fbpx

Borstvergroting Veldhoven

Overweegt u een borstvergroting in Veldhoven of omgeving? Vindt u uw borsten te klein? Staan uw borsten niet in verhouding met de rest van uw lichaam? Te kleine of verslapte borsten zijn voor veel vrouwen aanleiding om een borstvergroting te overwegen. Onze cosmetisch artsen vertellen u graag wat de opties zijn, wat u van een borstvergroting kunt verwachten en eventuele complicaties worden toegelicht. Samen met de plastisch chirurg worden verschillende borstprothesen gepast. Twijfelt u tussen ronde en druppelvormige prothesen? Dan past u de prothesen nog een keer. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft over de borstprothesen die geïmplanteerd worden.

Dag opname borstvergroting Veldhoven of omgeving

Van tevoren is de opnamedag en ingreep met u doorgenomen. De plastisch chirurg heeft toegelicht hoe en waar de borstprothesen ingebracht worden. Incisies kunnen worden gemaakt op verschillende plaatsen:

 • In de huidplooi onder uw borst.
 • Naast de tepel.
 • Via een incisie in de oksel.

De ervaren plastisch chirurg passen de techniek wekelijks toe en weten hoe de incisies zo gemaakt kunnen worden, dat er later nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Afhankelijk van uw wensen ten aanzien van de borstvergroting en de natuurlijke borstvorming worden de prothesen geplaatst onder het borstweefsel of onder de borstspier. Om het wondvocht af te kunnen voeren worden drains aangebracht, die voor het verlaten van de kliniek verwijderd worden. De borstvergroting wordt onder narcose uitgevoerd en duurt 1 tot 2 uur. Nadat u goed bent bijgekomen van de ingreep, dan kunt u na een controle van de arts de kliniek verlaten. Het is op dat moment niet toegestaan om zelfstandig auto te rijden, laat u ophalen door een bekende die u veilig thuisbrengt. Voor het herstel is het van belang om een sportbeha te dragen die uw borsten de nodige ondersteuning biedt. Deze, naadloze, sportbeha draagt u de eerste weken dag en nacht. Met name de eerste dagen kunnen uw borsten gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Eventueel kunt u een paracetamol gebruiken om de pijn te bestrijden. Het pijnlijke gevoel neemt na een aantal dagen af. De eerste dagen en weken doet u het rustig aan, tilt u niets en spant u zichzelf niet zwaar in. De meeste vrouwen hervatten de werkzaamheden na een dag of 10. Na zes weken kunt u weer voorzichtig beginnen met sporten en bent u weer actief zoals voor de borstvergroting.

Complicaties borstvergroting

De borstvergroting die wordt toegepast door een ervaren chirurg, in een steriele omgeving is een veilige chirurgische ingreep. Net zoals bij iedere andere medische behandeling bestaat er een zekere kans op risico’s en complicaties. Nabloedingen, infecties en/of een moeizame wondgenezing kunnen zich voordoen. Dit zijn veel voorkomende bijwerkingen die in de regel goed verholpen kunnen worden. Bij een borstvergroting worden niet natuurlijke voorwerpen in het lichaam geïmplanteerd. Het lichaam kan daar op reageren door een bindweefsellaagje rond de borstprothese te vormen. Dit gaat vanzelf. Een enkele keer is er sprake van een overreactie waardoor de kapselvorming zich samentrekt en uw borsten hard en onnatuurlijk aanvoelen. In het ernstigste geval moeten de prothesen verwijderd worden. Tegenwoordig wordt echter steeds meer gekozen voor het gebruik van prothesen die een zogenaamde ruwe buitenkant hebben. Dit heeft minder kapselvorming tot gevolg. Door uzelf na de ingreep te houden aan de leefregels en instructies van de arts, wordt de kans op complicaties kleiner. Het niet of nauwelijks opvolgen van de adviezen kan tot gevolg hebben dat de prothesen kapot gaan en verwijderd moeten worden. Dit is echter een complicatie die zeer zelden voorkomt.

Kosten borstvergroting

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595

De keuze voor een bepaalde prothese speelt hierin mee. Kosten komen niet automatisch voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking. Alleen met een medische indicatie worden de kosten vergoed. Aanvullende zorgverzekeringspakketten bieden beperkte mogelijkheden op het gebied van cosmetische en plastische chirurgie. De voorwaarden vindt u terug in de betreffende polis van uw (aanvullende) zorgverzekering.

Veilige borstvergroting, ervaren artsen

Bij Acura Medisch Centrum wordt de borstvergroting uitgevoerd door ervaren en vakkundig plastisch chirurgen. U wordt gedurende het behandelproces begeleidt en bijgestaan, zodat u te allen tijde weet waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. De keuze voor de veilige Mentor prothesen is bewust genomen. Samen met de arts bekijkt u de mogelijkheden en wordt een verantwoorde keuze voor zowel een prothese als een behandelmethode gemaakt. Bent u woonachtig in de omgeving van Veldhoven en overweegt u een borstvergroting? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Acura Medisch Centrum.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu