fbpx

Draadlift bijwerkingen en complicaties

Bent u benieuwd naar de mogelijke draadlift bijwerkingen of complicaties? Een draadlift is een relatief veilige, effectieve behandeling. Met een draadlift wordt uw huid strakker en steviger gemaakt, waarbij behulp wordt gemaakt van PDO hechtdraden. Op de behandelde plaatsen wordt vervolgens meer collageen aangemaakt. De kans op bijwerkingen en complicaties door een draadlift is bij het merendeel van de behandelingen uiterst klein. De herstelperiode is kort en de resultaten zijn langere tijd zichtbaar.

Draadlift bijwerkingen en complicaties.
Draadlift bijwerkingen en complicaties.
Kleine kans op draadlift bijwerkingen en complicaties

Het is bekend dat iedere medische en cosmetische ingreep een zekere kans op complicaties heeft. Draadlift bijwerkingen en complicaties behoren daar ook toe. Wat de threadlift bijwerkingen en complicaties precies inhouden, wordt uitgelegd tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de ingreep. Bij de ingreep maakt de arts gebruik van oplosbare POD hechtdraden. Deze draden worden al jaren gebruikt door onder meer hartchirurgen en zijn zeer veilig in gebruik. De draadjes lossen vanzelf op en op de plaatsen waar ze geplaatst worden, maakt het lichaam collageen aan. Collageen zorgt ervoor dat uw huid steviger en strakker wordt, waardoor het liftende effect van de draadlift ontstaat. Een van de mogelijke draadlift complicaties of bijwerkingen is dat de draden niet of onvoldoende oplossen, waardoor het later moeilijk is om andere cosmetische en/of operatieve behandelingen te ondergaan. Na de behandeling kunnen in het behandelde gebied zowel roodheid, blauwe plekjes als lichte zwellingen verschijnen. Dit zijn normale tijdelijke gevolgen van de behandeling. Het is niets om u zorgen over te maken, de verschijnselen verdwijnen na een aantal dagen normaal gesproken vanzelf.

Ernstige draadlift bijwerkingen en complicaties

Als u de behandeling uit laat voeren door een ervaren cosmetisch arts, is de kans op ernstige draadlift bijwerkingen en complicaties uiterst klein. Het betreft een niet chirurgische ingreep, waarbij het te behandelen gebied plaatselijk wordt verdoofd. De behandeling zelf duurt niet langer dan ongeveer een uur en direct na afronding kunt u de kliniek verlaten. Een draadlift kent geen lange herstelperiode. Uw dagelijkse bezigheden mogen direct opgepakt worden. De behandelend arts kan adviseren om de eerste dagen zware lichamelijke werkzaamheden te beperken. Het kan voorkomen dat er bij u sprake is van een slechte wondgenezing, infecties en ontstekingen bij de aangebrachte draadjes. Houden de bijwerkingen aan? Neem dan altijd direct contact op met de kliniek waar u de behandeling heeft ondergaan. Om de kans op bijwerkingen en complicaties te minimaliseren, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens het gesprek wordt gekeken naar uw algemene gezondheid, maar ook uw medische achtergrond en medicijngebruik zijn van belang. Aan de hand van deze informatie kan de arts bepalen of u al dan niet geschikt bent voor een draadlift behandeling. Komt u niet in aanmerking voor de ingreep, dan kan de arts u een andere behandeling adviseren.

Het voorkomen van draadlift bijwerkingen en complicaties

Het ontstaan van draadlift bijwerkingen en complicaties kan vaak voorkomen worden. Kies altijd voor een ervaren kliniek en behandelend arts, waar u de behandeling uit laat voeren. Volg de adviezen die u van de arts en medewerkers van de kliniek krijgt op. Het zijn slechts een paar kleine tips die nare bijwerkingen tot een minimum beperken. Probeer uzelf vooraf in te lezen in de behandeling en lees ervaringsverhalen van anderen. Goed geïnformeerd aan de behandeling beginnen is vaak al de helft van het gewenste resultaat. Wees voorzichtig met de verwachtingen van een behandeling. Streef natuurlijke resultaten na. Onrealistische verwachtingspatronen worden doorgaans door de cosmetisch arts bijgesteld naar haalbare effecten. De draadlift geeft een subtiel liftend effect, zonder dat alles ‘te’ is. Afhankelijk van het soort en aantal POD draadjes dat bij u wordt gebruik zijn de effecten zichtbaar. Dit kan per persoon variëren. Na een draadlift bij Acura Medisch Centrum kunt u gedurende ongeveer 2 jaar zichtbare effecten waarnemen. Daarna kunt u een nieuwe en/of andere cosmetische behandeling overwegen.

Meer informatie over de effectieve draadlift

De draadlift kan ook voor u een oplossing zijn bij rimpels en lijntjes. Het is een effectieve behandeling, waarvoor u bij Acura Medisch Centrum artsen met veek ervaring u zullen behandelen. De draadlift wordt uitgevoerd bij de moderne kliniek in Weert, terwijl u voor een intakegesprek ook bij de vestiging in Amsterdam terecht kunt. De artsen staan klaar om al uw vragen over de draadlift te beantwoorden. U kunt informeren naar reeds bereikte resultaten en de kansen op draadlift complicaties en bijwerkingen. Een afspraak voor een intakegesprek maakt u telefonisch, via e-mail of door het online contactformulier in te vullen. U bent van harte welkom. Het intakegesprek is overigens geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een draadlift behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘draadlift bijwerkingen en complicaties’ een consult inplannen voor een draadlift of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu