fbpx

Borstvergroting vergoeding

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een borstvergroting vergoeding? Het voornemen om een borstvergroting toe te laten passen, heeft verschillende oorzaken. Veel vrouwen zijn onzeker over de grootte van hun boezem en willen graag een grotere cupmaat. Het kan ook zijn dat de borstklieren niet of onvoldoende tot ontwikkeling zijn gekomen, en er zijn ook vrouwen waarbij de ene borst kleiner is dan de andere. Een van de meest gestelde vragen bij het overwegen van een cosmetische ingreep is de kostprijs en wat de eventuele borstvergroting vergoeding is. Wij voeren ook de borstvergroting met eigen vet uit.

Borstvergroting vergoeding.
Borstvergroting vergoeding.
Basisverzekering en vergoeding borstvergroting

De vraag ‘wat kost een borstvergroting’, is begrijpelijk. Zorgverzekeraars maken onderscheid tussen ingrepen met een medische indicatie en cosmetische behandelingen. Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor een borstvergroting alleen vergoed als u een medische indicatie heeft. Een medische indicatie wordt onder meer gegeven nadat u één of beide borsten hebt laten amputeren als gevolg van borstkanker. Sociaal en/of psychisch lijden is geen medische noodzaak. Heeft u ongelijke borsten, maar is het verschil minder dan 2 cupmaten? Dan heeft u geen recht op een kostenvergoeding. Bij een verschil van minimaal 2 cupmaten wordt vanuit de basisverzekering vaak een vergoeding voor een borstverkleining van uw grootste borst gegeven. Laat u een borstvergroting vanuit cosmetisch oogpunt uitvoeren? U kunt na het eerste consult bij de cosmetisch arts beslissen om de ingreep een aantal maanden uit te stellen, zodat u het behandelbedrag bij elkaar kunt sparen.

Borstvergroting vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

Dat de vergoedingsmogelijkheden van uit de basisverzekering beperkt zijn, betekent niet direct dat u helemaal geen recht heeft op een vergoeding. Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering afgesloten. Enkele van deze aanvullende verzekeringspakketten hebben gedeeltelijke of volledige vergoedingsmogelijkheden voor cosmetische ingrepen, zoals een borstvergroting. De voorwaarden om vanuit een aanvullende zorgverzekering aanspraak te kunnen maken op een vergoeding lopen uiteen. Zo zijn er zorgverzekeraars die alsnog een medische indicatie verlangen, terwijl enkele verzekeraars ook een vergoeding geven zonder dat u daarvoor over een medische indicatie hoeft te beschikken. Vaak is dit vergoedingsbedragen onvoldoende om de totale kostprijs van de ingreep te betalen. Als u daar de maandelijkse premie tegenover zet, dan levert het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering alleen omwille van een borstvergroting geen besparing op. Maakt u gebruik van andere behandelingen en vergoedingen die in het aanvullende zorgpakket zijn opgenomen, dan kan een extra zorgpakket wel lonend zijn.

Eigen bijdrage borstvergroting vergoeding

Wanneer u een borstvergroting op medische gronden en dus met een medische indicatie ondergaat, zullen de kosten mogelijk volledig vanuit de basisverzekering vergoed worden. Een eigen bijdrage is dan meestal niet van toepassing. De vergoeding valt overigens wel onder het eigen risico. Heeft u uw eigen risico niet volledig opgebruikt? Het eerste gedeelte van de kosten betaalt u zelf. Aangezien aanvullende zorgverzekeringen de kosten van een borstvergroting nooit volledig vergoeden, betaalt u zelf een groot gedeelte van de kosten. Het eigen risico is op aanvullende zorgverzekeringen niet van toepassing.

Vergoedingsmogelijkheden en zorgverzekeraars

Overweegt u een borstvergroting? Laat uzelf vooraf goed voorlichten door uw zorgverzekeraar over de beschikbare mogelijkheden en voorwaarden ten aanzien van een kostenvergoeding. Als u beschikt over een medische indicatie en de kosten volledig vergoed worden, houdt er dan rekening mee dat uw huisarts of medisch specialist een doorverwijzing geeft. Dit wordt gevraagd om de medische noodzaak aan te kunnen tonen. Zorgverzekeraars werken doorgaans samen met gecontracteerde zorgverleners, ziekenhuizen en klinieken. Om aanspraak op de borstvergroting vergoeding te maken, moet u zich doorgaans laten behandelen bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Laat u zich behandelen bij een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan kan het vergoedingsbedrag lager zijn. Uw zorgverzekeraar kan hierover duidelijkheid verschaffen.

Geen borstvergroting vergoeding?

Beschikt u niet over een medische indicatie en biedt ook een aanvullende zorgverzekering geen vergoedingsmogelijkheden? Dit is niet direct reden om van de gewenste ingreep af te zien. Bereid u goed voor en vergelijk de behandeltarieven die klinieken rekenen met elkaar. Acura Medisch Centrum in Weert biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer de kosten niet worden vergoed, kunt u beslissen om wat langer door te sparen. Het is echter ook mogelijk om een betaling in termijnen te overwegen. Acura Medisch Centrum werkt samen met de gespecialiseerde kredietmaatschappij Cosmetic Finance. Op basis van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is het mogelijk om de borstvergroting uit te laten voeren zonder dat u hiervoor een groot bedrag in één keer moet missen. Heeft u een voorkeur om de borstvergroting in termijnen te betalen? Bespreek dit met de cosmetisch arts tijdens het consult in de kliniek. U wordt in contact gebracht met Cosmetic Finance.

Borstvergroting kosten aftrekken van belastingaangifte

Een andere, veel gestelde vraag met betrekking op de kosten van een borstvergroting is de mogelijkheid om de gemaakte borstvergroting kosten af te trekken van de jaarlijkse belastingaangifte. De mogelijkheden die dit biedt zijn beperkt. De Belastingdienst wijzigt de voorwaarden en regels jaarlijks, en geadviseerd wordt om uzelf te laten adviseren door een belastingconsulent. Zo wordt gevraagd naar bewijsvoering en is het noodzakelijk om de originele facturen te bewaren. Om naheffingen en boetes te voorkomen is het goed om navraag te doen. Onder andere op de website van de Belastingdienst staat uitgebreid omschreven welke kosten als aftrekpost ingevuld kunnen worden.

Meer weten over vergoedingsmogelijkheden?

Bent u benieuwd wat een borstvergroting op maat kost en wat de vergoedingsmogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum. De ervaren cosmetisch artsen passen de ingreep jaarlijkse honderden keren met succes toe. U kunt de verschillende protheses vasthouden en de arts laat zien hoe de ingreep wordt toegepast. Bekijk borstvergroting voor en na foto’s en stel de vragen die u heeft. Het eerste consult is vrijblijvend. Meer weten of direct een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-729327. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen en/of een e-mail te sturen. De medewerkers nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Borstvergroting vergoeding – FAQ

1. Hoeveel kost een borstvergroting?

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
2. Vergoed de basisverzekering een borstvergroting?
De kosten van een borstvergroting worden alleen uit de basisverzekering vergoed op basis van een medische indicatie. Deze krijgt u onder meer als een of beide borsten als gevolg van borstkanker geamputeerd zijn. Psychisch en/of sociaal lijden is helaas geen reden voor een medische indicatie. Vrouwen met ongelijke borsten hebben geen recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Bedraagt het verschil minimaal twee cupmaten, dan worden de kosten voor het laten verkleinen van de grootste borst wel vergoed.

3. Wordt plastische chirurgie vergoed?
Wanneer de reden om plastische chirurgie toe te laten passen puur cosmetisch is, worden de kosten niet vergoed door de basisverzekering. Heeft u een medische indicatie, dan kan uw zorgverzekeraar voorwaarden stellen vooraleer toestemming wordt gegeven om de behandeling te ondergaan met vergoeding van de kosten.

4. Welke voorwaarden worden door zorgverzekeraars gesteld?
De voorwaarden zijn variabel en kunnen per verzekeraar afwijken. Eisen waar u rekening mee moet houden zijn of de behandeling die u ondergaat niet duurder is dan beschikbare alternatieven en uw klacht of verminking moet door de ingreep verminderd of verbeterd worden. Om aanspraak te maken op het volledige vergoedingsbedrag, kan de zorgverzekeraar verzoeken de ingreep plaats te laten vinden bij een gecontracteerde zorgverlener. Kiest u voor een andere behandelaar, dan kan het vergoedingsbedrag lager zijn.

5. Worden de kosten van een borstvergroting door mijn aanvullende verzekering vergoed?
De inhoud van aanvullende zorgverzekeringspakketten varieert. Een beperkt aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van plastische chirurgie vanuit een aanvullende verzekering. Heeft u een aanvullende verzekering speciaal voor de vergoeding van plastische chirurgie afgesloten? Kijk vooraf goed naar de dekking, daarmee voorkomt u dat de premie niet duurder is dan het vergoedingsbedrag.

6. Waar moet ik opletten bij de vergoeding van plastische chirurgie?
Kijk bij het afsluiten van een aanvullende verzekering naar dekking. Het gebeurt regelmatig dat u meer premie betaalt, dan dat gemaakte kosten vergoed worden. Let er daarnaast op dat zorgverzekeraars contracten afsluiten met zorgverleners. Gaat u naar een andere zorgverlener dan gebeurt het soms dat het vergoedingsbedrag lager is. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

7. Is er een eigen bijdrage?
Wanneer de kosten van de borstvergroting vanuit de basisverzekering worden vergoed is er geen sprake van een eigen bijdrage. Aanvullende zorgpakketten vergoeden nooit het volledige behandeltarief. U betaalt het verschil uit eigen middelen.

8. Moet ik rekening houden met het eigen risico?
Als u de ingreep vanuit de basisverzekering vergoed krijgt, valt de vergoeding onder het zogenaamde eigen risico. Heeft u uw eigen risico nog niet volledig gebruikt, dan betaalt u het eerste gedeelte zelf. Dit is niet van toepassing voor vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering.

9. Worden zowel de kosten van implantaten als van een borstvergroting met lichaamseigen vet vergoed?
De behandeltechniek die wordt gebruikt, bespreekt u met de plastisch arts die de ingreep toepast. Uw zorgverzekeraar kan aangeven hoe en of de kosten van de ingreep vergoed worden. Na een borstamputatie wordt meestal de voorkeur gegeven aan het plaatsen van siliconen implantaten.

10. Kan ik de kosten van een borstvergroting aftrekken van de belasting?
Medische kosten kunnen met inachtneming van bepaalde voorwaarden, afgetrokken worden van de jaarlijkse belastingaangifte. Houd er rekening mee dat de Belastingdienst om bewijzen en onderliggende documenten zoals facturen kan vragen. Vraag advies bij de Belastingdienst zelf of laat u informeren door een belastingconsulent.

11. Wat kan ik doen als de kosten niet vergoed worden?
U kunt proberen het bedrag bij elkaar te sparen, of hulp vragen aan familie, vrienden of kennissen.

12. Kan een borstvergroting in termijnen betaald worden?
Als u geen recht heeft op een vergoeding van de borstvergroting kosten, is een borstvergroting een dure ingreep. Acura Medisch Centrum werkt samen met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Geef tijdens het consult aan dat u overweegt om de borstvergroting in termijnen te betalen, zodat de medewerkers u in contact kunnen brengen met Cosmetic Finance.

13. Komt iedereen voor betaling in termijnen in aanmerking?
De kredietmaatschappij controleert uw gegevens en kredietwaardigheid. Hierbij wordt gekeken naar uw maandelijkse financiële verplichtingen en inkomsten, maar ook uw woon- en gezinssituatie zijn van invloed op het al dan niet aangeboden krijgen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Minderjarigen komen niet voor een lening of doorlopend krediet in aanmerking.

14. In hoeveel termijnen kan ik de borstvergroting aflossen?
Als u een persoonlijke lening afsluit dan weet u vooraf hoelang de lening loopt en wat het rentepercentage is. Gemiddeld is de looptijd van een persoonlijke lening 5 jaar. Heeft u extra financiële ruimte, dan kunt u versneld aflossen overwegen. Bij een doorlopend krediet kunt u de afgeloste bedragen eventueel weer opnieuw opnemen. De rente die bij een doorlopend krediet in rekening wordt gebracht kan variëren. Hoe langer de looptijd van een lening, hoe hoger het rentepercentage en hoe hoger het bedrag dat u in totaal betaalt.

15. Wat moet ik doen als ik niet aan de aflossingsverplichting kan voldoen?
Het is gebruikelijk om bij een lening of doorlopend krediet een kredietbeschermingsverzekering af te sluiten. Doet zich een situatie voor waardoor u niet aan uw verplichting kunt voldoen, dan neemt de verzekering de aflossingen over. Komt u te overlijden en is uw lening of krediet nog niet helemaal ingelost, dan worden uw nabestaanden hier niet mee belast. De verzekering lost het openstaande bedrag in.

16. Ik kan meer aflossen dan verwacht, krijg ik een boete als ik meer of sneller aflos?
Kredietmaatschappijen kunnen een boetebedrag in rekening brengen als u een lening sneller aflost dan contractueel overeengekomen. Dit is echter niet altijd het geval. De eventuele kosten en/of boetebedragen worden vermeld in de voorwaarden die vermeld zijn in de kredietovereenkomst.

17. Is het van invloed op mijn kredietwaardigheid om een borstvergroting in termijnen te betalen?
Als u een lening of krediet afsluit wordt dit aangemeld bij het BKR in Tiel. Dit kan van invloed zijn op uw toekomstige kredietwaardigheid en ook bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu