fbpx

Botox oksels Weert

Wilt u meer weten over botox oksels in Weert? Botuline toxine injecties zijn een beschikbare behandelmogelijkheid voor overmatig zweten. Botox werkt door de zenuwen te blokkeren die verantwoordelijk zijn voor het activeren van uw zweetklieren. Normaal gesproken activeert uw zenuwstelsel de zweetklieren bij het stijgen van uw lichaamstemperatuur. Zo koelt uw lichaam zichzelf af. Bij mensen met hyperhidrose zijn de zenuwen die de zweetklieren signaleren overactief. Wanneer u botox oksels Weert als oplossing bij overmatig zweten overweegt, kunt u zichzelf laten adviseren door de specialisten van Acura Medisch Centrum.

Botox oksels Weert.
Botox oksels Weert.
Botox oksels in Weert succesvolle ingreep

Botox is een goedgekeurde behandeling bij overmatig zweten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat botox overmatig zweten met ruim 80% tot 90% vermindert. Botuline toxine injecties kunnen ook op andere plaatsen zoals de handpalmen, voetzolen en het hoofd gegeven worden om de zweetproductie te verminderen. Tijdens de procedure, waarbij een verdoving niet nodig is, wordt met een fijne injectienaald botuline toxine in de oksels geïnjecteerd. Gemiddeld worden 25 injecties per oksel gegeven. De zenuw die de zweetklieren activeert wordt geblokkeerd, waardoor de zweetproductie verminderd en stopt. Een botox behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Na de behandeling kunt u uw gebruikelijke routine en werkzaamheden hervatten. Om te bepalen waar de injecties gezet worden, kan eerst een zogenaamde jodium-zetmeeltest uitgevoerd worden. Hiervoor brengt de behandelend specialist een betadine-oplossing aan in de oksels waar vervolgens zetmeel overheen wordt gestrooid. Het zetmeel kleurt zwart op de zweetplaatsen. Op deze manier wordt het behandelgebied afgebakend. In het behandelgebied worden op gelijke afstand oppervlakkige botox injecties gegeven.

Korte behandelduur, langdurig resultaat

Een botox behandeling is een relatief eenvoudige, snelle procedure die desnoods tussen de middag kan worden uitgevoerd. Behandelend specialisten vragen meestal dat u uw oksels twee of drie dagen voorafgaand aan de afspraak niet scheert en/of onthaart. Als u bloedverdunners gebruikt kan de specialist vragen om enkele dagen voor de botox behandeling te stoppen met de medicatie om blauwe plekken te voorkomen. Gebruikt u naast bloedverdunners eventueel andere medicijnen? Vertel de specialist hierover en volg indien noodzakelijk een aangepast doseer schema.

Risico’s en verwachtingen na botox oksels in Weert

De afgelopen jaren zijn er diverse (inter)nationale onderzoeken gedaan naar de veiligheid en effectiviteit van botuline toxine. De meeste mensen verdragen de behandeling goed. Eventuele bijwerkingen zijn:

 • Kleine zwellingen, pijn of blauwe plekken op de injectieplaatsen.
 • Hoofdpijn.
 • Griepachtige symptomen.

Ernstige bijwerkingen van een botox behandeling zijn zeer zeldzaam en treden op wanneer botuline toxine uw lichaamsfuncties beïnvloedt. Dit kan uren, dagen of weken na de behandeling gebeuren. Zeldzame, maar ernstige complicaties zijn:

 • Algehele spierzwakte.
 • Moeite met zien.
 • Moeite met ademen.
 • Verlies van controle over de blaas.

Een botox behandeling is poliklinisch en u kunt uw normale activiteiten aansluitend op de behandeling hervatten. Het duurt 2 tot 7 dagen voordat u een vermindering van het zweten merkt. Na gemiddeld 2 weken is de huid in het behandelde gebied volledig droog. De effecten van botuline toxine zijn tijdelijk, wat betekent dat u in de toekomst meer injecties nodig heeft. Bij zweten onder de oksels kan de droogheid tussen de 4 en 14 maanden aanhouden. Naarmate u de botox behandeling laat herhalen, houden de resultaten steeds langer aan.

Voor- en nadelen botox behandeling

Net zoals alle andere cosmetische en medische behandelingen tegen overmatig zweten, heeft botox verschillende voor- en nadelen. Voordelen van een botox behandeling zijn:

 • Effectief en wetenschappelijk bewezen.
 • Langdurige resultaten.
 • Nagenoeg pijnloos.
 • Minimaal invasief.
 • Niet-chirurgisch.
 • Geen downtime.

Nadelen zijn:

 • Botox behandelingen zijn kostbaar.
 • Resultaten zijn niet blijvend, nabehandeling is noodzakelijk.
 • Kans op bijwerkingen.

De meeste mensen die last hebben van overmatig zweten, kunnen een behandeling met botox overwegen. In bepaalde gevallen of situaties wordt de behandeling afgeraden. Eventueel kunt u dan een alternatieve behandeling overwegen.

Kosten en vergoeding botox oksels in Weert

Botox behandelingen bij overmatig zweten, kunnen vanuit de basisverzekering vergoed worden als een specialist u heeft gediagnosticeerd met hyperhidrosis. Ook moet de botox behandeling medisch noodzakelijk zijn, wat betekent dat een medische indicatie afgegeven wordt. De behandeling valt onder het eigen risico en wordt toegepast vanaf 18 jaar. De behandeling kan ook zonder medische indicatie gedaan worden. U bent in dat geval zelf verantwoordelijk voor de kosten. Eventueel kunt u een beroep doen op een aanvullende verzekering. U leest hierover meer in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Ervaring botox bij overmatig zweten

Overmatig zweten is een probleem dat uw sociale leven negatief kan beïnvloeden. U schaamt zich voor de opvallende zweetplekken in uw kleding en trekt het liefste meerdere keren per dag een schoon shirt aan. Als zweten uw leven en zelfvertrouwen nadelig beïnvloedt, kan botox een oplossing bieden. De ervaringen met botox injecties bij overmatig zweten zijn over het algemeen positief. Na een aantal dagen wordt een sterke afname van het zweten waargenomen. In sommige gevallen wordt het zweten helemaal gestopt. Online vindt u een groot aantal botox ervaringen van behandelingen die in binnen- en buitenland hebben plaatsgevonden. Lees hoe anderen de behandeling hebben ervaren, wat u van de injecties kunt verwachten en hoe lang het zweten wegblijft. In een goede review leest u waar de behandeling heeft plaatsgevonden en welke specialist de injecties heeft gezet. Verschillende beautypagina’s, lifestyle magazines en tijdschriften besteden online aandacht aan cosmetische behandelingen en hebben een forum waar gebruikers vragen kunnen stellen, ervaringen delen en resultaten laten zien.

Consult botox behandeling overmatig zweten

Wilt u meer weten over een botox behandeling bij overmatig zweten? Botuline toxine injecties worden gegeven bij okselzweten, maar ook uw handpalmen en voetzolen komen voor de behandeling in aanmerking. De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert hebben jarenlange ervaring met botox behandelingen en vertellen u meer over de behandeling bij overmatig zweten. In een gratis consult worden de mogelijkheden besproken en wordt u uitgebreid geïnformeerd over een behandeling met botuline toxine. Heeft u in het verleden eerder een botox behandeling toe laten passen? Botox is een behandeling die veilig herhaald kan worden. De geïnjecteerde stof wordt langzaam door het lichaam afgebroken zonder dat u daar hinder en/of last van ondervindt. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-729314.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu