fbpx

Braziliaanse billift Nederland

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u een Braziliaanse billift in Nederland? Ouder worden gaat vanzelf, daar hoeft u niets voor te doen. Bij het ouder worden verliezen weefsels zoals borsten en billen vaak stevigheid en vorm. Uw billen kunnen verzakken door zowel de zwaartekracht als de afgenomen elasticiteit van uw huid. Bent u ontevreden met de vorm of stevigheid van uw billen? De Braziliaanse billift Nederland wint aan populariteit. Het is een ingreep waarbij uw billen met lichaamseigen vet worden gelift en vergroot.

Braziliaanse billift Nederland.
Braziliaanse billift Nederland.
Braziliaanse billift Nederland vergroot uw billen met eigen vet

De vorm en stevigheid van uw billen verandert niet alleen met het verstrijken van de jaren. Grote gewichtsschommelingen en een of meerdere zwangerschappen kunnen eveneens de vorm van uw billen veranderen. Billen bestaan uit spieren, zenuwen en vetweefsel. De verhouding tussen deze componenten en de elasticiteit van uw huid bepaald de vorm van uw billen. Heeft u te kleine of te slappe billen? U kunt uw billen laten vergroten en verstevigen met een Braziliaanse billift in Nederland. De ingreep, die bij Acura Medisch Centrum wordt uitgevoerd met lichaamseigen vet, is populair en geeft uitstekende resultaten. De Braziliaanse billift Nederland is een combinatie van een liposuctie en lipofilling behandeling. Twee van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen worden gecombineerd in de Braziliaanse billift. Uw billen worden vergroot en gelift met lichaamseigen vet. Het vet dat hiervoor wordt gebruikt wordt weggehaald uit de buik- of heupstreek, waarna het wordt gezuiverd en geplaatst in de billen. Een Braziliaanse billift neemt uw onzekerheid weg en door het gebruik van lichaamseigen vet is er van afstoting geen sprake.

Ingreep voor mannen en vrouwen

Cosmetische behandelingen zoals een Braziliaanse billift in Nederland zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen die ontevreden zijn met hun billen. Iedereen heeft een eigen reden om niet gelukkig te zijn met zijn of haar billen. Bent u geboren met kleine billen of heeft u plattere billen door het ouder worden? Uw huid verliest soms volume, waardoor uw billen platter gaan lijken. Het komt ook voor dat mannen en vrouwen ontevreden zijn met de vorm van de billen. Een Braziliaanse billift kan de vorm en de contouren van uw billen verbeteren. Artsen voeren een Braziliaanse billift niet uit als er sprake is van ernstig overgewicht. Uiteraard is ook uw gezondheid van belang. Daarom vindt er voorafgaand aan de ingreep altijd eerst een intakegesprek plaats.

Verloop van een Braziliaanse billift Nederland

De Braziliaanse billift bestaat uit twee gedeeltes. De arts begint met de liposuctie behandeling, ook wel liposculptuur genoemd. Vooraf is met u besproken van welke plaatsen het vet weggehaald wordt. Overtollig vet bevindt zich doorgaans op de heupen, de bovenbenen en de buikstreek. Voor deze behandeling gaat u onder narcose, waarna kleine incisies gemaakt worden. In de incisies wordt een verdovende vloeistof gespoten. Het vet wordt verwijderd met uiterst fijne canules, waarna het wordt gezuiverd en geïnjecteerd in uw billen. De Braziliaanse billift in Nederland is géén cosmetische ingreep waarbij huid wordt verwijderd. De volgorde van de ingreep:

 • Vet weghalen door middel van liposuctie op plaatsen als uw dijen, heupen en/of buikstreek.
 • Het vet wordt gezuiverd en klaargemaakt voor de lipofilling.
 • Lichaamseigen vetcellen worden geïnjecteerd in de bilstreek.

De chirurg gebruikt voor de lipofilling de gezonde, levensvatbare cellen. Door het vet na het oogsten te zuiveren wordt een gezond vettransplantaat gecreëerd. Het volume vet dat wordt geoogst is niet hetzelfde als het volume dat bij de lipofilling gebruikt kan worden. In de regel wordt bij een liposuctie zo’n 800 tot 1500 cc vet weggezogen. Na het zuiveren blijft gemiddeld 25% over dat bij de lipofilling gebruikt kan worden. Bij een Braziliaanse billift wordt per bil en per sessie zo’n 400 tot 500 cc vet met succes getransplanteerd. Wilt u meer volume? Dan zijn meerdere behandelingen nodig. Tussen iedere Braziliaanse billift zit minimaal 6 maanden. Uw lichaam heeft tijd nodig om optimaal te kunnen herstellen van de ingreep. De totale behandeltijd van de twee delen, liposuctie en lipofilling, duurt 2 tot 4 uur. Laat u meerdere zones behandelen, dan neemt de behandeltijd toe.

Herstel Braziliaanse billift Nederland

De Braziliaanse billift is een ingreep die op poliklinische basis plaatsvindt. Na de ingreep heeft u tijd om bij te komen in de kliniek, waarna u thuis verder kunt herstellen. Op de plaatsen waar liposuctie heeft plaatsgevonden, zijn pleisters geplakt. Nalekken kan voorkomen, dit is niets om u zorgen over te maken. De ingreep vindt onder verdoving plaats. Als de verdoving is uitgewerkt, kan napijn voelbaar zijn. U kunt hiervoor een pijnstiller, zoals paracetamol, gebruiken. Doe het de eerste dagen na de ingreep rustig aan. Blauwe plekken en zwellingen kunnen zichtbaar zijn. De blauwe plekken verdwijnen doorgaans binnen tien tot veertien dagen na de Braziliaanse billift Nederland vanzelf. Tijdens het intakegesprek heeft de arts u tips en advies gegeven voor de dagen en weken na de ingreep. Zo is het belangrijk om een elastische broek te dragen. Dit zorgt voor het afnemen en beperken van de zwellingen. Daarnaast zorgt de elastische broek ervoor dat de huid goed kleeft aan de onderlaag, dit geldt voor het liposuctie gebied. Het herstel van een Braziliaanse billift verloopt doorgaans vlot en van bijwerkingen en/of complicaties is slechts zelden sprake. Toch blijft iedere cosmetische ingreep gevoelig voor het ontstaan van bijwerkingen. U kunt hierbij denken aan slechte wondgenezing, een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen en een tegenvallend resultaat.

Braziliaanse billift bij Acura Medisch Centrum

Bij Acura Medisch Centrum kunt u terecht voor een Braziliaanse billift met lichaamseigen vet. De cosmetische ingreep wordt uitgevoerd door ervaren cosmetisch artsen. U bent van harte welkom voor een intakegesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u informatie over de ingreep, de resultaten die u kunt verwachten, eventuele risico’s die een cosmetische behandeling heeft en de kostprijs. Het eerste consult is geheel vrijblijvend. U maakt zelf de uiteindelijke keuze voor een Braziliaanse billift. Bent u niet tevreden met uw billen en wilt u meer weten over de Braziliaanse billift? Neem dan contact op met de ervaren medewerkers van Acura Medisch Centrum. De kliniek heeft vestigingen in Weert en Amsterdam. Contact opnemen kan telefonisch, u kunt ook het onlinecontact formulier invullen of een consult inplannen.

Braziliaanse billift klinieken in Nederland vergelijken

Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal Braziliaanse billift klinieken in Nederland. Wilt u deze klinieken vergelijken? Dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Om te beginnen is het natuurlijk verstandig om eerst goed de websites van de verschillende klinieken goed te bestuderen. Wat voor informatie wordt er gegeven over deze ingreep en wat kunt u hiervan verwachten? Vervolgens kunt u een beroep doen op websites waar ervaringen over de Braziliaanse billift zijn gedeeld. Op dergelijke forums of websites waar ervaringen kunnen worden gedeeld, is vaak veel interessante informatie beschikbaar. Door deze ervaringen goed te bestuderen, kunt u zien welke klinieken vooral positieve of juist negatieve recensies hebben. Wij zijn erg trots op onze gemiddelde klanttevredenheid van maar liefst een 9,4.

Braziliaanse billift Nederland – per provincie
 • Braziliaanse billift provincie Drenthe
 • Braziliaanse billift provincie Flevoland
 • Braziliaanse billift provincie Friesland
 • Braziliaanse billift provincie Gelderland
 • Braziliaanse billift provincie Groningen
 • Braziliaanse billift provincie Limburg
 • Braziliaanse billift provincie Noord-Brabant
 • Braziliaanse billift provincie Noord-Holland
 • Braziliaanse billift provincie Overijssel
 • Braziliaanse billift provincie Utrecht
 • Braziliaanse billift provincie Zuid-Holland
 • Braziliaanse billift provincie Zeeland
Braziliaanse billift Nederland – grootste steden
 • Braziliaanse billift Amsterdam
 • Braziliaanse billift in Amstelveen, Haarlem of Hoofddorp
 • Braziliaanse billift in Den Haag, Leiden of Zaanstad
 • Braziliaanse billift in Eindhoven of Veldhoven
 • Braziliaanse billift in Groningen of Enschede
 • Braziliaanse billift in Maastricht, Zwolle of Almere
 • Braziliaanse billift in Nijmegen of Arnhem
 • Braziliaanse billift in Rotterdam of Barendrecht
 • Braziliaanse billift in Utrecht of Amersfoort
 • Braziliaanse billift in Zaanstad, Zaandam, Den Bosch (’s-Hertogenbosch)
 • Braziliaanse billift in Purmerend, Roosendaal, Lelystad, Leidschendam-Voorburg
 • Braziliaanse billift in Oss, Helmond, Hilversum
 • Braziliaanse billift in Heerlen, Spijkenisse, Sneek, Hengelo
 • Braziliaanse billift in Delft, Venlo, Deventer, Sittard
 • Braziliaanse billift in Dordrecht, Ede, Leeuwarden, Alphen aan den Rijn
 • Braziliaanse billift in Apeldoorn, Hengelo of Zoetermeer
 • Braziliaanse billift in Alkmaar, Emmen, Westland, Naaldwijk
 • Braziliaanse billift in Houten, Middelburg, Waalwijk
 • Braziliaanse billift in Pijnacker-Nootdorp, Woerden, Heerenveen, Rijswijk, Weert
 • Braziliaanse billift in Terneuzen, Oosterhout, Heerhugowaard, Kampen
 • Braziliaanse billift in Den Helder, Drachten, Barneveld, Hoogeveen
 • Braziliaanse billift in Bergschenhoek, Roermond, Doetinchem, Bussum
 • Braziliaanse billift in Veenendaal, Zeist, Nieuwegein, Hardenberg
 • Braziliaanse billift in Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Maarssen
 • Braziliaanse billift in Almelo, Hoorn, Vlaardingen, Gouda
Braziliaanse billift overige steden
 • Braziliaanse billift Aalsmeer, Alblasserdam, Ameland, Appingedam
 • Braziliaanse billift Baarn, Beemster, Best, Beverwijk
 • Braziliaanse billift Blaricum, Borne, Boxmeer, Brielle
 • Braziliaanse billift Castricum, Coevorden, Cuijk, Culemborg
 • Braziliaanse billift De Bilt, Defzijl, Diemen, Dronten
 • Braziliaanse billift Edam, Eemnes, Eiburg, Emmen
 • Braziliaanse billift Enkhuizen, Etten-Leur, Goes, Goirle
 • Braziliaanse billift Haren, Harderwijk, Harlingen, Heemstede
 • Braziliaanse billift Heemskerk, Heilo, Hellevoetsluis, Hillegom
 • Braziliaanse billift Houten, Huizen, IJsselstein,
 • Braziliaanse billift Kampen, Kapelle, Kerkrade, Krimpen aan den IJssel
 • Braziliaanse billift Landgraaf, Leerdam, Leiderdorp, Leusden
 • Braziliaanse billift Lisse, Lochem, Loppersum, Maassluis
 • Braziliaanse billift Medemblik, Meppel, Moerdijk, Montfoort
 • Braziliaanse billift Nederweert, Nieuwkoop, Nijkerk, Noordwijk
 • Braziliaanse billift Oirschot, Oldenzaal, Ommen, Oud-Beijerland
 • Braziliaanse billift Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Putten
 • Braziliaanse billift Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijswijk
 • Braziliaanse billift Schagen, Schiedam, Someren, Steenbergen
 • Braziliaanse billift Terneuzen, Texel, Tiel, Tubbergen
 • Braziliaanse billift Uitgeest, Uithoorn, Urk
 • Braziliaanse billift Valkenswaard, Veendam, Veenendaal, Veldhoven
 • Braziliaanse billift Vianen, Vlieland, Vlissinge, Voorschoten
 • Braziliaanse billift Waddinxveen, Wageningen, Weesp, Woerden
 • Braziliaanse billift Zaltbommel, Zeewolde, Zandvoort, Zwijndrecht
Braziliaanse billift Nederland FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de Braziliaanse billift behandeling in Nederland. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe werkt een Braziliaanse billift in Nederland?
Een Braziliaanse billift bestaat in feite uit twee behandelingen: liposuctie en lipofilling. Bij de ingreep wordt eerst vetweefsel weggezogen, dat vervolgens wordt gebruikt om de billift uit te voeren. Dit vetweefsel kan afkomstig zijn van onder meer uw bovenbenen, heupen, buik of bovenarmen. Het is een behandeling die met lichaamseigen materiaal wordt toegepast. De kans op afstoting is daardoor vrijwel uitgesloten.

2. Waar kan ik de ingreep in Nederland uit laten voeren?
Diverse klinieken bieden de Braziliaanse billift in Nederland aan. Dat betekent onder meer dat er verschillende tarieven gehanteerd worden. Lees reviews en ervaringsverhalen om een eerste selectie te maken en ga vervolgens kennismaken met de klinieken waar uw voorkeur naar uitgaat. Ervaar zelf hoe een gesprek verloopt en of er een basis van vertrouwen is.

3. Hoe wordt de Braziliaanse billift uitgevoerd?
In de meeste situaties wordt de Braziliaanse billift onder volledige narcose uitgevoerd. De behandeling bestaat uit 2 delen, waarbij wordt begonnen met het wegzuigen van het overtollige vetweefsel. Dit gebeurt op een plaats die u met de uitvoerend arts bent overeengekomen. Het liposuctie gedeelte van de ingreep duurt 1 tot 2,5 uur. Daarna wordt het vet ingebracht in uw bilstreek. Deze procedure duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Al met al duurt een volledige ingreep 2 tot 4 uur en is afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt met liposuctie. Tijdens een intakegesprek kan de cosmetisch arts dit meer nauwkeurig aangeven.

4. Wordt de Braziliaanse billift ook in het buitenland aangeboden?
Ja, het aantal buitenlandse klinieken dat de billift aanbiedt, is behoorlijk groot. U kunt naar een kliniek vlak over de grens of wat verder weg. Verdiep u vooraf in de mogelijkheden en probeer ervaringsverhalen te lezen van anderen die bij de kliniek van uw voorkeur een Braziliaanse billift hebben ondergaan. Bekijk voor en na foto’s en ga persoonlijk kennismaken met een behandelend arts.

5. Hoeveel kost een Braziliaanse billift in Nederland?
De kosten voor een Braziliaanse billift bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door op het aantal behandelde zones. U ontvangt een persoonlijke prijsopgave na een intakegesprek bij één van onze cosmetisch artsen.

6. Is de behandeling in het buitenland goedkoper?
Dat is mogelijk. Arbeidskosten liggen in het buitenland vaak lager dan in Nederland het geval is. Waar nogal vaak aan voorbij wordt gegaan zijn de bijkomende reis- en verblijfskosten en de eventuele communicatieproblemen.

7. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, een Braziliaanse billift is voornamelijk een cosmetische ingreep. Zorgverzekeraars hebben geen vergoedingsmogelijkheden.

8. Kan ik de Braziliaanse billift in Nederland in termijnen betalen?
Ja, kredietverstrekkers bieden mogelijkheden om cosmetische ingrepen te financieren. U kunt dit kenbaar maken tijdens het intakegesprek, zodat wij u in contact kunnen brengen met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Bedenk wel dat u bij het afsluiten van een lening inzage dient te geven in uw financiële situatie, dat een lening bij het BKR wordt aangemeld en dat u enkele jaren aan maandelijkse aflossingstermijnen bent gebonden.

9. Welke risico’s heeft een Braziliaanse billift?
De Braziliaanse billift heeft algemene chirurgische risico’s, zoals nabloedingen en infecties. Het infectiegevaar is groter als er sprake is van behoorlijk wat onderhuids vetweefsel. Ook kunnen de billen na de billift gevoelloos zijn. Een enkele keer komt het voor dat de wondjes slecht genezen. In combinatie met roken wordt de kans op het openspringen van de wonden vergroot. Voor een vlot herstel en een minimale kans op bijwerkingen volgt u de instructies van de behandelend arts op.

10. Wat kan of mag ik doen na de Braziliaanse billift?
De eerste dagen na de behandeling doet u het rustig aan en vermijd u alle inspanningen. Draag drukkleding op voorschrift van de arts, zeker één tot vier weken. Zware arbeid, inspanningen, tillen en bukken wordt afgeraden. Gemiddeld kunt u na zes weken weer werken en sporten zoals voor de billift.

11. Waarom kies ik voor een Braziliaanse billift bij Acura Medisch Centrum?
De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum zijn deskundig en ervaren. U kunt vertrouwen op een verantwoorde ingreep die vooraf wordt gegaan door een uitgebreid intakegesprek. De ingreep wordt toegelicht en u krijgt een beter beeld van resultaten die bereikt worden. Niet iedereen komt in aanmerking voor de ingreep, tijdens het gesprek wordt uw geschiktheid beoordeeld door de arts. Uiteraard zijn onze artsen BIG geregistreerd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een Braziliaanse billift behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘Braziliaanse billift Nederland’ een consult inplannen voor een Braziliaanse billift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu