fbpx

Clitoriskap correctie

Overweegt u een clitoriskap correctie? Een groot aantal vrouwen heeft tijdens het dragen van strakke broeken last van de overtollige huid die boven de clitoris zit. De clitoriskap beschermt de clitoris. Het kan echter voorkomen dat uw clitoriskap groter dan gewenst is. Door het huidoverschot kan de clitoris (te)ver uitsteken. Een vervelend probleem dat soms als ontsierend en gênant wordt ervaren. Het is nog altijd niet vanzelfsprekend om bij deze esthetische problemen een afspraak te maken voor een cosmetische behandeling. Toch kan een clitoriskap correctie uw gevoel van schaamte vaak wegnemen.

Clitoriskap correctie.
Clitoriskap correctie.
Esthetische clitoriskap correctie

Met behulp van een clitoriskap correctie kan de overtollige huid verwijderd worden. Het is een relatief kleine cosmetische ingreep, die meestal onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. De eerste stap voor een clitoriskap correctie is het maken van een afspraak bij de artsen van Acura Medisch Centrum. De ingreep vindt plaats in Weert. Het intakegesprek vindt ook plaats in Weert. Na het maken van de afspraak vindt een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult wordt de techniek van de clitoriskap correctie besproken. U krijgt informatie over de complicaties en risico’s die aan de ingreep zijn verbonden en de arts heeft interesse in uw gezondheid. Er wordt gevraagd naar uw medisch verleden en eventueel medicijngebruik. Daarnaast wordt onder meer gesproken over:

 •  Het verloop van de clitoriskap correctie.
 • De herstelperiode.
 • Resultaten.
 • Kosten van correctie van de clitoriskap.

De behandelend arts bekijkt uw schaamlippen en de clitoriskap. Aan de hand van uw klachten en wensen wordt een behandelplan opgesteld. De arts kan aangeven hoeveel weefsel er verwijderd wordt en welke resultaten u kunt verwachten. Geen vrouw is hetzelfde. Zo verschillen ook wensen en verwachtingen op het gebied van een clitoriskap correctie. Het streven van de clitoriskap correctie is om zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Clitoriskap correctie verloop

De clitoriskap correctie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Indien gewenst kan de mogelijkheid van sedatie, een roesje, tijdens het intakegesprek besproken worden. Het is niet ongebruikelijk om een ingreep als een clitoriskap correctie met sedatie te ondergaan. Voorafgaand aan de ingreep heeft de arts de behandeling toegelicht. Het overtollige weefsel wordt aan beide zijden van uw clitoris verwijderd. Daarbij blijven zowel uw clitoris als de huid daar boven onveranderd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het gevoel in de clitoris verdwijnt en/of afneemt. Dit blijft behouden. Als de overtollige huid is verwijderd door middel van wegsnijden, worden hechtingen gezet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van oplosbaar hechtmateriaal. U hoeft later niet terug te komen om de hechtingen te laten verwijderen. De clitoriskap correctie vindt plaats op poliklinische basis en als u zich na afloop van de ingreep goed voelt, kunt u de kliniek verlaten. Het behandelde gebied kan beurs en gezwollen aanvoelen. Het is mogelijk om zwellingen tegen te gaan door middel van koeling. U ontvangt hierover tips en adviezen van de behandelend arts. Om het herstel te bespoedigen, wordt geadviseerd de tips nauwkeurig op te volgen. Heeft u in de uren die volgen op de correctie van de clitoriskap last van napijn? U kunt hiervoor een pijnstiller gebruiken. De napijn is van korte duur en neemt al snel af. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen. Afgeraden wordt om de eerste twee weken na de ingreep zowel te sporten, te fietsen als geslachtsgemeenschap te hebben. Uiteraard ontvangt u instructies van de arts die de behandeling uitvoert. Deze behandeling kan ook worden gecombineerd met een schaamlipcorrectie.

Resultaten clitoriskap correctie

Uw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de clitoriskap correctie. Zeker de eerste weken na de ingreep is het behandelde gebied gezwollen en voelt gespannen aan. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, het is een normaal gevolg van de ingreep. In de dagen en weken na de ingreep trekken de zwellingen vanzelf weg. Nadat de zwellingen helemaal zijn verdwenen, kunt u de resultaten van de behandeling goed zien. Vrouwen die de ingreep hebben ondergaan, zijn doorgaans tevreden met de resultaten van de clitoriskap correctie. U kunt weer met plezier en zelfvertrouwen een strakke broek dragen. Ontspannen een dagje naar een wellness centrum of zonder schaamte gevoel genieten van een bezoek aan de sauna. De resultaten van een relatief eenvoudige ingreep zoals de clitoriskap correctie zijn ongekend. Een esthetische ingreep zoals een clitoriskap correctie is een zeer persoonlijke ervaring. Hoe u de behandeling ervaart, kan heel anders zijn dan de ervaringen van anderen. Om teleurstellingen te voorkomen is een goede voorbereiding noodzakelijk. De arts van Acura Medisch Centrum kan aangeven wat u van een behandeling kunt verwachten. Verkeerde of onjuiste verwachtingen kunnen tijdig worden bijgesteld, waardoor een mogelijke teleurstelling wordt vermeden.

Risico’s en complicaties

De clitoriskap correctie is een veilige ingreep die u voor een goed resultaat door een ervaren specialist uit laat voeren. Elke chirurgische en cosmetische ingreep heeft een zekere kans op risico’s en complicaties. Om deze kans verder te verkleinen vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Uw algehele gezondheidstoestand wordt uitvoerig besproken en daarnaast wordt aandacht besteed aan uw eventuele ziektegeschiedenis en eerdere medische ingrepen. Neem, indien van toepassing, een overzicht mee van de medicijnen die u gebruikt en geef aan dat u allergisch bent voor bepaalde stoffen. Deze werkwijze stelt de arts in staat een nauwkeurig beeld te vormen van uw gezondheid en de kans op eventuele bijwerkingen. Complicaties die zich voor kunnen doen zijn onder andere:

 • Bloeduitstortingen, nabloedingen en infecties.
 • Allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen.
 • Voelbare littekens.
 • Teleurstellend resultaat.

Daarnaast bestaat er altijd een zekere kans op gevoelsverandering en/of gevoelsverlies tijdens geslachtsgemeenschap. Dit veranderde gevoel kan zich uiten in een verminderde sensatie in en rond uw clitoris en wordt doorgaans veroorzaakt door littekens. Ook kunnen tijdens de clitoriskap correctie per abuis de omliggende zenuwen beschadigd worden, waardoor vermindering van het gevoel optreedt. De kans hierop is echter minimaal.

Ervaringen clitoriskap correctie

Esthetische gynaecologische ingrepen zijn zeker geen onderwerpen waar vrouwen graag over praten. Niemand voelt zich prettig of loopt over van zelfvertrouwen als het over dit soort gevoelige thema’s gaat. Toch kunt u op verschillende websites ervaringsverhalen van de clitoriskap correctie vinden. Zeker als u niet precies weet wat u van een ingreep kunt verwachten, zijn dit soort ervaringen welkome informatie. Ondanks dat het een gevoelig onderwerp betreft, wordt de ingreep vaker uitgevoerd dan dat u wellicht denkt. U bent niet de enige vrouw die zich stoort aan de grootte van de clitoriskap en het teveel aan huid. Sommige beautyblogs en fora waar plastische chirurgie wordt besproken, besteden ook aandacht aan de ingreep. Lees hoe anderen de ingreep hebben ervaren en hoe u zelf bij kunt dragen aan een vlot herstel. Vergelijk de mogelijkheden met elkaar en lees in uw eigen vertrouwde omgeving hoe de behandeling precies wordt toegepast. Over welke behandelaars zijn vrouwen positief. Alle informatie kan bijdragen aan uw uiteindelijke beslissing om een clitoriskap correctie uit te laten voeren.

Informatie over de kosten van een clitoriskap correctie

De kosten van een cosmetische ingreep als een correctie van de clitoriskap lopen uiteen. Overweegt u een behandeling? Het loont zeker de moeite om de verschillende mogelijkheden aandachtig met elkaar te vergelijken. Als u meerdere tarieven opvraagt, is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van een prijs. Hoe is de nazorg geregeld? Wordt het intakegesprek in rekening gebracht? Acura Medisch Centrum heeft jarenlange ervaring met cosmetische ingrepen waaronder de clitoriskap correctie. De ervaren artsen volgen geregeld workshops en trainingen, waardoor men altijd op de hoogte is van de nieuwste mogelijkheden en technieken binnen het eigen vakgebied. De kliniek is onlangs door weekblad Elsevier verkozen tot beste kliniek in 2018 en heeft het 9001 ISO Certificaat behaald. Bij de moderne privékliniek in Weert kunt u terecht voor een vrijblijvend intakegesprek, waarbij discretie voorop staat. De clitoriskap correctie zelf wordt uitgevoerd in deze gerenommeerde kliniek. De behandelend artsen nodigen u van harte uit om uw situatie te bespreken. Geef aan wat uw wensen zijn en waarom u zich stoort aan de overtollige huid bij uw clitoris. Het is niet altijd even makkelijk om een afspraak te maken voor een ingreep waar u niet dagelijks over nadenkt. Weet dat u door zowel de artsen als deskundige medewerkers van Acura al direct bij binnenkomst in de kliniek op uw gemak wordt gesteld. Alles is erop gericht u een vertrouwd gevoel te geven. Vertrouwen is immers voor een positief resultaat van een cosmetische behandeling van groot belang.

Meer weten of een afspraak maken?

Bent u benieuwd of een clitoriskap correctie bij u toegepast kan worden? Wilt u weten wat de kosten van de ingreep zijn? De behandeling begint met een eerste consult bij de behandelend specialist. Acura Medisch Centrum hanteert een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en staat bekend om de prima klanttevredenheid. Het maken van een afspraak is eenvoudig en kan zowel telefonisch als via e-mail en/of internet. Vult u het online contactformulier in? U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Om de juiste informatie te krijgen tijdens het gesprek, neemt u naar de afspraak zoveel mogelijk relevante informatie mee. Vergeet daarbij belangrijke zaken, zoals medicijnen, zeker niet te vermelden. Uiteraard kunt u voorafgaand aan een consult alvast wat informatie opvragen bij de medewerkers van de kliniek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een clitoriskap correctie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘clitoriskap correctie’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu