fbpx

Cryolipolyse gevaarlijk?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Is cryolipolyse gevaarlijk? Wij bieden de cryolipolyse behandeling niet aan, omdat de liposuctie behandeling vaak een beter alternatief is. Dit is een vraag die zo nu en dan gesteld wordt. Sommige mensen denken dat deze behandeling gevaarlijk kan zijn, omdat er ook wel wordt gesproken van vet bevriezen. Wanneer het vetweefsel wordt afgekoeld, geldt dit natuurlijk ook voor ander weefsel. Wordt dit weefsel niet beschadigd? Beide vragen zullen in dit artikel worden behandeld.

Is cryolipolyse gevaarlijk of veilig?
Is cryolipolyse gevaarlijk of veilig?
Hoe werkt de cryolipolyse behandeling?

Als u er voor kiest om vet te verwijderen met behulp van de cryolipolyse methode, dan wordt uw vetweefsel sterk afgekoeld. Er wordt gesproken van vet bevriezen, maar in werkelijkheid wordt het vetweefsel alleen maar sterk afgekoeld. Bij lage temperaturen is het vetweefsel het weefsel dat als eerste wordt afgekoeld. Nadat dit weefsel gedurende 3 kwartier sterk is afgekoeld, wordt dit afgebroken door uw lichaam. Het wordt vervolgens afgevoerd, waardoor u dus ongewenst vet kwijt kunt raken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de cryolipolyse behandeling kan leiden tot een behoorlijke vetafname.

Is cryolipolyse gevaarlijk?

De kans op complicaties is bij de cryolipolyse behandeling minimaal. De reden hiervan is dat er geen operatie nodig is. Het vetweefsel wordt alleen sterk afgekoeld. Omdat er niet hoeft te worden gesneden en er geen naalden aan te pas komen, is ook de hersteltijd erg kort. Als vetweefsel sterk wordt afgekoeld, wordt dit door het lichaam afgebroken. Voor ander weefsel gelden lagere temperaturen, waardoor het geen kwaad kan als u de cryolipolyse behandeling ondergaat.

Is cryolipolyse veilig?

De cryolipolyse behandeling is één van de veiligste behandelingen om vet te verwijderen. Er hoeft niet te worden gesneden of geprikt. Het gebied waar u vet kwijt wilt raken, wordt alleen sterk afgekoeld. Op de vraag of cryolipolyse veilig is, kan dus positief worden geantwoord. Het is wel belangrijk dat u de behandeling laat uitvoeren door een ervaren specialist. Daarnaast is het belangrijk dat u kiest voor een kliniek.

Cryolipolyse ervaringen raadplegen

Wanneer u twijfelt over een bepaalde behandeling, is het altijd verstandig om eerst diverse ervaringen van andere personen te raadplegen. Dit kunt u onder andere doen op een cryolipolyse forum. Op dergelijke fora bespreken mensen hun ervaring met vet bevriezen. Het voordeel van dergelijke fora is dat er vaak zowel positieve als negatieve cryolipolyse ervaringen worden gedeeld. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot deze behandeling. Door de positieve ervaringen te raadplegen, zult u zien dat veel mensen baat hebben bij deze behandeling. Wat uit deze ervaringen zal blijken, is dat het belangrijk is dat u een ervaren kliniek kiest, die bovendien de juiste en professionele apparatuur gebruikt. Een cryolipolyse behandeling is dus niet gevaarlijk, als u voor de juiste aanbieder kiest. Het kan dan een goed alternatief zijn voor een liposuctie behandeling.

Cryolipolyse gevaarlijk FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over cryolipolyse, of dit gevaarlijk is. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is cryolipolyse een veilige behandeling?
Cryolipolyse is een behandeling die is onderzocht en goedgekeurd door de strenge Amerikaanse FDA. Voor goede resultaten laat u de behandeling uitvoeren door een ervaren cosmetisch arts en/of huidtherapeut.

2. Welke risico’s en bijwerkingen heeft cryolipolyse?
In het behandelde gebied kunnen tijdelijke verschijnselen optreden, zoals blauwe plekken en roodheid. Kort na de behandelsessie is het normaal dat u een doof gevoel ervaart op de plaatsen die behandeld zijn. Deze tijdelijke verschijnselen verdwijnen vanzelf. In enkele gevallen is er sprake van langdurig aanhoudende zwellingen. Zeldzaam is dat er na cryolipolyse knobbeltjes ontstaan in het behandelgebied en een verschuiving van pigment.

3. Is cryolipolyse een pijnlijke behandeling?
Nee. Cryolipolyse is een behandeling die niet pijnlijk is. U kunt wel een ongemakkelijk of oncomfortabel gevoel ervaren. Dit gevoel bestaat uit een drukkend, trekkend gevoel dat overgaat in een gevoel van kou. Vervolgens kunt u wat kramp, tintelingen en gevoelloosheid ervaren. Na afloop van de cryolipolyse behandeling zal het behandelde gebied wat doof en beurs aanvoelen.

4. Is cryolipolyse gevaarlijk?
Cryolipolyse is geen gevaarlijke of schadelijke cosmetische behandeling. Uw vetcellen worden niet direct vernietigd. Het is een proces waarbij het lichaam de behandelde vetcellen op natuurlijke wijze afbreekt en afvoert. Uw lichaam ondervindt hiervan geen hinder. Bovendien worden alleen de vetcellen behandeld. Omliggende cellen en weefsels worden niet door kou aangetast. De hoogwaardige apparatuur die tijdens de behandeling wordt gebruikt, is zo ontwikkeld dat ingebouwde veiligheidssensoren een constante doeltemperatuur behouden.

5. Komt iedereen in aanmerking voor cryolipolyse?
Cryolipolyse is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van hardnekkige vetophopingen, waarbij sprake is van een gezond BMI. Vetophopingen kunnen verwijderd worden van plaatsen als uw bovenarmen, uw buik, uw bovenbenen, de binnenkant van uw knieën, uw rug en uw heupen. Cryolipolyse is bedoeld als figuurverbetering en biedt geen oplossing bij overgewicht.

6. Wanneer wordt cryolipolyse afgeraden?
Diabetes patiënten, maar ook mensen die lijden aan het syndroom van Raynaud, neuropatische aandoeningen, bloedarmoede en kanker komen niet voor de behandeling in aanmerking. Daarnaast kan een arts u een andere behandeling adviseren als er bij u sprake is van bepaalde actieve huidaandoeningen, spataderen, recent doorgemaakte operaties in het te behandelen gebied en een hernia. Ook als u bepaalde medicijnen gebruikt en/of bekend bent met allergieën, wordt geadviseerd om eerst met uw behandelend arts te spreken.

7. Is cryolipolyse een goed alternatief voor een liposuctie?
Zowel liposuctie als cryolipolyse zijn behandelingen waarbij het vernietigen van vetcellen het doel is. Cryolipolyse is een geschikte behandeling voor het verwijderen van beperkte hoeveelheden vet. Wilt u een grotere hoeveelheid vet laten verwijderen, dan is liposuctie zeker een alternatief. Liposuctie is, in tegenstelling tot cryolipolyse, een operatieve ingreep waarbij u verdoofd wordt en waarvoor incisies op de te behandelen plaatsen worden gemaakt. Liposuctie kent een langere herstelperiode en geeft direct zichtbare resultaten, terwijl u bij cryolipolyse een aantal weken moet wachten voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn.

8. Blijven de verwijderde vetcellen echt weg?
De verwijderde vetcellen komen niet terug. Gemiddeld maakt uw lichaam tussen het 13e en 18e levensjaar vetcellen aan. De aanleg hiervoor verschilt. Een vetcel kan tot 70 keer zijn originele afmeting bereiken. Vetcellen die worden bevroren en afgevoerd, blijven voor altijd weg. Dat betekent echter niet dat u na de cryolipolyse niet bezig met regelmatig bewegen en niet meer oplet op wat u eet. Voor het behoudt van het resultaat is van belang dat u geen grote gewichtsschommelingen doormaakt. Blijven bewegen en eten volgens een gezond, gevarieerd voedingspatroon is belangrijk.

9. Zijn er ook negatieve cryolipolyse ervaringen?
Over cryolipolyse worden zowel positieve als negatieve ervaringen gedeeld. Negatieve ervaringen zijn veelal gebaseerd op een teleurstellend resultaat. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en verwachtingen van een behandeling doorgenomen. Onrealistische of te hoge verwachtingen worden daar waar mogelijk gecorrigeerd. Als uw verwachtingen niet overeenkomen met dat wat mogelijk is, kan een arts eventueel een andere behandeling voorstellen. Cryolipolyse is een behandeling waar beperkte hoeveelheden vet mee verwijderd kunnen worden. De resultaten die hiermee bereikt worden, zijn over het algemeen uitstekend.

10. Moet ik voor een goed resultaat eerst afvallen of meer gaan sporten?
Cryolipolyse heeft geen speciale voorbereiding nodig. U hoeft niet eerst af te vallen, een strikt dieet te volgen en/of meer te gaan sporten. Cryolipolyse wordt voornamelijk toegepast op ontsierende en storende vetophopingen die ondanks een gezonde levensstijl met voldoende beweging niet uit zichzelf willen verdwijnen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een cryolipolyse behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘cryolipolyse gevaarlijk’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu