fbpx

Borstvergroting voor en na

Zoekt u informatie over borstvergroting voor en na foto’s of borstvergroting resultaten? De redenen om een borstvergroting te overwegen lopen uiteen. Sommige vrouwen hebben van nature beperkte borstgroei, waardoor de cupmaat niet in balans is met de lichaamscontouren. Andere vrouwen hebben als gevolg van een zwangerschap of fors gewichtsverlies moeite met de veranderde vorm van de borsten. Een borstvergroting verbetert uw lichaamscontouren en geeft uw borsten een natuurlijke, stevige uitstraling. Bent u benieuwd naar de resultaten van een borstvergroting? Bekijk dan borstvergroting voor en na foto’s.

Borstvergroting voor en na.
Borstvergroting voor en na.
Borstvergroting voor en na ervaringen

Het vooronderzoek dat u doet is belangrijk voor de keuzes die u maakt en de beslissingen die u neemt. Veel vrouwen beginnen hun vooronderzoek online. Een groot aantal websites geven informatie over borstcorrecties en borstvergrotingen. U leest over behandeltechnieken, de ervaring van behandelend artsen en u kijkt aandachtig naar de borstvergroting kosten. Wat eveneens interessant om te zien is, zijn de borstvergroting voor en na foto’s. Deze foto’s geven u een indruk van de resultaten. Na de ingreep zijn de eerste resultaten direct zichtbaar. Toch zit er tussen de voor en na foto een periode van meerdere maanden. Wilt u beeldmateriaal zien van de borsten direct na de operatie? Het gebeurt regelmatig dat vrouwen hun ervaring delen op een forum of een persoonlijke blog. De berichten zijn vaak voorzien van meerdere foto’s die het herstel na de borstvergroting laten zien. Na de ingreep heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen en zijn uw borsten gezwollen. Deze zwellingen nemen geleidelijk aan af. De littekens zijn de eerste weken tot maanden vurig rood. Naarmate de tijd verstrijkt herstelt ook littekenweefsel. Het duurt gemiddeld 12 maanden voordat een vers litteken tot rust is gekomen en de kleur van de omliggende huid heeft aangenomen. De borstvergroting voor en na foto’s die in een kliniek getoond worden geven u een idee van de mogelijkheden. Voordat het definitieve resultaat op beeld wordt vastgelegd, zijn een aantal maanden verstreken.

Persoonlijke borstvergroting ervaringen

Naast het bekijken van borstvergroting foto’s en video’s is het interessant om borstvergroting ervaringen te lezen. Online zijn meerdere actieve fora waar cosmetische ingrepen, zoals een borstcorrectie en borstvergroting, worden besproken. Vrouwen delen hier ervaringen en bespreken zowel behandelend klinieken als cosmetisch artsen. De berichten die op een forum geplaatst zijn, geven niet zelden antwoord op de eerste vragen die u heeft. Om zelf berichten te kunnen plaatsen of vragen te stellen is registratie meestal een vereiste. Met het invullen en bevestigen van uw e-mailadres is op het merendeel van de fora volledige functionaliteit beschikbaar. Als voorbereiding op een borstvergroting zijn de ervaringen van andere vrouwen een handige informatiebron. Hoe hebben anderen zich voorbereidt? Welke techniek is toegepast? Is iemand tevreden of juist niet met het bereikte resultaat? Veel van deze vragen worden op een forum beantwoord. Vergeet niet dat het persoonlijke borstvergroting ervaringen betreft. Wanneer u zelf naar een kliniek of cosmetisch arts gaat, ervaart u een consult op uw eigen manier. Uw eigen ervaring zegt meestal meer dan de mening van anderen.

Borstvergroting voor en na buitenland?

Vragen, foto’s en video’s over eerder toegepaste borstvergrotingen vindt u zowel op de website van binnen- als buitenlandse klinieken. Zeker wanneer u zich inleest in de behandeling zijn de ervaringen, voor en na resultaten belangrijk. Medisch toerisme is al jaren populair. Een groot aantal cosmetische behandelingen, waaronder de borstvergroting, worden vaak voor aantrekkelijke tarieven in het buitenland aangeboden en toegepast. De keuze om een borstvergroting in binnen- of buitenland te ondergaan is persoonlijk. Vergelijk de mogelijkheden met elkaar. Kijk hoe andere vrouwen de borstvergroting in binnen- of buitenland hebben ervaren. Richt uw aandacht niet alleen op de prijzen die berekend worden, maar laat u persoonlijk adviseren door een cosmetisch arts. Buitenlandse klinieken beschikken lang niet altijd over een vestiging in Nederland. Dat betekent dat de reis- en verblijfkosten van invloed zijn op de totaalprijs van de ingreep. Een ander punt van aandacht is de manier waarop u met de behandelend arts communiceert. Kunt u in uw eigen taal communiceren of bent u aangewezen op Engels of Duits en kunt u zich daar voldoende mee uitdrukken? Vertrouwen in de behandelend arts is belangrijk voor het verloop en het resultaat van de borstvergroting. Voelt u zich niet zeker of onbegrepen? Kies voor een borstvergroting in eigen land. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum hebben jarenlange ervaring met het toepassen van borstvergrotingen. Bij de kliniek worden zowel de borstvergroting met protheses als de borstvergroting met lichaamseigen vet gedaan.

Borstvergroting advies

Hoe de borstvergroting bij u toegepast kan worden, bespreekt de cosmetisch arts met u tijdens het consult. Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Naast het bespreken van uw algemene gezondheid, eerder meegemaakte operaties en medicijngebruik, vraagt de arts uitgebreid naar de verwachting die u heeft van de ingreep. Gevraagd wordt naar de reden voor de ingreep en welke cupmaat u voor ogen heeft. De arts streeft naar een natuurlijk resultaat en lichaamscontouren die met elkaar in balans zijn. De verschillende behandeltechnieken worden toegelicht en de arts laat de Mentor protheses zien die in de kliniek gebruikt worden. Tijdens het consult wordt stilgestaan bij de risico’s en complicaties die aan een borstvergroting gebonden zijn. Het is een relatief eenvoudige ingreep waar, zoals bij iedere andere operatie, een kleine kans op complicaties bestaat. Uw borsten en tepels kunnen enige tijd anders aanvoelen. Het gevoel herstelt zich doorgaans binnen een aantal maanden. Ernstigere complicaties zoals kapselcontractie doen zich zelden voor. In uitzonderlijke gevallen moeten de protheses verwijderd worden. Uiteraard laat de arts u ook borstvergroting voor en na foto’s zien van ingrepen die ter plaatse zijn toegepast.

Gratis borstvergroting consult

Denkt u na over een borstvergroting? Heeft u na het lezen van borstvergroting ervaringen of reviews vragen of wilt u een afspraak maken voor een gratis consult? Neem contact op met Acura Medisch Centrum in Weert. Het eerste consult is vrijblijvend en gericht op het toelichten van de ingreep en het samenstellen van een behandelplan. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met de kliniek.

Borstvergroting voor en na – FAQ

1. Zijn pijnklachten na de ingreep normaal?
Pijnbeleving is persoonlijk, iedereen ervaart pijn op eigen manier. Na een borstvergroting kan napijn optreden. Deze pijn kunt u bestrijden of tegengaan met een pijnstiller. Binnen een aantal dagen zal de pijn afnemen.

2. Waar moet ik op letten na de ingreep?
U kunt niet zelfstandig naar huis rijden, zorg ervoor dat u door een bekende wordt opgehaald en thuis gebracht. De eerste 2 weken na een borstvergroting wordt autorijden afgeraden. Na de ingreep draagt u de eerste weken dag en nacht een sportbeha. Zware lichamelijke inspanningen zoals sporten en zwaar werk wordt de eerste 6 weken afgeraden. De arts bespreekt de herstelperiode met u voor aanvang van de ingreep.

3. Kan ik zelf mijn nieuwe cupmaat bepalen?
Tijdens het consult bij de cosmetisch arts worden uw wensen en verwachtingen besproken. Daarbij wordt gekeken naar uw lichaamsbouw, het aanwezige klierweefsel en de structuur van uw huid. Op deze manier wordt bepaald wat mogelijk is en wordt een behandeladvies op maat gegeven.

4. Welke risico’s heeft een borstvergroting?
Een chirurgische ingreep brengt bepaalde risico’s met zich mee. In geval van een borstvergroting met protheses kunnen nabloedingen of infecties optreden. Een enkele keer is er sprake van een asymmetrisch resultaat. Gevoelsveranderingen zijn meestal tijdelijk. Afhankelijk van het herstelvermogen van uw lichaam, kan kapselcontractie optreden. In ernstige gevallen van kapselcontractie moeten de protheses verwijderd worden.

5. Wat houdt kapselvorming in?
Na de operatie wordt een vlies, kapsel, rond de protheses gevormd. Het is een natuurlijke lichaamsreactie op een onbekend materiaal dat in het lichaam wordt geïmplanteerd. Kapselvorming is een normaal verschijnsel en niet te verwarren met de complicatie kapselcontractie. In geval van kapselcontractie is een tweede chirurgische ingreep noodzakelijk, dit is bij normale kapselvorming niet het geval.

6. Verandert het gevoel in mijn borsten na een borstvergroting?
Zowel de borsten als de tepels kunnen na de ingreep minder of anders gevoelig zijn dan normaal. Dit is meestal tijdelijk. Het normale gevoel komt binnen een aantal weken tot enkele maanden terug.

7. Welke prothese moet ik kiezen?
Voor de borstvergroting heeft u een consult bij een cosmetisch arts. De voor- en nadelen van de ingreep worden toegelicht en de verschillende protheses worden getoond en met elkaar vergeleken. Het verschilt per persoon welke prothese het beste past of het beste resultaat geeft. Afhankelijk van de hoeveelheid borstweefsel die u heeft en uw verwachtingen van de ingreep, kan gekozen worden voor ronde of druppelvormige protheses.

8. Moeten de protheses regelmatig vervangen worden?
De nieuwste generatie borstprotheses zijn duurzaam. Ook na een borstvergroting kunnen de borsten als gevolg van diverse factoren slapper worden en van vorm veranderen. Dit gaat bij de ene vrouw sneller dan bij de andere. Artsen adviseren om protheses om de 10 tot 15 jaar te laten controleren en als daar aanleiding voor is te laten vervangen.

9. Vallen de littekens van een borstvergroting op?
Al tijdens het consult wordt met u de operatietechniek besproken. De arts laat zien waar de incisies komen. Gekozen wordt voor incisies in de borstplooi of de oksel, omdat dit plaatsen zijn waar littekens nauwelijks opvallen. Vlak na de ingreep zijn de littekens rood en heeft het littekenweefsel tijd nodig om tot rust te komen. Na een jaar zijn de littekens vrijwel onzichtbaar geworden.

10. Zijn siliconen borstprotheses veilig?
Ja, onderzoek heeft aangetoond dat siliconen protheses veilig zijn. Acura Medisch Centrum werkt met de kwalitatief hoogwaardige en veilige protheses van het merk Mentor. Tijdens het consult kunt u de protheses bekijken en aanraken.

11. Hoelang moet ik een sportbeha dragen?
De eerste weken na een borstvergroting draagt u de sportbeha dag en nacht. In overleg met de cosmetisch arts kunt u na de eerste periode de sportbeha ’s nachts uitdoen en alleen overdag dragen. Afhankelijk van uw situatie draagt u een sportbeha 6 tot 8 weken. Dit komt het herstel ten goede.

12. Mag ik na de borstvergroting sporten?
Nee, het is noodzakelijk om het een aantal weken rustig aan te doen. Wandelen of fietsen kunt u doen, maar intensief sporten, zwemmen of zware lichamelijke inspanningen vermijdt u tot minimaal 6 weken na de borstvergroting.

13. Kan ik na de ingreep nog borstvoeding geven?
In principe heeft een borstvergroting geen nadelige effecten op de melkklieren. Na een zwangerschap en het geven van borstvoeding, kunnen de borsten van vorm veranderen. Dit door het oprekken van de huid en het borstweefsel tijdens de zwangerschap. Bij de meeste vrouwen nemen de borsten na het beëindigen van het geven van borstvoeding de oude vorm terug aan. In sommige gevallen kan uiteindelijk een correctie wenselijk zijn.

14. Moet ik op controle komen?
Het aangebrachte hechtdraad is oplosbaar. U hoeft niet naar de kliniek te komen om de hechtingen te laten verwijderen. Met de cosmetisch arts maakt u een afspraak voor een nacontrole een aantal weken na de ingreep.

15. Wat moet ik doen als ik na de borstvergroting last heb van bijwerkingen?
Chirurgische ingrepen hebben altijd een zeker risico. Wanneer u hoge koorts heeft, langdurige napijn of een slechte wondgenezing, neem dan contact op met de kliniek. In overleg wordt een afspraak gemaakt en kan een behandeling, zoals een antibioticakuur, voorgesteld worden.

16. Is een mammografie mogelijk na een borstvergroting?
Ja, ook na een borstvergroting kunt u een mammografie onderzoek laten uitvoeren. Maak vooraf melding van uw borstvergroting, zodat een radioloog hier aandacht aan besteed bij het beoordelen van de opnames.

17. Kan ik de protheses laten verwijderen?
De protheses kunnen verwijderd worden, dit gebeurt middels een chirurgische ingreep.

18. Hoe kan ik een teleurstelling voorkomen?
Wees realistisch met de verwachting die u heeft van een borstvergroting. Een ervaren arts laat u zien welke resultaten bereikt worden en welke vorm en grootte van protheses bij u passen.

19. Is het consult verplicht?
Elke medische of cosmetische behandeling of ingreep wordt door een consult voorafgegaan. U wilt van tevoren weten wat u van een ingreep kunt verwachten en hoe een specialist werkt. Tijdens of na een consult wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu