fbpx

Borstvergroting Venray

Overweegt u een borstvergroting in Venray en omgeving? Jaarlijks worden in Nederland een groot aantal borstvergrotingen uitgevoerd. Het komt vaker voor dan u wellicht denkt, vrouwen die niet tevreden of onzeker zijn over de vorm en grootte van hun borsten. Deze onzekere gevoelens leiden ertoe dat sommige vrouwen zich niet aantrekkelijk en zelfs minder vrouwelijk voelen. Een borstvergroting in kan de oplossing zijn, wanneer u niet tevreden bent met uw natuurlijke borstgroei.

Ervaren plastisch chirurg

Wat is de beste manier om uzelf voor te bereiden op een borstvergroting? Het is een ingreep die u niet zonder zorgvuldige afweging toe laat passen. Om uzelf optimaal voor te bereiden laat u zichzelf adviseren door een ervaren plastisch chirurg. De arts beantwoord uw vragen en neemt uw gezondheid en medische achtergrond met u door. Uw borsten worden onderzocht, waarbij ook de maat van uw borsten en de dikte van de huid worden opgemeten. Op basis van deze gegevens stelt de chirurg zowel een prothese als een behandeltechniek voor. U kunt voor een spiegel de gekozen of gewenste cupmaat passen, zodat een beter idee krijgt van het resultaat. Een ervaren plastisch chirurg zal u borstvergroting voor en na foto’s laten zien van ingrepen die de arts heeft toegepast. Het gesprek bij de chirurg is bedoeld om u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Naast een persoonlijk behandelplan worden ook de kosten met u besproken.

Kosten borstvergroting in Venray en omgeving

De kosten voor een borstvergroting verschillen en zijn onder meer afhankelijk van het soort prothesen dat wordt geïmplanteerd.

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595

Over het algemeen worden de kosten voor een borstvergroting niet door de basisverzekering vergoed. Beschikt u over een medische indicatie? Dan is vergoeding vaak, gedeeltelijk, mogelijk. De voorwaarden die zorgverzekeraars hanteren kunnen afwijken en kunnen worden nagevraagd bij uw zorgverzekeraar.

Verloop borstvergroting

De behandeltechniek is tijdens het intakegesprek met u besproken. Voor aanvang van de borstvergroting neemt de plastisch chirurg alles nogmaals kort met u door. In de meeste gevallen wordt een incisie gemaakt onder uw borst, waardoor de prothese op de juiste plaats gepositioneerd wordt. De manier waarop het implantaat geplaatst wordt hangt af van uw natuurlijke lichaamskenmerken. Heeft u een dunne huid en weinig klierweefsel, dan zal een ervaren chirurg de voorkeur uitspreken om de prothese achter de borstspier te plaatsen. Wordt in dit geval het implantaat vóór de borstspier geplaatst dan bestaat de mogelijkheid dat het implantaat zowel voelbaar als zichtbaar is. Het plaatsen van de prothesen achter de borstspier maakt dat ze onzichtbaar aanwezig zijn, en u borsten voller en steviger worden. Al tijdens het consult kan de chirurg toelichten wat in uw situatie het mooiste resultaat geeft. De incisies worden aan het einde van de ingreep met oplosbaar hechtdraad gehecht, waarna hechtpleisters aangebracht worden. Gedurende de borstvergroting, die 1,5 tot 2 uur duurt, bent u onder narcose en merkt u niets van de chirurgische ingreep. De borstvergroting in de omgeving van Venray vindt op poliklinische basis plaats. Na het afronden van de operatie wordt u naar de verkoeverkamer gebracht om bij te komen. In de loop van de dag kunt u de kliniek verlaten.

Risico’s en complicaties borstvergroting

Iedere medische ingreep bevat een zeker risico op complicaties. Dat is bij een ingreep als een borstvergroting niet anders. De borstvergroting is een cosmetisch chirurgische ingreep die in de regel door ervaren plastisch chirurgen uitsluitend bij gezonde vrouwen wordt toegepast. De kans op complicaties is klein. Naast een zorgvuldige voorbereiding en voorlichting kunt u het risico’s op complicaties zelf verkleinen door de instructies van de arts goed op te volgen. Toch blijft de kans op bijwerkingen aanwezig. Na een borstvergroting kunt u te maken krijgen met:

 • Bloeduitstortingen en zwellingen.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen.
 • Nabloedingen en infecties.
 • Kapselcontractie.
 • Asymmetrische resultaten.
 • Gevoelsveranderingen in de tepels en borsten.
 • Verplaatsing van de geïmplanteerde prothesen.

Bewezen is dat vrouwen die roken een vergrote kans hebben op complicaties en bijwerkingen na een medische ingreep dan niet-rooksters. Specialisten adviseren om een aantal weken voor de geplande ingreep te stoppen met roken en dit ook tijdens de herstelperiode niet te doen.

Informatief consult

Denkt u erover na om uw borsten te laten vergroten? Laat uzelf dan goed informeren. U bent van harte welkom bij de ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. Tijdens een gratis consult worden de mogelijkheden van een borstvergroting met u besproken. U kunt Acura Medisch Centrum telefonisch bereiken op 0495-431713 of vul het contactformulier in, u ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu