fbpx

Cryolipolyse kosten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij bieden de cryolipolyse behandeling niet aan, omdat de liposculptuur behandeling vaak een beter alternatief is. Wanneer de cryolipolyse kosten worden vergeleken met de kosten van een liposuctie, zijn de kosten van een cryolipolyse behandeling aanzienlijk lager. Daarnaast heeft deze behandeling diverse voordelen ten opzichte van de liposuctie behandeling. Wanneer iemand kiest voor cryolipolyse, wordt er voor gekozen om ‘vet te bevriezen’. In werkelijkheid wordt het vet niet daadwerkelijk bevroren, maar wordt het vetweefsel afgekoeld tot een temperatuur waarop het vetweefsel wordt afgebroken. Dit afgebroken vetweefsel kan vervolgens door uw eigen lichaam via uw nieren worden afgevoerd.

Cryolipolyse kosten.
Cryolipolyse kosten.
Overzicht van de cryolipolyse kosten

De kosten van een cryolipolyse behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer u er voor kiest om 1 behandeling te ondergaan, zijn de kosten per ingreep hoger dan wanneer u direct afspreekt om driemaal te worden behandeld. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor één zone, bijvoorbeeld alleen de buik. U kunt er echter ook voor kiezen om meerdere zones tegelijk te laten behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de buik en bovenbenen. Bij meerdere zones worden de kosten per zone eveneens lager.

Hoe werkt een cryolipolyse behandeling?

De cryolipolyse behandeling is een nog relatief kort bestaande behandeling. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking en de optimale behandelmogelijkheden. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de kliniek waar u de behandeling ondergaat, over de juiste apparatuur beschikt. Sommige klinieken maken namelijk gebruik van professionele apparatuur, terwijl andere klinieken hier niet over beschikken. Daarnaast is ook de ervaring van de behandelaar belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Denk daarom altijd goed na over de kliniek waar u de behandeling wilt ondergaan. Lees u van tevoren goed in over de behandeling en over de ervaringen met de desbetreffende kliniek.
Tijdens een cryolipolyse behandeling wordt het vet waar u van af wilt sterk afgekoeld. Het gebied dat moet worden afgekoeld, zal vacuüm worden gezogen. Nadat dit gedaan is, zal het apparaat de vetweefsel ongeveer 45 minuten sterk afkoelen. Door het afkoelen sterven de vetcellen af, maar blijft het andere weefsel ongemoeid. Uw lichaam kan daardoor het afgestorven vetweefsel na verloop van tijd afvoeren. Het resultaat van het bevriezen van uw vet kan daarom nog tot maanden na de behandeling doorwerken.

Cryolipolyse kosten vergelijken

Als u de kosten van verschillende cryolipolyse klinieken wilt vergelijken, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wat onder andere belangrijk is, is dat u vast stelt door wie het consult en de behandeling wordt uitgevoerd. De kosten van een ervaren arts of huidtherapeut zijn namelijk hoger dan van bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist. Daarnaast is het apparaat dat wordt gebruikt voor de behandeling erg belangrijk. Er bestaan namelijk sterke verschillen in kwaliteit die door verschillende klinieken wordt geboden. Het apparaat dat gebruikt wordt is ook van grote invloed op het uiteindelijke resultaat. De kosten van verschillende cryolipolyse klinieken lopen dus behoorlijk uiteen. Acura Medisch Centrum staat bekend om de scherpe, eerlijke prijzen. Wij hanteren ook scherpe cryolipolyse prijzen, om de behandeling voor iedereen toegankelijk te maken.

Cryolipolyse kosten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over Cryolipolyse kosten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe worden de kosten voor cryolipolyse berekend?
De kosten voor cryolipolyse zijn persoonlijk. Iedereen heeft andere wensen en verwachtingen als het op vet bevriezen aankomt. De meeste klinieken baseren de kosten voor een behandeling op het aantal zones dat wordt behandeld en het aantal behandelsessies dat wordt toegepast. Dit maakt grote prijsverschillen mogelijk.

2. Waar wordt cryolipolyse uitgevoerd?
Diverse klinieken bieden de cryolipolyse behandeling aan. U kunt zowel in binnen- als buitenland terecht voor deze cosmetische behandeling.

3. Is cryolipolyse voor iedereen geschikt?
Nee, de behandeling biedt niet voor iedereen een oplossing. Het is geen behandeling om snel af te vallen en wordt niet toegepast als er sprake is van obesitas of ernstig overgewicht. Uw geschiktheid zal door een ervaren behandelaar worden bepaald tijdens een consult bij de kliniek van uw voorkeur.

4. Worden de kosten voor cryolipolyse vergoed?
Nee, vet bevriezen is een behandeling die vrijwel nooit voor vergoeding in aanmerking komt. U kunt dit overigens altijd navragen bij uw zorgverzekeraar, wellicht dat er in sommige situaties toch mogelijkheden zijn.

5. Kan ik cryolipolyse in termijnen betalen?
Afhankelijk van de kosten van de cosmetische ingreep, is het mogelijk om een lening af te sluiten voor de behandeling. Een aantal kredietverstrekkers richt zich op het financieren van cosmetische behandelingen en plastische chirurgie. Het kan zijn dat er een minimum bedrag gehanteerd worden. De kredietmaatschappij zal uw financiële situatie beoordelen en u al dan niet een financieringsvoorstel doen. Bijkomende kosten bestaan onder andere uit rente en overige financieringskosten.

6. Is cryolipolyse duur in vergelijking met andere behandelingen?
De kosten van de behandeling worden onder meer per zone berekend. Zo zal een behandeling duurder zijn als u één zone laat behandelen, daarnaast telt ook het aantal behandelsessies mee. Vaak is het voordeliger om meteen voor een behandelpakket met meerdere sessies te kiezen, dan losse behandelingen te kopen. Het is vaak mogelijk om tijdens een behandeling meerdere zones te laten behandelen. Zo kunt u uw buik, heupen en/of bovenbenen combineren.

7. Hoe werkt cryolipolyse precies?
Het opgehoopte vet dat u wilt laten verwijderen, wordt met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur eerst vacuüm gezogen, waarna het gedurende 45 minuten sterk wordt afgekoeld. Dit koelen heeft geen effect op uw huid, maar wel op de onderliggende vetweefsels die door de behandeling afsterven. Na verloop van tijd worden de afgestorven cellen door uw lichaam op natuurlijke wijze afgebroken. De resultaten van de behandeling ontwikkelen zich door de maanden heen.

8. Waar kan ik op letten bij het online vergelijken van cryolipolyse kosten?
Er zijn een aantal punten waar u extra aandacht kunt besteden. Kies voor een behandelaar die aantoonbare ervaring heeft met het toepassen van cryolipolyse behandelingen. Vraag of het mogelijk is om foto’s te zien van door de behandelaar bereikte resultaten. Kijk daarbij ook naar het apparaat dat wordt gebruikt. Diverse apparaten worden gebruikt en de kwaliteit van de resultaten is erg verschillend. Daarnaast kijkt u als vanzelfsprekend naar de prijs en probeert u ervaringsverhalen en reviews van anderen te lezen.

9. Waarom wordt cryolipolyse door zoveel behandelaars aangeboden?
De behandeling wordt door schoonheidsspecialisten, cosmetisch artsen en huidtherapeuten aangeboden. Er is een groot verschil in de kwaliteit van de apparatuur die wordt gebruikt. Staar u zeker niet blind op super goedkope aanbiedingen, waarvan de verwachte resultaten wellicht uitblijven.

10. Is er een alternatief voor cryolipolyse?
De artsen van Acura Medisch Centrum adviseren de liposculptuur in plaats van cryolipolyse. Of deze behandeling bij u past, kan tijdens een gratis consult in de kliniek worden beoordeeld.

11. Zijn de resultaten van cryolipolyse blijvend?
De vetcellen die afgekoeld worden en afsterven als resultaat van de behandeling, komen meestal niet meer terug. Deze cellen worden in de weken en maanden na de cryolipolyse door uw lichaam verwerkt en afgevoerd op een natuurlijke manier. Vetcellen die verwijderd zijn, kunnen niet meer terugkomen. Komt u echter veel in gewicht aan, dan kunnen de cellen die zijn overgebleven zich wel ontwikkelen. Dit kan nieuwe vetophopingen tot gevolg hebben. Om langdurig van het resultaat te genieten, is een verantwoord voedingspatroon in combinatie met voldoende bewegen en sporten aanbevolen.

12. Moet ik afvallen voor een cryolipolyse behandeling?
Plaatselijke, hardnekkige vetophopingen kunnen succesvol behandeld worden als er sprake is van een gezond BMI. Tijdens een intakegesprek dat aan de behandeling vooraf gaat kan een specialist u tips geven en/of het advies geven om eerst wat gewicht kwijt te raken. Dit verschilt echter per persoon.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘cryolipolyse kosten’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu