fbpx

Draadlift voordelen en nadelen

Welke draadlift voordelen en nadelen bestaan er precies? De tijd staat niet stil. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de tekenen van het verouderingsproces. De eerste rimpeltjes, lijntjes en het slapper worden van de huid horen bij het ouder worden. Steeds meer mensen willen op een mooie manier oud worden. Cosmetische behandelingen zijn populair en dat geldt ook voor de draadlift. Vergelijk de voor- en nadelen van de draadlift, voordat u uw keuze maakt voor een cosmetische ingreep.

Draadlift voordelen en nadelen.
Draadlift voordelen en nadelen.
Veilige of gevaarlijke draadlift?

De draadlift wordt toegepast met behulp van PDO draden. Deze polydioxanon draden zijn oplosbare hechtdraden die al jaren worden gebruikt door chirurgen. Met behulp van dunne injectienaalden worden deze draadjes onder uw huid geplaatst. Vervolgens trekt de behandelend arts de draadjes aan, waardoor uw huid wordt gelift. Op de plaatsen waar de draad zit, wordt nieuw collageen gevormd dat uw huid strakker en steviger maakt. Rimpels en lijntjes verminderen. De aangebrachte PDO draadjes lossen vanzelf op. Een draadlift is in principe een veilige cosmetische behandeling, die bij een grote groep mensen natuurlijke resultaten geeft. Toch bestaan er ook draadlift nadelen, welke van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke resultaat van de behandeling.

 • De lange termijn effecten van de behandeling zijn onvoldoende bekend. Draadlift nadelen kunnen zich eventueel ook op langere termijn voordoen.
 • Als de draden niet of onvoldoende oplossen, kunt u achteraf slechts beperkt gebruik maken van andere cosmetische en operatieve ingrepen.
 • Uitzonderlijk kunnen de draden voor ontstekingen zorgen. Vaak leidt dit tot een langzame wondgenezing, met eventuele achterblijvende littekentjes.
 • Het gevoel in uw gezicht kan blijvend veranderen.

De eventuele problemen van de draadlift kunnen tot een teleurstellend resultaat leiden. Toch staan er tegenover de draadlift nadelen ook diverse draadlift voordelen, waardoor het een relatief veilige en populaire cosmetische behandeling is. Het is een niet-operatieve behandeling, waarbij uw huid plaatselijk wordt verdoofd. De behandeling verloopt bij de meeste mensen vlot en duurt vaak niet langer dan 60 minuten. Na afloop van de draadlift mag u de kliniek verlaten en kunnen de dagelijkse bezigheden hervat worden. Als u de tips en adviezen van de behandelend arts goed opvolgt, is de kans op bijwerkingen en nadelen uiterst klein.

Draadlift nadelen en voordelen, doen of niet doen?

De mogelijke draadlift nadelen of voordelen kunnen aanleiding zijn om toch voor een andere cosmetische behandeling te kiezen. Daar staat tegenover dat een draadlift uw gezicht een subtiele lift geeft. Door de aanmaak van collageen wordt uw huid strakker en steviger. De effecten die bereikt worden, houden tot twee jaar aan. Cosmetisch artsen die de draadlift uitvoeren, streven samen met u naar natuurgetrouwe resultaten. Afhankelijk van uw verwachtingspatroon en wensen kan de behandelend arts bepalen of de draadlift voor u een geschikte behandeling is. Soms kan een andere cosmetische behandeling geadviseerd worden. Daarom is het belangrijk om altijd naar een intakegesprek te gaan, als u een cosmetische ingreep overweegt. Uiteraard is het tegenwoordig eenvoudig om informatie te vinden over het opvullen van rimpels. Ook de draadlift wordt online uitvoerig besproken. Even googelen levert u voor- en nadelen van de draadlift op, maar ook tal van beelden van bereikte resultaten. Door u in te lezen in de behandeling weet u tijdens een intakegesprek welke vragen u heeft en kunt u de mogelijke draadlift voor- en nadelen door de behandelend arts nader toe laten lichten. U bent immers zelf degene die bepaalt welke behandeling u wilt ondergaan.

Resultaten draadlift

Uiteraard kiest u voor een cosmetische behandeling om de uiteindelijke resultaten. U heeft bepaalde verwachtingen en wilt afrekenen met bijvoorbeeld lach- en fronsrimpels. Een draadlift lift uw gezichtshuid op subtiele wijze. De eerste resultaten zijn direct zichtbaar en ontwikkelen zich verder in de weken die volgen op de ingreep. Na zo’n 6 tot 8 weken is het resultaat optimaal. De cosmetisch arts laat u graag voor en na foto’s zien van behandelingen die in de kliniek hebben plaatsgevonden. Mannen en vrouwen die kiezen voor een draadlift, zijn doorgaans uiterst tevreden met de resultaten die bereikt worden. Toch kan het zijn dat u teleurgesteld bent met het resultaat. Teleurstellende resultaten vinden hun oorsprong vaak in een verkeerd verwachtingspatroon. Tijdens het intakegesprek zal een ervaren cosmetisch arts altijd vragen naar de verwachtingen die u van een behandeling heeft. Onjuiste en/of onnatuurlijke verwachtingen kunnen bijgesteld worden naar realistische resultaten. Hiermee voorkomt u een teleurstelling en weet u wat u ongeveer als resultaat van een draadlift kunt verwachten.

Threadlift voordelen en nadelen, een alternatieve veilige facelift

De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum vertellen u graag meer over de draadlift, ook wel de threadlift genoemd. Het is een prima alternatief voor een ingrijpende chirurgische facelift. Laat u op de hoogte brengen van de voor- en nadelen draadlift en kom meer te weten over de resultaten die bereikt worden. U bent van harte welkom.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een draadlift behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘draadlift voordelen en nadelen’ een consult inplannen voor een draadlift behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu