fbpx

Draadlift

Overweegt u een draadlift of threadlift? Rimpels, kraaienpootjes, lijntjes en volumeverlies zijn verschijnselen die vaak samengaan met het verouderingsproces. Uw huid verliest stevigheid, de collageenproductie neemt af en uw gezicht krijgt een oudere, vermoeide indruk. De eerste tekenen van het ouder worden kunnen op effectieve wijze tegen worden gegaan met een draadlift. Zeker als een facelift net een stapje te ver is en u graag een subtiele verfrissing van uw gezichtsuitstraling wilt, biedt een draadlift uitkomst. Op basis van threadlift reviews kunt u vaak eenvoudiger een geschikte kliniek vinden.

Draadlift.
Draadlift.
Wat is een draadlift en hoe werkt het?

Een draadlift, ook wel threadlift genoemd, is een niet-chirurgische cosmetische behandeling. De ingreep wordt toegepast om op veilige manier uw gezicht te liften. Om de draadlift uit te kunnen voeren, wordt gebruik gemaakt van fijne PDO draadjes, wat ook wel bekend is als oplosbaar hechtdraad. PDO draad is veilig en wordt door onder meer hartchirurgen gebruikt tijdens complexe chirurgische ingrepen. Bij de draadlift wordt met PDO draad een liftend effect bereikt. Voorafgaand aan de ingreep vindt een uitvoerig gesprek plaats bij de behandelend cosmetisch arts. U kunt aangeven welke verwachtingen u heeft van een ingreep. De draden kunnen op verschillende plaatsen in het gezicht, in de hals, bij uw wenkbrauwen of in de kaaklijn worden aangebracht. Voordat de draadlift wordt uitgevoerd, wordt u plaatselijk verdoofd. Als de verdoving is ingewerkt, worden de PDO draadjes onder de huid aangebracht en op de juiste plaats gehouden met behulp van zogenaamde absorbeerbare kegels. De kegels worden in tegengestelde richtingen geplaatst. Als het draadje is geplaatst vormt de arts uw huid in de gewenste vorm, zodat het liftende effect wordt verkregen. Hoeveel draadjes tijdens de draadlift bij u worden geplaatst, hangt onder andere af van het gebied dat behandeld wordt. Een draadlift wordt geadviseerd als u iets wilt laten doen aan tekenen die duiden op veroudering van de huid, maar nog niet toe bent aan een operatieve facelift.

Voor- en nadelen draadlift

Net zoals iedere andere medische en cosmetische behandeling heeft een draadlift zowel voor- als nadelen. Het verdient de aanbeveling uzelf in te lezen in de mogelijkheden die een behandeling heeft. Tijdens een intakegesprek zal de cosmetisch arts u wijzen op de inhoud van de ingreep.
Voordelen draadlift:

 • Het is een nagenoeg pijnloze ingreep.
 • De draadjes zijn op geen enkele manier zichtbaar.
 • Korte hersteltijd. U kunt de meeste activiteiten en werkzaamheden daags na de behandeling hervatten.
 • Het resultaat houdt tot 2 jaar na de draadlift aan.

Nadelen draadlift:

 • Op de plaatsen waar de draadjes zijn aangebracht kunnen rode verkleuringen, zwellingen en blauwe plekken ontstaan.
 • U kunt na afloop een drukkend gevoel ervaren.

Doorgaans behoort de draadlift tot één van de meest veilige cosmetische behandelingen, waarvoor een grote groep mensen in aanmerking komt. Uw geschiktheid voor de ingreep wordt tijdens het intakegesprek bij de cosmetisch arts besproken.

Effecten en resultaten draadlift

Dankzij het inbrengen van de PDO draden wordt uw huid gelift. Bovendien worden zowel lijntjes als rimpels zachter. Na gemiddeld 200 dagen zijn de oplosbare PDO dragen opgelost. Een draadlift geeft direct na de behandeling resultaat. In de weken en maanden die volgen op de ingreep wordt het resultaat verder geoptimaliseerd. Voordat het definitieve resultaat is bereikt, verstrijken 3 tot 4 maanden. Draden die in vetweefsel zijn geplaatst stimuleren de afbraak van vet, waardoor het aantal aanwezige vetcellen afneemt. Uw huid wordt strakker. Een draadlift stimuleert de lichaamseigen productie van collageen. De effecten van een draadlift zijn onder meer:

 • Meer elasticiteit van de huid.
 • De huid wordt gelift.
 • Uw huid krijgt een mooiere kleur.

De effecten van een draadlift houden gemiddeld zo’n 2 jaar aan. Daarna kunt u een nieuwe behandeling overwegen. De duur waarin de effecten zichtbaar zijn, verschillen per persoon. De behandelend arts kan u hier meer over vertellen.

Kosten draadlift

De prijzen voor een threadlift liggen hoger dan wanneer u rimpels of lijntjes op laat vullen met fillers. Daar staat tegenover dat de kosten lager liggen dan bij een meer ingrijpende facelift. De kosten voor een draadlift bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde thread. U ontvangt een gepersonaliseerde prijsopgave als afsluiting van het intakegesprek. De kosten zijn samengesteld uit meerdere factoren. Uiteraard speelt het gebied dat u laat behandelen een grote rol. Datzelfde geldt voor het aantal draadjes dat geplaatst wordt. Geef uw verwachtingen en wensen duidelijk aan tijdens het eerste consult. De arts beoordeelt uw verwachtingen op realiteit en haalbaarheid. Om teleurstellende resultaten te vermijden, zullen onrealistische verwachtingspatronen bijgesteld worden. De ingreep zelf duurt meestal niet langer dan 60 minuten. Wilt u meer weten over een threadlift of bent u benieuwd naar de resultaten die reeds bereikt zijn bij uitgevoerde behandelingen? Een afspraak bij Acura Medisch Centrum maakt u telefonisch of door een e-mail te sturen.

Draadlift FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een draadlift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een draadlift precies?
Een draadlift wordt uitgevoerd met PDO draden, oplosbaar hechtdraad dat al jaren succesvol wordt gebruikt door chirurgen. De draden stimuleren de huid om collageen aan te maken, waardoor uw huid verstevigt. Dit heeft een liftend effect als gevolg.

2. Waar kan een draadlift toegepast worden?
De draadlift kan op meerdere plaatsen uitkomst bieden. Regelmatig vinden ingrepen plaats in probleemgebieden zoals de wangen, de hals en het decolleté. Daarnaast kan de huid van de onderkin, het voorhoofd en onder uw ogen verstevigd worden met behulp van een draadlift.

3. Hoe wordt een draadlift uitgevoerd?
De PDO draadjes worden met een dunne injectienaald onder uw huid geplaatst. Een plaatselijke verdoving wordt gebruikt, zodat u vrijwel niets voelt van de ingreep. Vooraf wordt besproken op welke plaatsen de draden geplaatst worden, om de beste resultaten te bereiken. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten en kent een zeer korte hersteltijd.

4. Hoe zie ik eruit na een draadlift?
Direct na de ingreep is er een subtiel resultaat zichtbaar. Uw huid is voller en steviger. Lijntjes en rimpeltjes zijn minder zichtbaar. De eerste dagen na de draadlift kunnen wat blauwe plekjes zichtbaar zijn. Deze kunt u verbergen met make-up of een crème. De blauwe plekken verdwijnen vanzelf.

5. Welke resultaten kan ik verwachten?
Na 2 tot 3 maanden wordt het optimale resultaat bereikt. Het effect is langdurig en houdt gemiddeld 2 jaar aan. Indien gewenst kan na 3 maanden een aanvullende draadlift toegepast worden, waarmee de effecten verder geoptimaliseerd worden. Vaak worden dan op andere plaatsen PDO draadjes geplaatst. Om zolang mogelijk van het effect te genieten, volgt u de tips en adviezen van de cosmetisch arts op.

6. Welke bijwerkingen of risico’s heeft een draadlift?
De draadlift is een relatief veilige behandeling, waarbij plaatselijke bijwerkingen voor kunnen komen. Regelmatig komen zwellingen, kneuzingen, roodheid en blauwe plekken voor. Dit zijn vrijwel allemaal milde, kortdurende bijwerkingen die na een aantal dagen vanzelf verdwijnen. Heeft u te maken met aanhoudende klachten, dan dient u contact op te nemen met de behandelend cosmetisch arts.

7. Wanneer kan ik weer aan het werk?
De meeste mannen en vrouwen die een draadlift ondergaan, hervatten de volgende dag de normale werkzaamheden en activiteiten weer. Het gebruik van de dunne naalden en de techniek die wordt toegepast, maakt de kans op bijwerkingen klein. Eventuele blauwe plekjes kunnen gecamoufleerd worden. Verricht u lichamelijk zware werkzaamheden, of wilt u daags na de ingreep intensief gaan sporten? Bespreek dit dan met de cosmetisch arts.

8. Ben ik geschikt voor een draadlift?
Als een chirurgische facelift u te ver gaat, kan een draadlift een uitstekend alternatief zijn. Om voor de ingreep in aanmerking te komen, dient de huid nog voldoende stevigheid te bezitten en moet er genoeg onderhuids vetweefsel aanwezig zijn. Uw geschiktheid kan door de cosmetisch arts beoordeeld worden tijdens een intakegesprek. Gebruik van bepaalde medicatie, maar ook actieve infecties en/of huidaandoeningen kunnen reden zijn voor een arts om een andere behandeling voor te stellen.

9. Heb ik zelf invloed op het resultaat van een draadlift?
U kunt het resultaat verbeteren door altijd de aanwijzingen en adviezen van de behandelend arts op te volgen. Kies daarbij voor een gezonde levensstijl met een afwisselend voedingspatroon en stop, indien van toepassing met roken.

10. Verandert de uitdrukking van mijn gezicht door een draadlift?
Nee, uw gezichtsuitdrukking verandert niet. Uw huid wordt verstevigd en jonger gemaakt, zonder dat u daarbij zichtbaar verandert. De draadlift geeft een jonge, frisse uitstraling als resultaat.

11. Is een draadlift veilig?
Ja, PDO draden worden al jaren gebruikt binnen de chirurgie. Het zijn oplosbare hechtdraden die onder meer door hartchirurgen, gynaecologen en oogartsen worden gebruikt. De draden zijn 100% oplosbaar en worden wereldwijd als veilig beschouwd.

12. Hoeveel kost een draadlift?
De kosten voor een draadlift hangen af van het gebied dat u laat behandelen en de kliniek waar de ingreep wordt uitgevoerd. Voor een veilige ingreep kiest u bij voorkeur voor een ervaren cosmetisch arts die de draadlift toepast in een geschikte, hygiënische omgeving. Vergelijken van de tarieven is belangrijk voor het maken van een uiteindelijke keuze.

13. Zijn de draden zichtbaar?
De PDO draden worden met dunne injectienaalden direct onder uw huid in de onderhuidse bindweefsels geplaatst, waar ze niet zichtbaar zijn. Na het inbrengen van de draadjes wordt ook de naald verwijderd. Het is daarmee onzichtbaar dat u de draden heeft laten plaatsen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een draadlift behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘draadlift’ een consult inplannen voor een draadlift behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu