fbpx

Botox overmatig zweten

Overweegt u botox in verband met overmatig zweten? Overmatig zweten kan veel hinder geven tijdens uw dagelijkse activiteiten. Mensen die last hebben van overmatig zweten wisselen soms meerdere malen per dag van shirt of overhemd. Ontsierende zweetplekken met daarbij een zweetlucht is waarschijnlijk niet iets waar u zich lekker bij voelt. Een behandeling botox tegen overmatig zweten is effectief bij zowel mannen als vrouwen. Botox kan zowel worden gebruikt bij overmatig zweten onder de oksels als bij de handen en onder uw voeten.

Botox overmatig zweten.
Botox overmatig zweten.
Behandeling botox overmatig zweten

Botox is als cosmetische behandeling voornamelijk bekend als ingreep tegen rimpels. Botuline toxine heeft echter meer toepassingsmogelijkheden. Zo is botox bij overmatig zweten een effectieve behandeling bij mannen en vrouwen. Een botox behandeling begint in de regel met een intakegesprek bij een kliniek. Acura Medisch Centrum heeft moderne privéklinieken op goed bereikbare locaties in Amsterdam en Weert. De cosmetisch arts vormt zicht tijdens het gesprek een beeld van uw problemen en welke impact en problemen dit voor u oplevert. U kunt aangeven wat u van de behandeling tegen overmatig zweten verwacht. Soms is er een verklaring en/of een onderliggende oorzaak voor het overmatig zweten:

 • Diabetes.
 • Hyperthyreoïde.
 • Beschadiging van uw ruggenmerg.
 • Onbekende oorzaak.

Bij de grootste groep mensen die overmatig zweten is en blijft de oorzaak onbekend. Dat neemt niet weg dat ook deze groep voor een behandeling met botox in aanmerking komt. Botox tegen overmatig zweten wordt voornamelijk toegepast bij de oksels. Andere mogelijkheden zijn de handpalmen, het voorhoofd en de voeten. Let wel dat een botox behandeling aan uw handen en voeten een stuk gevoeliger kan zijn, dan wanneer u andere gebieden laat injecteren met botuline toxine. In enkele gevallen kan de cosmetisch arts u een botox behandeling afraden. Dit is onder meer het geval indien u zwanger bent of aan bepaalde spierziektes lijdt.

Resultaten botox overmatig zweten

Botox behandelingen behoren tot de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Het is een veilige ingreep met een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Om overmatig zweten te verminderen wordt botox ingespoten op de eerder aangegeven plaatsen. Botuline toxine tegen overmatig zweten is een kortdurende behandeling die niet langer duurt dan 15 tot 20 minuten. De behandeling wordt zonder verdoving uitgevoerd. Indien u behandeld wordt aan de handpalmen en/of voeten, kan ervoor gekozen worden om het te behandelen gebied voor de botox injecties te koelen. Handpalmen en voetzolen zijn immers gevoelige plaatsen, waarbij de injecties als pijnlijk ervaren kunnen worden. U kunt direct na de ingreep de kliniek verlaten en uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden hervatten. De werkzame stof van botox schakelt de zweetkliertjes uit op de gebieden waar de botox wordt geïnjecteerd, bijvoorbeeld de oksels. Dit geeft doorgaans snelle en goede resultaten. Na de eerste botox behandeling houden de effecten gemiddeld 4 tot 6 maanden aan. Indien u daarna voor een vervolgbehandeling kiest kunt u een meer langdurig effect, 6 tot 12 maanden, verwachten. Uiteraard ervaart iedereen een cosmetische behandeling en de resultaten daarvan op zijn of haar eigen manier. Dat geldt ook voor een botox behandeling als u teveel transpireert. Eventuele blauwe plekjes die ontstaan op de injectieplaatsen verdwijnen in de dagen na de behandeling vanzelf. Op onze website kunt u ook alles vinden over botox ervaringen.

Veilige botox behandeling tegen overmatig zweten

Acura Medisch Centrum werkt met ervaren cosmetisch artsen die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder meer botuline toxine behandelingen. U kunt vertrouwen op een veilige behandeling in een daartoe geschikte omgeving. De cosmetisch arts die de botox behandeling bij u uitvoert, hecht veel waarde aan een kennismakingsgesprek. Samen met u wordt gestreefd naar optimale resultaten en een vermindering van de overmatige zweetproductie. Geef de arts informatie over de eventuele oorzaak van het overmatig zweten en geef aan wat u van een behandeling verwacht. Botox tegen overmatig zweten is een persoonlijke behandeling, waarbij u een persoonlijk behandelplan ontvangt. Zowel het intakegesprek als de behandeling zelf kunnen in de klinieken in Amsterdam en Weert worden toegepast. Wilt u meer weten over een botox behandeling tegen overmatig zweten? Bent u benieuwd wat een behandeling kost en/of uw ziektekostenverzekeraar een gedeelte van deze botox kosten vergoed? Neem dan contact op met de ervaren medewerkers van Acura Medisch Centrum. Een intakegesprek is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Contact opnemen gaat snel door de telefoon te pakken en een afspraak te maken. Bent u nog niet toe aan direct contact? Vul dan het online contactformulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie en/of antwoord op uw vraag. Botox is ook voor u een effectieve behandeling om af te rekenen met overmatig zweten.

Botox overmatig zweten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over botox tegen overmatig zweten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe wordt overmatig zweten veroorzaakt?
Bij de meeste mensen blijft de oorzaak van overmatig zweten onbekend. Verschillenden aandoeningen kunnen overmatig zweten of hyperhidrosis veroorzaken. Schildklieraandoeningen, hartproblemen en medicijngebruik zijn bijvoorbeeld mogelijke oorzaken. In de meeste situaties is er geen bekende reden of oorzaak voor de over productieve zweetklieren.

2. Kan ik zelf iets doen tegen overmatig zweten?
Gewone, dagelijkse anti-transpiranten en/of deodorant bieden weinig tot geen uitkomst bij overmatig zweten. Regelmatig van shirt verwisselen en het zweet met water wegwassen is vrijwel het enige wat u zelf kunt doen. Dit is geen behandeling, u bent bezig met het bestrijden van de symptomen.

3. Wat houdt botox tegen overmatig zweten precies in?
Botuline toxine, botox, blokkeert de werking van de zweetklieren, waardoor de zenuwen niet langer zweet kunnen produceren. Botox wordt door middel van injecties in de behandelgebieden, oksels, hand- en voetzolen, geïnjecteerd.

4. Hoe verloopt een botox behandeling tegen overmatig zweten?
Handen, voeten en oksels die overmatig zweet produceren komen voor botox injecties in aanmerking. De ingreep zelf duurt niet langer dan 15 tot 20 minuten. De botuline toxine injecties, zo’n 25 per oksel, worden door de ervaren arts gezet. Indien gewenst kan uw huid eerst ingesmeerd worden met een verdovende crème. U voelt de prikjes dan niet. Na het injecteren van de botox kunt u uw gewone dagelijkse bezigheden en werkzaamheden hervatten.

5. Welke resultaten kan ik verwachten?
De effecten van de botox behandeling worden meestal na 7 tot 10 dagen merkbaar. U zweet hierdoor aanmerkelijk minder. Een zweetreductie van ruim 85% is mogelijk, bij sommige mensen stopt het zweten volledig. De bereikte resultaten houden 3 tot 7 maanden aan, daarna kunt u de behandeling laten herhalen. Naarmate u botox vaker laat injecteren, houden de effecten langer aan.

6. Welke bijwerkingen heeft botox tegen overmatig zweten?
Botox bij overmatig zweten is een relatief veilige cosmetische behandeling met een uiterst kleine kans op bijwerkingen en/of complicaties. Het komt soms voor dat u op andere plaatsen gaat zweten en botox kan de omliggende zenuwen in het behandelde gebied blokkeren. Hierdoor ervaart u een verminderd gevoel. De effecten van botox zijn tijdelijk en dat geldt ook voor de bijwerkingen die zich voor doen. Slechts in uitzonderlijke gevallen is er sprake van andere bijwerkingen waaronder spierpijn, koorts en vermoeidheid. De klachten nemen vanzelf af. Houden de klachten aan of ervaart u na een botox behandeling andere bijwerkingen? Neem dan altijd contact op met de behandelend arts.

7. Wat kost botox tegen overmatig zweten?
Behandelingen met botox tegen overmatig zweten worden in binnen- en buitenland uitgevoerd. De prijzen lopen sterk uiteen, waardoor vergelijken de moeite loont. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Hyperhidrosis behandeling€ 400

8. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Botox behandelingen komen niet standaard voor vergoeding in aanmerking. De mogelijkheden verschillen per verzekeraar en per (aanvullende) verzekering. U kunt uw polisvoorwaarden er op nalezen of direct navraag doen bij uw verzekeraar. Vergoedingen die toegekend worden, zijn vaak op basis van een doorverwijzingen en/of medische verklaring van een arts of specialist.

9. Kan ik voor een behandeling naar het buitenland?
Ja, ook in het buitenland worden botox behandelingen tegen overmatig zweten uitgevoerd.

10. Is botox in het buitenland goedkoper?
Botox behandelingen zijn relatief kleine, betaalbare ingrepen. Voor de kosten hoeft u niet naar het buitenland te reizen, want dan heeft u immers te maken met bijkomende reiskosten. Zet zowel de plus- als de minpunten van een behandeling in het buitenland op een rijtje. U zult zien dat de kosten aan het einde van de rit in Nederland meestal toch goedkoper zijn.

11. Kan iedereen een botox behandeling tegen overmatig zweten ondergaan?
Nee, er zijn bepaalde situaties waarin botox injecties niet geadviseerd worden. In het geval van een zwangerschap of het geven van borstvoeding, maar ook bij bepaalde spieraandoeningen, bloedstollingsproblemen en een eventuele allergie voor botuline injecties zal de arts de behandeling afraden. Tijdens een intakegesprek worden zowel uw gezondheid, medisch verleden en medicijngebruik uitvoerig besproken. Aan de hand daarvan bepaald de cosmetisch arts uw geschiktheid voor de gewenste behandeling.

12. Is er sprake van een herstelperiode?
Nee, u kunt direct na afloop van de behandeling de kliniek verlaten en uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten hervatten. Volg de eventuele tips en adviezen van de arts op, zodat u de kans op bijwerkingen verder verkleint.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een botox behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘botox overmatig zweten’ een consult inplannen voor een botox behandeling of andere behandeling tegen overmatig zweten? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu