fbpx

Borstvergroting ziekenhuis

Bent u op zoek naar informatie over een borstvergroting ziekenhuis? De borsten zijn deels bepalend voor het uiterlijk van vrouwen. Niet iedere vrouw heeft van nature mooi gevormde borsten. U kunt van nature kleine borsten hebben, maar u kunt ook als gevolg van fors gewichtsverlies en/of het doormaken van een zwangerschap ontevreden zijn over de vorm en grootte van uw borsten. De meest eenvoudige manier om uw borsten te corrigeren is door middel van een borstvergroting. De keuze voor een borstvergroting in een ziekenhuis of bij een privékliniek bepaalt u zelf.

Borstvergroting ziekenhuis.
Borstvergroting ziekenhuis.
Diagnose en verwijzing borstvergroting ziekenhuis

Als u een borstvergroting overweegt, dan gaat daar meestal eerst een lange, soms onzekere, periode aan vooraf. Vrouwen die een borstvergroting overwegen, zijn ontevreden met de vorm of grootte van de borsten. Symptomen of kenmerken die mee kunnen wegen:

 • Uw borsten zijn kleiner en/of slapper geworden na een bevalling, het geven van borstvoeding of het verlies van lichaamsgewicht.
 • Uw zelfvertrouwen heeft te leiden onder de kleine borstomvang.
 • Bovenkleding zit vaak te wijd bij of rond uw boezem.

Bent u met uw klachten of ontevredenheid bij de huisarts geweest? Deze kan eventueel een doorverwijzing geven voor een borstvergroting en/of een consult bij een plastisch chirurg. Plastisch chirurgen of cosmetisch artsen zijn werkzaam in algemene ziekenhuizen en privéklinieken. Tijdens het consult bespreekt u waarom u een borstvergroting overweegt en welke verwachtingen u heeft ten aanzien van de ingreep. Een ervaren arts kan aangeven of u realistische verwachtingen heeft en laat u borstvergroting voor en na foto’s zien. Waar wordt tijdens een consult aandacht aan besteed?

 • Uw algemene gezondheid en operatieve ingrepen die u eerder heeft ondergaan.
 • Medicijngebruik en uw bekendheid met allergieën.
 • De mate waarin u uw borsten wilt laten vergroten.
 • De arts onderzoekt uw borsten. Beschikt u over recente mammografie beelden? Neem deze dan mee naar het consult.

Het is mogelijk om de protheses te zien en vast te houden. De plastisch arts adviseert u in de juiste cupmaat, waarbij wordt gestreefd naar een borstomvang die past bij uw postuur. Ook geeft de arts aan hoe de ingreep wordt toegepast, waar de incisies worden gemaakt en wat u van de herstelperiode kunt verwachten.

Borstvergroting ziekenhuis of kliniek

Jaarlijks worden in Nederland honderden borstcorrecties uitgevoerd. U kunt hiervoor terecht in een ziekenhuis of een privékliniek. Om een verantwoorde keuze te maken, kunt u zowel het aanbod als de tarieven en resultaten met elkaar vergelijken. Online zijn verschillende fora actief waar medische en cosmetische ingrepen worden besproken. U leest hier reviews, vindt antwoorden op uw vragen en komt meer te weten over de ziekenhuizen en klinieken waar borstvergrotingen worden toegepast. Zowel klinieken en ziekenhuizen als plastisch chirurgen en cosmetisch artsen worden op een forum besproken en beoordeeld. Reviews geven inzage in de mogelijkheden. Doe zowel uw voordeel met het lezen van positieve én negatieve ervaringen. Negatieve ervaringen maken u attent op bepaalde aandachtspunten waar u tijdens het behandeltraject rekening mee houdt.

Vergoeding borstvergroting ziekenhuis

De kosten van een borstvergroting verschillen per kliniek en per behandeltechniek. Een borstvergroting kan door middel liposuctie en lipofilling worden gedaan, maar u kunt ook prothesen laten implanteren.

Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting met protheses als volgt:

Sebbin Round "Sublimity"€ 2.995
Sebbin Round "Integrity"€ 3.650
Sebbin Anatomical€ 4.195
Ronde implantaten (cohesie 1)€ 2.995
Ronde implantaten (cohesief 2)€ 3.350
Ronde implantaten (xtra)€ 3.650
Motiva® Round of Motiva® Ergonomix€ 3.650
Compressie BH's€ 225
Implantaat registratie€ 35
Meerkosten voor implantaatwissel€ 500
Bij Acura zijn de kosten van een borstvergroting eigen vet als volgt:

Borstvergroting met eigen vet incl. liposuctie (één zone)€ 2.995
Tweede extra zone liposuctie€ 695
Liposuctie van drie of meer zones€ 595
Een van de eerste vragen bij het overwegen van een borstvergroting betreft de kostenvergoeding. Alleen met een medische indicatie worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Artsen geven een medische indicatie na, bijvoorbeeld, een borstamputatie. Psychisch lijden of het verlies aan het zelfvertrouwen vallen hier niet onder. Heeft u tussen beide borsten een verschil van minimaal 2 cupmaten? U heeft dan mogelijk recht op de vergoeding van een borstverkleining. De grootste borst wordt verkleind, zodat u gelijke borsten heeft. Eventueel heeft u recht op een gedeeltelijke kostenvergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan hier voorwaarden aan stellen. Een van de bekendste voorwaarden is dat u, om aanspraak te kunnen maken op het maximale vergoedingsbedrag, de ingreep ondergaat bij een gecontracteerde zorgverlener. Ziekenhuizen hebben vrijwel altijd overeenkomsten met de meeste zorgverzekeraars. Het overgrote merendeel van de privéklinieken werkt eveneens samen met verzekeraars.

Veilige cosmetische ingreep

Een borstvergroting is een veilige cosmetische ingreep die afhankelijk van de techniek onder volledige narcose of plaatselijke verdoving wordt toegepast. Laat u siliconen protheses plaatsen? Voor de ingreep neemt de arts de behandeling nogmaals kort met u door en tekent op de huid de plaatsen van de incisies af. De grote van protheses is vooraf bij u bekend en ook de manier waarop de protheses worden ingebracht is met u doorgenomen. De borstvergroting duurt 1 tot 1,5 uur en u bent gedurende de ingreep onder narcose. Na te zijn bijgekomen in de verkoeverkamer, controleert de arts hoe het met u gaat. U verlaat dezelfde dag de kliniek om thuis te herstellen. Wanneer u een borstvergroting met lichaamseigen vet laat toepassen, bestaat de ingreep uit twee delen die beide onder plaatselijke verdoving worden gedaan. Eerst wordt overtollig vet van bijvoorbeeld uw heupen, bovenbenen of buik verwijderd. Het vet wordt na het zuiveren in de borsten geïnjecteerd en door de arts gelijkmatig verdeeld. U wordt niet opgenomen in de kliniek. Na het afronden van lipofilling behandeling gaat u naar huis. De meeste vrouwen herstellen zonder complicaties of bijwerkingen van de ingreep.

Betaalbare borstvergroting bij Acura Medisch Centrum

Bent u ontevreden over de grootte of vorm van uw borsten? Zoekt u naar gerichte informatie over behandelmogelijkheden? Wilt u weten of protheses of liposuctie/lipofilling bij u passen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij de cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek worden de behandeltechnieken toegelicht en vertelt de arts wat u realistisch gezien mag verwachten van de ingreep. Een borstvergroting heeft natuurlijke resultaten en de arts geeft een advies voor een cupmaat die in overeenstemming is met uw postuur. Nooit meer last van bovenkleding die bij uw boezem te wijd valt en met vertrouwen een dagje naar het strand of naar de sauna? Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212323.

Borstvergroting ziekenhuis – FAQ

1. Wanneer ga ik voor een borstvergroting naar het ziekenhuis?
U heeft bij een borstvergroting de keuze om naar een ziekenhuis of een privékliniek te gaan. Afhankelijk van de reden waarom u de ingreep ondergaat, kan uw zorgverzekeraar een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding toezeggen. De zorgverzekeraar kan als voorwaarde voor de vergoeding stellen dat u de borstvergroting bij een gecontracteerde zorgverlener ondergaat. Dit zijn in de meeste gevallen de grote, algemene ziekenhuizen.

2. Welke borstvergroting wordt in het ziekenhuis toegepast?
Ziekenhuizen passen voornamelijk de borstvergroting met prothesen toe. Dit is meestal het geval als het gaat om een borstreconstructie na een borstamputatie. Een andere, maar in ziekenhuizen minder toegepaste, techniek is liposuctie in combinatie met lipofilling.

3. Word ik in het ziekenhuis opgenomen?
Dit verschilt per ziekenhuis. In de meeste gevallen wordt een borstvergroting poliklinisch uitgevoerd. De ingreep zelf duurt gemiddeld 1,5 tot 2,5 uur en wordt in geval van prothesen onder sedatie gedaan. Een borstvergroting met lichaamseigen vet wordt ook onder sedatie toegepast. Afhankelijk van hoe u zich voelt na de ingreep, geeft de arts u toestemming om naar huis te gaan.

4. Wordt een borstvergroting in het ziekenhuis altijd vergoed?
Alleen met een medische indicatie worden de kosten van de borstvergroting vergoed. Vrouwen die als gevolg van bijvoorbeeld borstkanker een of beide borsten hebben laten amputeren, komen voor vergoeding in aanmerking. Ook als er twee of meer cupmaten verschil zit tussen beide borsten, is vergoeding soms mogelijk. De grootste borst wordt in dat geval verkleind. Een aantal aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsbedragen voor cosmetische chirurgie.

5. Is een borstvergroting in het ziekenhuis duur?
De kosten van de ingreep verschillen per kliniek. Het is mogelijk om vooraf bij verschillende ziekenhuizen en/of privéklinieken prijsopgaves aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

6. Hoe is de pijn na een borstvergroting in het ziekenhuis?
Pijnbeleving is voor iedereen anders. Afhankelijk van de manier waarop de prothesen zijn geplaatst, kunnen er pijnklachten optreden. Zolang u in de kliniek bent, krijgt u pijnstilling. De specialist kan een recept voor pijnstillers meegeven, zodat u thuis eventuele napijn kunt tegengaan. Na een aantal dagen is de pijn nagenoeg verdwenen.

7. Kan ik een gewone beha dragen na de borstvergroting?
Na de ingreep zijn uw borsten verbonden met een drukverband. Als het verband eraf gaat wordt geadviseerd om direct een goed steunende, naadloze sportbeha te dragen. Vermijd het gebruik van een beugelbeha. Draag de sportbeha de eerste 4 tot 6 weken zowel overdag als ’s nachts. Het helpt bij het herstel van de weefselstructuur in uw borst.

8. Waarom wordt een borstvergroting onder narcose uitgevoerd?
De gespecialiseerde cosmetisch artsen werken zo veilig mogelijk en willen daarbij de risico’s beperkt houden. Een moderne narcose is vaak vele malen veiliger en comfortabeler dan wanneer wordt gekozen voor plaatselijk verdoven. Zeker wanneer u weet dat u gedurende de behandeling stil op de operatietafel moet liggen, is narcose te verkiezen boven lokale anesthesie.

9. Kan ik zelf mijn nieuwe cupmaat bepalen?
Tijdens het adviesgesprek met de plastisch chirurg wordt besproken in hoeverre er rekening kan worden gehouden met de wensen die u heeft ten aanzien van de nieuwe borstomvang. Hiervoor wordt onder meer gekeken naar uw lichaamsbouw, de structuur van uw huid en het aanwezige (borst)klierweefsel. De chirurg geeft een advies voor een cupmaat, waarbij rekening wordt gehouden met een natuurlijke uitstraling en uw eigen wensen.

10. Hoelang blijven de resultaten van mijn borstvergroting zichtbaar?
Een borstvergroting heeft in principe blijvende resultaten. Na verloop van tijd kunnen de borsten onder invloed van verschillende factoren weer slapper worden en afhangen. Kies daarom altijd voor het gebruik van een goede beha.

11. Moeten de prothesen vervangen worden na een aantal jaren?
Als gevolg van het ouder worden kan de huid slapper worden en van vorm veranderen. Dit is ook van invloed op de implantaten. Afhankelijk van uw eigen wensen en de vorm van uw borsten kunt u overwegen om de protheses om de 10 à 15 jaar te laten controleren en indien nodig te laten vervangen. Moderne, kwalitatief hoogwaardige prothesen gaan in sommige gevallen levenslang mee.

12. Hoe gevaarlijk zijn siliconen prothesen?
De huidige generatie siliconen zijn ontwikkeld om hun veiligheid. Acura Medisch Centrum werkt met de kwalitatief hoogwaardige producten van Mentor. Deze protheses worden aan strenge controles onderworpen. U kunt de protheses tijdens het intakegesprek vasthouden en de structuur voelen.

13. Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?
Ja, dit is meestal geen probleem. U moet er echter wel rekening mee houden dat een zwangerschap van invloed is op de vorm van uw borsten. De huid en het weefsel kunnen tijdens een zwangerschap oprekken. Eventueel kan later een correctie nodig zijn, omdat het lichaam onvoldoende hersteld.

14. Moet ik vooraf stoppen met roken?
Als u een operatieve of cosmetische ingreep overweegt, wordt geadviseerd om minimaal 8 tot 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken vergroot de kans op complicaties zowel tijdens als na de ingreep. De doorbloeding wordt negatief beïnvloed, wat een slechte wondgenezing en afsterven van weefsel tot gevolg kan hebben. Ook na de ingreep wordt roken ten zeerste afgeraden. Zorgverzekeraars vergoeden verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken.

15. Kan ik de medicijnen die ik gebruik volgens schema blijven nemen?
Tijdens het eerste consult bespreekt de arts eventueel medicijngebruik met u. Slikt u bijvoorbeeld bloedverdunners, dan wordt met u besproken hoe en of u deze middelen kort voor de ingreep kunt gebruiken. Volg het schema dat u van de plastisch arts op en hervat uw gebruikelijke schema niet eerder dan dat de arts aangeeft.

16. Hoe is het gevoel in de borsten na een borstvergroting?
In de periode na de ingreep kunnen zowel de borsten als tepels meer of juist minder gevoelig zijn dan voor de operatie. Dit duurt meestal een aantal weken tot enkele maanden. In de meeste gevallen keert het normale gevoel vanzelf terug. Al kan dit bij de een wat langer duren dan bij de ander.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu