fbpx

Botox oksels

Botox voor de oksels kan helpen bij overmatig zweten. Zweten is een normaal natuurlijk proces. Uw lichaam raakt op deze manier warmte kwijt. Iedereen zweet in meer of mindere mate. Heeft u echter last van overmatig zweten, dan kan het zweten uw leven op een onaangename manier beheersen. Voortdurend natte plekken onder uw armen, meerdere malen per dag van shirt of overhemd wisselen. Overmatig transpireren kan behoorlijke onzekerheid veroorzaken. Botox oksels is een behandeling die uitkomst biedt bij overmatig zweten.

Botox oksels.
Botox oksels.
Botox oksels rekent af met overmatig transpireren

In de strijd tegen overmatig zweten proberen mensen verschillende behandelingen en middelen. Van een scala aan diverse deodorants tot afspraken en oplossingen die door uw huisarts worden voorgeschreven. Mannen en vrouwen die last hebben van overmatig zweten onder de oksels, hebben vaak te weinig baat bij reguliere oplossingen die voorhanden zijn. Een behandeling met botox bij de oksels kan dan wel uitkomst bieden. Botuline toxine is een veilig middel dat overmatig transpireren onder de oksels vermindert en soms helemaal oplost. Door botox in de oksel te injecteren wordt het zweetsignaal tussen de zenuwen in uw huid en de zweetklieren geblokkeerd. Botox bij de oksels is een van de meest gebruikte toepassingen tegen overmatig zweten. Daarnaast kan botox ook gebruikt worden bij overmatig transpireren bij de handen en voeten. Als cosmetische behandeling is botox uiteraard bekend als effectieve ingreep bij rimpels. Botuline toxine is een veilig middel dat bij een grote groep mensen toegepast kan worden. Botox is een geschikte behandeling voor mannen en vrouwen die last hebben van overmatig zweten. In uitzonderlijke gevallen, zoals tijdens een zwangerschap en bij enkele zenuw- en spieraandoeningen, kan een behandeling worden afgeraden.

Pijnloze behandeling botox oksels

Wanneer u een oplossing zoekt tegen overmatig zweten, kan botox een mogelijke behandeling zijn. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden van een botox oksels behandeling. Tijdens een intakegesprek krijgt u heldere uitleg over de botox injecties en het verloop van de behandeling. De cosmetisch arts die de behandeling uitvoert, bespreekt hetgeen u van een behandeling kunt verwachten en welke bijwerkingen en/of complicaties zich eventueel voor kunnen doen. Het is de bedoeling dat u een goed overzicht krijgt van de botox oksels behandeling, de resultaten die bereikt kunnen worden, hoe lang de effecten merkbaar zijn en de kostprijs van de ingreep. Het intakegesprek is vrijblijvend en u hoeft niet direct een beslissing te nemen voor de daadwerkelijke behandeling. Neem de tijd om alles te overdenken en maak pas daarna een afweging. De cosmetisch arts zal ook eerlijk vertellen of een botox behandeling in uw specifieke geval tot vermindering van het overmatig zweten leidt. Een goede voorbereiding is vaak de helft van het resultaat.
Bij Acura Medisch Centrum vinden zowel het intakegesprek als de behandeling plaats in de klinieken in Amsterdam en Weert. Als u besluit om een botox behandeling uit te laten voeren, wordt u op de dag van de ingreep verwacht bij de cosmetisch arts. De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos en van het aanbrengen van plaatselijke verdovingen is geen sprake. Op het te behandelen gebied worden markeringen aangebracht waarna de arts met een aantal kleine injecties de botuline toxine in de spier aanbrengt. Het is een kortdurende behandeling die doorgaans niet langer dan 15 tot 20 minuten duurt. Uw huid kan na het geven van de injecties wat rood zijn, met blauwe plekjes en/of kleine bultjes. Deze verschijnselen zijn niets om u zorgen over te maken, ze verdwijnen in de dagen na de botox behandeling vanzelf. Na de behandeling kunt u direct de kliniek verlaten en uw normale werkzaamheden en/of activiteiten hervatten.

Vermindering overmatig zweten botox oksels

Botuline toxine als behandeling tegen zweten laat de spieren in de oksels ontspannen. De eerste effecten worden een week tot tien dagen na de behandeling waargenomen. Na gemiddeld dertig dagen is het maximale effect bereikt. De effecten houden drie tot zes maanden aan, daarna kunt u een nieuwe behandeling overwegen. Regelmatig ervaren mensen een langer aanhoudend effect, tot twaalf maanden, op het moment dat botox behandeling vaker wordt ondergaan. Botuline toxine is een veelvuldig toegepaste cosmetische behandeling. Het is bovendien een veilige ingreep met een zeer kleine kans op bijwerkingen en/of complicaties. U ervaart een vermindering van het zweten, waarbij het mogelijk is dat het zweten helemaal wordt opgelost. Meer weten over een botox behandeling tegen overmatig transpireren? De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum informeren u graag over de mogelijkheden en resultaten die een behandeling voor u kan betekenen. De klinieken in Amsterdam en Weert zijn goed bereikbaar. Meer informatie krijgt u door telefonisch of via e-mail contact op te nemen met Acura Medisch Centrum.

Botox oksels FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over botox voor de oksels. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt botox oksels precies in?
Botox laten injecteren bij de oksels is een bewezen behandeling tegen overmatig zweten. Het is normaal om te zweten. Heeft u echter last van hyperhidrosis, overmatig zweten, dan kan dit verschijnsel uw leven onaangenaam beïnvloeden. Wisselt u dagelijks meerdere malen van shirt en zijn uw oksels altijd nat? Botox biedt dan mogelijk een oplossing.

2. Wat doet botox eigenlijk?
Botuline toxine, botox, wordt gemaakt door de Clostridium botulinum bacterie en is een eiwit. De stof blokkeert het signaal tussen de huid en de zenuwen. Dit heeft als gevolg dat de zweetproductie sterk reduceert en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnt. De effecten die bereikt worden verschillen per persoon.

3. Hoe snel zijn de resultaten merkbaar?
Botox werkt vrij snel, na een week tot tien dagen worden meestal de eerste verbeteringen gezien. De zweetproductie neemt sterk af. Het duurt gemiddeld 30 dagen voordat het resultaat optimaal is. Resultaten houden zo’n drie tot zes maanden aan, daarna kunt u een nieuwe botox behandeling overwegen. Vaak is het met botox wel zo dat als u meerdere behandelingen ondergaat, de resultaten langer aanhouden.

4. Is botox veilig?
Botox injecties behoren wereldwijd tot de meest toegepaste cosmetische behandelingen. Zolang u de ingreep uit laat voeren door een ervaren specialist in een daartoe geschikte omgeving is botox een veilig product, dat nauwelijks bijwerkingen heeft. Botuline toxine dat in zeer grote hoeveelheden wordt geïnjecteerd is wel gevaarlijk.

5. Is botox in de oksels een pijnlijke behandeling?
Het zetten van de injecties kan als gevoelig worden ervaren. Indien gewenst kunt u de oksels voor de botox behandeling insmeren met een verdovende crème, waardoor het gevoel wordt beperkt. Na afloop van de behandeling is er geen sprake van napijn.

6. Hoeveel kost botox voor de oksels?
Veel klinieken bieden de botox behandelingen aan. Prijzen variëren en vergelijken van de botox oksels prijzen loont zeker de moeite. De kosten worden medebepaald door de hoeveelheid botox die wordt geïnjecteerd.

7. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Het merendeel van de cosmetische behandelingen wordt niet vergoed. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij ernstig psychisch lijden, kan een zorgverzekeraar tot vergoeding overgaan. Vaak zijn strikte voorwaarden van toepassing en dient het psychisch lijden ook door een specialist, psycholoog, schriftelijk bevestigd te worden. Meer informatie over vergoedingsmogelijkheden kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. U kunt natuurlijk ook contact opnamen met uw zorgverzekeraar en vragen of en hoe u voor een vergoeding in aanmerking komt.

8. Laat ik botox oksels in Nederland of in het buitenland toepassen?
Een botox behandeling is een relatief eenvoudige en kleine cosmetische ingreep, waarvan de kosten over het algemeen te overzien zijn. Uiteraard kunt u ook voor botox naar het buitenland. De vraag is echter wat dit toevoegt aan de behandeling en/of aan de prijs. U moet immers naar de kliniek heen en weer reizen, wat voor extra kosten zorgt. Zet de prijzen naast elkaar, tel daar de reiskosten bij op en kijk dan naar het totale kostenplaatje. Grote kans dat de behandeling bij Acura Medisch Centrum goedkoper is.

9. Kan botox voor de oksels in termijnen betaald worden?
Met een relatief lage kostprijs wordt een betaling in termijnen doorgaans niet aangemoedigd. Kredietverstrekkers vergoeden cosmetische behandelingen vaak vanaf een zeker minimumbedrag. Het is beter, en ook voordeliger, om door te sparen tot u het behandelbedrag zelf kunt betalen. Overigens staat het u vrij om contact op te nemen met een kredietmaatschappij en naar de voorwaarden en mogelijkheden te informeren.

10. Kan ik korting krijgen op botox voor de oksels?
Vergelijk diverse klinieken en aanbiedingen met elkaar. Ga persoonlijk kennismaken met de behandelaar(s) van uw eerste voorkeur en vraag tijdens een intakegesprek naar de kortingsmogelijkheden. Kortingen kunnen om uiteenlopende redenen worden verstrekt. Let altijd goed op de van toepassing zijnde voorwaarden als u gebruikt maakt van een aangeboden korting.

11. Hoe lang duurt een behandeling?
In iedere oksel worden ongeveer 25 injecties gezet. Dit gaat vrij vlot en de totale behandelduur bedraagt zo’n 15 tot 20 minuten. Daarna kunt u de kliniek direct weer verlaten.

12. Komt iedereen in aanmerking voor botox in de oksels?
Nee. Ondanks de veilige toepassingsmogelijkheden en de prima resultaten die bereikt worden, worden botox behandelingen niet toegepast bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Ook als u te maken heeft met bepaalde spier- en/of zenuwaandoeningen zal de arts u, waar mogelijk, een andere behandeling adviseren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een botox behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘botox oksels’ een consult inplannen voor een botox behandeling of andere behandeling tegen overmatig zweten? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu