fbpx

Chemische peeling Weert

Wilt u een chemische peeling in Weert laten toepassen? Chemische peelings zijn cosmetische behandelingen die op het gezicht, de handen, het decolleté en de hals kunnen worden aangebracht. Een chemische peeling in Weert wordt gebruikt om het uiterlijk en/of het gevoel van de huid te verbeteren. Tijdens de procedure worden chemische oplossingen aangebracht op de huid, waardoor deze gaat schilferen en loslaat. De nieuwe huid is zachter en minder gerimpeld.

Chemische peeling Weert.
Chemische peeling Weert.
Procedure peelings in Weert

Met een chemische peeling worden de bovenste lagen van de huid verwijderd. De huid die teruggroeit, is zachter. Chemische peelings worden gebruikt om rimpels, een verkleurde huid en littekens te behandelen. Een peeling kan als losse cosmetische behandeling worden toegepast, maar kan ook met een andere behandelmethode gecombineerd worden. Een peeling kan op verschillende diepten worden gedaan, wat als voordeel heeft dat uiteenlopende huidaandoeningen optimaal behandeld worden. Afhankelijk van de problemen die worden behandeld, wordt een peeling in een van de drie diepten gedaan:

 • Lichte chemische peeling. Een lichte, oppervlakkige peeling waarbij de buitenste laag van de huid wordt verwijderd. Het wordt gebruikt om fijne rimpels, acne, ongelijkmatige teint en droogheid te behandelen. Een lichte peeling kan om tot twee tot vijf weken worden gedaan.
 • Medium chemische peeling. Een medium peeling verwijdert de huidcellen van de epidermis en uit delen van de middelste huidlaag. Deze peeling wordt gebruikt om onder andere rimpels te behandelen. Mogelijk moet de peeling herhaald worden om het gewenste resultaat te bereiken of te behouden.
 • Diepe chemische peeling. Een diepe peeling verwijdert de dieper gelegen huidcellen. Een behandelend specialist kan een diepe chemische peeling adviseren bij het behandelen van diepere rimpels, littekens of voorstadia van gezwellen. Doorgaans wordt na een diepe chemische peeling het volledige effect bereikt.
Risico’s en bijwerkingen

Over het algemeen is een chemische peeling een relatief veilige behandeling. Door de bestanddelen die gebruikt worden, bestaat er een zeker risico op bepaalde bijwerkingen, zoals:

 • Roodheid, zwellingen en korstvorming. Na een chemische peeling is de behandelde huid rood en gezwollen. Afhankelijk van de diepte van de peeling kan de roodheid een aantal dagen tot meerdere weken aanhouden.
 • Littekens. In zeldzame gevallen veroorzaakt een chemische peeling littekens. Antibiotica en steroïden kunnen worden gebruikt om de littekens te verzachten.
 • • Pigmentverandering. De behandelde huid kan als gevolg van een peeling donkerder of lichter worden dan normaal. Meestal is de pigmentverandering tijdelijk, maar afhankelijk van de ernst kan de huid blijvend verkleurd zijn.
 • Infectie. Een chemische peeling kan leiden tot een bacteriële, schimmel- of virale infectie, zoals een opflakkering van het herpesvirus dat koortsblaasjes veroorzaakt.
 • Hart-, nier- of leverschade. Een diepe chemische peeling maakt o.a. gebruik van carbolzuur dat een onregelmatige hartslag kan veroorzaken. Ook nier- en leverschade kunnen hiervan een gevolg zijn.

Een chemische peeling is niet voor iedereen weggelegd. De behandeld cosmetisch arts kan een peeling in bepaalde gevallen afraden:

 • Als u de afgelopen zes maanden orale medicatie tegen acne heeft gebruikt.
 • U persoonlijke ervaring heeft met de vorming van keloïde littekens.
 • U zwanger bent en/of borstvoeding geeft.
 • U regelmatig last heeft van ernstige koortsblaasjes.
Bereid u goed voor op een chemische peeling in Weert

Resultaten van een peeling zijn variabel en onder meer afhankelijk van de kennis en ervaring van de specialist die de behandeling doet. Chemische peelings die niet op de juiste manier worden gedaan, kunnen ernstige complicaties zoals infecties en blijvende littekens tot gevolg hebben. Voordat een chemische peeling wordt gedaan, neemt een specialist een aantal stappen met u door. Zo wordt uw huidige gezondheid uitgebreid besproken. Wees bereid om vragen te beantwoorden over uw medische geschiedenis en de eventuele medicijnen die u gebruikt of recentelijk heeft gebruikt. De specialist onderzoekt het gebied dat behandeld wordt om te bepalen welk soort peeling het beste resultaat kan bieden. Bespreek ook uw verwachtingen. Praat over uw motivatie en de risico’s die u kunt verwachten. Zorg dat u weet hoe een behandeltraject eruit ziet, hoelang het duurt om te genezen en welke resultaten u kunt verwachten. Voordat een peeling wordt gedaan, kan een specialist een aantal dingen adviseren en voorstellen:

 • Gebruik antivirale medicatie. Zowel voor als na de behandeling kan een antiviraal medicijn worden voorgeschreven om infecties te helpen voorkomen.
 • Gebruik een retinoïde crème. Door een aantal weken voor de peeling al een retinoïde crème te gebruiken, is de huid na de peeling beter in staat te genezen.
 • Stel de huid die behandeld wordt niet bloot aan de zon. Overmatige blootstelling aan de zon is van invloed op het pigment.
 • Vermijd bepaalde cosmetische behandelingen en bepaalde ontharingsmethoden. Stop ongeveer een week voor de peeling met het toepassen van ontharingstechnieken zoals elektrolyse of het gebruik van een ontharingscrème. Ook gezichtsmaskers of gezichtsscrubs laat u in de week voor de peeling liggen. Scheer de behandelgebieden vanaf 24 uur voor de peeling niet meer.
Herstel na een peeling

Na een chemische peeling is de huid vaak rood, strak, geïrriteerd en gezwollen. U krijgt tips om de huid te beschermen tegen de zon en het aanbrengen van crèmes en lotions. In de dagen en weken na de peeling is het belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Vermijd wrijven of krabben aan de behandeld huid. Behandelde gebieden hebben gemiddeld 1 tot 7 dagen nodig om te genezen van een lichte peeling. De roodheid na een diepte peeling kan enkele maanden aanhouden. Afhankelijk van de peeling kunt u de huid koelen om de zwellingen te doen verminderen. Napijn kan tegengegaan worden met een standaard pijnstiller. Ondanks het feit dat het niet nodig is om bedrust te nemen, kunt u het beste thuis blijven terwijl uw huid geneest van de peeling. De meeste werkzaamheden kunnen de volgende dag hervat worden. Verricht u werkzaamheden in een stoffige omgeving? Overleg met de specialist hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Adviesgesprek chemische peeling

Heeft u huidproblemen die u wilt laten behandelen zonder chirurgische ingreep? Een chemische peeling is een veelzijdige toepassingsmogelijkheid om uiteenlopende problemen aan te pakken. Laat u voorlichten over de behandelmogelijkheden en zie hoe de resultaten van een peeling zijn. Acura Medisch Centrum in Weert nodigt u uit voor een consult. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212150.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu