fbpx

Botox tandenknarsen

Overweegt u botox tegen tandenknarsen? Bruxisme of tandenknarsen is een veel voorkomend gebitsprobleem. Tandenknarsen veroorzaakt slijtage van uw tanden. De reden hiervan is dat de tanden vaak hard op elkaar worden geklemd of met geweld over elkaar schuiven. Veel mensen die tandenknarsen, doen dit onbewust en vaak ’s nachts tijdens de slaap. Langdurig tandenknarsen kan diverse problemen en klachten veroorzaken. Botuline toxine tegen tandenknarsen is een effectieve behandeling die de kauwspier verslapt en uw kaak de gelegenheid geeft zich te ontspannen. Het tandenknarsen stopt hierdoor.

Botox tandenknarsen.
Botox tandenknarsen.
Botox tandenknarsen verminderen en oplossen

Tandenknarsen en het stevig op elkaar klemmen van de kaken kan diverse problemen en klachten veroorzaken.

 • Slijtage van uw gebit. Dit is de meest voorkomende klacht bij mensen die tandenknarsen. Van kleine stukjes glazuur die afbreken tot het afbreken van gezonde tanden en kiezen. Uw gebit wordt gevoeliger dan voorheen.
 • Nek- en schouderklachten. Door de voortdurende bewegingen van uw kaakspieren ontstaat pijn in het kaakgewricht. Deze pijn kan zich uitbreiden naar uw hoofd, nek en schouders.
 • Slaapproblemen.
 • Het breder worden van uw kaak.

Bij het ontstaan van de eerste klachten is vaak niet direct duidelijk wat de oorzaak is. De meeste mensen die tandenknarsen, doen dit ’s nachts en krijgen hier zelf niet veel van mee. Vaak wordt u hierop gewezen door uw partner of op het moment dat de tandarts slijtage aan uw gebit vast stelt. Een aantal symptomen kunnen wijzen op tandenknarsen:

 • ’s Ochtends heeft u zogenaamde bijtranden aan de binnenkant van uw wangen.
 • Bij het openen en sluiten van de mond is een klikkend geluid hoorbaar in het kaakgewricht.
 • Versleten tanden en kiezen.

Botox bij tandenknarsen is een effectieve behandeling tegen ongewenst tandenknarsen. De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts. Bij de botox behandeling tegen tandenknarsen wordt botuline toxine in uw kauwspier geïnjecteerd. De botox zorgt ervoor dat de spierspanning in uw kauwspieren afneemt. De spieren worden minder gebruikt en krimpen. Botox is een effectieve, veilige en bovendien snelle behandeling bij bruxisme en tandenknarsen.

Behandeling botox tandenknarsen

Botuline toxine is meer dan alleen een behandelmogelijkheid voor rimpels. Een botox behandeling helpt veel mensen die regelmatig tandenknarsen, waardoor uiteenlopende problemen en klachten optreden. De resultaten zijn positief en worden door iedereen anders ervaren. Tijdens een intakegesprek zal de cosmetisch arts toelichten hoe botox bij tandenknarsen wordt uitgevoerd. Doorgaans wordt de grote kauwspier met botox geïnjecteerd. Bij ernstige gevallen van tandenknarsen en daaruit voortvloeiende problemen kan de arts besluiten om ook de andere kauwspier te behandelen. Een botox behandeling duurt doorgaans niet langer dan 15 tot 30 minuten.

Resultaten botox tandenknarsen

Direct na de botox behandeling tegen het knarsen met uw tanden kan het behandelde gebied wat rood verkleurd zijn, met wat blauwe plekjes. Deze verkleuringen verdwijnen in de dagen na de botox behandeling uit zichzelf. U kunt de kliniek direct na de ingreep verlaten en uw werkzaamheden hervatten. Soms kan een arts adviseren het een paar dagen wat rustig aan te doen en intensief sporten te vermijden. De meeste mensen die een botox behandeling tegen tandenknarsen ondergaan, merken binnen een tot twee weken na de behandeling verbetering. De resultaten ontwikkelen zich en houden gemiddeld drie tot zes maanden aan. Het tandenknarsen neemt aanmerkelijk af en wordt in sommige gevallen helemaal opgelost. Op het moment dat het effect van de botox is uitgewerkt, kunt u een herhalingsbehandeling inplannen. Hoe vaker u een botox behandeling tegen tandenknarsen uit laat voeren, hoe langer de effecten aanhouden. Een botox behandeling is geschikt voor een grote groep mensen. Zwangere vrouwen en mensen die aan bepaalde spierziektes lijden wordt een behandeling met botox afgeraden.

Afspraak botox behandeling tegen tandenknarsen

Tandenknarsen kan gebitsproblemen en zelfs lichamelijke klachten veroorzaken. Tandenknarst u en wilt u daar iets aan laten doen? Botox tegen tandenknarsen is een pijnloze, veilige behandeling. Van een plaatselijke verdoving is geen sprake. Het is een kortdurende cosmetische ingreep die bij Acura Medisch Centrum door ervaren cosmetisch artsen wordt uitgevoerd. U kunt voor een botox behandeling terecht in de zowel de klinieken in Amsterdam als in Weert. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en de resultaten die u van een botox behandeling tegen tandenknarsen kunt verwachten. Deze relatief kleine ingreep kan gebitsproblemen en lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door tandenknarsen op eenvoudige wijze verminderen en zelfs helemaal oplossen. Bent u benieuwd naar de kostprijs van een botox behandeling tegen tandenknarsen? Wilt u weten of de behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak bij een van de Acura klinieken. U bent van harte welkom. De cosmetisch arts neemt ruim de tijd voor een oriënterend intakegesprek. Een afspraak maakt u zowel telefonisch als door het contactformulier in te vullen. Een reactie ontvangt u zo spoedig mogelijk.

Botox tandenknarsen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de botox behandeling en tandenknarsen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Waarom is het belangrijk om tandenknarsen te laten behandelen?
Bruxisme, zoals tandenknarsen ook wordt genoemd, kan behoorlijke schade aan uw gebit aanrichten. Langdurig tandenknarsen zorgt voor slijtage aan tanden en kiezen, omdat deze ongewild over elkaar heen schuiven. Naast pijnlijke gevolgen wordt uw gezicht er ook niet mooier op. Daarnaast heeft het tandenknarsen en het stevig klemmen van de kaken ook gevolgen voor uw nachtrust, waardoor spierspanning en hoofdpijn kan ontstaan.

2. Hoe weet ik of ik inderdaad tandenknars?
Juist omdat tandenknarsen meestal ongemerkt in uw slaap gebeurt, is het moeilijk om dit bij uzelf vast te stellen. Familieleden of uw partner zullen u hier eerder op wijzen dan uzelf. Anderen horen het tandenknarsen immers eerder. Ook uw tandarts kan aan de hand van een aantal aanwijzingen tandenknarsen vaststellen.

3. Welke symptomen heeft tandenknarsen?
Tandenknarsen heeft slijtage van uw gebit tot gevolg. Deze slijtage is onverklaarbaar. Ook bijtafdrukken in uw wang of tong na het slapen kunnen op tandenknarsen wijzen. Andere kenmerken van tandenknarsen zijn het hebben van een gevoelig gebit, een klikgeluid in het gewricht dat zich tussen uw slaap en bovenkaak bevindt, afgeplatte kiezen en pijnlijke spanning in uw kaak- en gezichtsspieren.

4. Hoe helpt botox tegen tandenknarsen?
Botuline toxine wordt met een aantal injecties in uw kaakspieren gespoten. Botox verlaagt de spanning in uw spieren, waardoor de druk op de kaakspieren afneemt en het tandenknarsen sterk gereduceerd wordt. Soms houdt het tandenknarsen zelfs helemaal op.

5. Hoe ziet de botox behandeling eruit?
De eigenlijke behandeling is van korte duur, doorgaans niet langer dan 15 tot 30 minuten. De hoeveelheid botox die wordt ingespoten, is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Dit wordt tijdens een intakegesprek uitvoerig met u besproken. Aan beide kanten worden 3 tot 5 kleine injecties gezet in uw kaakspieren. Direct na afloop kunt u de kliniek verlaten en uw werkzaamheden of bezigheden hervatten.

6. Hoe zijn de resultaten van botox tegen tandenknarsen?
Het duurt een aantal dagen, meestal 7 tot 14, voordat u verbetering merkt. Gemiddeld is na 30 dagen het optimale effect bereikt, dit houdt vervolgens 3 tot 6 maanden aan. Het resultaat van botox injecties is dat het tandenknarsen fors, soms zelfs helemaal, afneemt. Als de botox is uitgewerkt, kan de behandeling herhaald worden. De resultaten houden langer aan, naarmate u de behandeling vaker toe laat passen.

7. Welke risico’s heeft botox tegen tandenknarsen?
Het toedienen van botuline toxine injecties is een veilige behandeling, mits door een ervaren cosmetisch arts toegediend. Na afloop van de behandeling kunnen er plaatselijk kleine zwellingen en blauwe plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na een aantal dagen. Om de kans op bijwerkingen verder te verkleinen krijgt u een aantal tips van de arts. Zo is het belangrijk om niet te krabben en/of te wrijven op de gezwollen gebieden. Drink de eerste 6 uur na de botox behandeling geen alcohol en vermijd hoge druk op de behandelde gebieden. Verder kunt u alles doen zoals u dat gewend bent.

8. Wat kost botox tegen tandenknarsen?
De kosten voor de behandeling worden onder meer bepaald door de hoeveelheid botox die wordt gebruikt. Tijdens een intakegesprek worden uw wensen en verwachtingen van de behandeling besproken met een ervaren cosmetisch arts. Deze kan beoordelen wat in uw situatie het beste resultaat geeft. U ontvangt een persoonlijke prijsopgave.

9. Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Botox behandelingen worden meestal niet vergoed. Enkele aanvullende zorgverzekeringen hebben, beperkte, vergoedingsmogelijkheden. Lees uw polisvoorwaarden door of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan u vertellen welke voorwaarden van toepassing zijn en waar u aan moet voldoen voor een eventuele kostenvergoeding.

10. Is botox een pijnlijke behandeling tegen tandenknarsen?
Echt pijnlijk is het injecteren van botox niet. De injecties worden met ultrafijne naaldjes gegeven. Afhankelijk van uw eigen gevoeligheid kunt u dit als korte speldenprikjes ervaren. Bent u niet zo’n fan van naalden? Dan is het mogelijk om uw huid vooraf in te smeren met een verdovende crème, waardoor het gevoel verder wordt beperkt.

11. Is botox gevaarlijk voor mijn lichaam?
Botox die wordt geïnjecteerd voor cosmetische behandelingen, zoals tandenknarsen, is sterk verdund en ongevaarlijk. Pas als iemand botox in veel te hoge concentraties injecteert, is het giftig en dus gevaarlijk. Laat een botox behandeling daarom ook altijd door een ervaren cosmetisch arts in een daartoe geschikte, steriele ruimte toepassen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een botox behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘botox tandenknarsen’ een consult inplannen voor een botox behandeling of andere behandeling tegen tanden knarsen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu