fbpx

Facelift België

Overweegt u een facelift in België? Bij deze behandeling worden aanwezige huidplooien en rimpels in de gezichtshuid strak getrokken. Een facelift gebeurt in België altijd onder volledige narcose. Behandelmogelijkheden in België kunt u prima vergelijken met Nederlandse klinieken, waar vaak ook kwalitatief hoogwaardige ingrepen worden aangeboden.

Facelift België?
Facelift België?
Full facelift België

Een volledige, klassieke facelift wordt uitgevoerd om de huid weer strak te maken. Hiervoor wordt een incisie gemaakt die loopt van voor uw oor tot achter uw oor. Aanwezig vet- en huidweefsel wordt verwijderd en spieren worden ingekort. De cosmetisch chirurg brengt vervolgens de huid terug en trekt deze strak. Overtollig huidweefsel zal worden verwijderd. Om littekenvorming te voorkomen, worden hechtingen in meerdere lagen aangebracht. Deze werkwijze verdeelt de trekkracht, waaraan de huid onderhevig is. U moet rekening houden met een ingreep die ongeveer drie uur in beslag neemt. Na de ingreep en rustperiode mag u dezelfde dag de kliniek verlaten, om thuis verder te herstellen. Bij een full facelift België zal de specialist met u een aantal leefregels doornemen die uw herstel bevorderen en het eindresultaat ten goede komen.

Mini facelift België

De mini facelift in België is ook een populaire cosmetische ingreep die tegenwoordig vaak wordt uitgevoerd. Een mini facelift is minder ingrijpend dan een volledige facelift. Zo kan de ingreep met behulp van een plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en is de herstelperiode korter dan deze van een full facelift in België. De mini facelift wordt soms ook wel een MACS-lift genoemd en is bekend om de duurzame resultaten. Tijdens de ingreep wordt door de cosmetisch chirurg een sneetje in uw haarlijn, ter hoogte van de slapen, gemaakt. Vervolgens wordt de huid aangetrokken, waardoor een strak effect wordt verkregen. Uw gezicht ziet er jonger uit. Indien gewenst kan de mini facelift gecombineerd worden met een liposculptuur van de kin.

Facelift België, hoe ziet een behandeling eruit?

Als u een facelift overweegt, is het belangrijk om een afspraak te maken voor een uitgebreid intakegesprek. De cosmetisch chirurg bij Acura Medisch Centrum bespreekt met u uw wensen en verwachtingen. Uw vragen worden beantwoord. Voor een succesvolle en verantwoorde behandeling is het van belang dat de arts uw medische achtergrond kent. Vermeld eventueel medicijn gebruik, omdat er medicijnen zijn die u een aantal dagen voor de geplande facelift niet meer mag innemen. Het is aanbevolen om minimaal 4 weken voorafgaand aan de facelift te stopen met roken. Roken zorgt ervoor dat uw bloedvaten vernauwen, waardoor wonden niet goed genezen na de ingreep.
Na de ingreep zal uw gezicht 5 tot 7 dagen ondersteund worden door een elastische muts. Dit stevige verband zorgt voor ondersteuning wat uw huid nodig heeft. Uw gezicht is na een facelift verkleurd en enigszins gezwollen. Over het algemeen veroorzaakt een facelift weinig pijn. Herstellen van de verkleuringen duurt ongeveer 14 dagen. Aangebrachte hechtingen worden bij de kliniek binnen 1 tot 2 weken verwijderd. Dit hangt af van het verloop van uw herstel. Aangezien een facelift een chirurgische ingreep is, kunnen zich complicaties voordoen en zijn er risico’s aan de operatie verbonden. Al bij het intakegesprek bij Acura Medisch Centrum zal de cosmetisch chirurg u informeren over mogelijke risico’s. Zo kunnen nabloedingen of infecties optreden. Ernstige complicaties zoals verlammingsverschijnselen van een gezichtszenuw komen bijna nooit voor. Het is wel belangrijk dat u op de hoogte bent van mogelijke complicaties.
Pas na een aantal weken is het resultaat van de facelift zichtbaar. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen.

Wat u nog meer wilt weten over een facelift België

Het is bekend dat een facelift wordt toegepast om uw huid meer strak en glad te maken. Lach- en praatrimpels verdwijnen niet door een facelift. Het zijn deze rimpels die onderdeel uitmaken van uw gezichtsuitdrukking. Fijne rimpels rond uw oogleden en mond verdwijnen ook niet met het ondergaan van een facelift. Hiervoor zijn andere cosmetische ingrepen beter toepasbaar. Een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum is het aangewezen moment om de chirurg over uw wensen te vertellen. De chirurg zal u altijd de meest geschikte behandelmethode voorstellen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een facelift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘facelift België’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu