) verloren als gevolg van een medische behandeling dan kunt u op basis van een medische indicatie een borstcorrectie toe laten passen. De kosten worden in dat geval meestal volledig door uw zorgverzekering vergoed. Borstvergrotingen die een cosmetische reden hebben worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Aanvullende zorgpakketten hebben een enkele keer beperkte vergoedingsmogelijkheden. Wanneer u een borstvergroting in het buitenland toe laat passen, verkleint dat de kans op een kostenvergoeding. Nederlandse klinieken zijn doorgaans goed bereikbaar en u wordt behandeld door ervaren cosmetisch artsen die jaarlijks honderden succesvolle borstcorrecties uitvoeren. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert nodigen u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Betaalbare borstvergroting

Acura Medisch Centrum bewijst dat een borstvergroting in Nederland niet de hoofdprijs kost.

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
Vooraf vindt een uitgebreid consult plaats waarin de verschillende behandeltechnieken worden toegelicht. De arts vraagt naar de redenen waarom u een borstvergroting overweegt en laat u praten over de verwachting die u heeft. Op basis daarvan wordt een techniek voorgesteld. U kunt voorbeelden zien en aanraken van protheses waar mee gewerkt wordt, en u ziet borstvergroting voor en na foto’s van ingrepen die ter plaatse zijn uitgevoerd. De risico’s, bijwerkingen en complicaties worden toegelicht, en u heeft alle gelegenheid om vragen te stellen. Wilt u een borstvergroting in termijnen betalen? De medewerkers van Acura Medisch Centrum brengen u in contact met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde kredietverstrekker.

Gratis consult

Bent u benieuwd naar de kosten van een borstvergroting? Wilt u weten hoe de verschillende technieken worden toegepast? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495-212326. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Borstvergroting Turkije FAQ

1. Kan ik voor een borstvergroting naar Turkije?
Turkse ziekenhuizen en privéklinieken passen regelmatig borstvergrotingen en borstcorrecties toe.

2. Is het veilig om een borstvergroting in Turkije toe te laten passen?
Doe vooraf onderzoek naar de kliniek en de specialist die de ingreep uitvoert. Online vindt u veel informatie over cosmetische en medische behandelingen in Turkije. U kunt ook reviews lezen, zodat u een beter inzicht in het aanbod krijgt. Kies voor een geaccrediteerde kliniek die in het bezit is van (inter)nationale kwaliteitskeurmerken.

3. Welke borstvergroting technieken worden in Turkije toegepast?
In Turkije worden zowel borstvergrotingen door middel van protheses als met lichaamseigen vet toegepast. Afhankelijk van uw verwachting en wensen ten aanzien van het resultaat, wordt een behandelplan voorgesteld.

4. Hoeveel kost een borstvergroting in Turkije?
De kosten voor cosmetische en medische operaties in Turkije, zijn lager dan in Nederland. Niet alleen liggen de lonen in Turkije lager, ook de algemene vaste lasten zijn minder hoog. De goedkopere tarieven zijn hier een logisch gevolg van. Kosten variëren per kliniek.

5. Worden de borstvergroting kosten in Turkije vergoed?
Nee, het is niet waarschijnlijk dat de kosten van een borstvergroting in Turkije vergoed worden. Alleen op basis van een medische indicatie wordt de ingreep vergoed. Eén van de voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding is dat de operatie wordt toegepast bij een gecontracteerde zorgverlener. Gaat uw voorkeur uit naar een andere kliniek? Het vergoedingsbedrag kan lager uitvallen.

6. Moeten de protheses regelmatig vervangen worden?
Moderne protheses worden in de regel niet vervangen en gaan levenslang mee. Afhankelijk van de mate waarin uw huid, als gevolg van het ouder worden, stevigheid en elasticiteit verliest kunnen de borsten gaan hangen. Het kan dan wenselijk zijn om de protheses te laten vervangen, zodat uw contouren verbeteren.

7. Wat gebeurt er als de protheses gaan lekken?
Het is zeer onwaarschijnlijk dat de protheses gaan lekken, ook niet als gevolg van een ongeluk met zware impact op de borstkas. Ontstaat er toch een scheur, dan zal de gel zich niet verspreiden. De manier waarop de protheses zijn ontworpen, voorkomt lekken.

8. Kan ik de protheses laten verwijderen?
Ja, u kunt de protheses op elk gewenst moment weer laten verwijderen.

9. Ik heb een kinderwens, kan ik toch een borstvergroting laten toepassen?
Een borstvergroting is niet van invloed op een eventuele zwangerschap en/of het geven van borstvoeding. U moet er wel rekening mee houden dat een zwangerschap van invloed kan zijn op de vorm van uw borsten. Hormonale veranderingen nemen na de bevalling af, maar het effect op uw borsten kan permanent zijn.

10. Hoeveel cupmaten kan ik mijn borsten laten vergroten?
De meeste ziekenhuizen, klinieken en behandelend specialisten streven natuurlijke resultaten na. Borsten die passen bij uw lichaamscontouren, maar u kunt ook een voorkeur hebben voor een vergroting van meerdere cupmaten. Een cosmetisch specialist laat u de voor- en nadelen zien van een ingrijpende borstvergroting. Uiteindelijk beslist u zelf in welke mate de borsten vergroot worden.

11. Wat zijn de mogelijkheden van een borstvergroting met lichaamseigen vet?
Met de combinatie van liposuctie en lipofilling is een beperkte borstvergroting mogelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid die wordt weggezogen, worden uw borsten vergroot. Met lichaamseigen vet kunnen uw borsten 1 cupmaat vergroot worden.

12. Wordt een borstvergroting in Turkije onder sedatie gedaan?
Wanneer u uw borsten laat vergroten met siliconen protheses gebeurt dit onder sedatie. De ingreep duurt gemiddeld zo’n 1 tot 1,5 uur. Bij een ingreep met lichaamseigen vet, wordt het liposuctie gedeelte onder plaatselijke verdoving gedaan. Het injecteren van het vet in de borsten wordt zonder verdoving gedaan. U voelt alleen het aanprikken van de huid.

13. Voelen de borstprotheses natuurlijk aan?
Moderne protheses zijn zachter en ogen natuurlijk. Afhankelijk van de vorm die de protheses hebben, rond of druppelvormig, is het voor buitenstaanders vrijwel onmogelijk om te zien dat u een borstvergroting heeft ondergaan.

14. Kom ik als minderjarige in aanmerking voor een borstvergroting in Turkije?
Nee, op minderjarige leeftijd is het lichaam nog in de groei. De ingreep wordt uitsluitend bij meerderjarigen uitgevoerd. Van een boven leeftijd is geen sprake. Zolang uw gezondheid dat toe laat kan een borstvergroting toegepast worden.

15. Hoe is de nazorg in Turkije geregeld?
Het is verstandig om vooraf op de hoogte te zijn van de manier waarop controles en nazorg geregeld zijn. Als u daarvoor naar Turkije moet reizen, wordt de relatief goedkope behandeling al snel duurder. Vaak geeft het ook een geruststellend gevoel om te weten dat u in geval van nood snel bij een arts of kliniek terecht kunt.

16. Welke risico’s brengt een borstvergroting in Turkije met zich mee?
De kans op complicaties is klein. Algemene operatie risico’s zoals nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, slechte wondgenezing en littekenvorming kunnen zich voor doen. Ernstige complicaties zoals infecties, asymmetrie of kapselvorming komen zelden voor. Als gevolg van kapsel- of contractievorming kan een correctie behandeling noodzakelijk zijn.

17. Waar moet ik rekening mee houden na de ingreep?
De eerste weken is het dragen van een naadloze sportbeha noodzakelijk. De specialist bespreekt met u hoelang u de beha 24 uur per dag draagt en wanneer u de beha ’s nachts uit kunt laten. De eerste dagen en weken na de ingreep doet u het bij voorkeur rustig aan en wordt intensief sporten afgeraden. Luister naar uw lichaam en neem de tijd om te herstellen van de borstvergroting.

18. Word ik in Turkije in het ziekenhuis opgenomen?
Het kan gebeuren dat een Turkse kliniek u een aantal dagen opneemt. Na de borstvergroting verblijft u meestal nog een of meerdere nachten in de kliniek. In overleg met de plastisch chirurg verblijft u een aantal dagen in Turkije. U kunt niet op dezelfde dag terug naar Nederland reizen.

19. Blijven er zichtbare littekens achter?
Een ervaren specialist zal incisies zoveel mogelijk maken in de natuurlijke borstplooi en huidplooien. Een litteken heeft tijd nodig om te herstellen en tot rust te komen. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het littekenweefsel de kleur van de omliggende huid aan. Na verloop van tijd zijn de littekens nog nauwelijks zichtbaar.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu