fbpx

Diane pil

Haaruitval heeft een grote invloed op het zelfbeeld van vrouwen. Veel vrouwen beschouwen een gezonde haardos als een belangrijk onderdeel van de natuurlijke schoonheid. Begint het haar uit te vallen en wordt uw haardos opvallend dunner? Dan neemt uw zelfvertrouwen af. Vrouwelijke haaruitval kan meerdere oorzaken hebben en kan op diverse manier behandeld worden. Een van de mogelijke behandelingen is het gebruik van de Diane pil of een haartransplantatie bij vrouwen.

Diane pil.
Diane pil.
Vrouwelijk haarverlies behandeling Diane pil

Vrouwelijk haarverlies kan uiteenlopende oorzaken hebben. De Diane pil kan gebruikt worden om ongewenst haarverlies tegen te gaan. Haarverlies dat veroorzaakt wordt door onder meer stress, crashdiëten en onderliggende ziektebeelden, heeft geen baat bij het gebruik van de Diane pil. Waar helpt dit medicijn dan wel bij? In eerste instantie kan een dermatoloog besluiten om aan u de Diane pil voor te schrijven als u lijdt aan Alopecia androgenetica. De erfelijk bepaalde vorm van haarverlies wordt ook wel mannelijke kaalheid genoemd. Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon dihydrotestosteron, DHT. De DHT zorgt ervoor dat het haargroei proces versnelt, waardoor de haren sneller verloren gaan. Hoe kan de Diane pil voor vermindering van het haarverlies zorgen? De werkzame stoffen in de Diane pil zijn ethinylestradiol en cyproteronacetaat, wat lijkt op het vrouwelijke progesteron. Het hormoon gaat de werking van het mannelijke DHT hormoon tegen. Voordat u de eerste resultaten van het gebruik van de Diane pil kunt waarnemen, is een periode van zes tot negen maanden verstreken.

Positief effect Diane pil op haaruitval

De Diane pil wordt door veel artsen voorgeschreven aan vrouwen die lijden aan erfelijke kaalheid. Het is echter niet zo dat iedereen baat heeft bij het medicijn. Ieder lichaam is anders en iedereen reageert op zijn of haar eigen manier op het gebruik van een geneesmiddel. Uw behandelend arts zal altijd samen met u streven naar een optimale behandeling. Heeft de Diane pil bij u niet het gewenste effect? Maak dan een afspraak met uw arts om de bevindingen te bespreken en indien gewenst een andere behandelmethode te proberen.

Bijwerkingen Diane pil

Het geneesmiddel heeft een anticonceptieve werking en werd vroeger gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Door de grote kans op ernstige bijwerkingen wordt de Diane pil niet meer als anticonceptiemiddel gebruikt. Het middel wordt alleen nog voorgeschreven bij acne, haarverlies en overmatige beharing. Bijwerkingen die regelmatig voorkomen zijn:

 • Het ontstaan van vaginale infecties die met irritatie en jeuk gepaard gaan.
 • Plotselinge huidafwijkingen en verkleuringen van de huid.
 • Allergische reactie die lijden tot een zwelling van uw gezicht. Als dit gebeurt dient u onmiddellijk een arts te raadplegen en verder gebruik van de Diane pil te staken.
 • Sommige vrouwen zijn gevoeliger voor stemmingswisselingen door het gebruik van dit medicijn.
 • De Diane pil werkt libido verlagend.
 • Het risico op trombose. Trombose door de Diane pil uit zich voornamelijk in een been en is te herkennen aan een dikke, rode pijnlijke plek en een zwaar gevoel in het been. Ook kan zich kortademigheid voordoen. Vermoed u trombose? Waarschuw dan altijd direct een arts. Trombose doet zich bij het gebruik van de Diane pil vaker voor bij vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar met een hoge bloeddruk.
Wees goed geïnformeerd

In uw strijd tegen ongewenst haarverlies, bent u vaak bereid diverse middelen uit te proberen. Wees hier echter een beetje terughoudend in en laat u altijd goed informeren over de bewezen effecten en de mogelijkheid op bijwerkingen. Zeker als u lijdt aan Alopecia androgenetica, kan het overwegen van een haartransplantatie de moeite waard zijn. Resultaten van een FUE haartransplantatie zijn in tegenstelling tot die van onder meer de Diane pil blijvend. Daarnaast is de kans op ernstige bijwerkingen zoals trombose en hartklachten uiterst klein.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen haaruitval?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘Diane pil’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu