fbpx

Botox tegen migraine

Heeft u er al eens van gehoord? Botox tegen migraine? Hoofdpijn, iedereen heeft er weleens last van. Heeft u echter last van spanningshoofdpijn of migraine, dan is de impact op uw leven vaak heftig. Migraine is moeilijk te behandelen. Wat bij de een wel werkt, heeft bij de ander geen effect. Een behandeling tegen migraine met botox helpt een groot gedeelte van de patiënten. Het is een goedgekeurde behandeling die bovendien niet pijnlijk is.

Botox tegen migraine.
Botox tegen migraine.
Hoe werkt een behandeling met botox tegen migraine?

Botox tegen migraine is een goedgekeurde en bewezen behandeling die uitkomst biedt voor migrainepatiënten. Migraine wordt bij een gedeelte van de patiënten veroorzaakt door het onwillekeurig en vaak onbewust aanspannen van de spieren in onder meer uw gezicht. Botox tegen migraine is effectief omdat botuline toxine een spierverslapper is. Werkt botox tegen migraine in alle gevallen? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat botox tegen migraine voornamelijk een effectieve behandeling is bij zogenaamde imploderende hoofdpijn die door wordt ervaren als:

 • Het gevoel alsof iets of iemand voortdurend met een hamer op uw hoofd slaat.
 • Het gevoel alsof er een vinger op uw oog wordt gedrukt.

Botox tegen migraine werkt daarentegen minder effectief bij exploderende hoofdpijn, waarbij het lijkt alsof de pijn van binnenuit uw hoofd laat barsten. Migraine klachten kunnen vaak echter wel met botox behandeld worden. Dit wordt gedaan door delen van uw nek en gezicht te behandelen. Tijdens een intakegesprek worden uw klachten uitvoerig besproken en geeft de cosmetisch arts aan wat bij u het meeste effect kan hebben:

 • Uw slapen. In sommige gevallen wordt botox tegen migraine in uw slapen geïnjecteerd.
 • Uw voorhoofd. De spieren in uw voorhoofd worden slapper door het inspuiten van botuline toxine. Hierdoor neemt de spanning in zowel uw hoofd, schouders als nek af. De intensiteit van de hoofdpijn vermindert.
 • Uw achterhoofd en bovenkant van de nek. Met name als u last heeft van opstijgende hoofdpijnen vanuit de nek, kan botox bij migraine in deze gebieden uitkomst bieden.

De arts kan aan de hand van uw klachten nauwkeurig bepalen waar botox injecties voor u het meeste effect zullen hebben. Een behandeling duurt doorgaans niet langer dan 15 tot 20 minuten en wordt niet als pijnlijk ervaren. Na een aantal dagen worden de eerste effecten waargenomen. Deze houden zo’n zes maanden aan.

Resultaten botox tegen migraine behandeling

Net zoals bij andere behandelingen tegen migraine, helpt botox helaas niet bij iedereen met migraine. De resultaten die bereikt worden, zijn bij een groot gedeelte van de patiënten goed. Botox vermindert zowel de intensiteit van de pijn als de frequentie van het aantal migraine aanvallen. De cosmetisch arts zal u tijdens het intakegesprek vertellen dat botox na een aantal maanden is uitgewerkt. Bereikte resultaten houden doorgaans zo’n 4 tot 6 maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden. Botox tegen migraine is een behandeling die géén oplossing biedt bij acute migraine aanvallen. U kunt een botox behandeling overwegen om toekomstige aanvallen te verminderen. Zeker als u regelmatig getroffen wordt door de vreselijke pijnen van een migraine aanval en andere behandelingen zonder positief resultaat heeft geprobeerd, kunt u een botox behandeling overwegen. Het is een veilige behandeling die niet lang duurt. U kunt na de ingreep de Acura kliniek direct weer verlaten. Er zijn geen bijzondere adviezen en/of instructies waar u zich aan dient te houden. Het behandelde gebied kan blauwe plekjes vertonen. Deze verdwijnen in de dagen na de botox behandeling tegen migraine behandeling vanzelf.

Wilt u meer weten over botox tegen migraine?

Migraine heeft vaak een behoorlijk impact op uw leven, zeker omdat behandelingen vaker niet dan wel effect hebben. Heeft u andere behandelingen zonder succes geprobeerd? Wilt u weten of een behandeling met botuline toxine een positief resultaat kan bieden? Acura Medisch Centrum heeft klinieken in Amsterdam en Weert. U bent van harte welkom voor een consult en meer informatie over een botuline toxine behandeling tegen migraine. Binnen de kliniek werken ervaren cosmetisch artsen die u alles kunnen vertellen over de positieve effecten van botox op migraine. Spreekt het idee van een afname van de pijnklachten en het aantal migraine aanvallen u aan? Laat u dan vrijblijvend voorlichten. Neem naar een intakegesprek, indien mogelijk, informatie mee over de behandelingen die u reeds heeft ondergaan. Vertel de cosmetisch arts alles over uw klachten en de frequentie waarin deze zich voordoen. De arts neemt de tijd voor uw verhaal en stelt u in de gelegenheid om vragen te stellen. U ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar. Liever een e-mail sturen? Ook dat is mogelijk. Vul het online contactformulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Botox tegen migraine FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de botox behandeling tegen migraine. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is migraine?
Migraine onderscheidt zich van ‘gewone’ spanningshoofdpijn door de hevigheid van de pijn en bijkomende misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en/of uitvalsverschijnselen. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is moeilijk te behandelen. Ongemerkte spierspanning speelt een rol bij migraine.

2. Waarom botox tegen migraine?
Een van de mogelijke oorzaken van migraine is het onbewust aanspannen van de spieren. Door botuline toxine injecties wordt een vermindering van de klachten gezien. De migraine aanvallen nemen af in intensiteit, duur en/of frequentie.

3. Werkt botox bij alle vormen van hoofdpijn?
De effectiviteit van botox hangt af van het soort hoofdpijn. Botox heeft een spierverslappende werking, waardoor het voornamelijk werkt bij vormen van imploderende hoofdpijn, die lijkt van buitenaf te komen. Vormen van hoofdpijn die van binnenuit komt, kunnen minder effectief met botox behandeld worden.

4. Werkt botox tegen migraine bij iedereen?
Botox is een middel dat positieve effecten heeft bij verschillende aandoeningen die veroorzaakt worden door een verhoogde spierspanning. Zo’n 80% van de mannen en vrouwen die een botox behandeling tegen migraine ondergaan, ervaren een positief effect. Er is sprake van een duidelijke afname van de klachten.

5. Hoe ziet een botox behandeling tegen migraine eruit?
De botox wordt met een aantal prikjes geïnjecteerd. Het kan voldoende zijn om de uw fronsspier te behandeling en zo een verbetering van de klachten te zien. Afhankelijk van uw pijn kan een cosmetisch arts ook besluiten om de achterzijde van het hoofd, uw slapen, uw schouders en uw nek te behandelen. Dit wordt besproken tijdens een intakegesprek in de kliniek.

6. Is botox een pijnlijke behandeling?
De naaldjes die worden gebruikt zijn fijn en kort. Echt pijnlijk is de behandeling daardoor niet. Eventueel kan de huid die behandeld wordt, vooraf ingesmeerd worden met een verdovende crème. Dit beperkt het gevoel verder. Ook na afloop is er geen sprake van napijn.

7. Wat is het effect van botox tegen migraine?
Effecten van een botox behandeling tegen migraine zijn altijd tijdelijk. De duur waarin de bereikte resultaten aanhouden is zo’n 3 tot 6 maanden. Daarna kunt u de behandeling laten herhalen. Vaak wordt gezien dat wanneer iemand vaker botox laat injecteren, de bereikte effecten langer aanhouden.

8. Wat zijn de bijwerkingen van botox tegen migraine?
Botox is een relatief veilige cosmetische ingreep, die weinig tot geen bijwerkingen kent. De behandelde huid kan wat rood en licht gezwollen zijn. Dit verdwijnt vaak binnen een paar uur na de behandeling. Voor een veilige behandeling laat u de botuline toxine altijd injecteren door een ervaren cosmetisch arts in een geschikte, steriele ruimte.

9. Wat kost botox tegen migraine?
Botox behandelingen worden in Nederland door een groot aantal klinieken en schoonheidsspecialisten aangeboden. De kosten lopen behoorlijk uiteen. Als u een botox behandeling tegen migraine overweegt, kunt u eventueel de verschillende tarieven met elkaar vergelijken. De exacte kosten worden onder meer bepaald door de hoeveelheid botox die wordt geïnjecteerd.

10. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De botox behandeling wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars. U kunt uw polisvoorwaarden erop nalezen of direct contact opnemen met uw verzekeraar. Deze kan u de eventuele mogelijkheden en voorwaarden direct vertellen.

11. Kan ik direct na de behandeling weer aan het werk?
Ja, botox kent geen zogenaamde ‘downtime’. U kunt uw normale werkzaamheden hervatten. Geadviseerd wordt om de eerste twee uur na de botox behandeling tegen migraine niet te gaan liggen. Sporten alsook yoga kunt u de volgende dag weer beoefenen.

12. Wat kan ik verwachten van botox tegen migraine?
Net zoals migraine behandelingen met medicatie, helpt botox niet bij iedereen. De resultaten die bereikt worden zijn bovendien tijdelijk. Aangezien migraine uw leven negatief kan beïnvloeden, loont het vaak zeker de moeite om een botox behandeling uit te proberen. Als de botox uw migraine kan verlichten, ervaart u een enorme vermindering van de klachten.

13. Wat als botox niet het gewenste effect heeft?
Ondanks het feit dat botox behandelingen bekend staan om de effectiviteit die ze hebben, heeft helaas niet iedereen baat bij een behandeling. Tijdens een intakegesprek worden uw migraine klachten uitgebreid besproken. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven waar u de klachten precies ervaart, zodat een cosmetisch arts de injectieplaatsen nauwkeurig kan bepalen. Merkt u na de behandeling nauwelijks verbetering van de klachten of komt de hoofdpijn toch van een andere plaats? Bespreek dit dan met de arts.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een botox behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘botox tegen migraine’ een consult inplannen voor een botox behandeling of andere behandeling tegen tanden knarsen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu